Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Thomas Sankara

Virus - Page 33 Empty Re: Virus

Post by Thomas Sankara Tue Oct 19, 2021 2:34 am

Janko Suvar wrote:Ja sam bio juce, odnosno sad vec prekjuce, na sahrani u Petrovcu. 

To su dve porodice, komsije koje dele zadnje dvoriste. Dva bracna para, 50 i neko godiste, dobili su covid jedni od drugih i umrli za 20 dana svo cetvoro. 

Ovo su masovne ubice na vlasti i nema nikakve sanse da politicki ili ne dao bog pred nekim sudom odgovarati za ovo sto rade (odnosno ne rade)

U selu je apsolutno neverovatna atmosfera, svaki drugi dan me zove cale i kaze da je neko umro ili da je lose ili da je izolovan, ima okacene umrlice sa po dva tri imena, umiru ljudi u domacinstvu jedni za drugim.

Opstinska administracija je uvela vanrednu situaciju i donela DOSLOVCE JEDNU MERU : a to je da se od sad opstinski krizni stab sastaje online.

ali cekaj stvarno mi nije jasno. toliko ljudi umire i opet se slabo vakcinisu? doslovno tu, u tom selu? ja to ne mogu da shvatim, ne stranu vlast. majke mi , dal je jebeno moguce?
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Tue Oct 19, 2021 2:41 am

e sad nemam neki odgovor. 

oko 50 posto je vakcinisano u selu, okvirno kao i u ostatku zemlju. Imali su situaciju, da imaju nekoliko lekara, sestara i vozaca hitne pomoci zarazeno, pa jednostavno nije bilo zdravstvene nege uopste.  Takodje, imaju sestre koje ubedjuju mladje kolege da ne uzimaju Fajzer, "jer je to eksperimentalna vakcina". 

S druge strane ja sam otisao na selo pre nekog vremena da pokupim harac odnosno arendu za njivu i rekao mi je covek koji radi, da je primio trecu dozu, pa da sacekamo  10-15 dana sa vidjanjem dok mu se ne formiraju antitela. Ne znam stvarno sta je po obrazovanju, seljak je, bogati seljak, radi mnogo zemlje. 

Ocu reci kako u ostatku zemlje tako na selu. Nema nekog pravila ko je lud, a ni zasto.

edit: ali da eto, u kontekstu male slovacke zajednice u Petrovcu i sire u ovom trenutku nema nikog, ko ne zna nekog ko je umro od covida i odnos prema vakcinaciji se nije promenio.

_____
    ????
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Tue Oct 19, 2021 2:57 am

Mislim i ja pisem gluposti, selo, slovacka zajednica ovo ono. 

Imali smo slucaj pre dva dana da je coveku rodjena trudna zena umrla od covida i on i dalje ne veruje da je od covida, tako da o cemu da pricamo bezveze.

_____
    ????
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Tue Oct 19, 2021 9:49 am

Janko Suvar wrote:Ja sam bio juce, odnosno sad vec prekjuce, na sahrani u Petrovcu. 

To su dve porodice, komsije koje dele zadnje dvoriste. Dva bracna para, 50 i neko godiste, dobili su covid jedni od drugih i umrli za 20 dana svo cetvoro. 

Ovo su masovne ubice na vlasti i nema nikakve sanse da politicki ili ne dao bog pred nekim sudom odgovarati za ovo sto rade (odnosno ne rade)

U selu je apsolutno neverovatna atmosfera, svaki drugi dan me zove cale i kaze da je neko umro ili da je lose ili da je izolovan, ima okacene umrlice sa po dva tri imena, umiru ljudi u domacinstvu jedni za drugim.

Opstinska administracija je uvela vanrednu situaciju i donela DOSLOVCE JEDNU MERU : a to je da se od sad opstinski krizni stab sastaje online.
    Само да не дође Зеленовић на власт, човек који је показао да схвата корону озбиљно.
    То би било погубно! Продао би Косово!

И Симу Спасића би ухапсио... а можда и оне што су млели једне друге у Ритопеку!

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 19, 2021 9:58 am

Virus - Page 33 1399639816

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Tue Oct 19, 2021 10:01 am

o jebote

_____
    ????
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 19, 2021 10:09 am

pa dobro sam si namestio krevet, obukao dijanine tange i legao.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    bemty

Post by bemty Tue Oct 19, 2021 10:56 am

ja ne vidim da imamo revoluciju na pomolu, kad ljudi ne reaguju ni dok je kriza najveca. prosto, kovid ce pokositi sta se pokositi moze, ljudi ce i dalje kriviti pogresne stvari poput sudbine, slabe konstitucije ili 5G antena, i zivot ide dalje. zivot uvek ide dalje. ne umiru masovno politicari i njima slicni nego sirotinja, a za sirotinju nema ko da se bori.

