Virus
- Post n°126
Re: Virus
- Post n°128
https://pandem-ic.com/the-pandemic-in-us-states-and-195-countries/
- Post n°129
Ah, ovaj, spanska groznica je virus potpuno druge vrste (grip). Corona virusi ne prave trajni imunitet, zato i dobijas po tri prehlade godisnje svake godine. Ovaj virus se bas ponasa kao korona virus po tom pitanju, tj vrlo normalno, na zalost antivaksera i nas sto cemo morati da se vakcinisemo non stop (do neke endemske faze gde virus kruzi po potpuno imunizovanom stanovristvu pa samo izaziva blazu prehladu i bustuje imunitet svako malo).Mór Thököly wrote:Sotir wrote:
А шта је то нормално понашање?
Ово је прва пандемија која је озбиљно научно анализирана. Прате се сви заражени, мапирају сојеви вируса, прати кретање заразе итд.
Ako kod vecine zarazenih imunitet traje tipa godinu dana, to nije bas normalno ponasanje virusa. Spansku groznicu je preveslala uspesno vecina onih koji su imali imunitet star fakin 25 godina!
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°130
Биће занимљиво видети ефикасност затварања.Mór Thököly wrote:Cak je i Putin uveo lokdaun u Moskvi. Bukvalno niko nije toliki dušmanin kao ovi
Делта сој се брже шири али и краће траје инкубација. Мере попут затварања могу да брже утичу.
- Post n°131
lalinea wrote:Ah, ovaj, spanska groznica je virus potpuno druge vrste (grip). Corona virusi ne prave trajni imunitet, zato i dobijas po tri prehlade godisnje svake godine. Ovaj virus se bas ponasa kao korona virus po tom pitanju, tj vrlo normalno, na zalost antivaksera i nas sto cemo morati da se vakcinisemo non stop (do neke endemske faze gde virus kruzi po potpuno imunizovanom stanovristvu pa samo izaziva blazu prehladu i bustuje imunitet svako malo).Mór Thököly wrote:
Ako kod vecine zarazenih imunitet traje tipa godinu dana, to nije bas normalno ponasanje virusa. Spansku groznicu je preveslala uspesno vecina onih koji su imali imunitet star fakin 25 godina!
Pa ok, ali ovo je kombinacija te velike zaraznosti i - solidne smrtonosnosti. Plus, na pocetku, ogroman period inkubacije. Bukvalno uzasna kombinacija.
- Post n°132
Dečak ide sa mojom ćerkom u razred, kažu da je bolje. Umro mu je otac, majka, baba i prababa, za deset dana četiri sanduka iz kuće, nema sam od užasa i nemoćnog besa na sve oblike ludaka oko nas
— Marijana Zagorac (@m_zagorac) October 28, 2021
- Post n°133
Ja zaista ne znam sta vise treba da se desi da bi se ljudi vakcinisali...
- Post n°134
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°135
- Post n°136
puska u ledjaMór Thököly wrote:Pakao.
Ja zaista ne znam sta vise treba da se desi da bi se ljudi vakcinisali...
_____
????
- Post n°137
Pa to ti je taj jedan na koji vec preko deceniju upozoravaju ljudi koji se time bave.Mór Thököly wrote:lalinea wrote:
Ah, ovaj, spanska groznica je virus potpuno druge vrste (grip). Corona virusi ne prave trajni imunitet, zato i dobijas po tri prehlade godisnje svake godine. Ovaj virus se bas ponasa kao korona virus po tom pitanju, tj vrlo normalno, na zalost antivaksera i nas sto cemo morati da se vakcinisemo non stop (do neke endemske faze gde virus kruzi po potpuno imunizovanom stanovristvu pa samo izaziva blazu prehladu i bustuje imunitet svako malo).
Pa ok, ali ovo je kombinacija te velike zaraznosti i - solidne smrtonosnosti. Plus, na pocetku, ogroman period inkubacije. Bukvalno uzasna kombinacija.
Ustvari nije, ovo je vise generalna proba za neki sa mnogo vecom smrtnoscu. Ali nije nista "nenormalno" u evolutivnom smislu (ono sto je "nenormalno" je stepen mobilnosti i povezanosti ljudske vrste danas - virus ima free ride).
