Virus
- Post n°102
Re: Virus
Reporter eKlinika portala u crvenoj zoni KBC „Zvezdara“: Ljuta sam i tužna što ljudi umiru, iskrena je dr Vesna Dopuđa Pantićhttps://t.co/4aZK5A6jFI
— Eklinika (@EklinikaRs) October 22, 2021
Klipovi:
- Spoiler:
- Post n°103
Erős Pista wrote:Pre ce biti - od svojih uverenja.
nije umro od uverenja, nego sa uverenjima
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°104
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°105
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4536445426394837&id=100000882729933
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°107
https://www.msn.com/en-us/news/world/china-locks-down-city-of-four-million-over-covid-cases/ar-AAPXN4mChina placed a city of four million people under lockdown on Tuesday, ordering them not to leave home except in emergencies, in a bid to eradicate a Covid cluster of just a few dozen confirmed cases. (...)
Tuesday's fresh restrictions came as China reported 29 new domestic infections -- including six in Lanzhou, the capital of Gansu province in the country's northwest.
- Post n°109
Broj smrtnih slučajeva od korone poslednjih 9 dana u Srbiji:
— Jelena Lengold (@JelenaLengold) October 27, 2021
19.X - 57
20.X - 58
21.X - 59
22.X - 57
23.X - 60
24.X - 61
25.X - 62
26.X - 63
27.X - 64
Koja je matematička verovatnoća za ovakav rast broja umrlih, svaki dan po jedan više?
Tihi jecaj za pomoć sa nadležnog mesta? Kao ono kad Loreta Prljavom Hariju natrpa šećera u kafu?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°110
14.79MNE wrote:13.3MNE wrote:
14.18
13.67
13.23
11.36
15.05
15.46
12.88
13.69%, rast za 2%
14.46
12.49
13.63
14.59
17.67
15.34
14.49%, rast za 5%, hladnije vrijeme i vjetar svi u zatvorenom
14.71
16.48
15.76
20.1
18.02
17.14
16.71%, rast za 15%...ako moram da pogadjam to je zato sto je izdusio imunitet ovima sto su primali sinofarm na pocetku, zato rast i kasni kod nas u odnosu na vas jer se kod vas pocelo ranije sa vakcinama
- Post n°112
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°113
Topla preporuka kriznom štabu (preporučite valjane mere bez obzira kolika je politička volja za njihovo donošenje/sprovodjenje):
- epidemija SARS-COV2 virusa će definitivno preći u endemsku fazu. Ostale su samo super-optimistični teorijski nategnuti scenariji koji nas vode van te trajektorije
- trenutno i dalje veliki deo struke veruje da u trenutku kada kumulativno imamo 80% rekonvalescenata i vakcinisanih da će epidemija prestati i vratiti se normalnom životu; to medjutim nije realistično.
- prvo je sama pojava delta soja podigla tu lestvicu znatno više (iznad 90%), sve vakcinisane i one koji su preležali možete smatrati nezaštićenim posle godinu dana (sa Sinofarmom i posle 6 meseci)
- nijedan iz familije koronavirusa ne ostavlja imunitet koji je dovoljan da spreči simptomatsku bolest duže od par godina; tako da ponovne infekcije i revakcinacija svake godine jesu naša nova realnost (vraćanje na pre-pandemijaku realnost u potpunosti neće zaista biti)
- najbolje je podvući crtu od 1. decembra 2021 i ubuduće klasifikovati sve koji su preležali pre više od 6 meseci, sve vakcinisane Sinofarmom pre više od 6 meseci bez buster doze, i sve vakcinisane bilo kojom vakcinom pre više od godinu bez buster doze u grupu pod rizikom
- za ozbiljnu strategiju potrebna su merenja sa terena, ali okvirno predložena strategija koja se mora koristiti je tzv “švajcarski sir” (dole na slici)
- naime pošto niti jedna mera nije 100% efikasna najbolje je koristiti miks svih mera kako bi se omogućio život sa koronom, a ne čekao život posle korone
U globalu to bi trebalo da funkciniše na sledeći način:
- za ulazak u bilo koji javni objekat potreban je ispunjen 1 od 3 PVT uslova (preležao pre manje od 6 meseci, vakcinisan (bez bustera pre manje od godinu dana, Sinofarm bez bustera manje od 6 meseci), testiran - PCR ili brzi test uradjen u zdravstvenoj ustanovi o svom trošku) plus maska
- isto pravilo važi za sve zapošljene u privatnom ili društvenom sektoru
- isto pravilo važi za fakultete
- nulta tolerancija za nevakcinisane zdravstvene radnike (automatski prestanak radnog odnosa i gubitak licence)
- u osnovnim i srednjim školama uvesti PCR test dva puta nedeljno za svu decu. Prvi pozitivan test i celo odeljenje se šalje u 5 dana izolacije i online nastavu u toj nedelji. Povratak u školu uz negativan PCR test.
