ali generalno, ovo je jako depresivno
Virus
- Post n°451
Re: Virus
5 meseci maksimum
- Post n°452
Skoro dvotrećinska većina Austrijanaca (63%) podržava kovid-propusnice na radnom mestu (po pravilu 3G, tj. sa dokazom da su vakcinisani, preležali ili negativno testirani).
31% populacije ne podržava: 20% populacije kaže da je to vrlo loša ideja, a još 11% da je to uglavnom loša ideja, što će reći da preostalih 6% ne zna ili odbija da odgovori na pitanje.
Raspodela: levo cela populacija, u sredini zaposleni, desno penzioneri:
https://www.atv.at/tv/atv-aktuell-die-woche/staffel-2021/atv-aktuell-die-woche-6550959/atv-aktuell-die-woche-vom-03102021 (screenshot iz emisije)
31% populacije ne podržava: 20% populacije kaže da je to vrlo loša ideja, a još 11% da je to uglavnom loša ideja, što će reći da preostalih 6% ne zna ili odbija da odgovori na pitanje.
https://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20211003_OTS0007/atv-frage-der-woche-mehrheit-fuer-3g-regel-am-arbeitsplatz (prevod: Deepl)He [pollster Peter Hajek] asked 500 Austrians: "Currently, there is a discussion about a 3-G mandate (vaccinated, recovered, tested) at the workplace. Did you think 3-G in the workplace was a good or bad idea?"
The majority of respondents, representative of the Austrian population, are in favor of mandatory 3G at the workplace: 37 percent see it as a "very good idea," 26 percent as a "good idea." The regulation is viewed disapprovingly by just under a third of respondents (11 percent said a "rather bad idea," 20 percent answered "very bad idea").
Raspodela: levo cela populacija, u sredini zaposleni, desno penzioneri:
https://www.atv.at/tv/atv-aktuell-die-woche/staffel-2021/atv-aktuell-die-woche-6550959/atv-aktuell-die-woche-vom-03102021 (screenshot iz emisije)
- Post n°453
Imamo strategiju koja je nemoguća, a ako to ne može, prepustićemo vas same sebi, kaže Tiodorović.
b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=10&dd=04&nav_category=12&nav_id=1932009"Imamo vrlo jasnu strategiju; Svi ćemo da se zarazimo"
Epidemiolog dr Branislav Tiodorović kazao je da Krizni štab ima jasnu strategiju kada je reč o epidemiološkoj situaciji u Srbiji.
"U ovom trenutku izlazna strategija je vrlo jasna. U roku od 10 do 15 dana vakcinisati 20 do 25 odsto onih koji nisu vakcinisani. Ako sada imamo 53 odsto vakcinisanih, onaj ostatak su nevakcinisani, a tu se održava virus. Ne samo što se soj održava nego dolazi do promena i do stvaranja novih mogućnosti za sojeve", kaže Tiodorović.
"Ako bismo to uradili, mogli bismo da stabilizujemo situaciju, objašnjava profesor i dodaje da je potrebno rigorozno sprovoditi i kontrolisati postojeće mere, a to su mere koje su sve vreme na snazi. Ako to ne uradimo, drugi scenario nije nimalo povoljan", dodao je član Kriznog štaba za "Blic".
On je objasnio da ćemo svi da budemo zaraženi.
"Drugi, nepovoljniji scenario je priodni proces. Virus će sve zaraziti, svi ćemo biti zaraženi, ali oni koji su vakcinisani će biti zaštićeni. Nažalost, to se ne odnosi na starije, jer kod starijih hroničnih, teških bolesnika, ne može se dostići toliko visok nivo zaštite i oni su zato u opasnosti. A njih zaražavaju mladi, zato apelujemo, ljudi vakcinišite se. Ako to ne uradimo, prirodni proces će napraviti pometnju, virus će nastaviti da se održava kod mladih, a stariji će se zaražavati", objašnjava profesor Tiodorović.
Kako je profesor ranije danas rekao za "Juronjuz", stručni deo Kriznog štaba će predložiti primenu nekih mera koje su "nepopularne", kao što je ograničavanje radnog vremena makar na desetak dana, smanjivanje dozvoljenog broja okupljenih ljudi na manji broj od 500, ali i obaveznu vakcinaciju pojedinih grupa ljudi kao što su zdravstveni radnici.
Osim toga, zalagaće se za obavezan zdravstveni sertifikat.
"Nisam siguran da ćemo se oko toga dogovoriti. Sertifikat je dobio političku dimenziju", istakao je on.
