Ma ok, samo želim reći da nismo u star treku ali nismo ni na imuno vodici, a i volila bi da se fokus malo disperzira i da nismo samo na cjepivima nego i na lijekovima. To sve povodom tragedije oko smrti novinara u Hrvatskoj koji je mogao dobiti kovid lijek da ga je bilo u bolnici, al ga izgleda nemamo.Mór Thököly wrote:Pa nismo, ali blizu da jesmo - za godinu dana razviti vakcinu, to je star trek kvalitet gledano iz vrlo bliske proslosti (tipa kraj XX st.)
VAKCINA
- Post n°501
Re: VAKCINA
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°502
Bleeding Blitva wrote:
Meni je isto žao što nismo u Star Treku i što nemamo replikator da nam šibne top-notch cjepivo, ali koliko vidim postoje i lijekovi za kovid, samo ne znam koliko se pribavljaju na ova naša tržišta.
Pa ne radi se o istim stvarima, vakcinu primas da ne bi dobio bolest tj. da makar znatno redukujes sanse za to, a lekove pijes kada si vec bolestan. Ako vec uzimam vakcinu znaci da ne zelim da se bakcem sa samom bolescu. Ovako ispada da bolest dobijas sigurno, samo ce da ti pricaju da je vakcina zasluzna sto je blaga verzija. Evo, ja recimo kada sam drugi put imao kovid isto me je proslo za dva dana iako nisam primio trecu vakcinu. A i za te lekove su pravili sranja, kao recimo za ivermektin za koji je ovde ministar licno pretio da ce hapsiti i otpustati one koji ga prepisuju. Tako da moze lek, ali samo neki koji afirmativno stoji kod iste one mafije koja ti prica da je imuno buster isto sto i vakcina.
- Post n°503
За одобравање лекова постоји посебно тело.
- Post n°504
Prostora za kritiku farmakoindustrije mora biti, ali nazivanje cjepiva imunobusterom svakako ne spada u to pogotovo imajući u vidu statistiku. Doduše interpretacija statistike je očito drugi par postola.Filipenko wrote:Bleeding Blitva wrote:
Meni je isto žao što nismo u Star Treku i što nemamo replikator da nam šibne top-notch cjepivo, ali koliko vidim postoje i lijekovi za kovid, samo ne znam koliko se pribavljaju na ova naša tržišta.
Pa ne radi se o istim stvarima, vakcinu primas da ne bi dobio bolest tj. da makar znatno redukujes sanse za to, a lekove pijes kada si vec bolestan. Ako vec uzimam vakcinu znaci da ne zelim da se bakcem sa samom bolescu. Ovako ispada da bolest dobijas sigurno, samo ce da ti pricaju da je vakcina zasluzna sto je blaga verzija. Evo, ja recimo kada sam drugi put imao kovid isto me je proslo za dva dana iako nisam primio trecu vakcinu. A i za te lekove su pravili sranja, kao recimo za ivermektin za koji je ovde ministar licno pretio da ce hapsiti i otpustati one koji ga prepisuju. Tako da moze lek, ali samo neki koji afirmativno stoji kod iste one mafije koja ti prica da je imuno buster isto sto i vakcina.
Što se tiče lijekova tek sam nedavno saznala za paxlovid, ima odobrenje i sve, al ga nema :/
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°505
Ja sumnjam na ovo, ili na lazno negativne kucne testove, posto ni kod nas niko nije imao (da zna) a onoliko smo se naleteli i natestirali, narocito u poslednjih 12 meseci. (Oboje po 3 moderne, ali poslednja doza u decembru)Sotir wrote:Одао си се, ко се креће би прво помислио да је имао без симптома.Cousin Billy wrote:banovan si zbog otkrivanja RL podataka.
idem da brojim boce sa urinom, kao Kritikal Bil.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°506
paxlovid se nigde u svetu me daje svima nego samo odredjenoj grupi pacijenata.Bleeding Blitva wrote:Prostora za kritiku farmakoindustrije mora biti, ali nazivanje cjepiva imunobusterom svakako ne spada u to pogotovo imajući u vidu statistiku. Doduše interpretacija statistike je očito drugi par postola.Filipenko wrote:
Što se tiče lijekova tek sam nedavno saznala za paxlovid, ima odobrenje i sve, al ga nema :/
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°507
We are pleased to announce that we have approved the UK’s first bivalent COVID-19 booster vaccine, made by @moderna_tx.
— MHRAgovuk (@MHRAgovuk) August 15, 2022
For more information see: https://t.co/MLXObQqyUt pic.twitter.com/VNelnGBfVD
- Guest
- Post n°508
https://hms.harvard.edu/news/one-all
“We hope this antibody will prove to be as effective in patients as it has been in preclinical evaluations thus far,”
- Guest
- Post n°509
BA.5 boosters could be here in the next 3 weeks, says Dr. Jha: ‘These are substantial upgrades in our vaccines’
...
