Srpska pravoslavna crkva
- Post n°176
Re: Srpska pravoslavna crkva
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°177
Erős Pista wrote:Vojno-crkveni kompleks
То сад лече чак и шринкови без мастера.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°178
https://rs.n1info.com/vesti/patrijarh-porfirije-urucio-miloradu-vucelicu-orden-svetog-save/U odluci Svetog Arhijerejskog Sinoda, koja je pročitana tom prilikom, navodi se da se na predlog patrijarha Porfirija Miloradu Vučeliću „dodeljuje visoko odlikovanje SPC, orden Svetog Save drugog reda, za višegodišnju uspešnu saradnju, novinarski profesionalizam i afirmaciju hrišćanskih vrednosti i vrlina“.
- Post n°179
Ali kako je samo držao fine kružoke u Zagrebu...
- Post n°180
Čeka se Ivančić, ako uopšte i škrabne nešto pošto je već sve lepo rekao šta se imalo za reći.
- Post n°181
Istina.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°182
da li postoji neki razlog zašto su vučeliću dodelili orden?
- Post n°183
Talason wrote:da li postoji neki razlog zašto su vučeliću dodelili orden?
Postoji. Eno ga skroz levo na fotografiji.
- Post n°184
Baš sam to hteo da napišem.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°185
ako sam dobro razumeo šta pišete, vučelić je dobio orden zato što bulović
- Post n°186
vučelić je dobio orden zato što je bulović insistirao da mu ga daju
http://www.pecat.co.rs/2020/12/njegovo-preosvestenstvo-episkop-backi-irinej-bulovic-ako-pristanemo-da-nam-uzmu-kosovo-nestacemo-sa-lica-zemlje/
_____
- Post n°188
dali su Vucelicu orden, jer je normalno da ljudi silom sprecavaju da se postavlja episkop, Ivancic objasnio.
_____
????
- Post n°190
Talason wrote:ok, hvala
a zašto je insistirao da ga daju vučeliću?
Drugari su, saradnici i ideološki istomišljenici.
_____
- Post n°191
Talason wrote:definitivno odustajem, ne mora sve da mu bude jasno
Lupeta Janko
- Post n°192
Lupeta Ivancic.
Eparhija Backa, a i Irinej ima ocigledno covek odnos sa Vecernjim novostima i Vucelicem. On pise prigodne tekstove za VN kad su veci praznici, intervjuise ga ovaj kao sto vidis, kad je potrebno za neki unutar crkveni sukob, skloni su da suknu episkopima ( i redje svestenicima) koji se bune.
A takodje kao sto kaze Vilijam ima jedno ovako ideoloski i idejno saglasje medju njima.
Osecaj je (sasvim opravdan) da Irinej odlucuje u ovakvim stvarima i gestovima prema rezimu, a da je Porfirije sluzi za da govori pomirljivim i prihvatlljivim jezikom, prema gradjanskom i slobodarskoj javnosti. To ocigledno jeste tako i to ovaj orden izmedju ostalog pokazuje.
Takodjer patrijarh je postavio nekoliko (ja mislim cetiri ) vikarnih episkopa, za koje se tvrdi da bi trebalo da vode crkvene stvari u Beogradskoj mitropoliji. A za koje se takodje tvrdi i njihove biogrrafije to pokazuju, da su blisiki Irineju Bulovicu i sledtveno vlasti.
Sve to je to tacno i validna kritika, doduse ne opravdava gluposti sto je Ivancic pisao u tom tekstu.
Eparhija Backa, a i Irinej ima ocigledno covek odnos sa Vecernjim novostima i Vucelicem. On pise prigodne tekstove za VN kad su veci praznici, intervjuise ga ovaj kao sto vidis, kad je potrebno za neki unutar crkveni sukob, skloni su da suknu episkopima ( i redje svestenicima) koji se bune.
A takodje kao sto kaze Vilijam ima jedno ovako ideoloski i idejno saglasje medju njima.
Osecaj je (sasvim opravdan) da Irinej odlucuje u ovakvim stvarima i gestovima prema rezimu, a da je Porfirije sluzi za da govori pomirljivim i prihvatlljivim jezikom, prema gradjanskom i slobodarskoj javnosti. To ocigledno jeste tako i to ovaj orden izmedju ostalog pokazuje.
Takodjer patrijarh je postavio nekoliko (ja mislim cetiri ) vikarnih episkopa, za koje se tvrdi da bi trebalo da vode crkvene stvari u Beogradskoj mitropoliji. A za koje se takodje tvrdi i njihove biogrrafije to pokazuju, da su blisiki Irineju Bulovicu i sledtveno vlasti.
Sve to je to tacno i validna kritika, doduse ne opravdava gluposti sto je Ivancic pisao u tom tekstu.
_____
????
- Post n°193
Potpuni sunovrat crkve posle Patrijarha Pavla. Tužno zaista. pic.twitter.com/6Y105itoMa
— Vladimir Todorić (@VladimirTodoric) October 8, 2021
- Post n°194
Od kako je umro Mojsije Petrović to se sve iskrvarilo
_____
????
- Post n°195
Odličan autokorekt vrhunski
_____
????
- Post n°196
Ovo je najveći Porfirijev adorant u Hr Drago Pilsel može bit zanimljiv lik ako se recimo prati domaća teologija, a Ćira bi ga otpisao jer je socijaliziran u Argentini, s čim bi se složili mnogi hr analitičari koji pripisuju njegov temperament upravo Argentini, nikako Hr.
Njegova platforma je autograf.hr gdje brani Porfirija i skače po Ivančiću, Đukanoviću i sl.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°197
Mozes da se zajebavas na ovu temu kolko hoces. Fotke govore same za sebe.
@Janko
@Janko
- Post n°199
da je kontinuitet uspostavljen i da džabe ne voliš porfirija. on je tvoj patrijarh
- Post n°200
to je bilo skroz drugo vreme pre sunovarata kad je Pavle taj orden dao Milki Forcan.
a pise na internetu mada ne mogu da nadjem da l je tacno i Draganu Sutanovcu.
a pise na internetu mada ne mogu da nadjem da l je tacno i Draganu Sutanovcu.
_____
????