Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srpska pravoslavna crkva

Nektivni Ugnelj

Srpska pravoslavna crkva - Page 17 Empty Re: Srpska pravoslavna crkva

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 9:11 pm

Ti si teritorijalan. To je prevazidjeno. Ne znaci da nekad nece ponovo biti smisleno (na primer posle 1 inicijalne "razmene") Ali je danas, u smislu direktne kontrole nad teritorijom prosto prevazidjeno. Nemoj mi sad samo primer RH i RSK, bilo bi glupo.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Fri May 27, 2022 9:21 pm

Mór Thököly wrote:Isto je bilo i sa odricanjem od Makedonije. Trpeli smo nemoguce sankcije za ono sto ne da nikad nije bila Srbija, nego sto nikad u istoriji nije imalo teoretske sanse da bude Srbija. Dok smo 1 Skoplje i Prilep prepustili tako sto nije bilo vesti u novinama. Bukvalno su postsvljene pogranicne kontrole - niko nine ni objavio.
    ŠKK, siromašna zemlja oko koje se spore 3 zemlje a u kojoj i nema Srba osim po selima uz granicu. Plus postoji iskustvo sa Makedonijom izmedju 2 rata koje je naučilo srpsku elitu da ne idu van SH gornog područja, ne isplati se. Mislim, Makedonija je jedan redak primer da je Srbin naučio nešto iz greške iz prošlosti. Dobro, Filipenko nije, ali to je Filipenko.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 9:23 pm

Ma to je u redu, slazem se sve. Nego kao i ovo sada (mada je ovo jos cudnije), zaglusujuca je tisina bilo kakvih ozbiljnijih disonantnih tonova. Osima ako ne mislimo da su "Srbi", pa jos pogotovu SRN Srbi neko ko sa lakocom i to kolektivno, uci iz gresaka u proslosti.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Fri May 27, 2022 9:27 pm

Mór Thököly wrote:Ma to je u redu, slazem se sve. Nego kao i ovo sada (mada je ovo jos cudnije), zaglusujuca je tisina bilo kakvih ozbiljnijih disonantnih tonova. Osima ako ne mislimo da su "Srbi", pa jos pogotovu SRN Srbi neko ko sa lakocom i to kolektivno, uci iz gresaka u proslosti.
    Ma, Makedonija. U pitanju je tema koja nikog ne zanima, osim ako ne treba da se ide kolima za Grčku.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 9:28 pm

Bome, ocekivao bih da 1 arhijereje(tm) zanima.
    Filipenko

Post by Filipenko Fri May 27, 2022 9:33 pm

Pa arhijereji su MI6, BND i CIA agenti. Samo me je iznenadilo da se ispostavlja da su svi, i da bas nijedan disonantan ton nece da se oglasi. Kao da se pljuje na Tita, a ne da se glasa o davanju autokefalnosti MPC i darivanju tomosa.

Mór Thököly wrote:Ti si teritorijalan. To je prevazidjeno.

Jeste, ako si Luksemburg.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Fri May 27, 2022 9:38 pm

Mór Thököly wrote:Bome, ocekivao bih da 1 arhijereje(tm) zanima.
    Pa niko od njih nije aktivno svake godine bacao anateme u pravcu Makedonije. Bar ne da ja pamtim.

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 9:55 pm

Filipenko wrote:Pa arhijereji su MI6, BND i CIA agenti. Samo me je iznenadilo da se ispostavlja da su svi, i da bas nijedan disonantan ton nece da se oglasi. Kao da se pljuje na Tita, a ne da se glasa o davanju autokefalnosti MPC i darivanju tomosa.

Mór Thököly wrote:Ti si teritorijalan. To je prevazidjeno.

Jeste, ako si Luksemburg.

Zaboravio si 1 malu sluzbu Srpska pravoslavna crkva - Page 17 1861198401 Tj dve Srpska pravoslavna crkva - Page 17 2304934895
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 10:16 pm

Bome, ja mislim da je bilo bar nekoliko stotina hiljada, vrv vise, koji su apsolutno govorili siječanj, obitelj i tjedan a tesko da bi se izjasnili kao osobe hrvatske nacionalnosti.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri May 27, 2022 10:19 pm

Baš potpuni oftopic ali ne znam da li sam ikada čuo nekoga sa te strane da u govornom jeziku koristi formalne nazive za mesece. Prvi mjesec, drugi mjesec i tako dalje.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 10:21 pm

Ja znam coveka i to koji zivi vec 25+ godina u Beogradu. Kao i tjedan. Kao i obitelj. Kao i financijski. I sve ostalo.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 10:22 pm

Jedino je Vilmos u pravu sto ta osoba nikada ne bi rekla da govori "hrvatski"
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Fri May 27, 2022 10:43 pm

Covek je pitao "kako znas da govore hrvatski" i ja sam mu rekao. Reci koje sam naveo su uvek bile reci koje su se koristile u knjizevnom hrvatskom jeziku. 