_____
    Warning: may contain irony.

Post by MNE Tue Oct 19, 2021 10:59 am

sirotinja ima besplatnu vakcinu, za šta da se boriš?
    bemty

Post by bemty Tue Oct 19, 2021 11:02 am

u pravu si, postoje vakcine, ocito ne postoji problem. smrtnost u srbiji je cista slucajnost.

_____
    Warning: may contain irony.

Post by MNE Tue Oct 19, 2021 11:13 am

90% umrlih su nevakcinisani
    rumbeando

Post by rumbeando Tue Oct 19, 2021 11:14 am

Zabalujev tamo:
    Sad bio na nekoj kontroli, pričam sa ispisnikom sa lečenja, kaže da se nije vakcinisao jer ne može da nađe dva lekara koji imaju isto mišljenje. Svi koje obilazi su na skali od: vakciniši se, jesi lud, preko neeeznaam baš, do Ja ta fajzer sranja neću da primim dok ne prođe pet godina i sva ispitivanja.

Glupost je, doista, solidno distribuirana, da li ćemo je nazvati sujetom, zatucanošću, fanatizmom ili solipsizmom, svejedno je. Reč koja mi pada na pamet je neprosvećenost.
    rumbeando

Post by rumbeando Tue Oct 19, 2021 11:15 am

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Oct 19, 2021 11:42 am

bemty wrote:ja ne vidim da imamo revoluciju na pomolu, kad ljudi ne reaguju ni dok je kriza najveca. prosto, kovid ce pokositi sta se pokositi moze, ljudi ce i dalje kriviti pogresne stvari poput sudbine, slabe konstitucije ili 5G antena, i zivot ide dalje. zivot uvek ide dalje. ne umiru masovno politicari i njima slicni nego sirotinja, a za sirotinju nema ko da se bori.

te tako i bi
    rumbeando

Post by rumbeando Tue Oct 19, 2021 12:34 pm

"Neki vid pozitivne diskriminacije ne bi bio kršenje ljudskih prava. Kada to kažem, mislim na to da vlasnicima kovid propusnica bude dozvoljen ulazak u, recimo, neke veće tržne centre, pozorišta, bioskope, sportske događaje, koncerte", istakao je poverenik [za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović].

Prema njegovim rečima, negativna diskrimacija bila bi kada bi građani bili uslovljeni da za dolazak na posao, u školu, lekaru, moraju da imaju kovid propusnicu.
    https://www.rts.rs/page/stories/sr/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4555443/kovid-propusnica-fotografija-zakon-krsenje-.html
    rumbeando

Post by rumbeando Tue Oct 19, 2021 1:01 pm

​ 
    Restaurants closed in parts of Slovakia amid COVID-19 surge
    Slovakia on Monday reimposed coronavirus restrictions in the hardest-hit parts of the country amid the latest surge of infections.
    Five counties all located in northern Slovakia are affected by the measures, which include the closures of restaurants with people only allowed to buy meals at takeout windows.
    Fitness and wellness centers also have been closed. The number of people allowed to attend public gatherings is reduced to 100 fully vaccinated people. It’s also mandatory to wear face coverings both outdoors and indoors.
    The number of infected in those counties is higher than 400 per 100,000 people in the last seven days.
    Slovakia is facing a new wave of infections, with daily numbers in the country reaching 2,406 on Tuesday, the highest number since the middle of March.
    Slovakia, which has a population of nearly 5.5 million people, is one of the hardest-hit European Union countries. It has registered around 438,000 cases and 12,856 deaths.
    Slovakia has one of the lowest vaccination rates in the EU. Less than 2.3 million people have been fully vaccinated against the coronavirus.
    https://apnews.com/article/coronavirus-pandemic-business-lifestyle-slovakia-european-union-b10bce1715c8711bc0f8742e92d52aa9

Virus - Page 33 VAEju9H
    https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2021-08-01..latest&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+cases&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=SRB~SVK

Tri najpogođenija okruga u Slovačkoj su ljubičasti, a ostatak zemlje crven, Srbija je crna.

Virus - Page 33 DQddHZY

https://datawrapper.dwcdn.net/5JTxB/68/​
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Tue Oct 19, 2021 1:30 pm

bemty wrote:ja ne vidim da imamo revoluciju na pomolu, kad ljudi ne reaguju ni dok je kriza najveca. prosto, kovid ce pokositi sta se pokositi moze, ljudi ce i dalje kriviti pogresne stvari poput sudbine, slabe konstitucije ili 5G antena, i zivot ide dalje. zivot uvek ide dalje. ne umiru masovno politicari i njima slicni nego sirotinja, a za sirotinju nema ko da se bori.

ja mislim da ljudi pricaju da mora da ima politicke reperkusije cisto reda radi. jer im je politika kao hobi pa bi bilo glupo da je potpuno besmisleno. ali ne verujem da neko zaista veruje u to. secam se kad se i ovde i drugde mislilo da ce obrenovac doci glave vucicu - jer ovo nije tek neka afera, ljudski su zivoti u pitanju, ljudi su izginuli, porodice su unistene.

