Srpska pravoslavna crkva
- Post n°426
Re: Srpska pravoslavna crkva
Da li Romaioi (Rimljani) nazivaju mesece rimski
- Post n°427
Maserati vladika tzv. Grigorije ulazi u skupocenu lozu na finalu LS.
Kako piše portal 24sedam, i vladika Grigorije sinoć je pred početak finala Lige Šampiona čekao u redu da uđe u skupu ložu stadiona Sen Deni u Parizu. Kako navodi pomenuti portal, za lože stadiona, kao u ovom slučaju, karta košta najmanje 1.200 evra.
Osim toga, portal 24sedam piše da je vladika na utkamicu došao u "skupocenoj jakni marke 'Bogner' čije se cene kreću od 400 pa do basnoslovnih 2.000 dolara".
Kako piše taj portal, vladika Grigorije je sinoć imao mogućnost uživanja u specijalnoj loži zvanoj "Hospitality lounge" gde je mogao da konzumira alkoholna i bezalkoholna pića, ali i da uživa u specijalitetima od ribe i mesa. Takođe, specijalne goste koji su mogli da priušte boravak u ovoj loži je ispod tribina zabavljao poznati pariski rok bend, a vladika je i tu imao pristup, navodi 24sedam.
- Post n°428
mnogo su mu žneru patike
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°429
maserati je bodirogin, ako ćemo o faktima.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°430
Interesuje ga fudbal, that's a plus.
- Post n°431
– Као неко ко „вози Масерати“, за који ме прозивају, а који немам, нити га возим, нажалост, морам да кажем да је возни парк најмањи проблем у цркви.
Nije njegov, nego Bodirozin, niti ga vozi vec ga voze. Bas ovakve cinicne bitange najvise mrzim. Eto, igrom slucaja nije neko drugi u Maseratiju, vec on.
- Post n°432
Dobro sad, znam seoskog popa kome su isto tako dobri ljudi pozajmili bmw dzip da mu se nadje, bar tako kaze, a zli ljudi odmah misle da je njegov. Potom su mu pozajmili jos jedan auto, pa jos jedan i tako.
Logicno da visi cin od njega ima i bolje prijatelje
Logicno da visi cin od njega ima i bolje prijatelje
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°433
ti disi barem nisi glup ko kurac filip
ovaj maserati se svakog dana može videti parkiran u skerlićevoj 6 ili neposrednoj okolini
popa povremeno, kad dođe iz frankfurta na pasulj s rebarcima
bodiroga i popa su zeme, trebinje
ovaj maserati se svakog dana može videti parkiran u skerlićevoj 6 ili neposrednoj okolini
popa povremeno, kad dođe iz frankfurta na pasulj s rebarcima
bodiroga i popa su zeme, trebinje
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°434
bodiroga propo, nije zanovio auto skoro 10 godina.
- Post n°435
Ma da, Bodirogino sve. Tako i Vucic nema nista, sve je na caleta, burazera, striku...a i sin mu radi u vinariji kao fizicki radnik, pa malo trkne do Italije da pogleda fudbal.
Tako je i ovaj dripac mirodjija u svakoj corbi sirom Hercegovine uz gladjenje jaja svakoj barabi na tim prostorima. Daj Perune da nije pola sadasnje eparhije prebacio na "D.O.O. Dizeldorfsko miropomazanje". Biznisu ga ucio Rodoljub Draskovic.
Tako je i ovaj dripac mirodjija u svakoj corbi sirom Hercegovine uz gladjenje jaja svakoj barabi na tim prostorima. Daj Perune da nije pola sadasnje eparhije prebacio na "D.O.O. Dizeldorfsko miropomazanje". Biznisu ga ucio Rodoljub Draskovic.
- Post n°436
Filipenko wrote:Ma da, Bodirogino sve. Tako i Vucic nema nista, sve je na caleta, burazera, striku...a i sin mu radi u vinariji kao fizicki radnik, pa malo trkne do Italije da pogleda fudbal.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°437
Izdaja je kompletirana, Vucic i Vucicev duhovnik zajedno na putu rasparcavanja drzave i njenog uticaja u okolini.
Neka navale Crnogorci.
Neka navale Crnogorci.
- Post n°438
Filipe, crkva je odvojena od drzave.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°439
Sigurno. Probajte to da objasnite katolickim zelotima rasporedjenim oko Srbije i svpstva.
- Post n°440
Erős Pista wrote:Filipe, crkva je odvojena od drzave.
Neki od nas vole njegove meltdowne :schadenfreude:
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°441
Čisto srce i iskrenost su najjače oružje.
— Savo Manojlovic (@SavoManojlovic) June 25, 2022
Jučerašnja promocija knjige “Nebeska dvorišta” vladike Grigorija. pic.twitter.com/ik1jBgd0c9
_____
????
