24 sata Vučić
- Post n°226
Re: 24 sata Vučić
https://rs.n1info.com/vesti/rat-tuzbama-vucica-i-lidera-opozicije-ko-i-koliko-vredja-tudju-cast-i-ugled/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°227
Informer wrote:SPECIJALNI RAT PROTIV VUČIĆA! Inspektori proveravali vinoteku u kojoj radi predsednikov sin Danilo!
Specijalni rat protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića sve više uzima maha, kako se približavaju aprilski izbori
Nova epizoda ovog specijalnog rata odigrala se u sredu, 10. novembra u beogradskoj vinoteci "Wine and pleasure", u kojoj je zaposlen sin predsednika Srbije Danilo Vučić.
Naime, službenici Povereništva za informacije od javnog značaja, na čijem je čelu Milan Marinović, došli su u, kako kažu, redovnu inspekciju ove vinoteke, kako bi proverili kako se štite podaci kupaca.
Nakon saznanja o "redovnoj" inspekciji, naša novinarka našla se na licu mesta gde je pokušala da proveri razlog posete "inspektora" ovoj radnji. Na njena pitanja po kom članu zakona su došli, po čijoj prijavi, nije dobila konkretan odgovor.
Pitala ih je i da li je razlog inspekcije taj što je u vinoteci zaposlen predsednikov sin Danilo Vučić, niko od troje inspektora nije želeo da da odgovor. Ostali su bez komentara i na pitanje da li su vršili proveru firmi gde su zaposlena deca drugih političara, poput Dragana Đilasa.
Konačno, odbili su i da se legitimišu i da kažu svoja imena iako se naša novinarka uredno predstavila i rekla da je na službenoj dužnosti.Pitala ih je i da li je razlog inspekcije taj što je u vinoteci zaposlen predsednikov sin Danilo Vučić, niko od troje inspektora nije želeo da da odgovor. Ostali su bez komentara i na pitanje da li su vršili proveru firmi gde su zaposlena deca drugih političara, poput Dragana Đilasa.
Konačno, odbili su i da se legitimišu i da kažu svoja imena iako se naša novinarka uredno predstavila i rekla da je na službenoj dužnosti.
Gostujući u jutarnjem programu TV Happy, glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević komentarisao je ovaj skandal.
- Oni su to vrlo pažljivo isplanirali. Juče redakcije dnevnih novina nisu radile, već samo portali i televizije. Saznali smo da su prethodno zvali vlasnika ili direktora te vinoteke da mu najave da će proveriti podatke o zaposlenju sina predsednika Republike, a onda su, kada su videli novinare, promenili ploču i rekli da će proveriti sajt vinoteke i kako se čuvaju podaci korisnika i kupaca vina u toj vinoteke - rekao je Vučićević.
Odbili da se predstave
Glavni i odgovorni urednik Informera ne veruje da je ova kontrola bila slučajna.
- Pazite, oni su izabrali od 50 miliona sajtova u Srbiji baš taj sajt da kontrolišu. Naravno da to nije slučajno. Mi smo juče ceo dan zvali i poverenika Milana Marinovića i povereništvo, niko nam ništa nije odgovorio. Na snimcima koje smo zabeležili vidi se da niko od službenika ne želi da se predstavi našoj novinarki - rekao je Vučićević.
Zanimljivo je da nijedna služba Povereništva godinama unazad nije vršila proveru dnevnih novina Informer, iako se po prirodi posla ovaj medij bavi i informacijama od javnog značaja.
Poverenik Marinović se uključio u program
Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović uključio se uživo u program televizije Happy tokom Vučićevićevog gostovanja. Tom prilikom nije umeo da objasni razlog posete njegovih službenika i tvrdio da je u pitanju redovna kontrola Povereništva.
- Nije reč o posebnom, vanrednom inspekcijskom nadzoru. Proveravamo kako vinoteke štite podatke o ličnosti. Ove aktivnosti najavljene su nekoliko dana ranije - rekao je Marinović.
Na konstataciju Dragana J. Vučićevića da je gotovo nemoguće da niko nikad nije čuo za njegove inspektore i zašto su odbili da se predstave novinarima, Marinović se pravdao da su dužni da se predstave samo vlasnicima objekta koji je predmet provere.
Marinović nije umeo da odgovori na pitanje koju su još vinoteku proverili na ovaj način. Pravdao se da je danas neradni dan i da nema te informacije. Nije odgovorio ni na Vučićevićevo pitanje da li su proveravali na ovaj način firmu "Multikom" u vlasništvu Dragana Đilasa.
Povereništvo nema inspekcije
Kako saznajemo, u organizaciji rada Poverenika, ne postoji organizaciona jedinica koja bi se bavila inspekcijskim nadzorom, što se može videti na sajtu Poverenika.
Takođe, prilikom kontrolnog nadzora Poverenik u pisanoj formi mora da obavesti subjekta kod kojeg namerava da izvrši kontrolni nadzor, kada će i ko će doći kod subjekta nadzora (navodeći puno ime i prezime tih lica kao i njihova zvanja - viši savetnik, samostalni savetnik, savetnik, ali ne i inspektor jer ih i nema) kao i šta su i koji podaci koji zamimaju Poverenika, kako bi se nadzirani subjekat pripremio.
