Kako je BG stigao od Električnog orgazma do litija...
— radioactive (@KrkljusBrothers) September 15, 2022
Preko Caneta
(Nije moja fora)
Kako je BG stigao od Električnog orgazma do litija...
— radioactive (@KrkljusBrothers) September 15, 2022
U međuvremenu je patrijarh Porfirije, uz izdašno medijsko servisiranje, tu i tamo govorio o ljubavi, o pomirenju, o oprostu, o razumijevanju, o toleranciji, o upućenosti naših naroda jednih na druge i, općenito, o "hrišćanskom sistemu vrednosti"... Te prazne fraze osiguravaju adekvatno dekoriranu pozadinu, skiciraju idilični pejzaž pravoslavnog praskozorja, a na rumenome horizontu, okupani ranim suncem, gle čuda, hulja do hulje – Šešelj do Orbana, Orban do Putina, Putin do Lukašenka, Lukašenko do Vučića, Vučić do Vučelića, Vučelić do Dodika... svaki s Ordenom Svetog Save na grudnom košu, osim Šešelja, čija tri odlikovanja valjda vrijede koliko i jedan Sveti Sava.
Porfirije je istakao da su granice promjenljiva kategorija. “Svi znamo da su se kroz povijest granice država i mjesta obitavanja našeg naroda mijenjale, a nismo sigurni se da u povijesti u kojoj je sve relativno neće mijenjati i ubuduće
Notxor wrote:Da se razumemo, ja bih veronauku potpuno izbacio iz školskog programa, a ako roditelji vide potrebu za njom nek iznajme prostor od škole pa neka im veroučitelji pre ili posle časova uče decu.
Žarko Korać: Đinđić je uvođenjem veronauke hteo pomirenje sa Crkvom i pogrešio jehttps://t.co/0vQl6ziyrb
— Danas (@OnlineDanas) September 20, 2022
Тек сад видех овај прелеп видео шетње српског патријарха у Призрену pic.twitter.com/MjmW4mjmsT
— Jovana Ćirković (@rilivadivuk) October 13, 2022
fikret selimbašić wrote:Notxor wrote:Da se razumemo, ja bih veronauku potpuno izbacio iz školskog programa, a ako roditelji vide potrebu za njom nek iznajme prostor od škole pa neka im veroučitelji pre ili posle časova uče decu.
Ja se sjećam države u kojoj je vjeronauka bila na sličan način uređena. Nema vjeronauke u školi, ko hoće da je pohađa, ima vikend i prostor u sklopu vjerskog objekta u kom svešteno lice radi svoj poso. Em se ne miješa sa školom i državom, em čeliči vjeru mladog bića koje u dane vikenda ustaje ranije nego inače ne bi li pohađalo časove vjerske pouke.
boomer crook wrote:djizus...
Suzana Grubješić i Milan Antonijević odgovaraju za Danas hoće li biti u novoj Vladi
S. Č.
danas 19:13
Do ovog časa, niko me nije zvao niti pitao, tako da…, ovako je Suzana Grubješić iz Centra za spoljnu politiku prokomentarisala za Danas navode iz medija da će biti ministarka za evropske integracije u novoj vladi Srbije.
Još jedan od kandidata kojeg su mediji kao takvog ispostavili, pravnik Milan Antonijević, rekao je za Danas da „nije ni vreme ni mesto“ da na takvo pitanje odgovara, s obzirom na to da se nalazi na ustoličenju partijarha Srpske pravoslavne crkve u Pećkoj patrijaršiji.