Mór Thököly wrote:Napisacu ti jednom nesto duze
Srpski Svet
- Post n°28
Re: Srpski Svet
ima topik na forumu zato sto je doslovce Milo Djukanovic izmislio neku frazu. Odlicno, vrlo dobro.
_____
????
- Post n°29
Ne, topik je zato sto frazu koristi srpski politicki vrh
- Post n°30
plachkica wrote:'srpski svet' su u javni govor uveli čuvari milovog trona, objašnjavajući kako su milo i dps
zaštitnici crne gore od srpskog sveta.
Ne.
Sintagma „srpski svet“ je lansirana sredinom prošle godine u (pro)srpskim medijima u Crnoj Gori, kada je uredništvo sajta in4s pokrenulo projekat „Nacionalna TV“ sa centralnom emisijom „Srpski sv(ij)et“, emitovanom iz Beograda. Zamisao projekta ove internet televizije jeste dalji razvoj „srpskog informativnog prostora“ i prema izjavi Gojka Raičevića, direktora i glavnog urednika in4s, za naziv projekta zaslužan je Dragoslav Bokan. Da nismo svedoci vraćanja u medijski život ovog reditelja i nekadašnjeg ratnog dobrovoljca, svakodnevno prisutnog u nekoj od fotelja medijskih bunkera režima, navedenom podatku možda i ne bi trebalo pridavati neki veći politički značaj. Međutim, projekat „Nacionalna TV“ je prilično zaživeo, dok je sintagma ili koncept „srpskog sveta“ stekao i određenu političku upotrebu, pre svega u kontekstu unutrašnje crnogorske politike, a sada znamo i to da je nastao u saradnji režimske desnice iz Srbije i novinara iz Crne Gore.
Analitičku upotrebu koncept srpskog sveta je vremenom stekao i u nedeljniku Pečat. „Srpski svet – Šta nam otkriva spomenik Stefanu Nemanji“, stoji na naslovnoj strani od 5. februara 2021. ovog nedeljnika, a na naslovnoj od 19. marta „Izbori u Nikšiću – Pobeda 2.0“ sa prvim tekstom „Srpski svet – Zašto izbori u Nikšiću nisu bili samo lokalni“. Tekstovi u kojima se koncept srpskog sveta koristi kao analitička alatka strukturisani su polemički i apologetski, iz čega se posredno može zaključiti da se srpski svet trenutno nalazi u dva oprečna procesa: izgradnje i odbrane. Polemiše se sa onima koji se protive njegovoj izgradnji, ali se i žučno brani, kao da već odavno postoji.
https://pescanik.net/srpski-svet/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°31
Erős Pista wrote:plachkica wrote:'srpski svet' su u javni govor uveli čuvari milovog trona, objašnjavajući kako su milo i dps
zaštitnici crne gore od srpskog sveta.
Ne.
Sintagma „srpski svet“ je lansirana sredinom prošle godine u (pro)srpskim medijima u Crnoj Gori, kada je uredništvo sajta in4s pokrenulo projekat „Nacionalna TV“ sa centralnom emisijom „Srpski sv(ij)et“, emitovanom iz Beograda. Zamisao projekta ove internet televizije jeste dalji razvoj „srpskog informativnog prostora“ i prema izjavi Gojka Raičevića, direktora i glavnog urednika in4s, za naziv projekta zaslužan je Dragoslav Bokan. Da nismo svedoci vraćanja u medijski život ovog reditelja i nekadašnjeg ratnog dobrovoljca, svakodnevno prisutnog u nekoj od fotelja medijskih bunkera režima, navedenom podatku možda i ne bi trebalo pridavati neki veći politički značaj. Međutim, projekat „Nacionalna TV“ je prilično zaživeo, dok je sintagma ili koncept „srpskog sveta“ stekao i određenu političku upotrebu, pre svega u kontekstu unutrašnje crnogorske politike, a sada znamo i to da je nastao u saradnji režimske desnice iz Srbije i novinara iz Crne Gore.
Analitičku upotrebu koncept srpskog sveta je vremenom stekao i u nedeljniku Pečat. „Srpski svet – Šta nam otkriva spomenik Stefanu Nemanji“, stoji na naslovnoj strani od 5. februara 2021. ovog nedeljnika, a na naslovnoj od 19. marta „Izbori u Nikšiću – Pobeda 2.0“ sa prvim tekstom „Srpski svet – Zašto izbori u Nikšiću nisu bili samo lokalni“. Tekstovi u kojima se koncept srpskog sveta koristi kao analitička alatka strukturisani su polemički i apologetski, iz čega se posredno može zaključiti da se srpski svet trenutno nalazi u dva oprečna procesa: izgradnje i odbrane. Polemiše se sa onima koji se protive njegovoj izgradnji, ali se i žučno brani, kao da već odavno postoji.
https://pescanik.net/srpski-svet/
ПЕТИЦИЈА ЗА ОДЛУЧНУ ОДБРАНУ УГЛЕДА ИНСТИТУЦИЈЕ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА ОД МЕДИЈСКОГ РАТА КОЈИ ПРОТИВ ЊЕГА ВОДЕ ПОЛИТИЧКЕ И ИНТЕРЕСНЕ ГРУПЕ У ЗЕМЉИ И ОКРУЖЕЊУ И МЕДИЈИ ПОД ЊИХОВОМ КОНТРОЛОМ
Беспоштедна и бесомучна кампања коју против председника Републике Србије Александра Вучића воде разне структуре у нашој земљи и тајкуни, криминални кланови, невладине организације, медији и парадржавне институције под њиховом контролом, али и политичке и криминалне структуре у окружењу траје још од 2012. године када је повео одлучну борбу против криминала и корупције. Како та борба доживљава своју кулминацију у виду разбијања најозлоглашенијих криминалних група, домаћих и међународних, тако и напади на институцију председника Републике Србије постају приземнији, агресивнији и нескривенији. Медијски рат против Александра Вучића има опасне и крајње дестабилизујуће намере са циљем омаловажавања како институције председника, која свој легитимитет црпи из директне и већинске подршке грађана на изборима и која по Уставу Републике Србије изражава јединство свих њених грађана, тако и са циљем обесмишљавања судства и тужилаштва. Под изговором борбе против наводних криминалних структура у власти, оптужујући председника земље без икаквих материјалних и других доказа за тешка кривична дела дубоко су узнемирила српску јавност, ове структуре својим деловањем утичу на унижавање угледа институције председника државе и угледа Републике Србије у целини. Малициозност таквих напада огледа се и у чињеници да се они јављају у тренутку када су Република Србија, Република Српска и српски народ у целини изложени бруталним нападима и притисцима са циљем да поклекну у борби за одбрану својих виталних државних и националних интереса, што их чини посебно штетним и антидржавничким. Одсуство реакције политичких и друшвених актера и српске интелектуалне елите на нападе којима је у последње време изложен и председник државе и сама држава значило би мирење са таквом недемократском и антицивилизацијском праксом данас и у будуће.
Институт за политичко умрежавање зато позива на одлучан одговор који ће јасно ставити до знања да напади на институцију председника која је симбол јединства нације, као и претње, увреде и унапред изречене пресуде против Александра Вучића које су квазиинституционалне природе, али и на саму државу у овако осетљивом и сложеном геополитичком моменту не могу проћи непримећено.
Проф.др Богдан Кузмановић, Универзитет у Новом Саду и генерлани директор ТРАНСНАФТА
Миленко Митровић потпредсједник Скупштине Града Бијељине
Гојко Раичевић, уредник ИН4С и оснивач НАЦИОНАЛНА ТВ
Филип Радовић, директор Агенције за заштиту животне средине
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°33
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/projekt-srpski-svet-ili-kako-je-vucic-staru-ideju-zapakirao-u-novi-naziv-crna-gora-je-vec-pala-15090292
Velikosrpski nacionalizam više ne računa na Kosovo. Priča o Kosovu služi im samo za cjenkanje za dio Bosne i jačanje kontrole nad Crnom Gorom", objašnjava Nikolaidis.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°34
Ok brt
Nikolaidis
Nikolaidis
- Post n°35
Leševi (glumci) su scenografija Dodikovog govora na Busijama. Pokriveno iz više uglova.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°36
Pomenuo je i SS na kraju govora.
Vrlo malo Krajine u programu do sad, snimak Tuđmanovog govora pred Oluju. RS je glavna zvijezda . Program je počeo pjesmom o RS.
Vrlo malo Krajine u programu do sad, snimak Tuđmanovog govora pred Oluju. RS je glavna zvijezda . Program je počeo pjesmom o RS.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°37
Sad vidim ove "leseve". Bokanovska nekrofilija.
_____
- Post n°38
_____
- Post n°40
skandalozno, kod majke sam, nešto sam se muvala po kuhinji i onda mi je dragi rekao da se puni
utisak, koliko je skandalozno, stuče gledanjem.
je zi vo
utisak, koliko je skandalozno, stuče gledanjem.
je zi vo
- Post n°41
Vucic je jeziv i sve je jezivo, vidi se Bokanovo autorstvo u svemu. Glupo, amaterski, nekrofilski.
_____
- Post n°42
a počelo je patrijarhovim govorom o molitvama za sve žrtve, o riziku narativa žrtve
i neophodnosti oprosta u ime budućnosti i suživota
nadala sam se da će oluja posle njegovog govora rasterati okupljene i onemogućiti nastavak
i neophodnosti oprosta u ime budućnosti i suživota
nadala sam se da će oluja posle njegovog govora rasterati okupljene i onemogućiti nastavak
- Post n°43
Porfirije je bio odlican. Da su normalni, tu bi i stali. Ali avaj.
_____
- Post n°44
Jis jedna verzija "Šta ko je reko? Ja sam reko!"
- Post n°46
Erős Pista wrote:Sad vidim ove "leseve". Bokanovska nekrofilija.
Dovodili leseve?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°47
Doveli neke ljude na scenu, uključujući i neko dete sa ikonom, i kao ih postreljali.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°48
Sad vidim
Mogli su da ubace nesto sa krvlju, npr da kaplje odgore a dole da lezi odsecena glava
Mogli su da ubace nesto sa krvlju, npr da kaplje odgore a dole da lezi odsecena glava
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°49
Meni ova scenografija vuse lici na nesto sto bi trebalo da izazove strah, i to ne nuzno medju Bosnjacima. Kakva nekrofilija, svtjbm.
- Post n°50
Kad gledam ovo - ko zna sta covek ima kuci, kako mu izgleda spavaca soba
_____
★
Uprava napolje!