Uhapsili su naše aktiviste koji su razvili transparent NEĆEŠ KOPATI
— bane (@BaneJevticBane) August 12, 2024
Rio Tinto
- Post n°551
Re: Rio Tinto
evo ti da se razgalis
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°552
Јанош Винету wrote:+1
Не пада ми напамет да читам те логореје мозга заосталог у 2002-ој.
mene iskreno relaksira. mene skoro sve na internetu nerivra jer se tice sadasnjosti i ovog diskursa u kojem smo zarobljenii sve ko da je napravljeno da me izludjuje. ovo sto ovaj covek pise je toliko nepovratno u nekoj proslosti interneta i ne tice se nas da zaista opusta. ko vremenska kapsula ili kako se to zove. ovako su stvarno ljudi pricali pre 20 godina?
Last edited by zvezda je zivot on Mon Aug 12, 2024 10:45 pm; edited 1 time in total
_____
ova zemlja to je to
- Post n°553
Na doceku vucicevaca? Nije se desilo u diktaturama se ne protestuje
- Post n°554
zvezda je zivot wrote:Јанош Винету wrote:+1
Не пада ми напамет да читам те логореје мозга заосталог у 2002-ој.
mene iskreno reklaksira. mene skoro sve na internetu nerivra jer se tice sadasnjosti i ovog diskursa u kojem smo zaboravljeni i sve ko da je napravljeno da me izludjuje. ovo sto ovaj covek pise je toliko nepovratno u nekoj proslosti interneta i ne tice se nas da zaista opusta. ko vremenska kapsula ili kako se to zove. ovako su stvarno ljudi pricali pre 20 godina?
Можда, донекле, не сећам се ни ја баш свега, ал' ако је то оно, онда је лудило одврнуто на 11. Мене и данас нервира као да је ново новцато, 1 достигнуће.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°555
fale samo rastko pocesta i dont_break_the_oath
- Post n°556
Ovaj post ima ton kao da ga je pisao neko ko još uvek nosi brkove.Milenko Puzigaca wrote:
Naravno da je ovaj u pravu. Sve to treba ispendrečiti, prvo zbog toga što su agresivni i nekulturni. To su isti likovi koji su se okupljali na protestima "Srbija protiv nasilja". Znači, šizofreničari. Kao, oni su protiv nasilja, a onda se siledžijski deru ovo odvratno "marš" i nasilnički prete, ili šta već rade, "nećeš kopati" i slično.
Sve to polazi iz kuće, i zato tvrdim da je na tom mestu cilj svih ciljeva usmrćivanje srBstva, i za ostvarivanje tog cilja svaka cena je OK (normalni Srbi koje ta bolest ne zanima a zemlja porekla im je samo stavka u pasošu su OK). Sve je to raslo u otvorenom ili prikrivenom palanačkom patrijarhatu, i sad umesto da mu kao normalnom čoveku to odrastanje ogadi nasilnički patrijarhat, ono zato što je slabo i kilavo i palanački uplašeno ako nije u rulji, sad samo ponavalja bolesni nasilnički obrazac ponašanja svojih roditelja i ostalih predaka, koji je još onomad bio zauman.
Umislilo da neko treba njega da pita o svačemu, pa je ljuto ako ga ignorišu, i onda silom gura (musav) nos svuda. A lepo je rekao filozof Del Boj Troter - ko gura nos u košnicu, ne treba da se iznenadi ako dobije nešto više od nozdrva punih meda. Zato sve to treba onim šmrkovima koje je pominjao taj čiča, pa onda nemilosrdno ispendrečiti. I to onako kao što je pendrečila Margaret Tačer - konjicom, pendrecima od metar. To će na kraju biti dobro za tu bandu koju treba stalno pendrečiti, sve dok se ne civilizuje, pa postane kao npr Česi.
Evo ispod - u Češkoj se radi na otvaranju još većeg rudnika litijuma, ne većoj površini nego što je to 200 pišljivih hektara, pa se tamo niko ne dere i ne alaliče. To jest bune se malo lokalci u okolnim selima, i njihovi zastupnici u parlamentu za koje to lokalno stanovništvo glasa, što je OK, ali svakako niko ne urla po celoj Češkoj. Niko ne "postavlja balvane" da blokira puteve i pruge, a ljude u Pragu to sa rudnikom čak uopšte i ne interesuje.
I zato ove ovde treba pendrečiti. BTW, trebalo ih je pendrečiti još kad su se drali o vakcinama. Sad se i deru zato što tada nisu adekvatno tretirani - pendrekom.
