mada zvuci ko neka dobra kafkajstina
Ekološki ustanak
- Post n°126
Re: Ekološki ustanak
brt meni samo bracni savetnik fali u zivotu
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°127
vise kao frojdoFstina, bonus penis pax ??
- Korisnik
- Post n°128
Kad pomisliš da si video sve naslove.
Vesna Pešić: Čumetove Ustaše nam trebaju da bijemo srpske četnike! https://t.co/tYsekbtbRy #Pešić #POLITIKA #VESTI
— Informer (@InformerNovine) December 1, 2021
- Post n°129
tja, viski vise ne udra kao kad sam imala 30
- Guest
- Post n°130
ne razumem, pročitao si naslov u Informeru (koji je bukvalno laž, izmišljotina) i požurio si da aplaudiraš tome? kontam da nisi SNS bot. čemu to onda?
- Post n°131
ontheotherhand
odgovori kad te coek pita
odgovori kad te coek pita
- Post n°132
Vesna je ipak jean staaari opozicionar
- Korisnik
- Post n°133
Cousin Billy wrote:ne razumem, pročitao si naslov u Informeru (koji je bukvalno laž, izmišljotina) i požurio si da aplaudiraš tome? kontam da nisi SNS bot. čemu to onda?
mene pitaš? kako ja aplauidiram tome tačno?
- Post n°134
Pa OTOH je komentarisao upravo skandaloznost naslova, a nije ga tretirao kao istinit.
I svi znaju da VP pije vinjak.
I svi znaju da VP pije vinjak.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°135
Ne ti, naravno. Malo mi je neobičan komentar kolomasta (kolomasti?).ontheotherhand wrote:Cousin Billy wrote:ne razumem, pročitao si naslov u Informeru (koji je bukvalno laž, izmišljotina) i požurio si da aplaudiraš tome? kontam da nisi SNS bot. čemu to onda?
mene pitaš? kako ja aplauidiram tome tačno?
- Post n°136
Na K1 Toma Fila i Goran Petronijevic kenjaju po protestima, kenjaju,kenjaju, kenjaju..
I na kraju kazu - ali zakon o eksproprijaciji stvarno nije dobar, mada je ustavan, ali stvarno nije dobar... i dobro je sto je to UOCENO i sto ga predsednik nije potpisao. Treba da ga vrate na javnu raspravu, u medjuvremenu ce da istekne mandat ove skupstine...
On ladno nece da potpise zakon.
I na kraju kazu - ali zakon o eksproprijaciji stvarno nije dobar, mada je ustavan, ali stvarno nije dobar... i dobro je sto je to UOCENO i sto ga predsednik nije potpisao. Treba da ga vrate na javnu raspravu, u medjuvremenu ce da istekne mandat ove skupstine...
On ladno nece da potpise zakon.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°137
Iz saopstenja lokalnog pokreta (bivsa Narodna stranka)
Nisam znao da je i on bio prisutan u guzvi na mostu. Pozitivna strana naprednjackog otimanja Sapca je to sto su govna napokon isplivala i ovaj sljam nece vise moci da se predstavlja kao novinar, sto je pre radio. Pisao je za Politiku a kada su naprednjaci preuzeli novosadski Dnevnik, njemu su dali da uredjuje list.
Kenja mi se od tih novinara Politike, Vecernjih, Blica i slicnih "novinarskih velicina" a koji su obicni lazovi i spletkarosi. Dosta su glumili da su neutralni i sacuvaj boze da neko njih za nesto prozove. Kad SNS ode niz kanalizaciju, odlaze i oni.
Evo i Teofilovog teksta o njemu https://www.autonomija.info/teofil-pancic-slike-iz-zivota-egzekutora.html
https://podrinske.com/pitanja-na-koja-jos-uvek-nema-odgovora/
Kada će biti saslušani visoki funkcioneri: Aleksandar Peranović, direktor PIO fonda; Vladimir Mićić, pomoćnik gradonačelnika i Miroljub Mijušković, član gradskog veća, koji su se nalazili u društvu batinaša?
Nisam znao da je i on bio prisutan u guzvi na mostu. Pozitivna strana naprednjackog otimanja Sapca je to sto su govna napokon isplivala i ovaj sljam nece vise moci da se predstavlja kao novinar, sto je pre radio. Pisao je za Politiku a kada su naprednjaci preuzeli novosadski Dnevnik, njemu su dali da uredjuje list.
