Nedelja pre 7 dana: 5255 zaraženih na 16.642 testirana, tj. 31,6%
134 više zaraženih na 963 manje testiranih.
nije mi jasno kako kasnite toliko za nama, mi sada padamo na nekih stabilnih 10ak posto i spuštamo se brzo ispod, 3 i po puta je baš velika razlika koju ne kapiram, a sumnjam da van sezone štelujemo podatke(msm kad već nismo u sezoni)rumbeando wrote:Današnja nedelja: 5389 zaraženih na 15.679 testiranih, tj. 34,4%
Nedelja pre 7 dana: 5255 zaraženih na 16.642 testirana, tj. 31,6%
134 više zaraženih na 963 manje testiranih.
do sad nije desilo. Tolika je katastrofa
— Vladimir Djordjevic (@V_MadnessMaster) September 26, 2021
Jedan momak iz Kladova (25 godina) umro je prošle nedelje na respiratoru.
Zarazio se na svadbi svog brata. Već je troje umrlih od prisutnih na svadbi (pre oko mesec dana).
https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4525570/koronavirus-kovid-19-vakcine-srbija-epidemija.htmlOd 437 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 125, iz Gornjeg Milanovca od 74 uzorka pozitivnih je 32, iz Lučana od 53 uzorka pozitivnih je 25 i iz Ivanjice od 81 uzorka pozitivnih je 32. Ukupno 214 pozitivnih od 645 uzoraka u Moravičkom okrugu.
https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4526599/koronavirus-kovid-epidemija-vakcine-srbija-podaci.htmlOd 394 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 122, iz Gornjeg Milanovca od 66 uzoraka pozitivnih je 37, iz Lučana od 36 uzoraka pozitivnih je 17 i iz Ivanjice od 18 uzoraka pozitivnih je 4. Ukupno 180 pozitivnih od 514 uzoraka.
Sta bi tek bilo da nije uradjena polovična vakcinacijarumbeando wrote:[size=34][/size]do sad nije desilo. Tolika je katastrofa
— Vladimir Djordjevic (@V_MadnessMaster) September 26, 2021
Turul madár wrote:zanimljivo je sa druge strane da prosečni srbin u trenerci koji tako razmišlja za vakcinu, svaki dan uplati po 20 tiketa, iako kladionica po tom istom sistemu rasuđivanja ne radi milijardu puta više od vakcina.
Главни проблем са неразумевањем је што се полази од личног становишта, а заобилази колективна заштита.Cousin Billy wrote:najveći fazon je nešto što je moj najveći šok tokom ove pandemije: broj ljudi koji ne razumeju kontingencije, verovatnoće, i koji ne razumeju kauzalna račvanja, tj činjenicu da ishodi procesa nisu nužno linearni i da na jedan proces može da utiče više različitih faktora. misliš da je neko samo priglup, a onda shvatiš da je gotovo životinja i da sa njim ne možeš da razgovaraš ni o čemu jer ne živite u istom svetu. to je ono, ako vakcina ne radi 100 posto, pre ću da umrem nego da je uzmem, jer postoji samo 0 i 100. i onda zaista i umre, ne toliko od korone koliko od zbunjenosti.
Летећи Полип wrote:Turul madár wrote:zanimljivo je sa druge strane da prosečni srbin u trenerci koji tako razmišlja za vakcinu, svaki dan uplati po 20 tiketa, iako kladionica po tom istom sistemu rasuđivanja ne radi milijardu puta više od vakcina.
Radio sam u kladži. Ljudi ne razumeju kako verovatnoća funkcioniše. I to nije samo ono kada se uhvate za glavu kada im na Kenu iskoči 42, a oni imaju 43. Ajde to još i da razumeš, varka je isuviše jaka. Sećam se jednom da smo organizovali turnir u Evojiju. I sad, ti gledaš ispred sebe četiri čoveka koji se češkaju po glavi, i razmišljaju na koju zavesu će da kliknu. I kad se zajebu, redovno ide ono: " E mamu mu jebem, znao sam da je bilo ovde".
Na stranu što imaš jedan nemali broj ljudi koji sportske rezultate vide kao jednu veliku zaveru, a svrha njihove igre je da pronađu ključ po kojoj se igre nameštaju. I kad odigra, i pukne, ide ono: "Aha, sad znam šta su uradili!".
Turul madár wrote:Летећи Полип wrote:
Radio sam u kladži. Ljudi ne razumeju kako verovatnoća funkcioniše. I to nije samo ono kada se uhvate za glavu kada im na Kenu iskoči 42, a oni imaju 43. Ajde to još i da razumeš, varka je isuviše jaka. Sećam se jednom da smo organizovali turnir u Evojiju. I sad, ti gledaš ispred sebe četiri čoveka koji se češkaju po glavi, i razmišljaju na koju zavesu će da kliknu. I kad se zajebu, redovno ide ono: " E mamu mu jebem, znao sam da je bilo ovde".
Na stranu što imaš jedan nemali broj ljudi koji sportske rezultate vide kao jednu veliku zaveru, a svrha njihove igre je da pronađu ključ po kojoj se igre nameštaju. I kad odigra, i pukne, ide ono: "Aha, sad znam šta su uradili!".
pa da, ali isti taj kojeg obične voćkice i poker aparat izuvaju kao majmuna, kad su vakcine u pitanju je neprejebivi neš mene zajebati lik. cirkus retardiranih debila.