Te šume gore zato što tzv Srbi nisu do sada preumljeni (ili marginalizovani oni koji to rade, a tamo gde se to radi svi znaju koji su to) pa i dalje pale srtnjiku. A nisu preumljeni zato što svi oko njih gaze kao po jajima, nemoj da se znaš jadni Srbi uznemire ako silom budu naterani da konačnoi prihvate stvarni svet (ili neka se odjave sa njega). To je sve. Neka gore.
Rio Tinto
- Post n°751
Re: Rio Tinto
I kakve to veze ima jedno sa drugim? Jesu li kamioni za vodu lokalnog komunalnog preduzeća vatrogasna vozila? Jesu li radnici tog komunalnog preduzeća vatrogasci pa da rizikuju gaseći šumski požar? Je li kompanija Dundee zapalila šumu?
Te šume gore zato što tzv Srbi nisu do sada preumljeni (ili marginalizovani oni koji to rade, a tamo gde se to radi svi znaju koji su to) pa i dalje pale srtnjiku. A nisu preumljeni zato što svi oko njih gaze kao po jajima, nemoj da se znaš jadni Srbi uznemire ako silom budu naterani da konačnoi prihvate stvarni svet (ili neka se odjave sa njega). To je sve. Neka gore.
- Post n°752
https://n1info.rs/vesti/pijaca-voda-homolje-dandi-zlato-zagubica/
_____
Vidi ga, mali ker! Dođi, ker, mali ker!
- Post n°753
Da li se sećate šta je onomad u Hagu Miloševiću rekao sudija Mej? "Gospodine Miloševiću, vi ste imali svoje vreme, i ono je sada isteklo". Mislio je na podlipaševo izlaganje, ali važi i generalno za sve, zato i jeste bezvremeno i veličanstveno. O čemu govorim? Na sve to je trebalo misliti 1989/90. Tad je pućanstvo umesto puta koji vodi do prvog sveta, izabralo put koji vodi do evropske Somalije. Sad ima da hasa posledice svog izbora, i to je sve. U stvari se svemu tome treba radovati, jer je konacno počelo preumljavanje Srba, koji na kraju tog procesa ima da rmbaju, plaćaju rate kredita i račune NA VREME, i da ćute, kao svi normalni. I da viču "smrt samoupravljanju, jebo nas onaj ko nas je bio navukao na to stanje".
- Post n°754
fwiw
Russia likely mastermind behind environmental protests in Serbia - think tank (ukrinform.net)
tekst je bljav i dosta nabada, no eto.
Russia likely mastermind behind environmental protests in Serbia - think tank (ukrinform.net)
- Post n°755
Milenko Puzigaca wrote:Da li se sećate šta je onomad u Hagu Miloševiću rekao sudija Mej? "Gospodine Miloševiću, vi ste imali svoje vreme, i ono je sada isteklo".
Brate Gunthere, i kapitalizmu ide vreme
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°756
Del Cap wrote:fwiw
Ne znam...ovde ima i materijalnih netacnosti.
- Post n°757
Da, nabadanje i cherry-picking.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°758
Informer: Rusija plaća Soroša da organizuje proteste
- Post n°759
Tekst pogađa - ali slučajno i bez analize - da su proruske grupe ovde gotovo listom protiv rudarenja litijuma.
Enivej, dodatak:
atak sa drugarske strane, verovatno iskren
Enivej, dodatak:
Не знам који су стварни мотиви Александра Вучића да Србију гура у један пројекат који нема ни зрно економског оправдања, али видим да он то чини на начин који га коначно раскринкава као непријатеља земље и нације | Преносимо (nspm.rs)
...
Нисам никада био Вучићев мрзитељ. Врло дуго (можда и предуго) допуштао сам барем могућност да су неки његови потези – по питању Косова и Метохије пре свега – плод погрешне процене и самоуверене површности својствене његовој личности, пре неголи резултат смишљене зле намере. Нисам га сматрао неким успешним политичарем, а камоли државником, наравно. Увек ми је била иритантна његова кич мелодрама пред камерама, као и његова театрална обраћања нацији. Ипак сам дуго допуштао могућност да је слабић као човек и доказано слаб лидер, али да није исконски злокобан и лош лик.
Литијум ме је преломио. Његова хистерична задртост – свађалачка, понижавајућа за сваког иоле рационалног човека – необјашњива је и неопростива. Не знам који су стварни мотиви Александра Вучића да Србију гура у један пројекат који нема ни зрно економског оправдања за катастрофалне последице које носи, али видим да он то чини на начин који га коначно раскринкава као непријатеља земље и нације на чијем је челу.