Last edited by rumbeando on Mon 04 Oct 2021, 14:42; edited 1 time in total
- Post n°454
Hermetico, nastavnik likovnog, tamo:
Mene zvala direktorka sinoć da pita dolazim li na posao. Tek tako. Mogu da zamislim kakav je haos. U životu me nije zvala vikendom, kamoli u pola 10 uveče.
- Post n°456
Današnji ponedeljak: 5983 novozaraženo na 19.452 testiranih, tj. 30,8% pozitivno
Ponedeljak pre 7 dana: 6736 novozaraženih na testiranih 20.561, 32,8% pozitivno
Broj novozaraženih danas je manji za 753 na 1109 manje testiranih.
Konačno jedan dan da su i broj novozaraženih i udeo pozitivnih manji nego pre 7 dana, što naravno ne mora ništa da znači pošto kosilica bilo kog dana može da radi jače ili slabije.
Ponedeljak pre 7 dana: 6736 novozaraženih na testiranih 20.561, 32,8% pozitivno
Broj novozaraženih danas je manji za 753 na 1109 manje testiranih.
Konačno jedan dan da su i broj novozaraženih i udeo pozitivnih manji nego pre 7 dana, što naravno ne mora ništa da znači pošto kosilica bilo kog dana može da radi jače ili slabije.
- Post n°458
Klizni stab.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°459
Mór Thököly wrote:A posebno pred sednicu tzv kriznog staba
Da, biće verovatno "nećemo ništa da preduzimamo, šta hoćete, vidite da pada".
- Post n°460
nama je broj aktivnih slučajeva prije 10 dana bio 8100 danas oko 6100, nek nastavi da opada duplo sporije za 2 mjeseca smo na 0
- Post n°461
https://nova.rs/vesti/drustvo/u-kovid-bolnici-voda-bakterioloski-neispravna-podrum-poplavljen/U kovid bolnici voda bakteriološki neispravna, podrum poplavljen
Novootvorena kovid bolnica u Novom Sadu, čijom izgradnjom u rekordnom roku se dičila vlast na svakom nivou, od dana otvaranja ima problema sa instalacijama, strujom i poplavama. Problem je, prema saznanjima Nova.rs, u loše urađenim instalacijama i priključcima na vodovodnu mrežu, zbog čega u bolnici ni mesec dana nakon otvaranja voda nije bakteriološki ispravna.
„Od dana otvaranja 2 septembra podrum je poplavljivao nekoliko puta, a voda za piće nikada nije ni bila ispravna. Pacijentima se daje isključivo flaširana voda, ali im se ne govori razlog. Osoblju je rečeno da voda nije za piće, ali im je zabranjeno da tu informaciju dele dalje. Još gora je situacija sa strujom“, kaže izvor Nova.rs, koji napominje da je cela urađena „fušerajski“ i da postoje problemi i na elektroinstalacijama.
(...)
Nova.rs je poslala pitanja Kliničkom centri Vojvodina koji je nadležan i za novu covid bolnicu, ali nam, očekivano, na pitanja nisu odgovorili. Međutim, KCV je naknadno poslao saopštenje drugim medijima, u kom se, nemušto, pominju i problemi sa instalacijama.
„Pored lečenja pacijenata, iz predostrožnosti potrebna je svakodnevna opreznost s obzirom na novi izgrađeni objekat Kovid bolnice na Mišeluku u vezi sa vodosnabdevanjem, elektroinstalacijama, gasnim instalacijama, energetskim snabdevanjem te se svakodnevno vrši nadzor nad istim u cilju sprečavanja svih neželjenih mogućih događaja. Redovno se vrši dezinfekcija, uz poštovanje svih higijenskih normativa, a tokom vikenda je rađeno i dodatno ispiranje celokupne vodovodne mreže. Normalan rad bolnice ni jednog trenutka nije prekinut, a od početka rada bolnice pacijentima i zaposlenima je omogućeno konzumiranje flaširane vode i vode za piće iz aparata“, navodi se u današnjem saopštenju KCV.
(...)
- Post n°463
I evo ga:
http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/predsednik-preokrenut-trend-smanjuje-se-broj-novoobolelih_1277463.htmlPredsednik: Preokrenut trend, smanjuje se broj novoobolelih
Konačno smo uspeli da preokrenemo trend povećanja broja novoobolelih od korona virusa, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazujući da je ovo drugo jutro da imamo smanjenje broja novoobolelih.
"To niko nije primetio jer mešaju stvari. Mora uvek da se poredi ponedeljak sa ponedeljkom, ne sa drugim danom. Imamo dva dana spuštanje procenta i u apsolutnim brojkama, naglasio je on na otvaranju NCR kampusa.
Prema njegovim rečima to će da traje još izvesno vreme.
Kazao je da je preokret trenda dobra vest za privredu.