Kenja mi se od tih novinara Politike, Vecernjih, Blica i slicnih "novinarskih velicina" a koji su obicni lazovi i spletkarosi. Dosta su glumili da su neutralni i sacuvaj boze da neko njih za nesto prozove. Kad SNS ode niz kanalizaciju, odlaze i oni.
Evo i Teofilovog teksta o njemu https://www.autonomija.info/teofil-pancic-slike-iz-zivota-egzekutora.html
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°138
kad sam videla da se malagurski aktivno uključio u borbu protiv rio tinta, spao mi je entuzijazam
za bar 30%
za bar 30%
- Post n°140
Ja sam po tom pitanju Tasko Nacic u Halo Taksiju.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°141
Ne znam kako će da se izvadi iz Rio Tinta.
- Post n°142
Lider SDS o optužbama da je kompaniju Rio Tinto dovela bivša vlast
Tadić: Samo Vučiću odgovaraju protesti protiv projekata koji su još u fazi istraživanja
„Tvrdnje Aleksandra Vučića da su Rio Tinto u Srbiju dovele bivše vlasti, a ne on, imaju za cilj da proteste usmere protiv bivše vlasti, ali i da se time razvodni pritisak na njegovu vlast. Protesti bi samim tim bili usmereni ka ‘nestranačkom’ i ‘antipolitičkom’, što svih prethodnih godina samo Vučiću ide naruku“, kaže za Danas Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i lider SDS koga je Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare označio kao jednog od krivca za dolazak Rio Tinta u Srbiju.
Vučić je podsetio da su te ranije vlasti potpisale devet papira u vezi Rio Tinta, a da ključni o eksploatacije niko još nije potpisao.
Upitan da prokomentariše optužbe koje je izrekao predsednik države na njegov i račun bivše vlasti, Tadić kaže da on, kao i uvek na sve manipulacije odgovara činjenicama i istinom.
“Dakle, Rio Tinto je došao u Srbiju u vreme Koštuničine vlade, a prvi pregovori su počeli još u vreme Đinđićeve. Naravno da taj projekat istraživanja nismo prekidali ni tokom našeg mandata, jer ima ogroman potencijal za razvoj Srbije i bilo je u interesu Srbije da se istraživanje završi i da onda procenjujemo spram rezultata tog istraživanja opravdanost daljih koraka. To, naravno, podrazumeva da nam profit nije bio iznad zaštite životne sredine i zdravlja građana”, objašnjava Tadić za Danas.
Na pitanje kolika bi šteta bila dolaskom Rio Tinta, sagovornik Danasa kaže da bi se znalo kolika je korist, a kolika šteta trebalo bi da imamo prvo završene apsolutno sve relevantne studije, a ne da informacije o tome dobijamo iz protesta i parola.
“Takve studije još nisu sve završene, a Rio Tinto nije završio još ni fazu istraživanja, tako da je neodgovorno da se o tome bilo ko definitivno izjašnjava u ovom trenutku. Zaštita životne sredine je isuviše ozbiljna tema da bi se koristila za političke manipulacije i populizam. Samo režimu odgovara da se u državi u kojoj režimski batinaši melju ljude u mašinama za mlevenje mesa, u kojoj imamo afere poput Krušika, Jovanjice, Savamale i slično, protest diže protiv projekta koji je još u fazi istraživanja i o kom nemamo finalne i pouzdane podatke”, objašnjava Tadić.
On podseća da je upravo bivša vlast prva počela ozbiljno da se bavi pitanjem zaštite životne sredine.
“Đilasa danas optužuju za njegove reči od pre nekoliko godina o eksploataciji jadarita. A sve što je tada rekao je istina i ne smemo da ćutimo istinu povlačeći se pred populizmom. U politici se uvek vodim istinom i uverenjima, a ne time šta je u datom trenutku popularno reći. A ako je danas i ovoj fazi opravdano protestovati protiv Rio Tinta bez konačnih procena o štetnom uticaju na životnu sredinu, pa onda bi po toj logici trebalo odmah zatvoriti i sve aktivne rudnike i fabrike koje takođe u manjoj ili većoj meri štete životnoj sredini? Međutim, takav esktremizam bi bio potpuno ekonomski neodrživ, a siromaštvo bi se mnogo više odrazilo na kvalitet života naših građana, a u krajnjem i na životnu sredinu”, navodi Tadić.