Sto se tice prvog i drugog mjeseca, tako govore Hrvati kad pricaju sa ljudima za koje znaju da ne zive u Hrvatskoj. I to su uvek radili, i u SFRJ i sad. I to rade jer mi prosto ne umemo da naucimo sta je svibanj a sta sijecanj.

_____

Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Fri May 27, 2022 10:49 pm

Mór Thököly wrote:Ja znam coveka i to koji zivi vec 25+ godina u Beogradu. Kao i tjedan. Kao i obitelj. Kao i financijski. I sve ostalo.
    Znam zenu iz Pakostana, u Beogradu zivi 35+ godina, govori knjizevni srpski jezik, ekavica. Naravno, govori ga sa jakim dalmatinskim akcentom. Simpaticno je kako ipak ume da napravi razliku izmedju "m" i "n" kada kaze "imam", a ja stalno, zbog naglaska, ocekujem da cujem "iman". Srpska pravoslavna crkva - Page 17 1233199462

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 11:14 pm

Vilmos Tehenészfiú wrote:Covek je pitao "kako znas da govore hrvatski" i ja sam mu rekao. Reci koje sam naveo su uvek bile reci koje su se koristile u knjizevnom hrvatskom jeziku. 

Sto se tice prvog i drugog mjeseca, tako govore Hrvati kad pricaju sa ljudima za koje znaju da ne zive u Hrvatskoj. I to su uvek radili, i u SFRJ i sad. I to rade jer mi prosto ne umemo da naucimo sta je svibanj a sta sijecanj.

Govori u svoje ime Srpska pravoslavna crkva - Page 17 2304934895
    Filipenko

Post by Filipenko Fri May 27, 2022 11:15 pm

Vilmos Tehenészfiú wrote:Covek je pitao "kako znas da govore hrvatski" i ja sam mu rekao.

Ne znam da li se ovo odnosi na mene, ali ne razumem kako sam mogao da pitam kako neko govori hrvatski kada sam rekao da je sve to srpski. Srpska pravoslavna crkva - Page 17 2952840586
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 11:17 pm

Da, ali je upravo fora u tome da srbi u hrvatskoj isto tako govore pa nista. Dakle, nije to "reper". Reper je da pitas coveka koji jezik govori. I ako kaze da govori hrvatski, onda - da, 99,9% je rec o osobi hrvatske nacionalnosti. A u CG ne vazi cak ni to.

@Vilmos

Post by beatakeshi Fri May 27, 2022 11:26 pm

Vilmoš ne zna šta je svib... Srpska pravoslavna crkva - Page 17 3274312807
    Sotir

Post by Sotir Fri May 27, 2022 11:37 pm

Мени је најјаче што и Украјинци користе варијанту словенског календара, део месеца се слично говори као и на хрватском. Али... 
    Пошто су то описни месеци, код њих касније пролази зима, па је травањ мај, липа јул итд.

Post by beatakeshi Fri May 27, 2022 11:53 pm

Samo Srbijanci  i Rusi koriste ove unijatske nazive.  Srpska pravoslavna crkva - Page 17 2304934895
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat May 28, 2022 12:00 am

Slovaci, Bugari, Slovenci...
    kapetanm

Post by kapetanm Sat May 28, 2022 9:15 am

Što bi rekli u Buldožeru - snimano i miksano u mjesecu vodopadu..
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat May 28, 2022 9:35 am

Sečan, Velača, Ožuak, Travan, Sveban, Lepan, Srpan, Kolovoz, Ruan, Listopad, Hladni, Moleban
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sat May 28, 2022 12:52 pm

Nazwa miesiąca:
    styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik, listopad, grudzień

Тачно се види ко је био у руској зони утицаја а ко није. 
    Не знам како Грци називају месеце, али нешто мислим да је по моделу јануар, фебруар...

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat May 28, 2022 1:24 pm

Maltene isto kao mi.

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 6:31 am