Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Antivakseri i ostale stetocine

fikret selimbašić

Antivakseri i ostale stetocine - Page 33 Empty Re: Antivakseri i ostale stetocine

Post by fikret selimbašić Mon Nov 22, 2021 3:38 am

Prosječan RTS tv dnevnik i dnevnikov dodatak iz devedesetih su više štete činili nego svi rijaltiji do sad prikazani. Danas su od rijalitija puno štetnije Marićeve emisije i Sarapini jutarnji programi, kakve se tek vrijednosti tu promovišu. Kakav crni rijeliti, daj onda i turbo folk, obično to ide u paru.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Летећи Полип

Antivakseri i ostale stetocine - Page 33 Empty Re: Antivakseri i ostale stetocine

Post by Летећи Полип Mon Nov 22, 2021 3:44 am

Erős Pista wrote:Inace, popularni antivakserski refren je da su zagovornici vakcinacije ljubitelji Zadruge i rijalitija - tj, da su deo nemisleceg stada.

Pa dobro. Refren je i da su korporacije zlo, da su Kina/ Amerika zle imperije... Postoji tu i neka razlika u motivaciji.

Druga stvar, ako sve to u sustini nema nikakvog znacaj - u cemu je onda problem sa Miroljubom na televiziji? Mislim, ljudi gledaju i horor filmove, pa ne izadju napolje da ubijaju ljude. To sto je antivakser na televiziji, ne znaci da ce odbiti da se vakcinisu.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Nov 22, 2021 3:48 am

Farma je u nekakvom vakumu, a Miroljub ide pravo u podsvest. Ok, objasnite zasto je to tako.

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 22, 2021 4:04 am

to niko nije rekao pa se ne može ni objasniti zašto je to tako.

inače bukvalno svaki antivakser koga znam ima samo reči osude za televiziju koja nas bombarduje štetnim sadržajima kao što su rijalitiji, starlete i plandemijska agenda.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Nov 22, 2021 4:05 am

Razlika je jako prosta.

Zadruga je cirkus, zabava. Možda glupa, možda i zaglupljujuća (ali i o tome se puno nabada bez ikakvih dokaza), pametna svakako nije, a slažem se sa Fićom i da ima svoju ulogu u generalnom razvaljivanju medijske sfere. Ukratko - svakako joj nije mesto u dnevnom programu na nacionalnoj frekvenciji. Ali, to je ZABAVA, ona zapravo NE PROMOVIŠE NIŠTA.

Antivakseri i ostali šarlatani se, s druge strane, pojavljuju kao eksperti, u navodno informativnim programima, i tamo šire opasne laži i dezinformacije.

(Meni se inače čini da većina ljudi gleda Zadrugu baš kao cirkus, kao program u kojem ljudi od sebe prave budale - u tome uživaju. Svakako ne gledaju kao primer kako se treba ponašati, niti kao nešto za podražavanje. Ovo je naravno takođe spekulacija, i nemam nikakvo istraživanje, osim nešto malo laičkih posmatranja, da to potkrepim, ali bez takvih istraživanja svi spekulišemo. Dopuštam i da možda grešim. Mene samo zapanjuje što Noxtor i mnogi drugi sa apsolutnom ubeđenošću iznose kompleksne empirijske tvrdnje, bez trunke empirijske potvrde za to što tvrde. Npr. "Ljudi imitiraju ono što vide na ekranu. Monkey see, monkey do." - na osnovu čega se to tvrdi? Na keca, zvuči vrlo neubedljivo. Ali kad si apsolutno siguran bez ikakvih dokaza, onda znači da tu radi nešto drugo, odnosno da tvoja sigurnost ima neke druge korene.)

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Nov 22, 2021 4:09 am

Cousin Billy wrote:to niko nije rekao pa se ne može ni objasniti zašto je to tako.

inače bukvalno svaki antivakser koga znam ima samo reči osude za televiziju koja nas bombarduje štetnim sadržajima kao što su rijalitiji, starlete i plandemijska agenda.

+1

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Notxor

Post by Notxor Mon Nov 22, 2021 4:10 am

Pogledaj Cultivation theory, a onda pročitaj njene kritike pa odluči sam.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Nov 22, 2021 4:47 am

Cousin Billy wrote:to niko nije rekao pa se ne može ni objasniti zašto je to tako.

