Mór Thököly wrote:na Spiskove se ne seku nokti i ne uvlaci konac
— Platipus Griša 8 (@kazi_tibi) June 27, 2022
Srpska pravoslavna crkva
- Post n°476
Re: Srpska pravoslavna crkva
- Post n°477
Ama tamo je i vidio koliko ih ide na katehizis, zato i pizdi.Mór Thököly wrote:Da svrati do Zagreba, da odmori malo, da napuni baterije kakvim kružokom
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°478
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°479
Ferenc Puskás wrote:Ama tamo je i vidio koliko ih ide na katehizis, zato i pizdi.Mór Thököly wrote:Da svrati do Zagreba, da odmori malo, da napuni baterije kakvim kružokom
!!!
Hoće da nam uvede katoličke običaje da stvarno verujemo u boga!
- Post n°480
Što mislite, oće vam na popisu stanovništva ove godine biti manje vjernika nego na prošlom 2011.?
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°481
Čisto sumnjam. Anegdotalno, moj utisak je da je uticaj religije u javnom prostoru u međuvremenu samo cementiran. Ne sećam se da sam do desetak godina viđao toliko ljudi koji se krste kad prolaze pored crkve. Sad mi se čini da to rade skoro svi.
Jel kod vas bilo nekog smanjenja? (Ne znam kad su vam bili popisi...)
Jel kod vas bilo nekog smanjenja? (Ne znam kad su vam bili popisi...)
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°482
Nama je popis bio prošle godine, ali rezultate za vjeroispovijest još uvijek čekamo, kao sredinom godine bi tribali doć, međutim, jedan od demografa sluti da će brojka pasti s 86% katolika iz 2011 na 80%.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°483
Šta misli da je uzrok? Umiranje ovih starijih, odlazak iz zemlje, ili stvarno neko popuštanje verničkog zanosa?
_____
- Post n°484
U Hrvatskoj je danas najteze biti katolik, to je
- Post n°485
_____
- Post n°486
Najteže je biti navijač Hajduka.
edit: Oni što su se rodili kad je poslednji put Hajduk bio prvak, još malo pa punoletni.
edit: Oni što su se rodili kad je poslednji put Hajduk bio prvak, još malo pa punoletni.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°487
Erős Pista wrote:Veronauku u škole, poruka je severa
Nikad mali Srbin neće biti nevera
Samo dok se pitaju roditelji.
Dok oni sami odlučuju, tj. kod dece u mlađim razredima, na versku nastavu ide 80%, posle kad deca malo odrastu i počnu da se sama pitaju, više prelaze na građansko.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/patrijarh-porfirije-razocaran-direktorima-skola-u-srbiji-najavljuje-da-ce-javno-objaviti-njihova-imena/Građansko vaspitanje (GV) pohađalo je 264.220 učenika u školskoj 2020/21. godini, što je oko 34 odsto, pokazuju podaci iz informacionog sistema Dositej Ministarstva prosvete.
Tek svaki pet učenik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole opredelio se za ovaj izborni program, dok je taj broj dupliran u starijim razredima osnovne i u srednjoj školi.
- Post n°488
Solus_Rex wrote:Erős Pista wrote:Veronauku u škole, poruka je severa
Nikad mali Srbin neće biti nevera
Možeš ti da slavodobitno ironišeš kolko god hoćeš al' ostaće kompletna misterija od kud to da osopa koja je prevela Diltajev "Uvod u duhovne nauke", Huserlovu "Krizu evropske naučnosti", Kozelekovu kritiku prosvetiteljsva u "Kritici i krizi" te delove Habermasove "Teorije sporazmevejućeg delovenja" uspela svom narodu da rehbilituje jednu ustanovu tako maračnjačnjih mogućnosti da se mi sa ovim "autorima krize" za sto godina nećemo "sresti u ubudućnosti". Što bi preneražena Cakana iz Otvorenih vrata rekala svom brata:
Dobro Svetislave (Zoki) odakle tebi sve te (pravoslavne) ideje? Gde si ti to rastao i čega si se nagledao pa si takav???
Slavodobitna ironija poruka je guslara
Necemo da Srbija bude zemlja Huserla!
_____
- Post n°489
Bleeding Blitva wrote:
Što mislite, oće vam na popisu stanovništva ove godine biti manje vjernika nego na prošlom 2011.?
Попис је најзалуднија религија. Ко би томе веровао...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°490
Srbi prilično labavo doživljavaju veru. Uglavnom u obimu dovoljnom za krkanje na slavama, parastosima i svadbama. Drže da je to max druženja sa Isusom i od njih dosta
- Post n°491
Erős Pista wrote:Solus_Rex wrote:
Možeš ti da slavodobitno ironišeš kolko god hoćeš al' ostaće kompletna misterija od kud to da osopa koja je prevela Diltajev "Uvod u duhovne nauke", Huserlovu "Krizu evropske naučnosti", Kozelekovu kritiku prosvetiteljsva u "Kritici i krizi" te delove Habermasove "Teorije sporazmevejućeg delovenja" uspela svom narodu da rehbilituje jednu ustanovu tako maračnjačnjih mogućnosti da se mi sa ovim "autorima krize" za sto godina nećemo "sresti u ubudućnosti". Što bi preneražena Cakana iz Otvorenih vrata rekala svom brata:
Dobro Svetislave (Zoki) odakle tebi sve te (pravoslavne) ideje? Gde si ti to rastao i čega si se nagledao pa si takav???
Slavodobitna ironija poruka je guslara
Necemo da Srbija bude zemlja Huserla!
Docekao si da upotrebis Huserla i guslara konacno, priznaj!
- Post n°492
I will neither confirm nor deny
_____
- Post n°494
što se tiče krštenja prilikom prolaska pored crkve, ima i tu promena. nekada je kanon bio 3 puta, sad dominiraju oni što udare bar 5 puta. takođe je i zabačaj dublji, donja amplituda zahvata nije više oko grudne kosti nego se bogme spušta tu negde dobrano ispod pupka. vera je baš ušla u srbe.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°495
Код Амера сам чуо да је мнемотехника за свештенике кад се крсте, spectacles, testicles, wallet, keys.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°496
Ma i to je na nivou magijske radnje. Porfirije, i ostali, bi hteli pune crkve nedeljom.
- Post n°497
Vrv, ali pre svega bi hteli još sigurne love iz budžeta.
_____
- Post n°498
Nek zarade sami, imaju primer dole desno.
- Post n°499
- Post n°500
_____