...
- Post n°760
Potpuno ludilo koga je svd ova tema ujedinila.
Pa tolko od Cirilice za Serza...
Pa tolko od Cirilice za Serza...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°761
Pa ujedinila je jer jbg ako ne mogu da disem, jedem i pijem bez (teskog) trovanja, onda pitanja rusije, kosova, eu i nato malo padaju u drugi plan...
- Post n°762
Milenko Puzigaca wrote:Da li se sećate šta je onomad u Hagu Miloševiću rekao sudija Mej? "Gospodine Miloševiću, vi ste imali svoje vreme, i ono je sada isteklo". Mislio je na podlipaševo izlaganje, ali važi i generalno za sve, zato i jeste bezvremeno i veličanstveno. O čemu govorim? Na sve to je trebalo misliti 1989/90. Tad je pućanstvo umesto puta koji vodi do prvog sveta, izabralo put koji vodi do evropske Somalije. Sad ima da hasa posledice svog izbora, i to je sve.
sa ovim se slazem apsolutno..
- Post n°763
Ovi džukci kojima je zapravo malo love, "da ima grudva ekonomskog opravdanja" pišanje i sranje u bunar bi bilo košer, su mi najgrđi.Del Cap wrote:Tekst pogađa - ali slučajno i bez analize - da su proruske grupe ovde gotovo listom protiv rudarenja litijuma.
Enivej, dodatak:
Не знам који су стварни мотиви Александра Вучића да Србију гура у један пројекат који нема ни зрно економског оправдања, али видим да он то чини на начин који га коначно раскринкава као непријатеља земље и нације | Преносимо (nspm.rs)
...
Нисам никада био Вучићев мрзитељ. Врло дуго (можда и предуго) допуштао сам барем могућност да су неки његови потези – по питању Косова и Метохије пре свега – плод погрешне процене и самоуверене површности својствене његовој личности, пре неголи резултат смишљене зле намере. Нисам га сматрао неким успешним политичарем, а камоли државником, наравно. Увек ми је била иритантна његова кич мелодрама пред камерама, као и његова театрална обраћања нацији. Ипак сам дуго допуштао могућност да је слабић као човек и доказано слаб лидер, али да није исконски злокобан и лош лик.
Литијум ме је преломио. Његова хистерична задртост – свађалачка, понижавајућа за сваког иоле рационалног човека – необјашњива је и неопростива. Не знам који су стварни мотиви Александра Вучића да Србију гура у један пројекат који нема ни зрно економског оправдања за катастрофалне последице које носи, али видим да он то чини на начин који га коначно раскринкава као непријатеља земље и нације на чијем је челу.
...
- Post n°764
Negde devesestih je jedan naš poznati književnik pisao kako će Srbija izgledati 2030 godine, napisao je da će zvanična valuta biti Afro, jer je Srbija konačno ostvarila svoj san da bude deo Afričke unije.Thomas Sankara wrote:Milenko Puzigaca wrote:Da li se sećate šta je onomad u Hagu Miloševiću rekao sudija Mej? "Gospodine Miloševiću, vi ste imali svoje vreme, i ono je sada isteklo". Mislio je na podlipaševo izlaganje, ali važi i generalno za sve, zato i jeste bezvremeno i veličanstveno. O čemu govorim? Na sve to je trebalo misliti 1989/90. Tad je pućanstvo umesto puta koji vodi do prvog sveta, izabralo put koji vodi do evropske Somalije. Sad ima da hasa posledice svog izbora, i to je sve.
sa ovim se slazem apsolutno..
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°765
Simbolično, kao zvaničnu valutu bi trebalo da uvedemo "cigle". Odgovara na više nivoa.
- Post n°767
_____
- Post n°768
Берза би изгледала занимљиво, како нам стоји продавање цигле, у циглама?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°769
Evo i himna, za Puzigaću, antisamoupravna
- Post n°770
Kad se već prenosi iznad onaj nesrećnik i negator genocida, onda treba dodati i jednog koji se preumio - Abu Ćirjaka (doduše, i dalje je zauman u vezi "autošovinista") :
Inače, ovom prvom nesrećniku i njegovim kompanjonima u stvari smeta što je Vučić prvi posle Tita koji njihove enormne količine peticija, proglasa i objava tretira kako i dolikuje - nabije ih na k...lasifikator, pa ih ubaci u okruglu fasciklu u ćošku. Pre njega su ovi "telektualci" bili umislili da će oni određivati kurs "zemlje" svojim neograničenim količinama peticija, udobno zavaljeni u fotelje raznih instituta, bez ikakve odgovornosti, sa jednom jedinom brigom - da se tu ništa ne promeni, pa da oni izgube državne apanaže, jer šta god bilo, izolacije, sankcije, ratovi, zemljotresi, vulkani, ovo, ono, the narod će i dalje plaćati porez, i za njih će biti. A ako se tu unormali, pa sve mora da bude finansijski isplativo, kako je normalno, 90% takvih bi bili iscakani nogom na ulicu, da jedu iz kontejnera ono što ostane kad kučići uzmu bolje komade. Ranije im je to prolazilo, njihove "peticije" su uvažavane, a Vučić - prc! I to je njihov jedini problem i sa rudarstvom i sa Vučićem i sa svime. Ako, ako, samo tako. Gazi zlo.