- omogućiti svima jeftin pristup brzim kućnim testovima i apelovati na ličnu odgovornost (ako deca imaju rinitis za vreme raspusta prvo se kući testiraju brzim testom pa onda odlaze u posetu dekama i bakama ili sa drugarima u igraonici)
- striktno sprovodjenje zakona, koje podrazumeva:
“Član 248: Ko za vreme epidemije kakve opasne zarazne bolesti ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za njeno suzbijanje ili sprečavanje, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.
Prenošenje zarazne bolesti: Član 249:
Ko ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama za suzbijanje ili sprečavanje zaraznih bolesti, pa usled toga dođe do prenošenja zarazne bolesti, kazniće se zatvorom do tri godine.”
- Svako promovisanje neproverenih metoda dijagnostike i lečenja tretirati po Članu 259: Teška dela protiv zdravlja ljudi i trajno zabraniti javne nastupe (štampa, TV, socijalni mediji).
- Srbija je do sada izgubila 35000 života više od proseka od početka epidemije. Ne, to nisu smrti zbog, već većim delom od korone (broj umrlih od onkoloških bolesti u istom periodu je manji od proseka).
- Ako mislite da će ovo stati - neće. Srbija ima gotovo 20% stanovništva starijeg od 65 godina. To je ogroman rezervaor i infekcije će se vraćati svake godine i odnositi sve više života dok nas ne desetkuje i pretvoru u crnu rupu Evrope što će na kraju ugroziti i onako krhku privredu.
Eto, to je moj savet iz najbolje namere, a vi ukoliko želite nastavite na neutemeljenom optimizmu da će se pojaviti neka sila koja iznenada rešava stvari.
- Post n°114
_____
- Post n°115
- Post n°116
- Post n°117
- Post n°118
- Post n°119
_____
- Post n°120
Глобално мислим.Mór Thököly wrote:Kako kad ce je primiti max 40% stanovnistva? A i to uskoro je za tipa 6 meseci minimum
Сад је у земљама које су добро вакцинисане, па чак и отворене, вирус у сигурном паду.
Тако да постоји шанса да ће са делта вакцином велик број одговорних земаља моћи да стави вирус под контролу.
А ко то не заврши како треба биће изолован.
Тако да неће бити свуда ендемске фазе.
- Post n°121
А шта је то нормално понашање?Mór Thököly wrote:Btw, ja sam sve ubedjeniji da je virus enhanced. Ovo kako se ponasa nije bas normalno
Ово је прва пандемија која је озбиљно научно анализирана. Прате се сви заражени, мапирају сојеви вируса, прати кретање заразе итд.
- Post n°122
Sotir wrote:А шта је то нормално понашање?Mór Thököly wrote:Btw, ja sam sve ubedjeniji da je virus enhanced. Ovo kako se ponasa nije bas normalno
Ово је прва пандемија која је озбиљно научно анализирана. Прате се сви заражени, мапирају сојеви вируса, прати кретање заразе итд.
Ako kod vecine zarazenih imunitet traje tipa godinu dana, to nije bas normalno ponasanje virusa. Spansku groznicu je preveslala uspesno vecina onih koji su imali imunitet star fakin 25 godina!
- Post n°123
_____
- Post n°124
E, u tri lepe, više!
— B_Lion (@JurajaHip) October 28, 2021
Opet dva Covid pozitivna u Koronarnoj (tzv. zelena zona).
10 dana boravka, kontakt isključivo sa zaposlenima.
Dakle, nisu dobili Covid infekciju od moje pokojne babe.
Uvedite više OBAVEZNU vakcinaciju za neke kategorije zaposlenih!!!
Ah da, izbori...
Kao prvo saučešće. Kao drugo, ovo je pretačno. Bukvalno ljudi legnu negativni i posle nekoliko dana dobiju temperaturu, uradi se test i oni pozitivni. Na koji način se zaraze ne znam jer u sobi ih bude po dvoje maksimalno, osoblje bez simptoma, sa maskama, posete zabranjene...
— melanezijska žaba (@melanesianfrog) October 28, 2021
- Post n°125
Hungary allows companies to force staff to get a Covid-19 vaccine as cases surge https://t.co/skUKNGssdK
— Bloomberg (@business) October 28, 2021