Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Antivakseri i ostale stetocine

Erős Pista

Antivakseri i ostale stetocine - Page 14 Empty Re: Antivakseri i ostale stetocine

Post by Erős Pista Tue Oct 26, 2021 11:42 am

BTW, ovaj covek je vec godinama naprednjacki bot.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Bleeding Blitva

Antivakseri i ostale stetocine - Page 14 Empty Re: Antivakseri i ostale stetocine

Post by Bleeding Blitva Tue Oct 26, 2021 1:05 pm

https://www.theguardian.com/world/ng-interactive/2021/oct/26/why-people-believe-covid-conspiracy-theories-could-folklore-hold-the-answer

Usporedba danskog folklora iz 17.st i današnjih teoretičara zavjera, bogami zanimljivo.

_____
    my goosebumps have goosebumps
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Oct 26, 2021 3:13 pm

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Oct 26, 2021 4:40 pm

_____

plachkica

Post by plachkica Tue Oct 26, 2021 4:48 pm

slušala sam dvadesetak minuta avaks spejsa na tviteru, nisu oni ludaci mila alečković, longinovo
    koplje, ima ih par na korak od toga, ali ostalo su prosto budale. međutim, svi su osetili priličnu
    nelagodu zbog toga što su ih povezali sa antisemitizmom. posle su se posvađali oko toga
    treba li ići pred konovu kuću ili ne i neki lik je uleteo sa bukvalnim pozivom na ubistvo vučića.
    onda je usledila frka od policije i prilično neinvetivno vađenje, jedna je dreknula a koga da dovedemo
    posle, đinđića?! on je veći fašista od vučiča. (jedva su je ubedili da je đinđić ubijen i da misli na đilasa)
    tad sam se isključila.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Oct 26, 2021 5:05 pm

Antivakseri i ostale stetocine - Page 14 3579118792

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Oct 26, 2021 5:09 pm

A gde se to sluša?

_____

plachkica

Post by plachkica Tue Oct 26, 2021 5:32 pm

na tviteru, ne znam baš najbolje kako funkcioniše, neko je podelio link pa sam uskočila, inače vidiš
    ga na app na telefonu (na vrhu iskoči ikona sa avatarima naloga pokretača i učesnika), ako je
    neko koga pratiš a svako ko uskoči u spejs može da deli link za upad, ne znam kako se traži
    dozvola da budeš u govornok.
    pre neko veče su ga organizovali mila i braja (neki kompozitor, muzičar, prolupao skroz),
    mislim da svi svi balkaninfo ludaci učestvovali, ovaj lik je izdvojio 28 minuta potpunog ludila.

(ne znam da li je uhvatio deo kad neki lik priča kako je isusovo pravo ime radomir)

plachkica

Post by plachkica Tue Oct 26, 2021 5:33 pm

i gde je disi kad je najpotrebniji Antivakseri i ostale stetocine - Page 14 3579118792
    plachkica

Post by plachkica Tue Oct 26, 2021 5:34 pm

ta ekipa je juče smarala da će da tuži lika koji ih je snimao zbog povrede autorskih prava i špijuniranja Antivakseri i ostale stetocine - Page 14 3579118792
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Oct 27, 2021 12:40 am

https://rs.n1info.com/vesti/hitna-pomoc-rekao-da-ne-veruje-u-mere-i-maske-pa-napao-bolnicare-nozem/
    ficfiric

Post by ficfiric Wed Oct 27, 2021 12:47 am

Inace, ovo u Sapcu su izgelda zapoceli vlasnici lokala

Prve večeri, spontano su se okupili ugostitelji, koji su i ovog puta najpogođeniji antikovid merama. Jedna od ugostiteljki koja je u utorak predvodila kolonu tokom šetnje ulicama je vlasnica kafića „Protina kuća“, koji je i jedini radio u ponedeljak nakon 22 časa.