Ovde je forma sustina. Najveci deo ljudi misli da je rijaliti medijski tres. U tolikoj meri da je to opste mesto. Postoji citav zanr distopicne rijaliti fikcije - Running man, death race, Truman itd... Bitna je pozicija sa koje se nesto kritikuje, i ona se ogleda u formi. U slucaja avaksa, ta forma je u sustini fasisticka. Ona je u kljucu dekadencije drustva. Ireverzibilnog procesa, u kome pokvarene jabuke kvare one zdrave, koje onda ne mogu da budu podlozne mobilizaciji za politicke ciljeve. Medjutim, kriticari rijalitija su deo tog istog vrednosnog miljea. Nije neobicno, cak stavise - uobicajeno je, da se neko napasa sa rijaliti livade tokom dana, a da se onda zgrazava nad tim gledajuci Marica ili Tesu.

Erős Pista wrote:Razlika je jako prosta.

Zadruga je cirkus, zabava. Možda glupa, možda i zaglupljujuća (ali i o tome se puno nabada bez ikakvih dokaza), pametna svakako nije, a slažem se sa Fićom i da ima svoju ulogu u generalnom razvaljivanju medijske sfere. Ukratko - svakako joj nije mesto u dnevnom programu na nacionalnoj frekvenciji. Ali, to je ZABAVA, ona zapravo NE PROMOVIŠE NIŠTA.

Antivakseri i ostali šarlatani se, s druge strane, pojavljuju kao eksperti, u navodno informativnim programima, i tamo šire opasne laži i dezinformacije.

(Meni se inače čini da većina ljudi gleda Zadrugu baš kao cirkus, kao program u kojem ljudi od sebe prave budale - u tome uživaju. Svakako ne gledaju kao primer kako se treba ponašati, niti kao nešto za podražavanje. Ovo je naravno takođe spekulacija, i nemam nikakvo istraživanje, osim nešto malo laičkoh posmatranja, da to potkrepim, ali bez takvih istraživanja, svi spekulišemo. Dopuštam i da da grešim. Mene samo zapanjuje što Noxtor i mnogi drugi sa apsolutnom ubeđenošću iznose kompleksne empirijske tvrdnje, bez trunke empirijske potvrde za to što tvrde. Npr. "Ljudi imitiraju ono što vide na ekranu. Monkey see, monkey do." - na osnovu čega se to tvrdi? Na keca, zvuči vrlo neubedljivo. Ali kad si apsolutno siguran bez ikakvih dokaza, onda znači radi da tu radi nešto drugo, odnosno da tvoja sigurnost ima neke druge korene.)

Out of all people, Simo, You? Mislim, to je zabava, to ne promovise nista.  Antivakseri i ostale stetocine - Page 33 1233199462

To nije Mister Bin, to nisu nemi skecevi. Ti ljudi po ceo dan sede i pricaju o svemu i svacemu - zivotnim iskustvima, politici, iznose se neki vrednosni stavovi itd. To rade na isti nacin na koji mi to ovde radimo, ili Miroljub u studiju. To nije samo puka zabava, vec se tu provlaci neki rezon. Rezon oportunizma, siledzijstva, makijavelizma, magijskog razmisljanja itd. Taj se rezon onda, samo u drugoj, umivenijoj formi ponavlja kod Marica u studiju, ili kod Vucka na konferencijama za stampu.

Tvoj problem, a ne samo tvoj, je sto ne razumes da si obrazovan, nacitan cova sa cvrstim uverenjima utemeljenim u svakodnevnom zivotnom iskustvu. Tebi neko ne moze da proda ono sto se prodaje na Hepiju. Ali stavi se na mesto ljudi koji to nemaju - nekog penzionera, domacice na selu, couch potato sljakera itd. Takvim ljudima moze da se manipulise. Kada na rijalitiju cuju nekog Pecu Maradonu™ da uplakano prica kako je nasao coveka iz Zablja koji mu se izlecio nesto sto doktori nisu mogli, oni ce to upiti - i kasnije biti receptivni za Miroljuba.

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 22, 2021 4:50 am

Nije ovo bez rezona. Fakat je da oni tamo ne pričaju samo o seksu i o tome ko nije očistio klonju.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Nov 22, 2021 4:54 am

Ne, ma naravno da ni zabava nikad nije samo zabava i da postoji niz teorijskih aparata kojima ona može da se analizira, ali ipak postoji ozbiljna razlika između toga i nečega što se predstavlja kao informacija, nauka, istina.