On primećuje i da dok SNS sve više jača, opozicioni glasači idu na proteste na kojima se slavi antistranački trend i u kojima se propagira kako su svi isti. A ako su svi već isti, time se, kaže lider SDS, smanjuje direktna odgovornost Vučića i njegovog režima.
Kaže i da samo Vučiću odgovara da se na protestima opozicionim strankama viče “pa vi ste i doveli Rio TInto” ili “pa vi ste SNS i napravili”, jer se time onemogućava organizovanje stvarnog političkog otpora ovom režimu i njegova smena.
“Potvrdilo se da je za Vučićev režim to do sada bio najefikasniji način suštinskog preuzimanja i gašenja protesta, jer se tako kreirala atmosfera u kojoj nije bilo dobrodošlo da opozicione stranke povedu nezadovoljstvo građana ka političkom epilogu. A Vučić zna da jedino one to mogu”, zaključuje Boris Tadić u razgovoru za Danas.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°144
Da se prvo sacekaju rezultati studija.
_____
- Guest
- Post n°145
Nikakve deeskalacije nema, ostalo se pri scenariju da će fašisti da biju žene. Jedino što sve to može da pođe strašno naopako.
Građani kojima zbog blokade puteva i saobraćaja bude ograničena sloboda kretanja ili dožive neki vid nasilja usled blokade puteva, od danas prijavu Ministarstvu unutrašnjih poslova mogu podneti pozivom na broj 0800 104103, saopštio je MUP
[size=13]Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da građani Srbije koji se suoče sa ovakvom vrstom problema, mogu na jednostavan i brz način obavestiti policiju o kršenju zakona, počiniocima ili registracijama vozila koja se koriste za sprečavanje normalnog funkcionisanja saobraćaja.
U saopštenju MUP još jednom podseća i napominje da blokada puteva i ometanje građana predstavlja kršenje zakona i ustavom zajemčenog prava slobode kretanja.[/size]
- Post n°146
Inace, ovih dana o protestima pricaju i oni koje nikad nisam cuo da pricaju o bilo cemu vezano za politiku. Ne znam da li je tako samo ovde, zato sto je ovde i bila najveca guzva ili je tako i drugde
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°147
Subjektivni osecaj, maj 2000, Goran Matic pokazuje materijale Otpora koje su "nasli" u stanu ubice Boska Perosevica.
https://rs.n1info.com/vesti/pozivao-na-fejsbuku-na-ekoloski-ustanak-policija-mu-upala-u-stan/
https://rs.n1info.com/vesti/pozivao-na-fejsbuku-na-ekoloski-ustanak-policija-mu-upala-u-stan/
_____
- Post n°148
Da sutra, ponovo, pokažemo kakva je većinska Srbija - demokratska, tolerantna i pristojna. Da pokažemo licemerje stranaca koji podržavaju one koji prave haos u Srbiji i terorišu narod. Da Srbija nastavi da jača i pobeđuje! pic.twitter.com/sGe96hEXUw
— Ana Brnabic (@anabrnabic) December 3, 2021
- Post n°149
Erős Pista wrote:Da se prvo sacekaju rezultati studija.
I da se ne politizuje tako ozbiljna tema
- Post n°150
ficfiric wrote:Inace, ovih dana o protestima pricaju i oni koje nikad nisam cuo da pricaju o bilo cemu vezano za politiku. Ne znam da li je tako samo ovde, zato sto je ovde i bila najveca guzva ili je tako i drugde
Sad bio kod frizera i on mi prica da ide sutra na protest. Ne zbog Rio Tinta, za koji smatra da je zabrsena prica, nego zatos sto su ga razbesnele scene iz Sapca. Inace ne glasa, generalno protiv vlasti ali apatican, bar bio, ali sad ocigledno vise nije.
Nikad ga nisam video ni na jednim protestima do sada, a bilo ibje onoliko, niti mi je ikada pomenuo bilo koji od njih, a sisam se kod njega vec deset godina i bilo je ihahahaj prilika.
Ovo zahvate ljude koji su dosad bili potpuno iskljuceni.
_____