_____
    ova zemlja to je to
    rumbeando

Post by rumbeando Tue Oct 19, 2021 1:55 pm

Zemlje u kojima se virus najviše širi trenutno: zemlje s crvenim vrhom trenutno obaraju rekorde, a s narandžastim su blizu pika iz prethodnog talasa ili se spuštaju posle novog pika.

Virus - Page 33 ZL5XnJl

https://graphics.reuters.com/world-coronavirus-tracker-and-maps/regions/europe/

Udeli potpuno vakcinisanih u celoj populaciji po Evropi:

Virus - Page 33 W96X2yQ

https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?tab=map&zoomToSelection=true&region=Europe&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=People+fully+vaccinated&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Oct 19, 2021 2:03 pm

Samo sto je ovo nekoliko hiljada obrenovaca.

I jos nesto, nije presudan "narod", presudna je profesionalna klasa, u ovom slucaju lekari. Neki ce da odu prvom prilikom, ali oni koji ostanu ce biti jako, jako besni. Toga nije bilo u Obrenovcu, ali ga ima sada.

Tajna ove vlasti je da zapravo nikome bitnom ne staje na zulj, a narocito ne brojnim i relativno homogenim grupama kao sto su pripadnici jedne profesije. A sad im se desava upravo to i nemaju nacina da to sprece (to jest, imaju, ali im je iz drugih razloga preskupo).

Jasna paralela je bombardovanje, koje takodje dok je trajalo nije dovelo do otpora (naprotiv), ali je u roku od godinu dana vec postojala kriticna masa ljudi kojima je dosta svega i koji su bili spremni da glasaju protiv vlasti. Mozda su naredni izbori previse blizu da bi se na tom talasu sad i pobedilo, ali to ce se videti u rezultatima izbora.

Opet kazem ponavljam, nije trik u narodnim masama, trik je u srednjoj klasi koja se do sad provlacila i koju je Vucicev rezim na razlicite nacine ako ne tetosio, onda zaobilazio, i pustao da zivi svojim zivotom. Sad je jedan dobar deo te klase de facto na frontu, a i ostali su na ovaj ili.onaj nacin propatili zbog katastrofalnog hendlovanja pandemije, a ekonomski raspad nas tek ceka. To nijedna vlast nije prezivela, pa nece ni ova.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Tue Oct 19, 2021 2:19 pm

Mora se glasati za nekog, ne moze se glasati protiv.

_____
    ????
    Sotir

Post by Sotir Tue Oct 19, 2021 2:26 pm

Изгледа да се у Енглеској појавио неки нови сој Делта вируса. За око 10% је заразнији, и полако потискује Делту.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Oct 19, 2021 2:27 pm

može, tako je bota izgubijo
    rumbeando

Post by rumbeando Tue Oct 19, 2021 3:14 pm

Današnji ponedeljak: 7664 novozaraženih na 25.339 testiranih, tj. 30,2% pozitivnih
    Današnji ponedeljak: 6930 novozaraženih na 23.660 testiranih, tj. 29,3% pozitivnih

Danas dakle imamo 734 više novozaraženih na 1679 više testiranih nego prošlog ponedeljka.

Vezali smo nekoliko dana uzastopno i sa rastom novozaraženih i sa rastom udela pozitivnih u odnosu na iste dane prethodne sedmice.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Oct 19, 2021 3:53 pm

Lepo pise Pista, a ja cu samo sacekati godinu-dve. Ali upravo je u tome fora - nema otpora dok traje tragedija. Kad ljudi sednu i presaberu se (bukvalno se presaberu) to je druga prica. Plus ekon kriza, plus inflacija, plus sto sad ne moze samo da se sedne u bus da se trazi posao u Nemackama, plus hiljadu stvari. Ali ok, sacekajmo.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Oct 19, 2021 5:10 pm

hahaha, nemačka upravo od 2022. olakšava zapošljavanje jer će sve moći da se završi direktno sa poslodavcem, bez komplikovanih i dugotrajnih procedura u ambasadama.

ne zanosite se da će se govna iz septičke jame ikada osvestiti i postati nešto drugačije. jedina opcija je izmeštanje iz septičke jame, koja nikada neće postati bilo šta drugo.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 12:33 pm