Naprednjakluk
- Post n°752
Re: Naprednjakluk
Ako vec zbog gasa zavisimo od stranaca (da ne nabrajam dalje), ne moramo vala da zavisimo i zbog hrane i struje, jebem mu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°753
Па храна зависи од гаса. Нема гаса, нема вештачког ђубрива, нема вештачког ђубрива нема хране.
Млеко је луксуз, Кинези не пију млеко уопште нити једу сир. Милијарду људи то не конзумира и не видим да им је лоше.
Главна ствар су извори протеина и угљених хидрата - резерве жита, брашна, уља, неке врсте меса и пасуља и сл.
Ја се и даље не бринем за храну, ту постоје залихе, проблем ће бити грејање и струја зими.
Млеко је луксуз, Кинези не пију млеко уопште нити једу сир. Милијарду људи то не конзумира и не видим да им је лоше.
Главна ствар су извори протеина и угљених хидрата - резерве жита, брашна, уља, неке врсте меса и пасуља и сл.
Ја се и даље не бринем за храну, ту постоје залихе, проблем ће бити грејање и струја зими.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°754
Млеко није луксуз.Јанош Винету wrote:Млеко је луксуз, Кинези не пију млеко уопште нити једу сир. Милијарду људи то не конзумира и не видим да им је лоше.
На Далеком истоку не конзумирају млеко и млечне производе не због луксуза него зато што не могу да сваре. Физиолошки им не прија. Кад је код нас припитомљена стока, убрзо се појавила мутација која је омогућила да можемо да варимо.
На далеком истоку се то није десило, и рецимо да је то један од разлога што су ситнији од нас.
- Post n°755
Dobro, i mi smo tu mozda 50-50, ima kod nas dosta laktozne netolerancije.
- Post n°756
U Srbiji se nikad nece crći od gladi, moje je mišljenje. Ali zato nafta, struja tu ce biti zaebano. Ja ne znam koliko da verujem ovim panicarima, gledam po oglasima male agregate da mi pokrecu kotao
- Post n°757
Samo je za struju frka. Nista, grejem se na TA. Kad god ima struje akumulirace, posle greje (bez izduvavanja). Ako bas zagusti donecu agregat sa, da kazemo, sela. Mada, to je stari, tresce se zgrada ako ga pokrenem...
- Post n°758
Koliko samo gluposti u samo par redovaЈанош Винету wrote:Па храна зависи од гаса. Нема гаса, нема вештачког ђубрива, нема вештачког ђубрива нема хране.
- Post n°759
kolomast wrote:Koliko samo gluposti uЈанош Винету wrote:Па храна зависи од гаса. Нема гаса, нема вештачког ђубрива, нема вештачког ђубрива нема хране.
samo par redova
Шта је ту нетачно?
Крај је лета, иде јесен и берба/скупљање јесењег воћа и то би било то.
Жетва пштенице би требало да је готова, жетва кукуруза још мало па креће.
Воће је углавном добро родило ове године.
У принципу све је добро родило.
Нема разлога да буде несташица или скокова цена на зиму.
Пољопривреда је енергетски врло интензивна област. Захтева гориво за тракторе и прикључне машине, гас за производњу вештачког ђубрива, пестицида и осталих хемијских деривата потребних у пољопривреди. Без тога нема високих приноса житарица.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°760
Kakvo luksuziranje:
Vlada Hrvatske pripremila je paket od oko 800mln evra za građane i privredu kako bi im pomogla usled rasta cena struje. Vlada Srbije uzeće od građana Srbije oko 2 milijarde evra kako bi popunila rupe u EPS nastale kriminalnom, korupcijom i lošim upravljanjem. Uoči razliku.
— Goran Radosavljevic (@Radosav77) September 4, 2022
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°761
Mór Thököly wrote:Dobro, i mi smo tu mozda 50-50, ima kod nas dosta laktozne netolerancije.
