Bosna i Hercegovina
- Post n°827
Re: Bosna i Hercegovina
Ambasada Srbije u Sarajevu službeno je najavila da će Danilo Vučić, sin srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, posjetiti Bosnu i Hercegovinu. Vučića mlađeg su pratila petorica naoružanih pripadnika MUP-a Srbije pic.twitter.com/h3Ix6oP8jR
— Istraga.ba (@IstragaB) January 10, 2023
Od 37:25:
Pogledati bar pet minuta koje slijede.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°829
Otopljavamo s Hrvatima
Inače, mislim da mu ovaj cirkus ide na ruku, da ga je zato i izveo i da sad uživa u prilici da izigrava velikog patriotu čiji siiin prveeenac više voli 'Pubku Srp'ku nego vino da pije.
Inače, mislim da mu ovaj cirkus ide na ruku, da ga je zato i izveo i da sad uživa u prilici da izigrava velikog patriotu čiji siiin prveeenac više voli 'Pubku Srp'ku nego vino da pije.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°830
Pa o otopljavanju sa Hrvatima i pricam. Poslusaj malo dalje
- Post n°831
Au, sori, zabušavam
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°835
Na Ilidži napadnuta grupa iz Beograda, jedna osoba izbodena nožem
Na Ilidži je danas napadnuta grupa građana iz Beograda a jedan od njih je povrijeđen nožem.
Kako je za Klix.ba ispričao jedan od učesnika događaja, sve se odigralo na jednom međunarodnom nogomentom turniru za djecu koji se ovih dana održava u jednom hotelu na Ilidži.
Prema njegovim riječima, u holu hotela je najprije napadnuta grupa roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara iz Beograda.
"U jednom trenutku roditelji FK Zvezdara su imali zastavu. Nismo imali nikakvu namjeru bilo koga da provociramo. Iznenada, jedna grupa je ušla i napala nas suzavcem i htjela je da otme zastavu", ispričao nam je jedan od roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara.
Kako je rekao, oni su krenuli za njima ali napolju ih je dočekala još veća grupa koja je bila maskirana, a imali su baklje i noževe.
Tada su ih ponovo napali a jednog roditelja su povrijedili nožem. Kako ističe naš sagovornik, više se ne osjećaju sigurno i razmišljaju da se povuku s turnira.
Iz MUP-a KS nam je potvrđeno da je došlo do incidenta ali bez detalja.
"Policija je obaviještena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže, te da je tom prilikom jedna osoba povrijeđena, prema prvim informacijama, oštrim predmetom, i prevezeno je na ukazivanje ljekarske pomoći. Nije životno ugrožena”, kazao nam portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.
Prema njegovim riječima, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj. Za sada ne mogu dati više informacija.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/na-ilidzi-napadnuta-grupa-iz-beograda-jedna-osoba-izbodena-nozem/230114078
Na Ilidži je danas napadnuta grupa građana iz Beograda a jedan od njih je povrijeđen nožem.
Kako je za Klix.ba ispričao jedan od učesnika događaja, sve se odigralo na jednom međunarodnom nogomentom turniru za djecu koji se ovih dana održava u jednom hotelu na Ilidži.
Prema njegovim riječima, u holu hotela je najprije napadnuta grupa roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara iz Beograda.
"U jednom trenutku roditelji FK Zvezdara su imali zastavu. Nismo imali nikakvu namjeru bilo koga da provociramo. Iznenada, jedna grupa je ušla i napala nas suzavcem i htjela je da otme zastavu", ispričao nam je jedan od roditelja mladih nogometaša FK Zvezdara.
Kako je rekao, oni su krenuli za njima ali napolju ih je dočekala još veća grupa koja je bila maskirana, a imali su baklje i noževe.
Tada su ih ponovo napali a jednog roditelja su povrijedili nožem. Kako ističe naš sagovornik, više se ne osjećaju sigurno i razmišljaju da se povuku s turnira.
Iz MUP-a KS nam je potvrđeno da je došlo do incidenta ali bez detalja.
"Policija je obaviještena da je došlo do narušavanja javnog reda i mira na području Ilidže, te da je tom prilikom jedna osoba povrijeđena, prema prvim informacijama, oštrim predmetom, i prevezeno je na ukazivanje ljekarske pomoći. Nije životno ugrožena”, kazao nam portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.
