Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ekološki ustanak

ficfiric

Ekološki ustanak - Page 11 Empty Re: Ekološki ustanak

Post by ficfiric Sat Dec 04, 2021 7:53 pm

Cousin Billy wrote:Ekološki ustanak - Page 11 3579118792
    Samodejo nikada ne izneveri

Ekološki ustanak - Page 11 3402243210 jbg

_____

Uprava napolje!

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Dec 04, 2021 7:53 pm

Bluberi wrote:
    beatakeshi wrote:Nemanja Rujević i nemačka govna
    Ekološki ustanak - Page 11 59958061_303
    Jučerašnji tekst.
    Protesti u Srbiji: Batina sa dva kraja

Tekst je striktno profesionalan i, realno, cak ni ne lici da ga je pisao Rujevic. Ali ovo nije pohvala.
    Sotir

Post by Sotir Sat Dec 04, 2021 7:55 pm

Мени је било онако мало чудно што се појавило неколико ликова који су дошли на протест на тротинетима и бициклима на батерије. Оно као, протествујеш што ће код тебе да копају за батерије, а користиш их.

Елем, Кондо се показао на нивоу, олд скул бицикло. Тако се иде на еколошки протест.
    Sotir

Post by Sotir Sat Dec 04, 2021 7:57 pm

Сећа ли се неко кад су Блицу током протеста 90-их дошли Слобини ликови и рекли да може да буде проблема при снабдевању хартијом који могу лоше да утичу на посао.
    Следећи дан уместо слике скупа низ улицу да се види маса, сликали са бока да се види десетак ликова.
    Ови данас су још бољи, успели да нађу слику низ улицу, а да се не види маса.
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Sat Dec 04, 2021 7:59 pm

Sotir wrote:Мени је било онако мало чудно што се појавило неколико ликова који су дошли на протест на тротинетима и бициклима на батерије. Оно као, протествујеш што ће код тебе да копају за батерије, а користиш их.

Елем, Кондо се показао на нивоу, олд скул бицикло. Тако се иде на еколошки протест.
    jbg, neki poneli i mobilne sa litijumskim baterijama...
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Dec 04, 2021 8:03 pm

Ja nisam, riknula baterija

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 04, 2021 8:05 pm

Sotir wrote:
    Сећа ли се неко кад су Блицу током протеста 90-их дошли Слобини ликови и рекли да може да буде проблема при снабдевању хартијом који могу лоше да утичу на посао.
    Следећи дан уместо слике скупа низ улицу да се види маса, сликали са бока да се види десетак ликова.

Sećam se dobro toga, samo nije papir bio problem već štampa. Štamparija Borba je tada skresala tiraž Blicu za dve trećine, pa je Kelbel napisao pokajnički i poltronski uvodnik i preko noći promenio orijentaciju lista. Zbog ovih događaja deo Blica napustio je redakciju i osnovao Demokratiju.
    plachkica

Post by plachkica Sat Dec 04, 2021 8:06 pm

meni je nešto ispraznilo baterju sa 92%  klikom na n1 live, to mi se nikad nije desilo (drugar mi je objasnio kako tehnički to mogu da urade). malo je skeri
    Notxor

Post by Notxor Sat Dec 04, 2021 8:10 pm

Cousin Billy wrote:
    Sotir wrote:

Sećam se dobro toga, samo nije papir bio problem već štampa. Štamparija Borba je tada skresala tiraž Blicu za dve trećine, pa je Kelbel napisao pokajnički i poltronski uvodnik i preko noći promenio orijentaciju lista. Zbog ovih događaja deo Blica napustio je redakciju i osnovao Demokratiju.

Zar ne Glas javnosti - 1998. Manjo i ekipa?

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Bluberi

Post by Bluberi Sat Dec 04, 2021 8:12 pm

Cousin Billy wrote:
    Sotir wrote:

Kada je osnovan Glas Javnosti?
    Sotir

Post by Sotir Sat Dec 04, 2021 8:14 pm

Вероватно јеси у праву за детаље, али сви проблеми са тиражима су у ствари ишли преко ограничења увоза хартије. Штампарија није била уско грло.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 04, 2021 8:15 pm

Prvo je bila Demokratija, koja je osnovana usred protesta 1996/1997. Demokratija je bila neformalno glasilo protesta, a nju je vodilo nekoliko izbeglica iz Blica.

Manjo je osnovao Glas u proleće 1998, i Blicova redakcija u Beograđanki ostala je poluprazna. Čitave rubrike bile su unakažene. Primali su ljude praktično sa ulice, bez preporuke, i slali na zadatke po dva čoveka, za slučaj da jedan nema funkcionalne moždane ćelije.
    Bluberi

Post by Bluberi Sat Dec 04, 2021 8:16 pm

Hvala.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 04, 2021 8:18 pm

Sotir wrote:Вероватно јеси у праву за детаље, али сви проблеми са тиражима су у ствари ишли преко ограничења увоза хартије. Штампарија није била уско грло.