Jha’s timeline is the most specific estimate to date, following comments in prior months from health officials signaling a potential rollout in September or October.
“We’re going to know more about this in the upcoming weeks and these vaccines will become available by early to mid-September,” Jha, the White House’s Covid response coordinator
...
The booster shots being considered by the FDA and CDC are made by both Moderna and Pfizer, and are known as “bivalent” shots — which means they target two separate strains of the coronavirus. In this case, the shots target both the original Covid strain and omicron’s BA.5 subvariant, which currently represents 85% to 90% of all U.S. cases, according to Jha.
- Post n°510
- Post n°511
US biotech claims rival Covid vaccine makers infringed patents underpinning jabs developed to combat the pandemic
https://www.ft.com/content/da808535-56b4-444e-b5a1-dd2f61b44a35
- Post n°512
- Post n°513
"Udiše se u sitnom prahu"
- Post n°514
Scientists in Israel claim they may have found antibodies that can fight all known COVID-19 strains.
— Asher Press (@AsherPress) September 9, 2022
The study published in Nature’s Communications Biology https://t.co/LsAM8DEgfc found antibodies that could be used to concoct an antibody infusion. https://t.co/k6k4Fw2sTb
- Post n°515
https://www.sst.dk/en/english/corona-eng/vaccination-against-covid-19
- Post n°516
The Chinese city of Shanghai has started administering an inhalable COVID-19 vaccine, a mist that is sucked in through the mouth, in what appears to be a world first. https://t.co/qVCxrvpvLT
— The Associated Press (@AP) October 26, 2022
Shanghai has started to provide a domestically developed inhaled aerosol COVID-19 vaccine for booster shots in face of the rapidly mutating virus. It only takes 10 to 15 seconds to get fully vaccinated.pic.twitter.com/3N38pk9Vwf
— Zhang Meifang张美芳 (@CGMeifangZhang) October 26, 2022
WATCH: #BNNChina Reports.
— Gurbaksh Singh Chahal (@gchahal) October 26, 2022
Shanghai has started administering an inhalable Covid-19 vaccine that requires the recipient to breathe in for at least 5 seconds in a process that lasts under a minute. #Covid19vaccine pic.twitter.com/h4COBewGPs
https://www.cansinotech.com/html/1/179/180/1100.htmlCanSino Biologics Inc. (“CanSinoBIO”) (SSE: 688185, HKEX: 06185) announced that the National Medical Products Administration of China (“NMPA”) has granted the Company approval for its Recombinant COVID-19 Vaccine (Adenovirus Type 5 Vector) for Inhalation (trade name: Convidecia Air) to be used as a booster dose.
Utilizing the same adenovirus vector technological platform as the intramuscular version Convidecia, Convidecia Air provides a non-invasive option that uses a nebulizer to change liquid into an aerosol for inhalation through the mouth. Convidecia Air is needle-free and can effectively induce comprehensive immune protection in response to SARS-CoV-2 after just one breath.
CanSinoBIO received the approval of its clinical trial application for Convidecia Air in March 2021. Studies published in The Lancet indicated that Convidecia Air can induce strong humoral, cellular and mucosal immunity to achieve triple protection and effectively contain the infection and spread of the virus.
Currently, CanSinoBIO has achieved steady production of various innovative vaccines and established a global supply chain, with a goal to continue to make quality vaccine products more accessible by the global population.
- Post n°517
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°518
https://www.novosti.rs/drustvo/vesti/1175967/dopunska-doza-mesec-dana-prof-ferenc-vicko-novosti-kada-kako-davati-bivalentna-vakcinaDOPUNSKA DOZA ZA MESEC DANA: Prof. Ferenc Vicko, za "Novosti", kada će se i kako davati bivalentna vakcina
NOVA, bivalentna vakcina protiv kovida, koja će se davati kao dodatni pojačivač imuniteta već kompletno vakcinisanima, i onima koji su primili jednu ili dve buster doze, može da se očekuje na vakcinalnim punktovima za oko mesec dana.
Profesor dr Ferenc Vicko, državni sekretar Ministarstva zdravlja, rekao je juče "Novostima" da su završene sve formalno-tehničke pripreme za uvoz bivalentne vakcine protiv kovid 19 infekcije, ali da se još precizno ne zna kada će biti isporučen prvi kontingent.
Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) završila je registraciju dve bivalentne vakcine: jedna sadrži originalni vuhanski soj virusa korona i soj BA.1, dok druga pored originalnog vuhanskog sadrži omikron sojeve BA.4 i BA.5.