„Kolege ugostitelji su odlučili da im je najbezbolnije da zatvore lokale posle 22 časa. Ne mogu da se zameraju mušterijama i da odlučuju ko će biti unutra nakon 22 sata a ko ne, ne mogu ni da se zameraju vlastima, jer oni koji uredbu ne poštuju platiće kaznu. Ja sam izabrala drugačiji način i ne želim da me bilo ko tera da kršim ustav“, navodi Katarina Marić.

Prema izveštaju komunalne milicije prethodnih dana organizovana je pojačana kontrola poštovanja mera, a komunalna milicija u saradnji sa komunalnom inspekcijom i sanitarnom inspekcijom.

„U protekla tri dana, Odeljenje komunalne milicije Grada Šapca, obavljalo je pojačan nadzor u 116 ugostiteljskih i trgovinskih objekata. Izdata su ukupno četiri prekršajna naloga, tri u ugostiteljskim objektima, u iznosu od 30.000 dinara i jedna u trgovinskom od 150.000 dinara“, navedeno je iz Komunalne milicije.

Vlasnica „Protine kuće“ Katarina Marić, kaže za „Podrinske novine“, da će njen ugostiteljski objekat raditi i dalje i nakon 22 časa za sve koji žele.

„Ja nemam pravo da bilo kome zavirujem u karton vakcinacije, niti da ga pitam da li je preležao koronu. Nemam pravo i ne želim to da radim. U moj objekat su dobrodošli svi, a ako Kumunalna milicija naiđe i piše im kaznu ja tu ne mogu ništa, a ja ću već videti kako ću se boriti sa kaznama koje napišu meni. „Protina kuća“ će nastaviti sa radom bez legitimisanja i diskriminacije gostiju, branićemo naše ustavom zagarantovano pravo na rad. Ako su uvedene kovid propusnice, zbog čega one ne važe u svim objektima, na ulici, svuda za sve isto. Ako je konobar obavezan da se vakciniše, zbog čega i doktor u bolnici nakon 22 časa nije obavezan da se vakciniše. Ja prosto gledam stvari realno, ne volim podele u društvu i ne interesuje me da li je neko gej ili biseksualac, da li ima hiv ili hepatitis, boginje ili koronu. Zakonom je medicinska dokumentacija tajna i ja nemam pravo da nekom tražim na uvid bilo šta“, objašnjava revoltirana Katarina.

Kako su „Podrinske“ nezvanično saznale, u nekom lokalima prilikom ulaska Komunalne milicije radi kontrole, ispostavilo se da ni pojedini Komunalni milicajac nije imao digitalni zeleni sertifikat, a onda se postavlja pitanje zbog čega uredba važi selektivno i ko će poštovanje iste kontrolisati.

Ugostiteljstvo na rubu propasti
    Od početka pandemije korona virusa, ugostitelji su bili prvi na udaru. Najviše ova grana privrede nije radila, a noćni klubovi i sada trpe ograničenja. Kako ugostitelji navode, skoro dve godine posluju u debelom minusu, pokušavajući nekako da održe svoje objekte otvorenim.

„To što smo radili par meseci letos normalno, to ne može ni blizu da nadoknadi gubitke koje smo imali. Potrebno nam je da naredne dve godine poslujemo sa velikom zaradom kako bismo bili na pozitivnoj nuli. Sve moje kolege su u dugovima, ali se nadamo boljem i pokušavamo da zadržimo biznise a samim tim i da ne otpustimo radnike. Apsolutno je nemoguće da kafić sebi priušti da zaposli nekakvog kovid redara, finansijski je to neizdrživo. Ovde nije problem o ta tri sata skraćenja radnog vremena, uskoro će propusnice važiti od šest, pa ceo dan. Kako ćemo onda poslovati? Nije rešenje da se lokal zatvori ranije, ja ću se boriti i dalje i u „Protinu kuću“ su svi dobrodošli“, zaključuje Katarina Marić za „Podrinske novine“.

_____

Uprava napolje!

Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Wed Oct 27, 2021 1:29 am

brdo lajkova, riplajz :chef's kiss:
    bemty

Post by bemty Wed Oct 27, 2021 1:32 am

ovo je bas pocelo da izgleda opasno, ovako meni iz daleka. osecaj da se sprema pogrom (ma sta sprema) i da nema ko da zaustavi. najezila sam se citajuci, zastranili su mnogo vise nego sto ocekujes ludaka da zastrani. kao da je neka psiholoska granica probijena.

_____
    Warning: may contain irony.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Oct 27, 2021 1:34 am

Čuva nas to što aktivni antivakseri pripadaju onom sloju koji je tvrdo ubeđen da sve proteste svuda na svetu organizuje duboka država, pa ni samima sebi više ne veruju.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Oct 27, 2021 1:51 am

Cousin Billy wrote:Čuva nas to što aktivni antivakseri pripadaju onom sloju koji je tvrdo ubeđen da sve proteste svuda na svetu organizuje duboka država, pa ni samima sebi više ne veruju.

Istina, ali tu ima jos nesto. Protesti zapravo otpustaju pritisak. Ja se bohim upravo onih kohi ce na kraju krenuti u individualnu akciju, kao ovaj sto je napao bolnicare.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Oct 27, 2021 2:01 am

Istina je to za proteste, s tim što mi ni nemamo proteste u pravom smislu te reči već udbaške igrokaze. Mila i Srky svakako nisu sami iščeprkali adrese Teodorovića i Kona, nema tamo dovoljno moždanih ćelija za takvu operaciju. Sećam se 2008. kada sam iz vica pratio demonstrante koji su (prve večeri istinski spontano) protestovali zbog Kosova. Nisu umeli da pronađu albansku ambasadu, pa su otišli na staru adresu u Kneza Miloša i tek tamo saznali da je ambasada premeštena na Dedinje.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Oct 27, 2021 2:02 am

A i ja se prilično bojim pokolja u nekoj bolnici, sa svim što bi to nosilo, uključujući i to da bi veliki deo javnosti hvalio taj čin.
    ficfiric

Post by ficfiric Wed Oct 27, 2021 2:08 am

a i ovo u Sapcu moze normalne gurnuti na drugu stranu.

Ako su uvedene kovid propusnice, zbog čega one ne važe u svim objektima, na ulici, svuda za sve isto. Ako je konobar obavezan da se vakciniše, zbog čega i doktor u bolnici nakon 22 časa nije obavezan da se vakciniše.

Ovo sto je rekla ova vlasnica lokala nije besmisleno. Ako cemo i one koji se slazu sa ovim proglasiti ludacima samo cemo omasoviti antivaksere.

Jbt, kako uvek donesu mere koje nemaju efekte ali prave sranje jos vecim

_____

Uprava napolje!

Janko Suvar

Post by Janko Suvar Wed Oct 27, 2021 2:31 am

ficfiric ja sam zabrinut i razocaran ovim sto govoris. molim te razmisli, potpuno je pogresno to.

_____
    ????
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Oct 27, 2021 2:46 am

ja ne mislim da je fica u krivu. ovde je pitanje trulog srca zakona. ovo je sve maksirovka iz Oz-a.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    ficfiric

Post by ficfiric Wed Oct 27, 2021 2:50 am

Ukratko, ja ne mislim da su na ulici ljudi kao Virvirko ili Mila, vec likovi poput Zlog Glog. Nisu svi antivakseri ali mogu to postati

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Oct 27, 2021 3:03 am

Cousin Billy wrote:Istina je to za proteste, s tim što mi ni nemamo proteste u pravom smislu te reči već udbaške igrokaze. Mila i Srky svakako nisu sami iščeprkali adrese Teodorovića i Kona, nema tamo dovoljno moždanih ćelija za takvu operaciju. Sećam se 2008. kada sam iz vica pratio demonstrante koji su (prve večeri istinski spontano) protestovali zbog Kosova. Nisu umeli da pronađu albansku ambasadu, pa su otišli na staru adresu u Kneza Miloša i tek tamo saznali da je ambasada premeštena na Dedinje.

Nema ni trunke sumnje.

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Oct 27, 2021 3:05 am

ficfiric wrote:a i ovo u Sapcu moze normalne gurnuti na drugu stranu.

Ako su uvedene kovid propusnice, zbog čega one ne važe u svim objektima, na ulici, svuda za sve isto. Ako je konobar obavezan da se vakciniše, zbog čega i doktor u bolnici nakon 22 časa nije obavezan da se vakciniše.

Ovo sto je rekla ova vlasnica lokala nije besmisleno. Ako cemo i one koji se slazu sa ovim proglasiti ludacima samo cemo omasoviti antivaksere.

Jbt, kako uvek donesu mere koje nemaju efekte ali prave sranje jos vecim

Apsolutno se slazem,vec pisah o tom otporu malih privrednika, koji nije ludo antivakserstvo, vec sasvim razumljiva borba za svoj ekonomski interes

_____

rumbeando

Post by rumbeando Wed Oct 27, 2021 3:47 am

Uncle Baby Billy wrote:

Na stranu pozivi na linč, ovaj slučaj je baš problematičan: dečak je bio na pregledu u ponedeljak, umro je u noći na utorak, pronađen ujutru. Meningitis nije konstatovan na pregledu, ali jeste obdukcijom. Lako je moguće da je taj lekar koji ga je pregledao u ponedeljak debelo zabrljao. Prema izjavama majke nije mogao ništa da guta ni jede - odmah bi povratio, bila mu je muka, imao je temperaturu i bolela ga je glava.

Dečakovo zdravstveno stanje menjalo se tokom prethodnog vikenda, povraćao je, bolela ga je glava, imao je povremeni kašalj, ali je u nedelju uveče igrao igrice na kompjuteru. Kod lekara ga je majka odvela u ponedeljak, kada je dobio terapiju.

- Ćerka je u utorak rano ujutru ustala i samo mi viknula: "Majko, Aca je pao s kreveta".
    Pokušali smo da ga povratimo, ali ništa nismo mogli
    - priča za "Novosti" dečakova majka Ružica.
    https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/1046761/majko-aco-samo-pao-kreveta-tragicni-detalji-smrti-decaka-16-koji-umro-korone

Lekari su nam dali terapiju, ali on nije mogao ništa da proguta. Kako bi nešto uzeo, odmah bi povratio. Samo mi je govrio da mu je muka i da ne može da spava. Zadnja tri dana mu se javljala i temperatura i kašljao je.
    https://nova.rs/vesti/drustvo/majka-preminulog-decaka-moj-sin-je-zavrsio-za-nekoliko-dana/

Kako nezvanično saznaju dopisnici RTS-a prilikom obdukcije tela šesnaestogodišnjeg učenika Hemijsko-tehnološke škole iz Kruševca, koji je u utorak preminuo u kućnoj izolaciji, primećeni su znaci meningitisa.
    Da li je ta bolest dovela do smrti dečaka kod koga je 16. oktobra potvrđen koronavirus, biće poznato kada budu završene dodatne analize koje je naložilo Više javno tužilaštvo.
    Od njih se očekuje da dodatno objasne uzročno-posledične veze upale mozga i kovida 19, koje su dovele do smrti tinejdžera.
    Pored preminulog dečaka, u porodici su koronavirusom zaraženi dečakova starija sestra i otac.
    https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/4559318/obdukcija-preminuli-decak-krusevac-koronavirus-.html

Last edited by rumbeando on Wed Oct 27, 2021 3:51 am; edited 3 times in total

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 8:40 pm