Da, često je bilo tako, samo u ovom slučaju pritisak je vršen baš ovako - Borba je skratila tiraž i rekla da nema tehničkih uslova da štampa 200.000 ili koliko je već Blicu trebalo. Blic se snašao (pomogla im je i kuća ABC, čitaj Raja Rodić) ali mu ni posle zaokreta nisu dozvolili nekadašnji tiraž, jer je verovatno ocenjeno da ni kastrirani Blic ne sme da bude konkurencija državnim novinama.

Koliko su novine tada bile važne, koliko toga se prelamalo kroz njih, kako je lepo mirisala nova štampa kod kolportera na Terazijama, pored podzemnog prolaza -  to nikada nećemo moći da objasnimo klincima.
    disident

Post by disident Sat Dec 04, 2021 8:20 pm

plachkica wrote:meni je nešto ispraznilo baterju sa 92%  klikom na n1 live, to mi se nikad nije desilo (drugar mi je objasnio kako tehnički to mogu da urade). malo je skeri
    Wat?

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 04, 2021 8:22 pm

I mene zanima ali sam upao u polusenilne reminiscencije na svet bulevarske štampe na razmeđu vekova. Disi ti bi u to vreme bio u nekoj redakciji i jurio na zadatke sa službenim diktafonom u torbici, nosio pres karticu koja je tada otvarala razna vrata, grebao se o knjige na sajmovima i živeo od kanapea i vinjaka iz plastičnih čašica, nemam nikakvu sumnju u to.
    Sotir

Post by Sotir Sat Dec 04, 2021 8:24 pm

Cousin Billy wrote:

Koliko su novine tada bile važne, koliko toga se prelamalo kroz njih, kako je lepo mirisala nova štampa kod kolportera na Terazijama, pored podzemnog prolaza -  to nikada nećemo moći da objasnimo klincima.
    Кад се сетим да је Чалија био фактор у продаји што би се рекло...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Dec 04, 2021 8:25 pm

Hvala, Bili, secam se dobro kad sam prvi put video Demokratiju (koja i vizuelno izgledala kao Blic), a secam se i da je bio neki sukob ali nisam znao detalje.

Kakva vremena jbt. Naljutis se na urednika, izadjes i osnujes novi list. I oba nastave da izlaze i da imaju citaoce, pa pretpostavljam i pristojne tiraze. Iz danasnje perspektive - naucna fantastika.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 04, 2021 8:30 pm

Više nego pristojne. Nije bila problem prodaja nego repromaterijal i distribucija - stalno se igralo na ivici propasti.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Dec 04, 2021 8:33 pm

Cousin Billy wrote:I mene zanima ali sam upao u polusenilne reminiscencije na svet bulevarske štampe na razmeđu vekova. Disi ti bi u to vreme bio u nekoj redakciji i jurio na zadatke sa službenim diktafonom u torbici, nosio pres karticu koja je tada otvarala razna vrata, grebao se o knjige na sajmovima i živeo od kanapea i vinjaka iz plastičnih čašica, nemam nikakvu sumnju u to.

Ekološki ustanak - Page 11 3579118792 Ekološki ustanak - Page 11 3579118792 Ekološki ustanak - Page 11 3579118792

Ali sad i mene zanima ovo Plackicino, kako je to moguce?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

plachkica

Post by plachkica Sat Dec 04, 2021 8:34 pm

disident wrote:
    plachkica wrote:meni je nešto ispraznilo baterju sa 92%  klikom na n1 live, to mi se nikad nije desilo (drugar mi je objasnio kako tehnički to mogu da urade). malo je skeri
    Wat?

e, ne znam, izmakli smo se iz mase gore na plato, ja krenula da listam viber da vidim šta mi je stizalo u međuvremenu, 92% baterije, kao profi napunila telefon pre nego što smo izašli, uključila n1 live, nisam odgledala minut i telefon je umro.
    (još neki ljudi su mahali ispražnjenim telefonima).
    kako je ovaj drugar objasnio, smanje signal na mimimum i telefon troši nenormalnu energiju (bilo je tu i nekih tehničkih termina
    ali nisam zapamtila pa da ne lupetam).
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Dec 04, 2021 8:40 pm

Doduse, Demokratija nije osnovana preko noci vec je DS ustupila svoj list ljudima iz Blica. A Blic je valjda osnovan pred proteste.

Ekološki ustanak - Page 11 143fortmat%20za%20antidot%20%20demokratija

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Dec 04, 2021 8:46 pm

I to je tačno ali ovi su oformili pravu redakciju, počeli praktično od nule.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Dec 04, 2021 8:47 pm

Tako je, da, to je pre toga bio list DSa, secam se i toga. Ali nije bio dnevnik ako se dobro secam.

Last edited by Erős Pista on Sat Dec 04, 2021 8:47 pm; edited 1 time in total

_____

Notxor

Post by Notxor Sat Dec 04, 2021 8:47 pm

I meni se čini da je Demokratija starija Ekološki ustanak - Page 11 1143415371

_____
      Sweet and Tender Hooligan  

Post by Sponsored content

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 9:40 am