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°139
http://www.ugoscgrs.rs/upload/2019/202111_UGOSCGRS_vakcine.pdf
- Post n°140
https://www.forbes.com/sites/roberthart/2021/10/28/1-in-5-adults-still-reject-covid-vaccines-poll-finds---here-are-the-biggest-groups-still-holding-out/?sh=6bb9d5d28d28Despite the deadly wave of delta variant coronavirus that overwhelmed hospitals and sent death rates soaring, high numbers of Americans are still refusing Covid-19 vaccines, according to a new poll by the Kaiser Family Foundation, underscoring the challenges officials face as they try to move beyond the pandemic.
One in five Americans said they would never get a Covid-19 shot (16%) or would only do so if required (4%), according to the Kaiser poll, conducted October 14-24 among 1,519 U.S. adults.
Around a third of Republicans (31%) and rural residents (33%)—the groups most opposed to vaccination—said they would definitely not get the shot, the poll found, with a further 3% and 2%, respectively, saying they would only do so if required.
The poll also found strong vaccine opposition among uninsured people under 65 (28% said they would definitely not get the jab or only do so if required), white evangelical Christians (26%), those aged 30-49 (25%), men (24%) and adults without a college degree (23%).
Partisan divides persisted among vaccinated adults, Kaiser found, with nearly four in 10 (38%) fully vaccinated Republicans saying they probably or definitely would not get a booster shot if one was made available to them, nearly four times the number of like-minded Democrats (9%).
A quarter (25%) of workers said their employer has required them to get vaccinated, Kaiser found. Just over half (51%) of workers not subject to a vaccine mandate at work said they did not want their employer to do so (vs 21% who do). Unsurprisingly, these figures change when split by vaccination status, with nearly three times as many (90%) unvaccinated adults saying they do not want their employer to require vaccination as vaccinated adults (35%).
More than a third (37%) of unvaccinated workers said they would leave their jobs if their employer required vaccination even if they offered a testing alternative, Kaiser found. If no testing option was available, this rose to 72%. A third (32%) of Republicans polled said they already know someone who has left a job over a vaccine mandate.
- Post n°141
Dalji rodjaci prave svadbu u subotu, 350 ljudi pozvano.
— MacJelena (@JeljefJelena) September 29, 2021
Ne znam sta da kazem, nije mi jasno. Jos se naljutili sto ja ne dam da moja mama, 83 godine, ide na svadbu.
— MacJelena (@JeljefJelena) September 29, 2021
Mozda ovo pojasni: moj rodjak se zenio u subotu, 350 zvanica. Mladina majka, sad se ispostavlja, bila vec zarazena, naravno niko nije znao, uredno igrala, pevala na svadbi, ljubila se s gostima. Sada i trudna mlada bolesna. Koliko takvih ima u Srbiji?
— MacJelena (@JeljefJelena) October 6, 2021
Nakon svadbe mojih ludih rodjaka, sa preko 300 ljudi, trudna mlada zarazena ali dobro je, njeni roditelji u bolnici, otac kriticno, moj rodjak, mladozenja, zarazen, dobro je, jos 6 ljudi sa svadbe ozbiljno bolesni.
— MacJelena (@JeljefJelena) October 17, 2021
Lepo bilo, kazu.
Secate se svadbe mojih rodjaka od pre mesec dana?
— MacJelena (@JeljefJelena) October 28, 2021
Mladin otac umro u bolnici u Krusevcu. Majka i dalje u bolnici. Trudna mlada se na srecu oporavlja.
Moja sestra sa porodicom pre dvadesetak dana otišla na svadbu. Nevakcinisani. Deset dana se bori za život i dah. Danas malo bolje.Suprug na aparatu za disanje.Ishod vrlo neizvestan ili kako lekari kažu, na klackalici je.Od bola i straha ne mogu da dišem.
— Jasmina Stojanović (@Zmaj13Jala) October 28, 2021
- Post n°142
- Post n°143
- Post n°144
- Post n°145
- Post n°146
- Post n°147
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°148
ovima što ne vjeruju u virus omogućiti da dođu bez maske malo da se druže sa zaraženima pa ili će steći imunitet ili ih neće više biti, u oba slučaja neće više biti rizični za ostale
- Post n°149
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°150
nemaš pravo da se praviš pametan preko tuđih leđa i da neko zbog tvog pametovanja ne može da dođe do kreveta u bolnici