Prema njegovim riječima, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za ovaj događaj. Za sada ne mogu dati više informacija.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/na-ilidzi-napadnuta-grupa-iz-beograda-jedna-osoba-izbodena-nozem/230114078
- Post n°836
roditelji iz beograda sa zastavom hm garant neka lgbt sfrj fhp ili sličan fazon
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°837
plachkica wrote:nogomentom turniru za djecu
Nije neubicajeno da na ovakvim dogadjajima sevne pistolj ili noz
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°838
Zastava FK Zvezdara je svetinja.
- Post n°839
Kurir javlja:
Meni izgleda kao klasično retardirano navijačko otimanje zastave ili šibanje posle koga, na primer u Beogradu ostane mrtav Bris Taton, a ovde čovek dobije čakiju.
Žao mi dece što su prošla kroz ovo sranje.
"Deca sa Zvezdare su na utakmicu sa sobom nosila zastavu na kojoj piše upravo 'Zvezdara'. Kao da je neko to dojavio navijačima koji su kasnije došli u hotel i odmah se zaleteli na čoveka kod koga je u tom trenutku bila zastava", počinje priču izvor Kurira.
Meni izgleda kao klasično retardirano navijačko otimanje zastave ili šibanje posle koga, na primer u Beogradu ostane mrtav Bris Taton, a ovde čovek dobije čakiju.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°840
"UBIJ SRBINA"! Huligani u Sarajevu skandirali jezive parole, a onda su potegli oštrice! Novi detalji napada na Srbe (VIDEO)
skandiranje:
I neko odluči da na ovakvom turniru napadne Srbe…. Strašno! pic.twitter.com/cfRu9fp02x
— Sportcomm (@Sportcomm2) January 14, 2023
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°841
the horror, the horror.
_____
- Post n°842
Notxor wrote:Meni izgleda kao klasično retardirano navijačko otimanje zastave ili šibanje posle koga, na primer u Beogradu ostane mrtav Bris Taton, a ovde čovek dobije čakiju.
Ne cusmo ciji su to navijaci. Btw, deca precesto prolaze kroz sranja na tim turnirima. Bilo je i tuca i svacega. Roditeljima treba zabraniti da gledaju utakmice klinaca.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°843
eto ti sad prvo bg roditelji nosili ne zna se kakvu zastavu onda ne ne ipak bg deca nosila zastavu zvezdare onda ne ne ne ipak grbavički podmladak isisa iskao tranžiranje kaura
pomolimo se da moćni kovid izdura i izubija sve što dohvati
pomolimo se da moćni kovid izdura i izubija sve što dohvati
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°844
Izgleda da nema veze sa utakmicama. Znaci, nije uobicajeno sibanje roditelja
https://nova.rs/sport/fudbal/roditelj-iz-sarajeva-otkrio-sve-detalje-surov-napad-na-srbe-i-decu/
Nova.rs došla je u kontakt sa jednim od roditelja koji je bio na licu mesta u vreme napada, ali je na su sreću prošao bez povreda.
„Nije loše sada, u hotelu sam“, započeo je Vlada priču za naš portal.
Zatim je bliže objasnio šta se dogodilo.
„U pitanju je Tradiciolni junior kup Sarajevo i u pitanju su deca od 2008. do 2015. godišta. Nakon utakmice Zvezdara i dugo Selo iz Zagreba, deca su krenula u sobe, a roditelji u drugi hotel u kom su smešteni. Na parkingu je grupa navijača, najverovatnije nekih lokalnih klubova, nemaju veze sa protivnikom s kojim smo igrali. Huligani su u holu hotela bacili suzavce, a grupa roditelja je izašla napolje na parking za njima. Tamo je bila grupa od 15-20 maskiranih huligana koji su nas gađali bakljama i jednog roditelja uboli nožem“.
Jedan roditelj je uboden u butinu, ali je na vreme dobio pomoć.
„Na suvu sreću, roditelja su uboli u butinu, plitke su rane, primio je tetanus u KC Sarajevo. Ja sam bio sa njim u sobi kada je došla pomoć i mi ostali smo sada u hotelu obezbeđeni od starne policije“.
Pitanje je da li će se dečji fudbalski turnir uopšte nastaviti nakon ovog iznenadnog napada.
„Pitanje je da li će se turnir nastaviti i da li će bilo koja ekipa iz Srbije da nastavi učešće. Sutra je ostalo da se odigra polufinale i finale. Obišao nas je konzul u Sarajevu, došao je i vlasnik hotela i organizatori turnira“.
Napadnuti roditelji nisu bili u sukobu ni sa kim, a na turniru je sve vreme vladala prijatna atmosfera.