_____

Notxor

Post by Notxor Mon Nov 22, 2021 5:11 am

Moja greška. Od sad samo peer-reviewed postovi.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 22, 2021 5:13 am

Pokušaj da napišeš nešto više od abstracta pa će peer review ići lakše
    kondo

Post by kondo Mon Nov 22, 2021 5:34 am

dosta zanimljivo izdanje burundija odjutros, branimo rijalitije kao benignu drustvenu pojavu bez uticaja na goruce pitanje vakcinacije.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by MNE Mon Nov 22, 2021 6:01 am

Erős Pista wrote:Ne, ma naravno da ni zabava nikad nije samo zabava i da postoji niz teorijskih aparata kojima ona može da se analizira, ali ipak postoji ozbiljna razlika između toga i nečega što se predstavlja kao informacija, nauka, istina.
    rijalitijima se normalizuju raznorazni miroljubi, hoću reći reakcija na miroljuba bi bila mnogo oštrija da rijalitiji nisu pripremili teren jer navikavaš ljude da su debili na TVu normalna pojava ono šta tu sad neka frka pa valjda ima i on pravo na svoje mišljenje
    kondo

Post by kondo Mon Nov 22, 2021 6:23 am

naravno svi gledaoci rijalitija kad se zavrsi zadruga prebace sa hepija na N1 i novu, u ludilu nikom ne ostaje cirilica upaljena, nestor i miroljub

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Notxor

Post by Notxor Mon Nov 22, 2021 7:24 am

Cousin Billy wrote:Pokušaj da napišeš nešto više od abstracta pa će peer review ići lakše

\documentclass[12pt]{article}

_____
    Del Cap

Post by Del Cap Mon Nov 22, 2021 7:36 am

Јанош Винету

Post by Јанош Винету Mon Nov 22, 2021 7:45 am

Па не можемо лупетати шта нам се хоће без икакве задршке и без да нам се ико успротиви, као код Теше на асталу.
    Кроз другарску критику и самокритику се развијамо као идеолошка бића, оштримо своје аргументе чак до академске прецизности.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 22, 2021 8:08 am

I'm with Polip on this one...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 22, 2021 8:12 am

Mislim, ni zidanje gradjevine Amphitheatrum Flavium nema direktne veze sa nestajanjem poslednjih tragova republikanizma u vreme Flavijevaca, ali...
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Nov 22, 2021 10:06 am

Ceo članak, detalji su sve bolji od boljeg:

These Fools Thought a COVID Party Sounded Fun. Now They Are on Respirators.

ROME—A prosecutor in the northern Italian province of Bolzano has opened an investigation after one man died and several others landed in intensive care after they reportedly attended a COVID party to try to get sick.
    The trend has taken hold in northern Italy, where people who don’t want to get vaccinated are trying to get COVID to acquire a Green Pass to work, go inside bars and restaurants, and ride public transportation. In Italy, proof of recovery is sufficient to get the coveted pass for six months.
    The parties are being primarily held in the German-speaking region of South Tyrol along the border with Austria, which has some of the highest case numbers and lowest vaccine rates in all of Europe.
    The region is set to become a “yellow zone” in Italy, according to the local health coordinator Patrick Franzoni. “There are young people, even of school age, who meet with positives and try to acquire the infection, not realizing that the virus is also dangerous in children and in young people,” he told a radio station. “There are long-term consequences and even the less elderly can end up in hospital.”
    At the parties, the infected mingle, kiss, and hug the unvaccinated in order to spread the virus, Franzoni said, adding the infected person could face criminal charges for knowingly spreading the virus during a state of emergency, which Italy is under because of the pandemic. According to the initial investigation, some of the parties are being held in outdoor areas of bars, which are accessible without a Green Pass. There, an infected person will drink out of a glass or bottle of beer and pass it around to try to spread the virus. Other events are held in private homes. In one case, the infected person was bedridden and the guests are said to have gathered around the sickbed to try to breathe in the virus.
    The man who died from COVID was an Austrian who regularly crossed the border to attend parties in Italy, Franzoni said.
    The area has also seen a number of no-vax, no-mask parents giving do-it-yourself vaccines to children and faking their immunization card to get a Green Pass, which is required for everyone over the age of 12 in the country.
    The number of cases along Italy’s northern border has tripled in the last month and the booster campaign has so far been limited to people over age 80 and those with compromised health. It is set to open to people 40 and over on Dec. 1.
    One partygoer who ended up in the hospital told the Veneto Corriere newspaper that he regretted it, but still isn’t sure he believes he had COVID. “It was a serious mistake,” he told the paper, adding that he feels sure he only had pneumonia and that the doctors told him it was COVID to make him change his mind. “It’s only propaganda.”
    https://www.yahoo.com/news/fools-thought-covid-party-sounded-124814714.html

Post by MNE Mon Nov 22, 2021 10:23 am

kandidati za Darvina jbg
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Nov 22, 2021 10:42 am

Bravo za tuzioca. Ti ljudi su potencijalne ubice. A i ne samo potencijalne.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Nov 22, 2021 11:18 am

O ovome ce, za hiljadu godina, neki novi Gibon da pise kad bude opisivao ovo vreme.

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Nov 22, 2021 11:22 am

Da sam ja to napisao, ti bi mi rekao da preterujem.
    A u pravu si, i ja tako mislim

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 12:41 am