Kao terasa! Lol!
Crna Gora
- Post n°101
Re: Crna Gora
http://91.222.7.144/hronika/mup-srbije-se-treci-put-oglasio-o-slucaju-krivokapicev-sin-mup-crne-gore-nije-razumeo-jucerasnje-a-ni-danasnje-nase-saopstenje-pa-cemo-jos-jednom-ponoviti-alo-policiji-crne-gore-dzabe-objasnjavati-ograniceni-su-kao-terasa.html
Kao terasa! Lol!
Kao terasa! Lol!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°102
Не знамо како је у Црној Гори, али у Србији је закон исти за све
LOL
LOL
- Post n°104
u hit tvitu: čanak, medojević i martinović
očekujem spektakl
očekujem spektakl
- Post n°105
Prvo ce malo da se pljuju,a onda ce da se sloze da je Krivokapic najgori.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°106
Novinarski princip u snsrbiji
- neka se cuje i treca strana
- a druga?
- a druga?
- Post n°107
_____
- Post n°108
Mór Thököly wrote:Novinarski princip u snsrbiji
- a druga?
Prva strana (stavlja sesiric): ja sam treca strana!
Novinar: Izvolite.
Klacar: Izvrstan dijalog.
_____
- Post n°111
Ovdje je došao Milorad Petrović, prvo je gostovao kod Bujanca a danas kod Stankovića. Index sažeo.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°112
Popović, a ne Petrović.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°113
Bleeding Blitva wrote:Ovdje je došao Milorad Petrović, prvo je gostovao kod Bujanca a danas kod Stankovića. Index sažeo.
Ako se u Crnoj Gori dogodi građanski rat, taj svijet koji bude bježao neće bježati ni u Albaniju, ni u Republiku Srpsku, ni u Kosovo, ni u Srbiju, nego će ići na Dubrovnik
- Post n°114
Sto bi reko Filipenko, najezda ilegalnih imigranata.
.
_____
- Post n°116
imali su danas jos jedno okupljanje na cetinju.
sve je bilo mirno. zamereno im je za prosli vikend pa sad malo da se operu.
naravno isti organizatori samo su danas sirili " ljubav"
- Post n°117
Ajme je, zeznula. Ne znam za njega, a evo ga drito iz Bujice u Nedjeljom u 2.Notxor wrote:Popović, a ne Petrović.
_____
- Post n°118
Bleeding Blitva wrote:Ajme je, zeznula. Ne znam za njega, a evo ga drito iz Bujice u Nedjeljom u 2.Notxor wrote:Popović, a ne Petrović.
sama ta cinjenica je vrlo...znakovita
- Post n°119
bradilko wrote:imali su danas jos jedno okupljanje na cetinju.
Па усирише ли је?
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°120
Mór Thököly wrote:Bleeding Blitva wrote:
Ajme je, zeznula. Ne znam za njega, a evo ga drito iz Bujice u Nedjeljom u 2.
sama ta cinjenica je vrlo...znakovita
Ali najjaci je Hasabegovic, samo sto ne pusti hitlerske brcice. Ono, da ne znas nista drugo o njemu, samo da vidis stajling reko bi - gle ovog nacosa.
_____
- Post n°121
Faca, naočale...jak herr flick vajb.
_____
- Post n°122
https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/566094/nacrt-temeljnog-ugovora-amfilohijevo-nasljedje-samo-u-tragovima
_____
- Post n°123
juče se udala jedna od herojki belvedera, bratanica duška markovića, u SPC naravno
- Post n°124
Dusko Markovic i Milo su u jako losim odnosima jos od godinu dana pre izbora.
- Post n°125
Vijesti wrote:
Prvobitni nacrt, čiji djelovi su dospjeli u javnost ranije ove godine, je bio nasljeđe mitropolita Amfilohija
CDM wrote:
Joanikije Mićović u Beogradu prihvatio obaveze da postane ne samo saučesnik, nego i egzekutor poništavanja “autonomaškoga” naslijeđa koje je za sobom ostavio Amfilohije Radović, njegov duhovni otac i arhijerej koji ga je zamonašio i rukopoložio za sveštenika.
Termin Pravoslavna crkva u Crnoj Gori ni jednom se ne pominje u verziji Temeljnog ugovora koju je Vlada Crne Gore poslala kao predlog patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve Porfiriju.
Episkopski savjet je osnovan 26. maja 2006. godine, odlukom Sabora SPC kojim je predsjedavao tadašnji patrijarh srpski Pavle, a tada je u upotrebu uveden i termin Pravoslavna crkva u Crnoj Gori.
CDM wrote:
Episkopski savjeti Crkve Srbije postoje i u drugim državama – Hrvatskoj, BiH – no jasno je kako je ovakva odluka usmjerena prije svega na ukidanje Episkopskoga savjeta u Crnoj Gori, koji je, pet dana po referendumskoj obnovi nezavisnosti, osnovan 26. maja 2006. odlukom Arhijerejskoga sabora (AS br. 95/zap. 208).
Ukidanjem Episkopskoga savjeta u Crnoj Gori, nestaje iz opticaja i ranije utvrđen naziv PRAVOSLAVNA CRKVA U CRNOJ GORI, kao i titula ARHIEPISKOPA CETINJSKOGA namijenjena za predśedavajućeg Episkopskoga savjeta.
Vijesti wrote:
Na nadgrobnoj ploči mitropolita Amfilohija se ne pominje Srpska pravoslavna crkva. Piše - Arhiepiskop cetinjski, Mitropolit crnogorsko-primorski, Egzarh Sveštenoga trona Pećkog, na tronu mitropolita zetskih crnogorsko-primorskih.
CDM wrote:
Međutim, do arhiepiskopstva Amfilohiju je bilo osobito stalo. Naime, Arhiepiskop (ἀρχιεπίσκοπος) je najstariji, načalstvujući episkop jedne crkvene oblasti. U zavisnosti od tradicije neke pomjesne crkve, Arhiepiskop je kroz istoriju i u savremenosti često i pogavar autokefalnih crkava (Kiparske, Ohridske, Crnogorske, Sinajske, Poljske, Albanske, Čeških zemalja i Slovačke, Makedonske), ili na primjer sada autonomne Finske pravoslavne crkave.
Titulu ARHIEPISKOP CETINJSKI sebi je Amfilohije uklesao na nadgrobnoj ploči u Sabornom hramu u Podgorici.
Vijesti wrote:
Peroviću se često spočitavalo i što je govorio da naziv Srpska pravoslavna crkva nije najsrećniji, iako je razgovor o tome vođen unutar same SPC na najvišem nivou, o čemu svjedoče i transkripti. O tome su tada govorili i Amfilohije i Irinej Bački.
CDM wrote:
Perović se Beogradu zamjerio jer je tokom litija prošle godine u organizaciji SPC poručio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne dolazi u Crnu Goru, kao i zbog izjava u emisiji ,,Živa istina“ da je Mitropolija SPC u Crnoj Gori bila – ,,ako ne autokefalna, onda samostalna vjekovima“.
I lideri Demokratskog fronta su sveštenika Perovića označili kao ključnu osobu koja je potpomogla imenovanje Zdravka Krivokapića za nosioca liste koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“ kao i za njegovo kasnije imenovanje za mandatara. Peroviću očigledno nije pomogla ni kasnija ograda od premijera kada je kazao da crkva ne stoji iza Krivokapića i odluka njegove Vlade.
A to sto ste me terali da drzim tri taba otvorena, sto ne bih za svoju sopstvenu zemlju radio, to cemo da razgovaramo kasnije.
edit2: i jedni i drugi govore "Beogradska patrijarsija"
_____
????