Ima na Kupujem prodajem starih pandurskih uniformi. Pa ko voli, može u tome da se šeta po kući.
- Post n°557
Drogirana informerka, 2 skojevca i nesreċni Jevđenije, 11.08.2024 Prokop
inč ukinuta presuda ako već i nisu pušćeni iz laguma
inč ukinuta presuda ako već i nisu pušćeni iz laguma
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°558
Srijeda u podne je rok koji je Savez ekoloških organizacija Srbije dao vlastima da iz zatvora puste trojicu aktivista uhapšenih tokom blokade željezničke stanice, a nakon masovnih protesta u subotu navečer u Beogradu.
Ako ne budu pušteni u tom roku, SEOS najavljuje nova okupljanja i, kako kažu, radikalnije poteze.
konjski nil wrote:inč ukinuta presuda ako već i nisu pušćeni iz laguma
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°559
Odlično, onda evo još podsećanja, ali je aktuelno kao da je danas pisano. Zato što je to tu društvo u vremenskoj petlji, zaglavljeno u vremenu od pre (1)20 godina. Deo je dužeg teksta, naslov je bio "Čega se Srbi plaše". Tekst još uvek postoji na Scribd, u Gugle grupama itd. Pa kaže.zvezda je zivot wrote:
mene iskreno relaksira. mene skoro sve na internetu nerivra jer se tice sadasnjosti i ovog diskursa u kojem smo zarobljenii sve ko da je napravljeno da me izludjuje. ovo sto ovaj covek pise je toliko nepovratno u nekoj proslosti interneta i ne tice se nas da zaista opusta. ko vremenska kapsula ili kako se to zove. ovako su stvarno ljudi pricali pre 20 godina?
-------------
A onda je Bog pogledao Srbe. Bas nekako u ono vreme, kad su Srbi resili da batale aeromitinge sa zubima. Znate vec: Srbi lete, CNN prenosi akrobacije za debele pare, a babe po belom svetu gledaju i uzivaju. Kokice u krilo, pivo, pa zevaj! Red Homera Simpsona, red letecih Srba. "E, nece vise moci", rekose Srbi, privijajuci obloge na bolna mesta. Tako su Srbi, istorijskog 5. oktobra, odlucili da se vrate zemnom zivotu.
Novi Srbi, pripravljeni za remont, resili su se, za tili cas, ogromnog broja starih strahova. Kako dosli, tako i otisli. A onda se pojavio jedan novi. Veliki strah, ali konstruktivan. Da neko slucajno ne uradi nesto, a da ih nije pitao. Lepo su Srbi izvadili blokce, podvukli crtu i svecano izjavili: dosad se mozda cutalo i trpelo, ali nema vise. Narod ima da se pita, a narocito radnicka klasa. Jer kako se u Srbima probudio Zapad, tako je zarudeo i Istok. A drug Tito sa oblaka ocinski sapuce:
-Ne dajte se, drugovi, secate li se kako je bilo...!?
Srbi, ganuti i raznezeni, odgovaraju:
- Secamo se, kako se ne bi secali...!"
Sede Srbi, okupani, presvuceni, ocesljani, sede i cekaju da - da cika bonu. Da neko izade i pita, lepo, ljudski:
- Treba li, narode moj, para?
Lepo bi mu i odgovorili:
- Treba. Sipaj!
A ovi, nista. Onaj mali, pritego stampariju u Topcideru, onaj drugi, zutokljunac, stis`o kesu. A Ðindic, parce leda umesto srca. Samo ponavlja ko papagaj:
- Da zaradimo, da zaradimo.
Srbi skoce na noge lagane. Koji strah, koji bakraci. Kad su onoga slistili (posle samo 13 godina), od ovoga ce da drhte! Prvo u strajk, a onda u lice. Odbruse mu:
- Da zaradimo, da zaradimo! To smo, bato, znali i bez tebe. Je'l mozes ti nesto bolje da smislis, doktore i filozofe?!
Nek` se ljuti kol`ko hoce, boli ih uvo. Sto da mu ne kazu. Dosta je bilo. On, medutim, ni da trepne. U oci ih gleda i kaze:
- Ne mogu.
Oni, usima da ne veruju:
- Pa, jesmo li se za to borili!?
Ovaj nista konkretno ne odgovara. Sta bi? Mrsi opet :da se radi, da se zaradi....
Srbima, teska guka pada na prazan zeludac, a strah se uvlaci u srce:
"Jao, majko mila, nije valjda dotle doslo...?"
-----------
Dao čika Aca Srbin bonu, uzimao pare ovamo i onamo, the narod napunio dupeta i garaže, i sad je red da se to polako vraća. Kako the narod i the država tu nemaju ništa osim sirovina i svojih dupeta, jasno je sve.
Nego, niko da se zabavi onim tekstom o rudnku litijuma na kome se uveliko radi u Češkoj. Imanja se otkupljuju, priprema se sve, i očekuje se da se sa eksploatacijom počne u periodu 2026 - 2028. Razlika je što tamo niko ne urla. Malo se lokalni seljani sa lokacije gde će biti rudnik raspituju kod svojih poslanika za koje glasaju i to je to. Naročito to sa rudnikom ne zanima građane Praga, od kojih će rudnik biti udaljen oko 60 km. Kako sad to, majku mu imperijalističku mrsku strano korporacijsku?
- Post n°560
Hans wrote:
Ovaj post ima ton kao da ga je pisao neko ko još uvek nosi brkove.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°561
One Eyed Bob wrote:ako ne damo Nemcima litijum, već će slegnuti ramenima i reći "ach, Serbien nepousdan partner, ja? pa to ja znala od pre".
+1
Kad su progutali govno ovaj slegnuli na dizanje u vazduh severnog toka, sležaće i na ovo.
- Post n°562
Serbia’s Jadar lithium project is an opportunity to contribute to the green transition at home & abroad. It would grow 's economy & make it a leader in Europe’s RE sector. This can be done in a way that meets the highest env. standards & protects Serbia's natural resources.
— Assistant Secretary Geoffrey Pyatt (@AsstSecENR) August 13, 2024
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°563
https://www.predsednik.rs/pres-centar/najave-obavestenja/najava-za-medije-za-14082024-sastanak-sa-ambasadorima-zemalja-kvinte
Председник Републике Србије Александар Вучић састаће се са амбасадорима земаља Квинте – Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и шефом делегације Европске уније, у среду, 14. августа 2024. године, у 10.00 часова, у згради Генералног секретаријата председника Републике (ул. Андрићев венац 1).
Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање почетка састанка, након којег ће медијима бити прослеђено саопштење.
Молимо све заинтересоване редакције да своје екипе акредитују путем ЛИНКА, најкасније данас до 21.00 часова.
Такође, молимо да своје екипе упутите на службени улаз 30 минута пре почетка догађаја, ради неопходних припрема.
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°564
Tragikomika
Mirko Topalović je jači i od Vučića, trenutno!
— ???????????????????????? (@Ferman_TX) August 13, 2024
ON je prva vest na Naci. Gnevniku.
Tek posle ide AV.
A Mirko, on to misli ozbiljno, kad je napisao tvit u kome kaže da je Šolak Dragan, jedini koji zaslužuje mesto predsednika.
Jao živote pravoslavni, gde mi živimo.
Nije smešno. pic.twitter.com/Yt20FGSpFB
- Post n°566
Nije losa ideja, Dragan Solak bi bio dobar predsednik, dokazao se vec u biznisu.
- Spoiler:
- Da vidim hoce li Cira preneti gde treba
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°567
http://www.nspm.rs/politicki-zivot/sva-tri-aspekta-projekta-jadar-opasna-su-i-stetna-%E2%80%93-i-rudarski-i-hemijsko-tehnoloski-kao-i-aspekt-odlaganja-otpada.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°570
Stampa pise o potresima u vrhu vlasti.
Blic saznaje da Vucic nema podrsku u vladi
Dok Informer saznaje da Djukanovic razmislja o ostavci
Blic saznaje da Vucic nema podrsku u vladi
Po pitanju Rio Tinta Vučić ostao potpuno sam: Čeka sukob s Vladom Srbije oko projekta Jadar
Dok Informer saznaje da Djukanovic razmislja o ostavci
Informer saznaje! Đukanović podnosi ostavku na mesto poslanika i na sve funkcije u SNS ako država odustane od litijuma!
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°571
Vucicev sukob s vladom. Napisati ovo i ne umreti od smeha.
Last edited by Erős Pista on Wed Aug 14, 2024 10:47 am; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°572
Па то је нека мера колико је ствар озбиљна. Што озбиљније, то већу будалаштину пусте.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°573
Erős Pista wrote:Vucicev sukob s vladom.
Vucic: Ja mislim da treba podrzati projekat Jadar
Macura: Nema nista od toga,, a tebi ako se ne svidja, izvoli kandiduj se, pobedi na izborima pa kopaj litijum
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°574
_____
- Post n°575
Vucevic: Cuo si Tatjanu, tamo su ti vrata!
_____