BTW, mogla bi da se ubaci nova nada, i novi srpski poslitički misliOc - Severina, jer i nju prenose na nspm. To će neko drugi.
Ja se trudim da ne govorim o litijumu, zato što, naravno, mislim da bi razgovor, po meni, trebalo da se vodi kako vaditi litijum, a ne da li – ali se razgovor tako ne vodi. Takve velike investicije su razvojni zamajci bili u mnogim državama. Nekima su, najbolji primer je Indija, doneli ogromne katastrofe – ne mislim da je takva ovde moguća, ali praktično je nemoguće govoriti o litijumu sem negativno, jer odmah ispadate plaćenik... Takve investicije su razvojni zamajci kakvi ja mislim da su potrebni Srbiji, ali, naravno, ogroman broj ljudi misli da nisu. Potpuno je u redu da Srbija ponovo postane šumadija – zemlja za vukove, medvede, Ćutu... Najosnovnije ljudsko i društveno i kolektivno pravo je da sami sebi odsečemo ku*ac, bilo kao pojedinci, bilo kao društva. Ako želite, a to je naša kulturalna sklonost - nikakav rizik, je li, nas rizik izluđuje, a ovo nosi neki rizik. Ovi što hoće da od Srbije naprave šumadiju ( mislim bukvalno šumadiju), ono što je verovatno i koren njenog imena, u stvari, vi njima ako želite zlo, morate da im želite sve najbolje, jer jedini način da razumeju koliki su volovi je da sruše Vučića, a ne samo da se prestane sa iskopavanjem Jadra, što je jedna odluka čije će negativne posledice biti na duge staze. Naravno, niko ne može da vam garantuje da neće stvarno biti neke nesreće. Imate Junion karbajd, to je verovatno najveća takva katastrofa, u Bopalu u Indiji – ovde ne može biti tog tipa baš katastrofa, jer je tamo bila fabrika, ovde rudnik, i mogu da razumem da mi rešimo da Srbija bude živo groblje gde ćemo ili čekati da umremo, ili ćemo gledati kako vukovi i medvedi pišaju po grobovima...
Inače, ovom prvom nesrećniku i njegovim kompanjonima u stvari smeta što je Vučić prvi posle Tita koji njihove enormne količine peticija, proglasa i objava tretira kako i dolikuje - nabije ih na k...lasifikator, pa ih ubaci u okruglu fasciklu u ćošku. Pre njega su ovi "telektualci" bili umislili da će oni određivati kurs "zemlje" svojim neograničenim količinama peticija, udobno zavaljeni u fotelje raznih instituta, bez ikakve odgovornosti, sa jednom jedinom brigom - da se tu ništa ne promeni, pa da oni izgube državne apanaže, jer šta god bilo, izolacije, sankcije, ratovi, zemljotresi, vulkani, ovo, ono, the narod će i dalje plaćati porez, i za njih će biti. A ako se tu unormali, pa sve mora da bude finansijski isplativo, kako je normalno, 90% takvih bi bili iscakani nogom na ulicu, da jedu iz kontejnera ono što ostane kad kučići uzmu bolje komade. Ranije im je to prolazilo, njihove "peticije" su uvažavane, a Vučić - prc! I to je njihov jedini problem i sa rudarstvom i sa Vučićem i sa svime. Ako, ako, samo tako. Gazi zlo.
BTW, mogla bi da se ubaci nova nada, i novi srpski poslitički misliOc - Severina, jer i nju prenose na nspm. To će neko drugi.
- Post n°771
Shooki, Cira, Puzigaca
_____
- Post n°772
Erős Pista wrote:Shooki, Cira, Puzigaca
_____
????
- Post n°774
Meni isti Ginter, samo fale selfiji sa zastavama
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°775
Или је било кудумаглуСимовицу? Слабо памтим...
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...