Nisu proveravali privatnike
Na sajtu Poverenika postoji Кatalog organa, koji je ažuriran 4.11.2021. godine, a koji sadrži sve podatke o državnim organima i organizacijama (izuzev organa i organizacija sa teritorije AP Кosovo i Metohija) koji, u smislu člana 3. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti predstavljaju organe javne vlasti na koje se ovaj zakon primenjuje (to su organi koji se u celini ili delimično finansiraju državnim sredstvima).
U ovom Кatalogu organa, na koje se ovaj Zakon primenjuje ne postoji ni jedna firma, prodavnica, apoteka, stomatološka ili bilo koja druga privatna firma koja podleže nadzoru Poverenika, a nabrojano je 11.084 subjekata. Predmet kontrolnog nadzora Poverenika do sada nisu bili subjekti koji su u privatnom vlasništvu (mediji, privatne prodavnice, ordinacije, privatne apoteke ... ), pa ni vinoteke.
Opis posla Poverenika za informacije od javnog značaja
Obaveze Poverenika o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja ("Sl. glasnik RS" br.120/04, 54/07, 104/2009 i 36/2010) da:
- prati poštovanje obaveza organa vlasti utvrđenih ovim zakonom i izveštava javnost i Narodnu skupštinu o tome;
- daje inicijativu za donošenje ili izmene propisa radi sprovođenja i unapređenja prava na pristup informacijama od javnog značaja;
- predlaže organima vlasti preduzimanje mera u cilju unapređivanja njihovog rada uređenog ovim zakonom;
- preduzima mere potrebne za obuku zaposlenih u državnim organima i upoznavanje zaposlenih sa njihovim obavezama u vezi sa pravima na pristup informacijama od javnog značaja, radi delotvorne primene ovog zakona;
- rešava po žalbi protiv rešenja organa vlasti kojima su povređena prava uređena ovim zakonom;
obaveštava javnost o sadržini ovog zakona, kao i o pravima uređenim ovim zakonom;
- da pokrene postupak za ocenu ustavnosti i zakonitosti zakona i drugih opštih akata;
- izdaje i ažurira priručnik sa praktičnim uputstvima za delotvorno ostvarivanje prava uređenih ovim zakonom, na srpskom jeziku i na jezicima koji su, u skladu sa zakonom, određeni kao jezici u službenoj upotrebi
- putem štampe, elektronskih medija, interneta, javnih tribina i na druge načine, upoznaje javnost sa sadržinom priručnika za primenu zakona;
- izdaje uputstvo po kojem se objavljuje informator o radu državnog organa i
obavlja i druge poslove određene ovim zakonom
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°228
Zakacio sam jutros DJVa kako na Hepiju prica o ovome. Pretpostavio sam o cemi je rec, mada mi je zvucalo previse bizarno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°230
Brnabić: Poverenik kontrolom vinoteke zloupotrebio svoju funkciju
Premijerka Srbije i poverenica beogradskog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić ocenila je da je funkcija poverenika za zaštitu podataka o ličnosti "zloupotrebljena", kada je ta nezavisna institucija sprovela inspekcijski nadzor nad vinotekom u kojoj radi sin predsednika Srbije, Danilo Vučić.
Ona je na sastanku sa članovima Opštinskog odbora SNS u Barajevu rekla da ne zna kako je to u opisu posla Poverenika za zaštitu podataka o ličnosti.
„Da li smo toliko uređeni na tom polju zaštite podataka o ličnosti da poverenik treba da ide po prodavnicama da to kontroliše, ili treba da kaže da su instrumentalizovani od strane (Dragana) Đilasa i opozicije, pa ćemo da maltretiramo one ljude kod kojih radi Danilo Vučić“, upitala je Brnabić, prenosi SNS.
Prethodno je poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio da je redovan inspekcijski nadzor nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti kod rukovaoca kojima je jedna od delatnosti onlajn prodaja vina, najavljen u martu i da se samim tim ne može dovesti u vezu sa sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Komentarišući izjavu glavnog i odgovornog urednika Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Stevana Dojčinovića da je predsednik Srbije znao za postojanje plantaže marihuane Jovanjica, Brnabić je rekla da neki „hoće ;da predstave Vučića kao šefa narko klanova, a zapravo su to neki drugi ovde po regionu“.
„Mi smo Jovanjicu zatvorili, (Predrag) Koluvija je uhapšen, bio je u pritvoru i to dve godine. Ili je Vučić znao za Jovanjicu u kom slučaju bi ih zaštitio, a ne hapsio i zatvarao, ili nije znao i nadležne institucije su radile svoj posao i danas je ovaj predmet na sudu. Dakle, ne može i jedno i drugo. Nemoguće je da ih je štitio i hapsio istovremeno“, navela je funkcionerka SNS.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°231
Ovo je jedna od bizarnijih epizoda čak i za njih. Isprva uopšte nisam bio siguran u čemu je stvar, ali naslov u Informeru me učvrstio u uverenju da je stvar upravo u onome za šta eksplicitno tvrde da nije slučaj i da su Đilasovi mediji hteli da podmetnu - pravi vlasnik vinarije je dete Danilo, i uprpali su se da bi ovi to slučajno mogli da otkriju.
