Vilmos Tehenészfiú wrote:Pa to je zato što si ti sadista. Većina ljudi ipak nije takva.Filipenko wrote:Kakve veze ima sentiment stanovnistva? U pitanju je fiktivna krimi drzava koja je u nato ne bi li uopste opstala. Recimo, ja bih preferirao da nas uopste ne vole a da ih mi cedimo i maltretiramo.
Sve i da jesam, to nema nikakve veze sa time kakav je ko na licnom nivou. Govorim o tome da ne moze nikako da se da neka tako znacajna stvar bez da se izboksuje nesto znacajno zauzvrat, a mi dobijamo kao po obicaju lipov k. i nastavicemo da ga dobijamo, onako obilato i svesrdno. Napravimo Otvoreni Balkan i onda Albaniji dajemo zito a Sevomakedoniji dajemo autokefalnost. Od njih dobijamo...jedno veliko nista. Sta cemo da dobijemo od njih u zamenu za ovo, kao drzava ili narod? Nista.
Ah da, sadista sam ja, a ne Sevomakedonci koji su drzali u zatvoru vladiku SPC pet jebenih puta! Prvi covek SPC je tamo proveo preko 5 godina u zatvoru, po tuzbi gle cuda - bratske MPC. Srbija nikoga ne pritiska sistematski, verovatno zato sto i nemamo i ne vodimo nikakvu politiku. I kada to radi, radi na vrlo pogresan i po svoje interese dugorocno los nacin.
Crnoj Gori vize po britanskom modelu, Albancima zabrana prelaska po kiparskom modelu, Makedoncima ekskomunikacija po vizantijskom modelu. Od toga se mora krenuti.