Уочавам шансу за 1 НВО који ће да проповеда толеранцију на ту тему.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°762
Mór Thököly wrote:Samo je za struju frka. Nista, grejem se na TA. Kad god ima struje akumulirace, posle greje (bez izduvavanja). Ako bas zagusti donecu agregat sa, da kazemo, sela. Mada, to je stari, tresce se zgrada ako ga pokrenem...
Ma, i ako bude malo restrikcija, bice struje. Restrikcija moze da bude samo ako bude opalio minus kao 2012. pa da nema dovoljno struje za uvoz.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°763
Ако не буде гаса, бар да има струје, да могу да терам пумпу од грејања (иначе госпоја спомиње куповину смедеревца и бушење зида за оџак) и да ложим дрва. Ако не буде струје а има гаса, скидам УПС са своје машине и качим га да тера пумпу од плинског бојлера.
Једино грејање директно на струју не помишљам да укључим.
Једино грејање директно на струју не помишљам да укључим.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°764
Dobro jutro samo ovom gospočetu:muscle: pic.twitter.com/mXNYbytMZS
— SAJBERBUMBAR:bee: (@sajberbumbar) September 10, 2022
- Post n°765
Upravo sam dovezao 25 dzakova peleta nekog crnogorskog, jedinog. Sa stovarista gde sam redovno uzimao i gde se gazda lomio. Sad je bilo sta oces? Sam vozis? Bolje da sam ti dao 1000 dinara kad sam te video. Da platim, karticu nece, rekoh ne zezaj evo ti ga aparat, kaze nije povezan, nece biti i progura je on. Poče da kuka reko jebi se ne brinem za tebe pozadi stoje sleperi uglja i peleta ali čeka. Nekako sam se osetio ponizeno, do juce sam primao injekcije za kičmu sad sam mu tamo tovario. Zadnjibput su me tako drkali 93e
- Post n°767
Eh, vekovima Sapcani pricaju da su Valjevci dileje
15.09.2022, 06:54
SKUPŠTNA VALJEVA HTELA DA UGASI JEDNU FB STRANICU, ALI JE ZBOG MANJKA NADLEŽNOSTI SAMO "OSUĐENA"
Odbornici Skuptine grada su na jučeršnjoj sednici, dok je na dnevnom redu bio Plan generalne regulacije za Divčibare, skoro pola sata posvetili objavi na jednoj Fejsbuk stranici tražeći da se ta stranica "ukine i ugasi", ali shvativši da oni ne mogu da ukidaju, a ni da gase, odlučili su da osude pisanje na toj Fejsbuk stranici. Tokom rasprave o objavi, odbornici su često govorili portal umesto Fejsbuk stranica, verovatno smatrajući da je "sve to isto!".
Samostalni odbornik Dragan Popović je "po Poslovniku", pozivajući se na "povredu dostojanstva Skupštine", zatražio da se "Skupština izjasni o vređanju koje je obajvljeno na Fejsbuku".
"Predsednice Skupstine Valjeva. Da li je istina da je dr Branka Antić na Skupštini pod dejstvom alkohola?", pročitao je odbornik Popović objavu na FB stranici Valjevo bez cenzure.
On je predložio da se "uputi zvaničan zahtev, Skupština ili gradonačelnik svejedno, da se Valjevo bez cenzure ukine". "Tako je, bravo", povikaše odbornici. Popović nastavi: "Nedopustivo je da se na javnoj društvenoj mreži ovo pojavljuje i da se krnji ugled jednog odbornika. Očekujem da se Skupština izjasni".
Predsednica Skupštine grada dr Snežana Rakić (SNS) je zatražila da se Skupština "odmah izjasni o predlogu da se Fejsbuk stranica Valjevo bez cenzure ukine". "Dakle, ko je za...", predsednica nije završila pitanje jer je jedan odbornik iznenađeno upitao: "O čemu da se izjasnimo?".
