BREAKING: President Biden urges all state and local governments to use federal funding to give $100 to anyone who gets fully vaccinated
— CBS News (@CBSNews) July 29, 2021
"If incentives help us beat the virus, I believe we should use them. We all benefit if we get more people vaccinated." https://t.co/9GRkXGVDdw pic.twitter.com/jlPnH4V9eS
VAKCINA
- Post n°151
Re: VAKCINA
- Post n°152
Istraživanje koje je sprovedeno u Srbiji od početka vakcinacije u decembru do 29. aprila pokazalo je da se samo 0,3 odsto potpuno vakcinisanih Fajzer vakcinom i 0,5 odsto vakcinisanih Sputnjikom V zarazilo Kovidom, kao i 1,5 odsto vakcinisanih Sinofarmom i 2,5 odsto onih sa prvom dozom Astra Zeneke, rekao je epidemiolog Vladan Šaponjić iz „Batuta“.
Šaponjić je naglasio da su rezultati efektivnosti za Fajzer, Sputnjik V i Sinofarm jako dobri, a da je kod Astra Zeneka vakcine nešto viši procenat zaraženih rezultat toga što je do 29. aprila data samo prva doza te vakcine. „Kod Astra Zeneke, Fajzera i Sputnjika V pokazalo se i da je među zaraženima bilo jako malo hospitalizacija i teških kliničkih slika, a u tom periodu nema registrovanih smrtnih ishoda među vakcinisanima“, izjavio je Šaponjić. Istakao je da je kod kineske Sinofarm vakcine u istom periodu zabeleženo da je 1,5 odsto potpuno vakcinisanih dobilo infekciju, ali je i ukazao na to da je od decembra do aprila i inače bilo puno zaražavanja. „I taj rezultat Sinofarma je jako afirmativan, a celo istraživanje je pokazalo da vakcine deluju“, poručio je Šaponjić, ali i upozorio da će se tek videti kako će vakcine delovati u budućnosti i sa novim sojevima virusa, a imajući u vidu da je u našoj zemlji vakcinisano nešto manje od polovine stanovništva. „To je za žaljenje“, ocenio je Šaponjić i zaključio da će morati ponovo da se krene u kampanju za promociju imunizacije.
https://www.danas.rs/drustvo/batut-revakcinisani-od-0-3-do-25-odsto-slucajeva-se-razboleli/
- Post n°153
osim što je nekoliko poznatih vakcinisanih osoba umrlo od korone
- Guest
- Post n°154
- Post n°155
- Guest
- Post n°156
- Post n°157
uzmeš broj onih koji su vakcinisani sinofarmom i mortalitet za njihovo životno doba i vidiš kolko je moralo da ih umre za pola godine kad uzmeš 2.5% zaraženih od toga, matematika za sedmi osmi osnovne kad se već uče procenti
- Post n°158
That is some magnifique data from France:
— John Burn-Murdoch (@jburnmurdoch) July 30, 2021
Rate of hospitalisation among unvaccinated people: 132 per million
Rate of hospitalisation among fully-vaccinated people: 16 per million https://t.co/WB7jD9uNee
https://solidarites-sante.gouv.fr/IMG/pdf/2021-07-23_-_sivic-sidep-vacsi_premiers_resultats_-_drees-2.pdf
- Guest
- Post n°159
ona vakcinisana u februaru kinezom, dobila sad koronu
eto iznenađenja, na lajni se pojavljuje gomila zluradih antivaxera, retvitovao je i exppp šesta kolona
da sam ja neka vlast, sve uza zid i a u pičku materinu, kakva kurac sloboda izbora i mišljenja, nije to za retarde
- Post n°160
_____
????
- Post n°161
+1Talason wrote:
da sam ja neka vlast, sve uza zid i a u pičku materinu, kakva kurac sloboda izbora i mišljenja, nije to za retarde
_____
????
- Post n°162
"Specifically, a concern is whether a combination of vaccination and transmission rates can create positive selection pressure on the emergence and establishment of resistant strains." pic.twitter.com/2pRUM1pCQQ
— David Desjardins (@daviddesjardi) July 30, 2021
"Taken together, the emergence of a partially or fully vaccine-resistant strain and its eventual establishment appears inevitable."
— David Desjardins (@daviddesjardi) July 30, 2021
"likely to greatly increase the probability that a resistant strain is established, annulling the initial vaccination effort." pic.twitter.com/WOI4pRGyMO
- Post n°163
pričao je o tome den Bossche odavno ali su i njega svrstavali u teoretičare zavjere
- Post n°164
- Post n°165
- Guest
- Post n°166
+ sveobuhvatna vakcinacija
samo tako može sve da se ponovo otvori bez nastanka novih grčkih slova
- Post n°167
Da li komparativno slabija delotvornost vakcine protiv Delte u Izraelu moze da ima veze s klimom? Znam da inace klima moze da utice na delotvornost vakcina.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°168
Izraelski podaci su s najvećim razmakom od vakcinacije do oboljevanja, a antitela se gube dosta brzo: vreme poluraspada je 2-3 meseca. Posle nekih 5 meseci ona više ne obezbeđuju mukozni imunitet pa dolazi do zaražavanja i širenja virusa i kod vakcinisanih. Za onemogućavanje težih slučajeva organizam se ne oslanja samo na antitela, već i na B i T ćelije pa je ono i dalje obezbeđeno.
- Post n°169
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°170
dugačko je objašnjenje, a ja na tabletu pola ne vidim
- Post n°171
moram li opet sinofarm ili moze neka druga tipa pfajzer?
- Guest
- Post n°172
- Post n°175
In nonhuman primates, less antibody is required for protection against severe COVID-19 disease in the lung than against mild infection in the upper airway. The greater amount of antibody required for upper airway protection will also be important for limiting transmission. pic.twitter.com/nD4i3vJeth
— NIAID News (@NIAIDNews) July 30, 2021
https://science.sciencemag.org/content/early/2021/07/29/science.abj0299Thus, a lower antibody level is needed for the reduction of viral replication in the lower airway than in the upper airway.
...
Consequently, the necessity and timing of subsequent vaccine boosting will depend on the goal of the vaccination program. One goal would be to prevent severe disease and lower airway infection while allowing community exposure to provide mucosal immunity from upper airway infection and boosting of the vaccine response. Another would be to achieve persistent high-level immunity against mild infection through vaccination to more rapidly reduce transmission.
...
In conclusion, this study establishes the critical role of antibodies as a correlate of protection against SARS-CoV-2 in the NHP model and that, for mRNA-1273, S-specific binding antibody is a surrogate marker of protection.