- Post n°442
Iskrenim ljudima cistog srca se daruju maseratiji i investiraju im milione u vladicanske dvore, a vi neiskreni zavisnici crknite, jer on iz dizeldorfa zna sta je najbolje.
Ovaj Grigorije je isti rent-a-vladika ko i ovaj odvratnik sto je trenutno na tronu, i predstvlja klasicnu foru crkve da uvk bude na usluzi svim vlastima. Izdvoji 1-2 vladike, najcesce najkompromitovanije, i posalje ih u inostranstvo odakle oni "diskretno signaliziraju" opozicioni majndset. Ukoliko/kad opozicija pobedi na izborima, eto nama Grigorija da polozi nekog sumadijskog ili backog knjaza, bas kao sto je proglasio Rodoljuba Draskovica za knjaza hercegovackog nakon sto je dobio dovoljno kinte. Jer kinta bogatuna je casna kinta iskrenog srca, ne kao nasa/vasa.
Ovaj Grigorije je isti rent-a-vladika ko i ovaj odvratnik sto je trenutno na tronu, i predstvlja klasicnu foru crkve da uvk bude na usluzi svim vlastima. Izdvoji 1-2 vladike, najcesce najkompromitovanije, i posalje ih u inostranstvo odakle oni "diskretno signaliziraju" opozicioni majndset. Ukoliko/kad opozicija pobedi na izborima, eto nama Grigorija da polozi nekog sumadijskog ili backog knjaza, bas kao sto je proglasio Rodoljuba Draskovica za knjaza hercegovackog nakon sto je dobio dovoljno kinte. Jer kinta bogatuna je casna kinta iskrenog srca, ne kao nasa/vasa.
- Post n°443
Богаташ искрено зна шта ће да му се исплати, сиротиља сваку кинту окреће по трипут пре него што је да.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°444
U koncertnoj sali sa 1200 mesta sam uspeo da prepoznam samo sedmoro verujućih u opstanak virusa COVID-19 koji su svoja uverenja izažavali noseći maske na javnom skupu. Da nije sve tako bezdušno u našem društvu malo mi je olakšala činjenica da je skupu prisustvovao i jedan vernik u antifašizam Draže M. (dr Nened D.) a koji se u pogledu svojih uverenja bar za ovu priliku nije javno oglašavao.
- Post n°445
evo još jednog izveštaja
=AZWuF9NiR2hmDO1sizARVCg-9vnkwGLPjPFP0N9Oj6cVUctCK0mlmh_7WDh4EsVgakFnT3mZGqnTFqexKX-nlKFpCo2Fp016MaUGzYdvxI2tJrkpL20z--LPDrSXEXKLdjAT0EwU3J7UkDInUkMgsWt2&__tn__=%2CO%2CP-R][size=12]Јуче у 10:30 ·
[/size]
ZAŠTO JE BEOGRAD VELIKI GRAD
Sinoć je na Kolarcu održana promocija knjige vladike Grigorija. Mnoštvo sveta, stotine ljudi, a možda na iznenađenje (jako pozitivno, ako mene pitate) došao je i patrijarh Porfirije (on je jedini čovek koji pametno i svesno na radi na barem simboličnom ujedinjenju suprotstavljenih Srbija). Bilo je toplo, potresno i duhovito.
Negde na početku, govorio je Vlaho Bogišić. Harizmatičan čovek, praveći foru, u prvom minutu izgovorio je (parafraziram, nisam zapisala od reči do reči, ali suština je tu): "Tak da, na neki način, večeras smo ovdje svi Zagrepčani". Izgovorio je to tako lako, bez predumišljaja, bez zastajanja. I beogradska publika je odgovorila, isto tako, lagodnim i iskrenim smehom, a kasnije gromkim aplauzom. Pokušala sam da shvatim u čemu leži snažna neprijatnosti koju sam osetila i ubrzo mi je postalo jasno da je, kao i obično, stvar u paradoksu. Jer, da smo sinoć zapravo svi bili Zagrepčani, Vlaho ne bi mogao da kaže takvu rečenicu, pa ni u šali. Izgovorio je samo zato što su ispred njega sedeli, avaj, ipak mahom Beograđani. U centru Beograda. Možemo naravno da uzmemo u obzir da se tu radi o Grigorijevoj publici, koja je u nekom smislu naravno specifična (ali mnogo manje nego što se na prvi pogled da misliti, stvari su daleko manje crno-bele nego što društvene mreže prikazuju; i Bogu hvala da je tako). Ali svejedno, i sa ovom ogradom, stvar je principa, jer se takvo nešto, čak i u teoriji, čak i na najapstraktinijem nivou, zaista moglo desiti samo u ovom našem prelepom i večno protivrečnom gradu.
