Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

VAKCINA

rumbeando

VAKCINA - Page 7 Empty Re: VAKCINA

Post by rumbeando Fri Jul 30, 2021 12:17 am

rumbeando

Post by rumbeando Fri Jul 30, 2021 11:32 am

Istraživanje koje je sprovedeno u Srbiji od početka vakcinacije u decembru do 29. aprila pokazalo je da se samo 0,3 odsto potpuno vakcinisanih Fajzer vakcinom i 0,5 odsto vakcinisanih Sputnjikom V zarazilo Kovidom, kao i 1,5 odsto vakcinisanih Sinofarmom i 2,5 odsto onih sa prvom dozom Astra Zeneke, rekao je epidemiolog Vladan Šaponjić iz „Batuta“.
    Šaponjić je naglasio da su rezultati efektivnosti za Fajzer, Sputnjik V i Sinofarm jako dobri, a da je kod Astra Zeneka vakcine nešto viši procenat zaraženih rezultat toga što je do 29. aprila data samo prva doza te vakcine. „Kod Astra Zeneke, Fajzera i Sputnjika V pokazalo se i da je među zaraženima bilo jako malo hospitalizacija i teških kliničkih slika, a u tom periodu nema registrovanih smrtnih ishoda među vakcinisanima“, izjavio je Šaponjić. Istakao je da je kod kineske Sinofarm vakcine u istom periodu zabeleženo da je 1,5 odsto potpuno vakcinisanih dobilo infekciju, ali je i ukazao na to da je od decembra do aprila i inače bilo puno zaražavanja. „I taj rezultat Sinofarma je jako afirmativan, a celo istraživanje je pokazalo da vakcine deluju“, poručio je Šaponjić, ali i upozorio da će se tek videti kako će vakcine delovati u budućnosti i sa novim sojevima virusa, a imajući u vidu da je u našoj zemlji vakcinisano nešto manje od polovine stanovništva. „To je za žaljenje“, ocenio je Šaponjić i zaključio da će morati ponovo da se krene u kampanju za promociju imunizacije.

https://www.danas.rs/drustvo/batut-revakcinisani-od-0-3-do-25-odsto-slucajeva-se-razboleli/

Post by MNE Fri Jul 30, 2021 11:45 am

"a u tom periodu nema registrovanih smrtnih ishoda među vakcinisanima"

osim što je nekoliko poznatih vakcinisanih osoba umrlo od korone
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jul 30, 2021 11:53 am

Koje su poznate potpuno imunizovane osobe umrle od korone? (Obe doze plus petnaest dana).

Post by MNE Fri Jul 30, 2021 12:01 pm

ah da piše potpuno, ne znam al ako se zarazilo 2,5% potpuno vakcinisanih a sinofarmom se vakcinisalo 2 miliona onda je to 50.000 uglavnom starih ljudi od čega je prirodnom smrću umrlo bar nekoliko stotina, baš me zanima kako su utvrdili da svi oni nisu od korone
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jul 30, 2021 12:02 pm

Ne bih ja ove podatke uzimao zdravo za gotovo, čuvaj konspirološku oštricu za nešto drugo.

Post by MNE Fri Jul 30, 2021 12:08 pm

nije konspirologija nego realnost

uzmeš broj onih koji su vakcinisani sinofarmom i mortalitet za njihovo životno doba i vidiš kolko je moralo da ih umre za pola godine kad uzmeš 2.5% zaraženih od toga, matematika za sedmi osmi osnovne kad se već uče procenti
    rumbeando

Post by rumbeando Fri Jul 30, 2021 9:39 pm

VAKCINA - Page 7 E7jG4hXXsAIfOXH?format=jpg&name=large

https://solidarites-sante.gouv.fr/IMG/pdf/2021-07-23_-_sivic-sidep-vacsi_premiers_resultats_-_drees-2.pdf
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jul 30, 2021 10:56 pm

danas na tviteru čitam jednu koja se zalaže za vakcinaciju

ona vakcinisana u februaru kinezom, dobila sad koronu

eto iznenađenja, na lajni se pojavljuje gomila zluradih antivaxera, retvitovao je i exppp šesta kolona

da sam ja neka vlast, sve uza zid i a u pičku materinu, kakva kurac sloboda izbora i mišljenja, nije to za retarde
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Jul 31, 2021 3:33 am

JUST IN: Disney is requiring that "all salaried and non-union hourly employees in the U.S. working at any of our sites be fully vaccinated."

_____
    ????
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Jul 31, 2021 3:34 am

Talason wrote:

da sam ja neka vlast, sve uza zid i a u pičku materinu, kakva kurac sloboda izbora i mišljenja, nije to za retarde
    +1

_____
    ????
    Del Cap

Post by Del Cap Sat Jul 31, 2021 11:03 am

Fwiw, mož' biti zajebano

Post by MNE Sat Jul 31, 2021 12:03 pm

"Specifically, a concern is whether a combination of vaccination and transmission rates can create positive selection pressure on the emergence and establishment of resistant strains."

pričao je o tome den Bossche odavno ali su i njega svrstavali u teoretičare zavjere
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jul 31, 2021 2:18 pm

Vakcine takodje nece ostati identicne danasnjim
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Jul 31, 2021 2:19 pm

Btw, odlucio sam - kad bude, za trecu dozu uzimam Modernu. Treba se naoruzati sto jacim oruzjem, jbg.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jul 31, 2021 2:24 pm

ključno je i dalje isto, potpuno zatvaranje svega

+ sveobuhvatna vakcinacija

samo tako može sve da se ponovo otvori bez nastanka novih grčkih slova
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jul 31, 2021 8:03 pm

Imam pitanje za Talasona, ali moze i za bilo koga ko ima info (MNE STOP!).

Da li komparativno slabija delotvornost vakcine protiv Delte u Izraelu moze da ima veze s klimom? Znam da inace klima moze da utice na delotvornost vakcina.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Jul 31, 2021 8:13 pm

Objašnjeno je prilično ubedljivo zašto je efikasnost vakcine protiv delte u Izraelu slabija u pogledu zaražavanja i pojave simptoma, kačio sam već.

Izraelski podaci su s najvećim razmakom od vakcinacije do oboljevanja, a antitela se gube dosta brzo: vreme poluraspada je 2-3 meseca. Posle nekih 5 meseci ona više ne obezbeđuju mukozni imunitet pa dolazi do zaražavanja i širenja virusa i kod vakcinisanih. Za onemogućavanje težih slučajeva organizam se ne oslanja samo na antitela, već i na B i T ćelije pa je ono i dalje obezbeđeno.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jul 31, 2021 8:17 pm

Tnx!

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jul 31, 2021 8:19 pm

ja ne znam, a ono šta mislim ne mogu da otkucam u narednih par dana

dugačko je objašnjenje, a ja na tabletu pola ne vidim
    bradilko

Post by bradilko Sat Jul 31, 2021 8:21 pm

izvinjavam se na upadu ali me interesuje jedna stvar, primio sam sinofarm i koliko sam razumeo na jesen mora druga revakcina.
    moram li opet sinofarm ili moze neka druga tipa pfajzer?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jul 31, 2021 8:26 pm

prati situaciju, mislim da je prerano da ti bilo ko odgovori pouzdano na to pitanje
    bradilko

Post by bradilko Sat Jul 31, 2021 8:28 pm

hvala @talason
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sat Jul 31, 2021 9:57 pm

bog zna u ovom trenutku

_____
    ????
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Aug 01, 2021 11:27 am

Rad zasnovan na testiranju Modernine mRNK vakcine na hrčcima, a objavljen u časopisu Science potvrđuje ono što vidimo u Izraelu: ako se želi sprečavanje širenja kod vakcinisanih, onda trebaju češći boosteri, a ako se želi samo zadovoljavajuća zaštita od težih oblika bolesti - ređi. To je zbog toga što je za sprečavanje zaražavanja i replikacije virusa u grlu potreban veći nivo antitela nego za sprečavanje spuštanja u pluća.

Thus, a lower antibody level is needed for the reduction of viral replication in the lower airway than in the upper airway.
    ...
    Consequently, the necessity and timing of subsequent vaccine boosting will depend on the goal of the vaccination program. One goal would be to prevent severe disease and lower airway infection while allowing community exposure to provide mucosal immunity from upper airway infection and boosting of the vaccine response. Another would be to achieve persistent high-level immunity against mild infection through vaccination to more rapidly reduce transmission.
    ...
    In conclusion, this study establishes the critical role of antibodies as a correlate of protection against SARS-CoV-2 in the NHP model and that, for mRNA-1273, S-specific binding antibody is a surrogate marker of protection.
    https://science.sciencemag.org/content/early/2021/07/29/science.abj0299

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 1:49 pm