- Radi se o "Fajzerovim" vakcinama. BA.1 je omikron podtip koji je češći u Australiji dok je podvarijanta BA4 i BA.5 dominantna u zemljama EU - kaže profesor Vicko.
Nacionalno telo za imunizaciju (NITAG) dostavilo je Ministarstvu zdravlja preporuke za primenu bivalentne vakcine, koje su donete na osnovu analize broja hospitalizovanih od kovid 19 infekcije i broja smrtnih ishoda, a u odnosu na uzrast, pol i vakcinalni status.
- Bivalentna vakcina napravljena tehnologijom informacione RNK, koja sadrži originalni vuhanski soj i modifikovani omikron soj BA.4 i BA.5, može se primeniti kao buster doza, kod osoba starijih od 12 godina, koji su ranije primili primarnu vakcinu ili buster dozu protiv kovida 19, uz uslov da je prošlo najmanje tri nedelje od prethodno primljene doze - otkriva profesor Vicko.
NITAG je bivalentnu vakcinu posebno preporučio osobama starijim od 50 godina, osobama sa hroničnim bolestima, komorbiditetima, osobama sa primarnom ili sekundarnom imunodeficijencijom, kao i korisnicima i zaposlenima u domovima za stare i zdravstvenim ustanovama.
- Bivalentna vakcina se može dati kao buster doza bez obzira na vrstu vakcine koja je primljena prethodno - pojašnjava profesor Vicko.
Kada stigne prvi kontingent vakcina, serija treba da prođe kontrolu ALIMS, a Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" da izda uputstvo o načinu primene.
- Kontrola vakcine u referentnoj laboratoriji ALIMS traje između tri i četiri nedelje - kaže profesor Vicko.
- Tek tada potom se vakcina može distribuirati uz stručno metodološko uputstvo za sprovođenje imunizacije sa tom vakcinom od strane Instituta za javno zdravlje "Batut".
Shodno tome realno je očekivati da vakcina može biti distribuirana u roku od oko mesec dana za građane Republike Srbije. Broj zainteresovanih za vakcinaciju je mali, a to je verovatno uzrokovano zamorom ljudi od dužine pandemije.
VIŠE OD ČETIRI MILIJARDE BUSTERA
ISKUSTVA zemalja koje su počele sa bustovanjem imuniteta stanovništva protiv infekcije izazvane virusom korona pokazuju da nova bivalentna cepiva nemaju novih neželjenih efekata, koji već nisu uočeni kod primarne vakcine, i da su i u ovom slučaju neželjene reakcije bile blage i prolaznog karaktera. U 181 zemlji do sada je dato više od četiri milijarde bivalentnih doza.
- Post n°519
Bivalentne vakcine protiv kovida 19, kompanije "Moderna", od ponedeljka 26. decembra biće dostupne građanima Srbije na punktovima domova zdravlja
https://www.021.rs/story/Zivot/Zdravlje/326663/Batut-Bivalentne-vakcine-protiv-kovida-dostupne-od-26-decembra.html
- Post n°520
samo kn95 and chill
- Post n°521
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°522
- Post n°523
The Pentagon on Tuesday formally rescinded its COVID-19 vaccination mandate, dropping the shot’s requirement across the U.S. military over a year after it was first put in place, according to a new memo signed by Defense Secretary Lloyd Austin.
The memo was expected after the annual defense policy bill, signed into law by President Biden on Dec. 23, gave the Defense Department 30 days to pull the mandate.
_____
- Post n°524
nećemo se mi nagledati ba4/ba5 bivalentne u ovom kretenarijumu odo sutra da se roknem ba1 čisto da serem avaksima kako sam krepo i 5xOd početka primene bivalentne vakcine Moderne do sada je u Srbiji ovo cepivo primilo 1.847 građana, rečeno je za današnju Politiku u Institutu za javno zdravlje Srbije.
https://www.021.rs/story/Info/Srbija/328306/Bivalentnu-vakcinu-primilo-1800-gradjana-najvise-u-Novom-Sadu-i-na-Novom-Beogradu.html
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°525
eto vidite samo je trebalo da iskoristim svoj uticaj i izvršim medijski pritisak i za dva dana odma sve možekonjski nil wrote:nećemo se mi nagledati ba4/ba5 bivalentne u ovom kretenarijumu
Vlada Srbije saopštila je danas da je iz Slovačke stigla donacija Fajzerove vakcine protiv kovida-19 i to 300.000 doza bivalentne vakcine, prilagođene varijanti omikron (BA.4/5), i 20.000 doza originalne vakcine protiv korone.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/iz-slovacke-stigla-donacija-fajzerove-vakcine-protiv-kovida-300-000-doza-bivalentne-i-20-000-doza-originalne-vakcine/
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence