Srpska pravoslavna crkva
- Post n°201
Re: Srpska pravoslavna crkva
misliš da je poraznije kad ga daju milki forcan ili šutanovcu, nego kad ga daju djv-u ili vučeliću?
- Post n°202
mislim da je odraz istog fenomena i da je dokaz da nije doslo ni do kakvog sunovrata posle Pavla. Argument se moze izneti i da nije doslo ni do kakvog sunovrata od gorepomenutog Mojsija, posto sam prilicno siguran da Mojsijev odnos sa Eugenom nije bio bas do kraja ne-transakcioni.
Nista od toga nije neki razlog da se ja ljutim mnogo, al ljutim se pomalo, ne zbog tih stvari, nego zbog toga sta je Pavle za ovu budalu od gore. Dakle ne covek, episkop, lik sto dodeljuje orden Miskovicu i prica judima kako treba dimaju vise dece, da pokoje moze da im umre, nego crkva kako je on zamislja, da ne zna dje je, jede maslacak i da ne evangelizuje uopste nego samo da stoji tu da bude crkva umesto nas.
Nista od toga nije neki razlog da se ja ljutim mnogo, al ljutim se pomalo, ne zbog tih stvari, nego zbog toga sta je Pavle za ovu budalu od gore. Dakle ne covek, episkop, lik sto dodeljuje orden Miskovicu i prica judima kako treba dimaju vise dece, da pokoje moze da im umre, nego crkva kako je on zamislja, da ne zna dje je, jede maslacak i da ne evangelizuje uopste nego samo da stoji tu da bude crkva umesto nas.
_____
????
- Post n°204
Janko Suvar wrote:mislim da je odraz istog fenomena i da je dokaz da nije doslo ni do kakvog sunovrata posle Pavla. Argument se moze izneti i da nije doslo ni do kakvog sunovrata od gorepomenutog Mojsija, posto sam prilicno siguran da Mojsijev odnos sa Eugenom nije bio bas do kraja ne-transakcioni.
Realno, ne znas o cemu pises
- Post n°205
Mór Thököly wrote:Greska
_____
????
- Post n°206
Mór Thököly wrote:
Realno, ne znas o cemu pises
Ма све нешто увијено... ено онај опис преноса Тилета из Љубљане до куће цвећа, са масом на коленима ми се учинило мало неуверљиво, ал' се извадио у другом делу, оно о незапамћеном напретку последњих деценија и враћању достојанства обичном човеку јер сваког дана у сваком погледу... И после испадне да није мислио на њега.
Миссим Суваре дај размотај то мало, да не буде да свако чита по своме.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°207
Danas, na jednoj sahrani, čuh dobar izraz: Stiže komercijala.. I dolaze pop i crkvenjak
- Post n°208
dosta nesto sahrana
ziv nisam
kako to
ziv nisam
kako to
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°209
Sa sajta patrijaršijske veb prodavnice:
Evo i sastava sa drugog sajta:
https://www.patrijarsija-puo.rs/e-prodavnica/aktuelno/organik-antibiotik-100-mililitara-manastir-sv-jovan-bogoslov-poganovo-2/Антибиотик лечи: канцер простате, канцер плућа, отклања токсине, гастро обољења, чисти јетру, отклања грчеве у стомаку, гастритис, распираторна обољења, олакшава дисање, бронхитис, кашаљ, упалу синуса, астму, срчана обољења, триглицериди у крви, смањује лош холестерол, јача рад срца, јача имунитет, седативно дејство, анти-паразитно дејство, анти-фугално дејство, анти-вирусно дејство, диуретичко дејство, аналгетичко дејство
Evo i sastava sa drugog sajta:
https://knjizarariznica.rs/?product=органик-антибиотик-свети-јован-богосСастав: Ђумбир, бели и црни лук, љута паприка, рен и јабука.
- Post n°210
Apostoli i grešnici - vladika Grigorije i profesor Zec
_____
????
- Post n°211
„Šta očekivati od patrijarha ili od bilo kog hrišćanina? Jednostavna, biblijska mudrost izrečena rečima majke Jevrosime: ‘…da zlo dobro doneti neće’, dobar je komentar i o autodestrukciji na auto-putevima, mostovima, raskrsnicama koja se prikazuje kao vrhunska vrlina. Ni za zapetu ne menjam moj poziv na mir, ljubav, štaviše na civilizaciju ljubavi. Pritom insistiram na permanentom dijalogu, koji će doneti mir“, rekao je patrijarh Porfitije za današnju Politiku, povodom njegove nedavne poruke o protestima, koja je u delu javnosti doživljena kao podrška vlastima.
Govoreći o stradanju naroda u proteklim ratovima, on je rekao da „to što se u poslednjem ratu Srbi nisu međusobno ubijali izgleda da nekom veoma nedostaje“.
"Kao da se po svaku cenu traži razlog da to bude nadoknađeno. A koliko je glava srpskih od srpske ruke postradalo u dvadesetom stoleću", naveo je patrijarh Porfirije.
On je rekao i da "pojedini mediji liče na Prokrustovu postelju, a novinari na samog Prokrustra, mitskog jelinskog gostioničara koji je onome ko legne u njegovu postelju, ukoliko je suviše dugačak, odsecao noge a nekog kratkog je istezao do smrti".
"Znači, ukoliko se nečiji stav ne uklapa u trenutno zadatu sliku stvarnosti koju određeni mediji diktiraju, tim gore po stvarnost, a ono što se izgovori će ili rastrzati ili iseći da bi se ukopilo u poželjni ideološki kontekst. A takva prokrustrovska medijska politika generiše nasilje na ulicama. Zbog odgovornosti koju imamo svi za sve, moramo da to priznamo jedni drugima", rekao je patrijarh Porfirije.
šta očekivati od patrijarha.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°212
Vučelić orden.
Ipak ovo može samo Politika
Šta očekivati od patrijarha ili od bilo kog hrišćanina? Jednostavna, biblijska mudrost izrečena rečima majke Jevrosime: ‘…da zlo dobro doneti neće’,
Kakve budaletine
A nije loše ni autodestrukcija na autoputevima
Ipak ovo može samo Politika
Šta očekivati od patrijarha ili od bilo kog hrišćanina? Jednostavna, biblijska mudrost izrečena rečima majke Jevrosime: ‘…da zlo dobro doneti neće’,
Kakve budaletine
A nije loše ni autodestrukcija na autoputevima
- Post n°214
Svaka je vlast od boga, ali su neke ipak odbogije.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°215
Da organizuje on 1 kruzok da to objasni
- Post n°216
Mór Thököly wrote:Da organizuje on 1 kruzok da to objasni
Која певаљка да седи до њега?
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°217
паће wrote:Mór Thököly wrote:Da organizuje on 1 kruzok da to objasni
Која певаљка да седи до њега?
Bazdulj. I da peva "Usne vrele višnje".
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°219
Mislim da sam poceo da ga ne volim vise od prethodnika. Za prethodnika smo znali sta je, dok se ovaj izdaje za nesto drugo. A to sto je u Zagrebu izigravao liberala mu je u stvari tezak minus, nikakav plus
- Post n°220
Pa prethodni je bio ništa, blank slate, koji povremeno lupi nešto iz iopštemestaškog arsenala (Kosovo, blatruć). Ovaj je defintivno opasniji, jer je čovek sa misijom. Pisao je Vasa o tome.
Ipak, mislim da je rano da se da ocena. Tek je krenulo, možda u presudnom trenutku i prelomi kako treba. Jedna takva odluka u pravom trenutku može da bude dovoljna.
Ipak, mislim da je rano da se da ocena. Tek je krenulo, možda u presudnom trenutku i prelomi kako treba. Jedna takva odluka u pravom trenutku može da bude dovoljna.
_____
- Guest
- Post n°222
Mór Thököly wrote:Mislim da sam poceo da ga ne volim vise od prethodnika. Za prethodnika smo znali sta je, dok se ovaj izdaje za nesto drugo. A to sto je u Zagrebu izigravao liberala mu je u stvari tezak minus, nikakav plus
Mudri ljudi su od prvog dana pisali o tome. Želite senilnog, korumpiranog i pohotnog starca za patrijarha, ne nekog ko sluša New Order.
- Post n°223
Da, da, sve vreme mi je na pameti to što si napisao. Slažem se potpuno.
Mada mi se Porfirije ipak čini mekšim i progresivnijim od Ćulibrka - Ćulibrk je suštinski fašista, čak i kad govori neke okej stvari, to ne treba gubiti iz vida. Porfirije nije, mislim da on čak i koketira sa nekim progresivnim idejama, ali manevarski prostor mu je mali, a saveznici... pa, Ćulibrk.
Mada mi se Porfirije ipak čini mekšim i progresivnijim od Ćulibrka - Ćulibrk je suštinski fašista, čak i kad govori neke okej stvari, to ne treba gubiti iz vida. Porfirije nije, mislim da on čak i koketira sa nekim progresivnim idejama, ali manevarski prostor mu je mali, a saveznici... pa, Ćulibrk.
_____
- Post n°224
Ma da. Pa to je ono sto danasnjim klincima ne mogu da objasnim. E deco, vi str nula desnicari u odnosu na.one s kojima sam ja isao u skolu.
- ????
- sta znate o kasnijim spisima Knuta Hamsuna?
- Koga?
- ????
- sta znate o kasnijim spisima Knuta Hamsuna?
- Koga?