„Niko od roditelja nije u sukobu sa bilo kim, ovde su ekipe z Bosne, Crne Gore, Slovenije, Srbije… Razmenjivali smo zastavice jedni sa drugima, potpuno normalna atmosfera je bila. Evidentno je u pitanju napad navijača, pošto su maskirani sa bakljama, noževima i suzavcem“.
Objasnio je i detalje sa mesta nesreće.
„Bio sam sa grupom od desetak roditelja koji smo krenuli za trojicom koji su naprskali suzavac. Izašli smo na parking i tamo ih je bilo oko dvadesetak. Gađali su nas i mi smo krenuli nazad. U tom trenutku smo ušli u hotel i rekao sam jednom od roditelja da mu je pocepana jakna i on kaže gde i ja mu pokažem. On na to kaže da ga zateže i butina i kad smo pogledali utvrdili smo da je uboden nožem“.
Deca su izbegla napad, ali za dlaku.
„Drago nam je bilo da su deca u hotelskim sobama i da nisu prisustvovala tom činu. Deca su završila utakmicu 10 minuta pre toga i krenula ka hotelskim sobama, koje su razdvojene od izlaska iz hotela. Roditelji su krenuli na desnu, a deca na levu. Deca verovatno sada i znaju šta se desilo, pošto je hotel pod opsadom“.
Policija je na listu mesta i sada je sve u njihovim rukama.
„Ispred hotela je marica, na svakom spratu su po dva specijalca, svuda je policija. Utvrđuje se da li će ostale ekipe iz Beograda i Srbije učestvovati dalje na turniru“.
Roditelji se trude da deca što manje budu uzrujana ovim događajem.
„Deca su sva dobro. Čudan je miris u hotelu, ali ih ne opterećujemo time. To je u hodniku kroz koji oni samo protrče, jer su im gore sobe. Ja svom sinu nisam ništa rekao, to je stvarno opterećujuće za njih. Ni ostali roditelji nisu mnogo prenosili svojoj deci. Vidim da svi pitaju šta se desilo, ko god da prođe. Hotel je pre dva sata bio miran, a sada je tu policija. Hotel ima svoje obezbeđenje, ali sada sve vrvi od policije“.
Napadnuti roditelji su sada dobro, druže se u hotelu i čekaju rasplet situacije.
„Ovde se roditelji lepo druže i provode vreme, bar mi iz FK Zvezdara. Ne mogu da vam kažem za ostale, jer ne znam“.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°845
Još da skinu onaj video sa twitera i biće sve u redu.
_____
- Post n°846
Jak video. Par klinaca pocelo da skandira ono sto su culi od starijih pa ih jedan lik ucutkao. 1 horor
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°847
Ućutkao ih lik iz Beograda pa dobio čakiju u guzicu. Prirodno.
edit: ne taj lik i ne u guzicu. samo se šalimo. deca.
edit: ne taj lik i ne u guzicu. samo se šalimo. deca.
_____
- Post n°848
Skandirali su klinci iz nekog od klubova a napali su ih domaci navijaci. Ta dva dogadjaja nisu u vezi.
Ovaj lik kaze da je nekoliko roditelja povijalo navijace koji su bacili suzavac (cim su ih povijali, rekao bih da to nisu bili belivuci, vec neke budale) i da ih je izvan hotela bilo dvadesetak. Culi smo i da su im oteli zastavu. Meni sve to lici na akciju neke balavanderske podgrupe navijaca nekog od lokalnih klubova gde je cilj i bio da se otme neki takav "trofej".
Ovaj lik kaze da je nekoliko roditelja povijalo navijace koji su bacili suzavac (cim su ih povijali, rekao bih da to nisu bili belivuci, vec neke budale) i da ih je izvan hotela bilo dvadesetak. Culi smo i da su im oteli zastavu. Meni sve to lici na akciju neke balavanderske podgrupe navijaca nekog od lokalnih klubova gde je cilj i bio da se otme neki takav "trofej".
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°849
INFORMACIJA koju sam dobio, a onda pogledao i na fb stranici turnira: Među učesnicima nema niti jedne ekipe iz Sarajeva. To govori i spisak učesnika i to je činjenica. Nezvanična info je da su ovo dječaci iz Splita.
— Goran Arbutina (@Goc1jedini) January 14, 2023
- Post n°850
Iz Splita? Onda je ok - deca iz Splita, huligani iz Sarajeva.... li pomije, li pomije!
edit, ma gde li su to deca čula...
edit, ma gde li su to deca čula...
_____