Virus
- Post n°777
Re: Virus
Brate, u osamdeset petoj se umire i od jače kijavice.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°778
pa oni odavno i tvrde da je kovid samo malo jaca prehlada
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°779
Pametnom dosta.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°780
kaže se pametnom d.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°781
Krcun tamo:
Kod mene u firmu ušlo uveliko i kosi redom. Oni koji su za bolničko lečenje čekaju da se oslobodi mesto u bolnici. Svi 20-40 godina.
- Post n°782
N1
U Crnoj Gori je od 1. avgusta od posledica kovid infekcije preminulo 17 osoba mlađih od 40 godina i sve su bile nevakcinisane, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).
U Crnoj Gori je od 1. avgusta od posledica kovid infekcije preminulo 17 osoba mlađih od 40 godina i sve su bile nevakcinisane, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).
- Post n°783
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/loncar-na-bolnickom-lecenju-od-virusa-korona-79-dece-od-kojih-je-17-beba-mladjih-od-godinu-dana/Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da se na bolničkom lečenju od zaraze korona virusom nalazi 79 dece, od kojih je 17 beba mlađih od godinu dana.
Lončar je za TV Pink rekao da su tri bebe na kiseoniku, dodavši da je u nedelju sa smanjenim testiranjem od 5.077 pozitivnih bilo 300 dece.
Kako je dodao, situacija je krajnje ozbiljna i mora se naći rešenje.
- Guest
- Post n°784
Sa svim ovim bolesnim trudnicama i bebama jasno je da su naše brojke mnogo mnogo veće od zvaničnih.
- Post n°785
Rekao je i da je po podacima od jutros 25 trudnica ozbiljno bolesno i da nijedna od njih nije vakcinisana.
- Guest
- Post n°786
krivo mi je samo za vakcinisane ljude koji se razbole, naravno i za nevakc koji ne smeju da prime vakcine. drugarov tata je pre 4 nedelje bukvalno na dan isteka 6 meseci od vakcine bio pozitivan, proveo 7 dana u bolnici, davali su mu neke kortikosteroide i pustili ga bez testiranja kući. pre 5 dana ceo želudac mu je prokrvario, jedva je preživeo, i dalje ima covid, i sa urgentne su ga prebacili u covid bolnicu. kažu da su mu moguće ti lekovi razvalili želudac.
- Post n°787
Sto se tice preminulih, bacao sam pogled na sajt bggroblja, nismo dostigli decembar ali smo tu i deluje da ce talas duze da traje. Sto se tice starosti, retko se pojavljuju mladji od 40 godina. Uglavnom umiru 70+
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°788
Letonija ulazi u 4-nedeljni lockdown sa policijskim časom, zatvaranjem svih neesencijalnih radnji, zabranom okupljanja, prebacivanjem svih sem prva tri razreda osnovne škole na online. Popuštanje tek 15. novembra i to po različitom režimu za vakcinisane i nevakcinisane.
Letonija ima 50% potpuno vakcinisanog stanovištva i još 5% jednom dozom.
https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2021-08-01..latest&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+cases&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=LVA~SRB
https://eng.lsm.lv/article/society/health/lockdown-in-latvia-planned-from-october-21-until-november-15.a426209/The Latvian government on October 18 announced plans for an almost month-long 'lockdown' or 'home-sitting' period in an effort to turn around the current grave epidemiological situation with regard to Covid-19.
Chief among the measures announced are:
- A curfew between the hours of 20:00 and 05:00, though people can travel to and from work if necessary outside these hours.
- Between the specified dates, all stores, except those specifically excluded such as convenience stores, grocery stores, pharmacies, pet stores, and others carrying essential goods, will be closed, and only essential services will be available.
- The current week of school holidays will be extended by another week. From November 1, grades 1-3 will return to school but grades 4-12 will be taught remotely from November 1 until November 15.
- Gatherings indoors and outdoors including entertainment, sports, and cultural events will not be allowed.
- Only people involved in production, construction and essential work will be able to work in person.
- After November 15, it is planned to return to the "green mode" rules which are currently in force and which apply different rules to vaccinated and unvaccinated persons.
Letonija ima 50% potpuno vakcinisanog stanovištva i još 5% jednom dozom.
https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2021-08-01..latest&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+cases&Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Align+outbreaks=false&country=LVA~SRB
- Post n°789
To prosto nije dovoljno. Jasno je da se zastita postize tek sa 70+%. I to sa dominantno mRNA vakcinama. Tako da sto se nas tice...bez mera ovo moze da traje u nedogled. I ma koliko ljudi bili zablesavljeni, 4 meseca ovakvog stanja ce ostaviti i politicke posledice i mislim da Loncar to kapira bolje od Vucica (zato sto je prosto blizi izvestajima sa fronta)
- Guest
- Post n°790
ne bih da te plašim ali su anestezirani i ljudi koji su ranije sprovodili lične i porodične antikovid mere. naprosto korona više nije issue.
- Post n°791
Ja polazim od (mislim ispravne) premise koja nema veze sa koronom: masovna smrt je po definiciji politicki issue. To mora nekako da izbije politicki.
- Post n°795
Ok, videcemo koliko ce jos ovo trajati na ovom nivou i sta ce biti ako potraje recimo do nove godine
- Post n°798
Danas bio na sahrani. 50 godficfiric wrote:Sto se tice preminulih, bacao sam pogled na sajt bggroblja, nismo dostigli decembar ali smo tu i deluje da ce talas duze da traje. Sto se tice starosti, retko se pojavljuju mladji od 40 godina. Uglavnom umiru 70+
- Post n°799
Ja sam bio juce, odnosno sad vec prekjuce, na sahrani u Petrovcu.
To su dve porodice, komsije koje dele zadnje dvoriste. Dva bracna para, 50 i neko godiste, dobili su covid jedni od drugih i umrli za 20 dana svo cetvoro.
Ovo su masovne ubice na vlasti i nema nikakve sanse da politicki ili ne dao bog pred nekim sudom odgovarati za ovo sto rade (odnosno ne rade)
U selu je apsolutno neverovatna atmosfera, svaki drugi dan me zove cale i kaze da je neko umro ili da je lose ili da je izolovan, ima okacene umrlice sa po dva tri imena, umiru ljudi u domacinstvu jedni za drugim.
Opstinska administracija je uvela vanrednu situaciju i donela DOSLOVCE JEDNU MERU : a to je da se od sad opstinski krizni stab sastaje online.
To su dve porodice, komsije koje dele zadnje dvoriste. Dva bracna para, 50 i neko godiste, dobili su covid jedni od drugih i umrli za 20 dana svo cetvoro.
Ovo su masovne ubice na vlasti i nema nikakve sanse da politicki ili ne dao bog pred nekim sudom odgovarati za ovo sto rade (odnosno ne rade)
U selu je apsolutno neverovatna atmosfera, svaki drugi dan me zove cale i kaze da je neko umro ili da je lose ili da je izolovan, ima okacene umrlice sa po dva tri imena, umiru ljudi u domacinstvu jedni za drugim.
Opstinska administracija je uvela vanrednu situaciju i donela DOSLOVCE JEDNU MERU : a to je da se od sad opstinski krizni stab sastaje online.
_____
????
- Post n°800
Najgora stvar koju rade su brojevi. To je bukvalno pljuvanje u lice. I tu je nebitno dal neko zna da su ti svi umrli od korone ili veruje u zaprasivanje ili lose lecenje ili ne znam sta.