"Pa da se izjasnimo, da se ugasi, da se ukine", precizirala je predsednica. Odbornik dobaci: "Pa ne možemo mi da ugasimo FB stranicu". Drugi odbornik predloži: "Možemo da osudimo taj portal". Usledilo je još nekoliko predloga izrečenih sa mesta, a nakon sugestije sekretara Skupštine predsednica reče: "Ne možemo mi da ugasimo taj portal, nego prosto samo da osudimo".
I Dragan Popović je shvatio da "Skuština ne može da ukine, ali može da se pošalje dopis". Nije znao konkretno kome, možda "onome ko ovo održava, da se zabrani".
Oglasio se i sekretar Skupštine grada diplomirani pravnik Mladen Simović: "To se može prijaviti SUP-u, u svakom slučaju. Svako ko ima profil na Fejsbuku može da prijavi grupu, ali Fejsbuk o tome odlučuje. Ja ne znam gde da se obratimo, gde oni imaju centralu. Znam da je pravosuđe, kad sam radio u sudu, imalo problem kome da se obrati vezano za uvrede na toj društvenoj mreži. Stvarno ne znam kome da se obratimo", rekao je sekretar Skupštine grada, a odbornik Popović mu je predložio da se "raspita kakva je procedura".
Skupština grada
Skupština grada
Odbornik Dragomir Vitorović (Narodna seljačka stranka) je rekao da Skupština treba da se bavi dnevnim redom, a ne društvenim mrežama, ali je potom govorio o "uvaženoj i poštovanoj dr Branki Antić, koja je dobitnik nagrade grada Valjeva, te da su kao odbornici ponosni što je ona sa njima i oni sa njom kao takvom osobom".
"Ali, mi se od očiju javnosti ne možemo sakriti. Neko će nas pljuvati, neko će nas hvaliti, a na izborima će ljudi reći svoje mišljenje. Prema tome, ostavimo mi ulicu, mi smo ponosni što imamo Branku ovakvu kakvu imamo", rekao je Vitorović.
Odbornik dr Dušan Mirković (SPS) je rekao da je "mnogo iritiran sa ovim što je napisano na društvenim mrežama i portalima".
"Ja sam sa pomenutom doktorkom pre pola sata zajedno popio kafu i popušio cigaretu u prostoru gde se puši. Po članu 99 Poslovnika, predlažem da zaštitimo dostojanstvo ove Skupštine i posebno dostojanstvo dr Branke Antić", rekao je dr Mirković i predložio da "Skupština osudi insinuacije, da se zaštiti visoki dom i integritet i ličnost kakava je doktorka naša Branka Antić".
Odbornik Nebojša Tadić (SPAS-SNS) nije se složio sa predlogom da se osuđuje neko zbog neke objave na društvenoj mreži.
"Poštovani sugrađani, upravo smo svedoci relikta prošlosti kada su sledbenici Edvarda Kardelja, Josipa Broza i ostalih branili da se slobodno govori. Slobodno pričajte, govorite, pišite i na društvenim mrežama sve što vam padne na pamet. Skupština ne treba da se izjašnjava o tome šta građani pišu, pevaju, sriču po društvenim mrežama", rekao je Tadić.
Šef odborničke grupe SPS-JS Đordje Pavlović smatra da treba "osuditi onoga ko je napisao to što je napisao na društvenoj mreži Fejsbuk", naglašavajući da "taj ima ime i prezime".
"To nisu pisali ni Kardelj ni Tito, niti iko od nas. Taj čovek ili ta žena ima ime i prezime i to treba osuditi. To je sramno i uvredljivo za ovu Skupštinu. Dr Mirković kao neuropsihijatar, koji odlično poznaje da li je neko pod dejstvom alkohola ili nije, tvrdi jasno i nedvosmisleno da dr Antić nije pod dejstvom alkohola. Nećemo dozvoliti da se blati Skupština i da se dr Branka Antić naziva pijandurom", poručio je Pavlović.