Ili što bi rekli na tviteru, niko: ništa.
Informer: Danilo nije vlasnik vinarije!!!
Ili što bi rekli na tviteru, niko: ništa.
Informer: Danilo nije vlasnik vinarije!!!
_____
- Post n°232
E, kad se setim kako je Tadic morao da ide kod sudije za prekrsaje zbog sampanjca na stadionu. U kakvoj smo Svedskoj ziveli
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°233
Ali sjajan argument - sta smo mi sad, Svajcarska, pa da poverenik kontrolise rad vinarija... otkad smo.mi pa tolko formalni...
Ona je na sastanku sa članovima Opštinskog odbora SNS u Barajevu rekla da ne zna kako je to u opisu posla Poverenika za zaštitu podataka o ličnosti.
„Da li smo toliko uređeni na tom polju zaštite podataka o ličnosti da poverenik treba da ide po prodavnicama da to kontroliše, ili treba da kaže da su instrumentalizovani od strane (Dragana) Đilasa i opozicije, pa ćemo da maltretiramo one ljude kod kojih radi Danilo Vučić“, upitala je Brnabić, prenosi SNS.
_____
- Post n°234
To je i preventivno ludjenje. Da niko nikad ne pita nista gde ima veze sa njima. Nema veze sto je PR fejl, ovo je bitnije.
- Post n°235
to se sad zove slučaj "poverenik", sutra se uvodi nov lik i zaplet
Lektira pic.twitter.com/NjSwqFvSAk
— Radomir Martin (@radomir_martin) November 13, 2021
- Post n°236
Mór Thököly wrote:To je i preventivno ludjenje. Da niko nikad ne pita nista gde ima veze sa njima. Nema veze sto je PR fejl, ovo je bitnije.
Pa mogli su tu poruku valjda i na neki suptilniji nacin da posalju.
_____
- Post n°238
Erős Pista wrote:Mór Thököly wrote:To je i preventivno ludjenje. Da niko nikad ne pita nista gde ima veze sa njima. Nema veze sto je PR fejl, ovo je bitnije.
Pa mogli su tu poruku valjda i na neki suptilniji nacin da posalju.
Pa ne, ovako su poslali doslovno svima
- Post n°239
Istina.
_____
- Post n°241
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°242
Такорећи 1 режисер.
- како глумци препознају режисере?
- кад не режи, сере.
(Драгослав Андрић, „Сваштара“)
- како глумци препознају режисере?
- кад не режи, сере.
(Драгослав Андрић, „Сваштара“)
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°243
Jel dobro njemu? Izgleda bas oronulo.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°244
Пуца глазура, премаже се, запече и ко нов.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°245
Jedan stariji upis, ne sećam se da je bio.
- Post n°246
Ajme, kakav pizdek..
http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-zakon-o-eksproprijaciji-nisam-potpisao-mislim-da-zakon-o-referendumu-jesam-molim-da-se-ne-svete-tom-batinasu-a-ni-ostalima-koje-je-zelenovic-pozvao-da-dodju-i-maltretiraju-gradjane.html
http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-vucic-zakon-o-eksproprijaciji-nisam-potpisao-mislim-da-zakon-o-referendumu-jesam-molim-da-se-ne-svete-tom-batinasu-a-ni-ostalima-koje-je-zelenovic-pozvao-da-dodju-i-maltretiraju-gradjane.html
_____
- Post n°247
„Значи, план за сутра, градоначелник даје десет возила за превоз батинаша, а ако мало добију преко њоње, бар четири таблоида да се деру на сав глас како је Зеленовић довео батинаше“.
_____
- Post n°248
Italijanski mediji: Vučićev sin menadžer fudbalera Vlahovića
https://www.krik.rs/italijanski-mediji-vucicev-sin-menadzer-fudbalera-vlahovica/
Sin predsednika Srbije Danilo Vučić menadžer je trenutno jednog od najtraženijih mladih fudbalera Dušana Vlahovića, piše italijanska „La Repubblica“. Ovaj medij navodi da su Vlahovićevi agenti, među kojima je navodno i mladi Vučić, zaslužni što je mladi napadač odbio ponudu Fiorentine da produži ugovor. Iz agencije koja zastupa Vlahovića za KRIK kažu da su neistiniti navodi italijanske štampe koji predsednikovog sina dovode u vezu sa fudbalerom, a iz kabineta predsednika ne isključuju tužbu protiv italijanskog lista.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°249
Kako je moguce da se o tako necemu nagadja? Tj, kako je moguce da se ne zna da li je neko neko neciji menadzer ili ne? Zar to nije neko relativno javno zanimanje? Ne znam kako moze da se sakrije.
Last edited by Erős Pista on Wed Dec 01, 2021 9:57 am; edited 1 time in total
_____
- Post n°250
Na papiru jeste kao menadzer ali iza njega stoje pravi valsnici fudbalera
_____
★
Uprava napolje!