Preneo je da je Srbija u pregovorima sa Fajzerom oko kupovine njihovog leka protiv korona virusa. Nabavili smo već određene količine jednog leka protiv korone koji ima ogromnu uspešnost u zaštiti ljudi od korone, rekao je on.
- Post n°464
Preminuo bivši ministar zdravlja i odbrane Zoran Stanković... #stankovic #drustvo #srbijahttps://t.co/pt3wpwsCon
— Večernje novosti (@Novostionline) October 5, 2021
- Post n°465
Zidojče cajtung: Svakodnevno umiru desetine, vlast u Srbiji ne preduzima ništa jer sprema izbore @DW_Srpski https://t.co/0Jj7uhoD5P
— TV N1 Beograd (@N1infoBG) October 5, 2021
- Post n°466
rumbeando wrote:I evo ga:
http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/predsednik-preokrenut-trend-smanjuje-se-broj-novoobolelih_1277463.htmlPredsednik: Preokrenut trend, smanjuje se broj novoobolelih
Konačno smo uspeli da preokrenemo trend povećanja broja novoobolelih od korona virusa, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazujući da je ovo drugo jutro da imamo smanjenje broja novoobolelih.
"To niko nije primetio jer mešaju stvari. Mora uvek da se poredi ponedeljak sa ponedeljkom, ne sa drugim danom. Imamo dva dana spuštanje procenta i u apsolutnim brojkama, naglasio je on na otvaranju NCR kampusa.
Preneo je da je Srbija u pregovorima sa Fajzerom oko kupovine njihovog leka protiv korona virusa. Nabavili smo već određene količine jednog leka protiv korone koji ima ogromnu uspešnost u zaštiti ljudi od korone, rekao je on.
Poruka tzv KŠ da se slučajno ne zajebava
- Post n°468
MNE wrote:nama je broj aktivnih slučajeva prije 10 dana bio 8100 danas oko 6100, nek nastavi da opada duplo sporije za 2 mjeseca smo na 0
На мом заразомеру (одем до месне, где су сви дућани, и прођем поред ковид амбуланте, пребројим колико људи има испред), пало са 12-16 током целе прошле недеље на 4-5 данас око подне.
Такође из ужег друштва чуо за два случаја (другарова ћерка, другаричина комшиница) да су вакцинисани закачили поново, губитак мириса, 37,2 у трајању од дан-два, готово. У једном случају потврђено негативним тестом.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°469
rumbeando wrote:I evo ga:
Kako smo to "uspeli"? Sta smo to pokusavali pa smo sad uspeli? Sve i da se trend jeste preokrenuo, u sta sumnjam, to ne moze biti "nas uspeh" jer se nikakve mere u tom cilju nisu sprovodile, vec cista sreca, ili naprosto prirodan tok talasa.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°470
Današnji utorak: 7190 novozaraženih na 23.903 testirane osobe, tj. 30,1% pozitivnih
Utorak pre 7 dana: 8467 novozaraženih na 26.292 testirane osobe, tj. 32,2% pozitivnih
Danas ima 1277 manje zaraženih na 2389 manje testiranih nego pre 7 dana.
Utorak pre 7 dana: 8467 novozaraženih na 26.292 testirane osobe, tj. 32,2% pozitivnih
Danas ima 1277 manje zaraženih na 2389 manje testiranih nego pre 7 dana.
- Post n°472
Šta je odlučio Krizni štab?
Iako je medicinski deo Kriznog štaba za sprečavanje širenja epidemije, kako je rekla predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, tražio restriktivnije mere, odlučeno je da one ne budu uvedene.
„Nastavljamo kao što smo počeli sa postojećim merama, uz to da je neophodna vakcinacija, vakcinacija, vacinacija", ponovila je nekoliko puta.
„Vakcinacija je jedini održiv odgovor na ovu pandemiju", poručila je premijerka.
Dodala je da su se na kriznom štabu saglasili da bi restriktivnije mere bile „samo produžavanje agonije, odugovlačenje rešenja i svakako ne trajno rešenje".
Ona je rekla da je medicinski deo stručnog štaba tražio da se na najmanje 10 dana zabrane javna okupljanja više od pet ljudi i da se do 17 sati ograniči radno vreme svima osim esencijalnim uslužnim delatnostima.
„Ako bi to rezultiralo smanjenjem broja zaraženih, onda da se pristupi korišćenju kovid propusnica", rekla je Brnabić, prenoseći zahteve medicinskog dela štaba.
Brnabić je podsetila da su neke mere i dalje na snazi kao što je nošenje maski u zatvorenom, kao i na otvorenim mestima gde nije moguće držati distancu, ali i vakcinacija.
Upitana čemu onda služi medicinski deo Kriznog štaba, odgovorila je: „Da savetuje".
https://naslovi.net/2021-10-05/bbc-news/korona-virus-bez-novih-strozih-mera-u-srbiji-preminuo-bivsi-ministar-zdravlja-zoran-stankovic/27772498
- Post n°473
rumbeando wrote:
Narodni sud.
_____
- Post n°474
kad bi bilo neke kao javnosti, ovo bi bilo za da padne vlada,a u krajnjoj liniji i za zatvor u jednom momentu
edit: eto
edit: eto
_____
????
- Post n°475
„Da sam na mestu lekara iz Kriznog štaba, sazvao bi konferenciju za novinare i rekao: Ljudi, izvinite, jeo sam go*na. Nešto sam hteo, nešto sam probao, nije išlo. Ovde me guše neki Vesići, Mali, Brnabićke. Izvinite, ja sada odoh, evo vam ovi naučnici vaši, polupismeni, oni sada neka glume stručnjake za oblast sa kojom nemaju nikakve veze. Neka glume doktore, epidemiologe, oni neka to rade, a ja odoh da pecam ribu na Dunavu i da čekam da se i ja zarazi i da umrem“, jakim rečima se Žujović obraća kolegama.
Ipak, smatra da lekarski deo Kriznog štaba neće tako postupiti.
„Tako bi bilo da su ljudi normalni, ali oni će da ćute, zato što imaju neke sitne interese u celoj priči – da zaposli ćerku, da joj popravi karijeru… Prodane duše, koje gledaju propast naroda i ćute. Neka ih je sram. Sram vas bilo zato što ste saučesnici u ovako nečasnoj raboti“, konstatuje Žujović.
Nije štedeo ni onaj politički deo Kriznog štaba, ali ni narod kod kojeg sve to prolazi.
„Čega god da su se dohvatili, gde god da su ušli iza njih ostaje spržena zemlja, kao da si je zalio napalmom. Sada drže ovu priču i ta priča će isto tako da se završi. Mi bi ovde svaki dan trebalo da imamo Dan žalosti. Mi gubimo više od ljudi 50 na dan. Ipak, pored ovakvog naroda, sve će da prođe, pa i ovo će da prođe“, konstatuje Žujović.
Predviđa i da će broj zaraženih nastaviti da raste.
„Ovo neće imati niakav silazni tend, može da ima samo uzlazni. Kada pogledaš broj zaraženih u odnosu na broj testiranih mi smo prešli 30 posto, sada idemo na 35-36 posto. Epidemija ide u uzlaznom trendu. Ti sada ne možeš da hospitalizuješ čoveka u bolnici, ne možeš da nađeš ležaj. Mi se pravimo ludi. Ako ova ekonomia ne može da živi od kafana, onda u redu, neka nastave kafane da rade. Te kafane neka ostanu iza nas za neki drugi narod kada dođe ovde da živi. Svaka vam čast, dragi moji“, ogorčen je Žujović.
Ipak, smatra da lekarski deo Kriznog štaba neće tako postupiti.
„Tako bi bilo da su ljudi normalni, ali oni će da ćute, zato što imaju neke sitne interese u celoj priči – da zaposli ćerku, da joj popravi karijeru… Prodane duše, koje gledaju propast naroda i ćute. Neka ih je sram. Sram vas bilo zato što ste saučesnici u ovako nečasnoj raboti“, konstatuje Žujović.
Nije štedeo ni onaj politički deo Kriznog štaba, ali ni narod kod kojeg sve to prolazi.
„Čega god da su se dohvatili, gde god da su ušli iza njih ostaje spržena zemlja, kao da si je zalio napalmom. Sada drže ovu priču i ta priča će isto tako da se završi. Mi bi ovde svaki dan trebalo da imamo Dan žalosti. Mi gubimo više od ljudi 50 na dan. Ipak, pored ovakvog naroda, sve će da prođe, pa i ovo će da prođe“, konstatuje Žujović.
Predviđa i da će broj zaraženih nastaviti da raste.
„Ovo neće imati niakav silazni tend, može da ima samo uzlazni. Kada pogledaš broj zaraženih u odnosu na broj testiranih mi smo prešli 30 posto, sada idemo na 35-36 posto. Epidemija ide u uzlaznom trendu. Ti sada ne možeš da hospitalizuješ čoveka u bolnici, ne možeš da nađeš ležaj. Mi se pravimo ludi. Ako ova ekonomia ne može da živi od kafana, onda u redu, neka nastave kafane da rade. Te kafane neka ostanu iza nas za neki drugi narod kada dođe ovde da živi. Svaka vam čast, dragi moji“, ogorčen je Žujović.