I ovo što ću sad napisati zaista u sebi ne sadrži ni trunku ironije (iako je jasno da će neki tako čitati): iskreno želim Zagrebu i Sarajevu da jednog dana dožive isto. Da neki Srbin ili Srpkinja u centru tih gradova, na javnom događaju njihovih religijskih velikodostojnika, bez ikakve zadrške i "zadnjih misli", poruči publici da su, ma iz ko god razloga i radi koje god fore, te noći oni Beograđani, a da oni na to odgovore iskrenim i toplim razumevanjem.
Daj Bože i Inšalah.
Amin.
=AZWuF9NiR2hmDO1sizARVCg-9vnkwGLPjPFP0N9Oj6cVUctCK0mlmh_7WDh4EsVgakFnT3mZGqnTFqexKX-nlKFpCo2Fp016MaUGzYdvxI2tJrkpL20z--LPDrSXEXKLdjAT0EwU3J7UkDInUkMgsWt2&__tn__=-UC%2CP-R]Andrea Jovanović
=AZWuF9NiR2hmDO1sizARVCg-9vnkwGLPjPFP0N9Oj6cVUctCK0mlmh_7WDh4EsVgakFnT3mZGqnTFqexKX-nlKFpCo2Fp016MaUGzYdvxI2tJrkpL20z--LPDrSXEXKLdjAT0EwU3J7UkDInUkMgsWt2&__tn__=%2CO%2CP-R][size=12]Јуче у 10:30 ·
[/size]
ZAŠTO JE BEOGRAD VELIKI GRAD
Sinoć je na Kolarcu održana promocija knjige vladike Grigorija. Mnoštvo sveta, stotine ljudi, a možda na iznenađenje (jako pozitivno, ako mene pitate) došao je i patrijarh Porfirije (on je jedini čovek koji pametno i svesno na radi na barem simboličnom ujedinjenju suprotstavljenih Srbija). Bilo je toplo, potresno i duhovito.
Negde na početku, govorio je Vlaho Bogišić. Harizmatičan čovek, praveći foru, u prvom minutu izgovorio je (parafraziram, nisam zapisala od reči do reči, ali suština je tu): "Tak da, na neki način, večeras smo ovdje svi Zagrepčani". Izgovorio je to tako lako, bez predumišljaja, bez zastajanja. I beogradska publika je odgovorila, isto tako, lagodnim i iskrenim smehom, a kasnije gromkim aplauzom. Pokušala sam da shvatim u čemu leži snažna neprijatnosti koju sam osetila i ubrzo mi je postalo jasno da je, kao i obično, stvar u paradoksu. Jer, da smo sinoć zapravo svi bili Zagrepčani, Vlaho ne bi mogao da kaže takvu rečenicu, pa ni u šali. Izgovorio je samo zato što su ispred njega sedeli, avaj, ipak mahom Beograđani. U centru Beograda. Možemo naravno da uzmemo u obzir da se tu radi o Grigorijevoj publici, koja je u nekom smislu naravno specifična (ali mnogo manje nego što se na prvi pogled da misliti, stvari su daleko manje crno-bele nego što društvene mreže prikazuju; i Bogu hvala da je tako). Ali svejedno, i sa ovom ogradom, stvar je principa, jer se takvo nešto, čak i u teoriji, čak i na najapstraktinijem nivou, zaista moglo desiti samo u ovom našem prelepom i večno protivrečnom gradu.
I ovo što ću sad napisati zaista u sebi ne sadrži ni trunku ironije (iako je jasno da će neki tako čitati): iskreno želim Zagrebu i Sarajevu da jednog dana dožive isto. Da neki Srbin ili Srpkinja u centru tih gradova, na javnom događaju njihovih religijskih velikodostojnika, bez ikakve zadrške i "zadnjih misli", poruči publici da su, ma iz ko god razloga i radi koje god fore, te noći oni Beograđani, a da oni na to odgovore iskrenim i toplim razumevanjem.
Daj Bože i Inšalah.
Amin.
- Post n°446
Za antologiju udvoričkog pisanja. Portal OKO plače za ovakvim talentom.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°447
Who knows...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°448
meni nije jasno zasto ne bi mogao to da kaze da u publici jesu sve zagrepcani? o kukavna filozofska misli pobazduljena
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°449
Pa da, ovo je zapravo bazduljanje.
_____
- Post n°450
ne ono zasto je to odlika "velikog" grada? sta je tu veliko? jel zagrepcanin isto sto i hrvat pa onda je iznenadjena sto ljudi nemaju tu asocijaciju.
problem ovog iskaza je sto je ili konfuzan ili nedorecen.
problem ovog iskaza je sto je ili konfuzan ili nedorecen.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started