Za skupštinsku govornicu je izašao i zamenik predsednika Skupštine grada Viktor Mićić (SNS) i podsetio na nešto što je navodno rekao odbornik Dragan Popović. "Ja ću samo da podsetim da je odbornik Popović predložio da se u vidu zaključka Skupština izjasni da se osudi takvo pisanje o odbornicima, ma ko to radio, i da se taj portal prijavi nadležnim prganima i da se traži adekvatna sankcija", rekao je Mićić i dodao da smatra da bi svaki normalan čovek osudio bilo kakvu "insulinaciju" i izmišljotinu naročito kada je u pitanju odbornica i ugledan građanin Valjeva, rukovodilac Opšte bolnice.
Odbornik prof. dr Miroljub Ivanović (SNS) je skrenuo pažnju na to da "portal Valjevo bez cenzure ima 8.646 članova što znači da je toliko ljudi videlo ovu informaciju o našoj uvaženoj koleginici, odbornici dr Branki Antić".
"Koliko ja znam dr Branka Antić ne pije, ali danas je raspoložena i lepo izgleda. I ja se pridružujem predlogu da se ova objava na portalu Valjevo bez cenzure osudi", rekao je Ivanović.
Sekretar Skupštine grada Mladen Simović je formulisao zaključak. "Skupština grada Valjeva najoštrije osuđuje vređanje dostojanstva Skupštine grada i uvažene odbornice dr Branke Antić na društvenim mrežama", pročitao je Simović i dodao: "Milsim to je to".
Predsednica Skupštine dr Snežana Rakić je, pre nego što su se odbornici izjasnili podizanjem ruku, zaključila da je Skupština jednoglasno usvojila ovaj zaključak.
Odbornik Nebojša Tadić je iz odborničke klupe dobacio da nije jednoglasno jer je on protiv, i tek tada je usledilo pitanje predsednice lokalnog parlamnta: "Ko je za?".
"Većinom glasova mi smo osudili vređanje dostojanstva Skupštine, a i naše ugledne, poštovane doktorke, odbornice Branke Antić", zaključila je raspravu o objavi na Fejsbuku koja je, da podsetimo glasila: "Predsednice Skupstine Valjeva. Da li je istina da je dr Branka Antić na Skupštini pod dejstvom alkohola?".
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°769
beatakeshi wrote:Sve poslati na njivu.
А шта ако се приме?
_____
- Post n°770
Nušić u 21 veku
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°771
Vuko Jankov, upućuje pitanje na ministra vojnog:
- Ima već tri godine od kako su Čevljani, Ozrinići i Pješivci porušili štampariju "Narodne Misli", u Nikšiću, koja je pisala mnoge rabote protiv Gospodara. U ovom boju na štampariju junački se pokaza Đuro Jovović, i on je tada posjeka bega Gutenberga, komandijera štamparije! Zato pitam milistora vojnog, zašto Đuru nije dao medalju?
Filip Čelebić:
I ja sam toga mjenija da Đuru treba dat medalju, pošto sva Crna Gora zna da je on posjeka Gospodareva neprijatelja, bega Gutenberga! Doduše, Gospodar je zato da Đuru nešto novaca, ali to je malo... jer nije lako posjeć jednoga bega od štrampe!?...
- Post n°772
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°773
odakle je ovo fico, ima li neki link?
edit. našao
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°774
kolubarske
https://www.kolubarske.rs/sr/vesti/valjevo/12248/Skup%C5%A1tna-Valjeva-htela-da-ugasi-jednu-FB-stranicu-ali-je-zbog-manjka-nadle%C5%BEnosti-samo-osu%C4%91ena.htm
https://www.kolubarske.rs/sr/vesti/valjevo/12248/Skup%C5%A1tna-Valjeva-htela-da-ugasi-jednu-FB-stranicu-ali-je-zbog-manjka-nadle%C5%BEnosti-samo-osu%C4%91ena.htm
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°775
najjači komentar ikad
Ako ste takve glasali,iskreno mi je drago što me godine stižu, pa ću manje vremena živeti sa vama.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama