Rio Tinto
- Post n°526
Re: Rio Tinto
Mislim da je priča završena, NEĆE se kopati (sućut JŠ), čeka se samo još Brega da kaže svoje.
- Post n°527
Erős Pista wrote:Daj skrinsot, pliz
Ne obraćaj pažnju na ovo Piljak, to je Bokanov pseudonim ili kanal komunikacije na toj grupi, nije nikakva tajna i piše u prvom licu i kači svoje slike. Mislim da su ga kenselovali sa FB pa je zato morao ovako.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°528
disident wrote:Nektivni Ugnelj wrote:Ne, moze da se desi sledece: ponovo privremeno povlacenje uz plakanje zapadnjacima za jos malo vremena, pa izbori. Sa idejom da se posle njih ponovo sve aktivira
Fool me once
Da, ali ako postoji plan B onda je to to. Sve drugo mislim da je malo moguce.
- Post n°529
nema Rio Kinta, nema ni protesta, baš je super bila idejica da se pravi "apolitičan" protest bez eskalacije zahteva.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°530
ne kažem sad da je nužno ići čak do Budimpešte na kurseve, ali se može pročitati ponešto, uputiti se u dosadašnje prakse, malo razgovarati, planirati itd. često imam utisak da šesnaestogodišnjaci vode kolo u našim društvenim previranjima.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°531
Nemojte zanemariti da je vrlo moguce i da ti neki bočni pararežimski glasnogovornici samo žele da "otupe oštricu". Zvanicno nema nicega.
- Post n°532
ne znam bas, svi ti naprednjacki desnicari misle da su nezavisni u delovanju i da su oni sve sami Nedici, zrtvovali se, jer je to najmanje lose sto moze sad. Kusta je jednom reko da je to njegovo sa rezimom isto kao Vuk Karadzic sa Milosem Obrenovicembeatakeshi wrote:Mislim da je priča završena, NEĆE se kopati (sućut JŠ), čeka se samo još Brega da kaže svoje.
tako da ne verujem da je to neki znak pobune iznutra, moze sutra da im se kaze, sad je stvar ozbiljna, dosta ste razmisljali
edit:
takodje mislim da ima dve ovako struje u protestima. Jedni su prosto opozcionari koji hoce da iskoriste ovu stvar protiv rezima, a drugo su ovi sto autenticno misle da nece biti pitke vode i da ce padati kisele kise i da je bolje da bude livada nego rudnik, dakle budale. Najbolji nacin da se rasturi protest, je da se pusti da ovi drugi prevagnu, da opozicija shvati da se uhvatila u kolo se ne bas najnormalnijim delom javnosti i da se to onda samo rasturi. Tako ce biti, ja bih rekao.
_____
????
- Post n°533
Naravno da je bolje da bude livada nego rudnik, Srbiji apsolutno ne treba nijedan novi potencijalno zagađivački projekat pre nego što se implementiraju, na rigidan način, najbolje svetske ekološke prakse. Očekivao bih od nekih patriota, da ih sad Janko ne imenujem, da će im ovo biti minimum minimuma, ali jok, dajmo tog progresa, jebo seljaka i potok, neće mi seljak i potok platiti per diem na kongresu.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°534
Istrebimo Srbe u ime srpstva.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°535
Erős Pista wrote:Istrebimo Srbe u ime srpstva.
I Zapadne Srbe takođe, neka se kopa Majevica.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°536
One Eyed Bob wrote:Naravno da je bolje da bude livada nego rudnik, Srbiji apsolutno ne treba nijedan novi potencijalno zagađivački projekat pre nego što se implementiraju, na rigidan način, najbolje svetske ekološke prakse. Očekivao bih od nekih patriota, da ih sad Janko ne imenujem, da će im ovo biti minimum minimuma, ali jok, dajmo tog progresa, jebo seljaka i potok, neće mi seljak i potok platiti per diem na kongresu.
partije
- Post n°537
Stranim firmama u tzv. Srbiji je dozvoljeno krsenje svih zakona - mogu da upadaju ljudima na imanja, mogu da miniraju sta pozele, mogu da ispustaju u vazduh i vodu sta god pozele, mogu cak da drze i robove. Ovde ne dolaze zbog pravne drzave, strucne radne snage vec zato sto mogu da rade ono sto ne mogu u Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Grckoj, itd.
Ja sam protiv i fabrike spajalica a kamoli rudnika u poljoprivrednom kraju, Btw, rudnik bi vise odneo radnih mesta nego sto bi ih doneo
Ja sam protiv i fabrike spajalica a kamoli rudnika u poljoprivrednom kraju, Btw, rudnik bi vise odneo radnih mesta nego sto bi ih doneo
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°538
Partija radikalne levice - PRL @PRLevice
U subotu smo podržali veliki narodni protest protiv Rio Tinta u Beogradu.
Velike mase ljudi u gradovima širom Srbije prethodnih nedelja protestovale su protiv „vraćanja na sto“ dogovora Vlade Srbije sa multinacionalnom korporacijom Rio Tinto oko iskopavanja litijuma u Jadru.
Raspoloženje protiv Rio Tinta u narodu je toliko sveobuhvatno, da se SNS ne usuđuje da organizuje kontramitinge. Umesto toga, pokušavaju da zamute vodu pričom o „stranim službama“, iako je nemački kancelar Olaf Šolc rekao da se litijum u Srbiji mora kopati jer je potreban EU.
Povod Šolcove posete bilo je potpisivanje Memoranduma o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama koji će dalje da zacementira kolonijalni položaj Srbije u odnosu na EU.
Projekat Rio Tinta će Srbiji da donese mrvice sa stola i nesagledivo uništenje poljoprivrednih kapaciteta i životne sredine. Vučićevi pokušaji da to odvoji od evropskih interesa i predstavi vlast kao žrtvu stranih ambasada kojima već rasprodaje zemlju nikoga nije zavarala.
U ovom pokušaju prevare vlasti učestvuje i proevropska opozicija koja pokušava da utiša sve glasove koji govore da se devastacija Srbije sprovodi radi ispunjenja evropske „zelene tranzicije“ kao one koji „skreću pažnju“ sa odgovornosti vlasti.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°539
Ko je ta "proevropska opozicija" koja "utišava"?
- Post n°540
Lazu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°541
bokan i kusta simuliraju dijalog koji mora da se vodi i na koji vučić zove a opozicija stoka jedna grdna se ne odaziva
- Post n°542
One Eyed Bob wrote:ne kažem sad da je nužno ići čak do Budimpešte na kurseve, ali se može pročitati ponešto, uputiti se u dosadašnje prakse, malo razgovarati, planirati itd. često imam utisak da šesnaestogodišnjaci vode kolo u našim društvenim previranjima.
U Budimpestu na kurseve bas ne zvuci dobro 2024.
- Post n°543
to je toliko ocigledno da ne mora ni da se kazeOne Eyed Bob wrote:Naravno da je bolje da bude livada nego rudnik, Srbiji apsolutno ne treba nijedan novi potencijalno zagađivački projekat pre nego što se implementiraju, na rigidan način, najbolje svetske ekološke prakse. Očekivao bih od nekih patriota, da ih sad Janko ne imenujem, da će im ovo biti minimum minimuma, ali jok, dajmo tog progresa, jebo seljaka i potok, neće mi seljak i potok platiti per diem na kongresu.
_____
????
- Post n°544
Naravno da je ovaj u pravu. Sve to treba ispendrečiti, prvo zbog toga što su agresivni i nekulturni. To su isti likovi koji su se okupljali na protestima "Srbija protiv nasilja". Znači, šizofreničari. Kao, oni su protiv nasilja, a onda se siledžijski deru ovo odvratno "marš" i nasilnički prete, ili šta već rade, "nećeš kopati" i slično.Solus_Rex wrote:Evo s čime mi imamo posla. Proizvođači domaće rakije koja je pobila više ljudi no meci, se uhvatili ekologije u zanosu antikapitalizma i antiamerikanizma. Da sam vlast, ispendračio bih sve za jednu noć i odveo na trežnjenje. pic.twitter.com/6oyzMpSlQ4
— Iggy (@iggyiggy011) August 11, 2024
Sve to polazi iz kuće, i zato tvrdim da je na tom mestu cilj svih ciljeva usmrćivanje srBstva, i za ostvarivanje tog cilja svaka cena je OK (normalni Srbi koje ta bolest ne zanima a zemlja porekla im je samo stavka u pasošu su OK). Sve je to raslo u otvorenom ili prikrivenom palanačkom patrijarhatu, i sad umesto da mu kao normalnom čoveku to odrastanje ogadi nasilnički patrijarhat, ono zato što je slabo i kilavo i palanački uplašeno ako nije u rulji, sad samo ponavalja bolesni nasilnički obrazac ponašanja svojih roditelja i ostalih predaka, koji je još onomad bio zauman.
Umislilo da neko treba njega da pita o svačemu, pa je ljuto ako ga ignorišu, i onda silom gura (musav) nos svuda. A lepo je rekao filozof Del Boj Troter - ko gura nos u košnicu, ne treba da se iznenadi ako dobije nešto više od nozdrva punih meda. Zato sve to treba onim šmrkovima koje je pominjao taj čiča, pa onda nemilosrdno ispendrečiti. I to onako kao što je pendrečila Margaret Tačer - konjicom, pendrecima od metar. To će na kraju biti dobro za tu bandu koju treba stalno pendrečiti, sve dok se ne civilizuje, pa postane kao npr Česi.
Evo ispod - u Češkoj se radi na otvaranju još većeg rudnika litijuma, ne većoj površini nego što je to 200 pišljivih hektara, pa se tamo niko ne dere i ne alaliče. To jest bune se malo lokalci u okolnim selima, i njihovi zastupnici u parlamentu za koje to lokalno stanovništvo glasa, što je OK, ali svakako niko ne urla po celoj Češkoj. Niko ne "postavlja balvane" da blokira puteve i pruge, a ljude u Pragu to sa rudnikom čak uopšte i ne interesuje.
I zato ove ovde treba pendrečiti. BTW, trebalo ih je pendrečiti još kad su se drali o vakcinama. Sad se i deru zato što tada nisu adekvatno tretirani - pendrekom.
https://www.euractiv.com/section/politics/news/czech-government-pushes-for-lithium-mining-despite-regional-scepticism/
https://www.dw.com/en/lithium-the-czech-republics-white-gold-rush/a-66821017
https://www.powtech-technopharm.com/en/industry-insights/2024/article/lithium-from-europe-first-milestones-reached
https://europeum.org/en/articles/detail/6272/hospodarske-noviny-czech-lithium-reserves-could-boost-the-automotive-industry
- Post n°545
Koji whiney poo od tekstaficfiric wrote:Partija radikalne levice - PRL @PRLevice
U ovom pokušaju prevare vlasti učestvuje i proevropska opozicija koja pokušava da utiša sve glasove koji govore da se devastacija Srbije sprovodi radi ispunjenja evropske „zelene tranzicije“ kao one koji „skreću pažnju“ sa odgovornosti vlasti.
- Post n°546
Jedna od trivija je i vodjina opsesija Topalkom
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°547
istinaThomas Sankara wrote:One Eyed Bob wrote:ne kažem sad da je nužno ići čak do Budimpešte na kurseve, ali se može pročitati ponešto, uputiti se u dosadašnje prakse, malo razgovarati, planirati itd. često imam utisak da šesnaestogodišnjaci vode kolo u našim društvenim previranjima.
U Budimpestu na kurseve bas ne zvuci dobro 2024.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°548
Како ме удресира овај Пужигача, прст сам леже на точкић и прескроља.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°549
+1
Не пада ми напамет да читам те логореје мозга заосталог у 2002-ој.
Не пада ми напамет да читам те логореје мозга заосталог у 2002-ој.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°550
I to je bolje nego biti zaostao u vremenu nekakvog samoupravljanja. Eventualno kojekakvih plemenskih sabora, ili šta su već tu "građani" zamislili u svojim nečitko glavama. Čuj ih samo, svih (navodno) 80 i koga zabole % o kojima tule non stop - umislili da će oni određivati gde će biti rudnici, ili bilo šta. Žive tako što ima drugi pozajmljiuju pare koje onda ne vraćaju, i takvi su umislili da njih neko treba da pita o bilo čemu. Ko se sa njima ne slaže, zna se - taj kleveće i laže. Fali samo da onoga ko neće da đipa zajedno sa plemenom oderu, pa da od njegove kože naprave bubanj, kao što se u plemenima radi, pa da budu kompletni.
Evo gore prvi link - u Češkoj se uveliko radi na otvaranju rudnika litijuma, koji će početi sa radom između 2026 i 2028. Takođe, biće rudnici i u Portugaliji, u Francuskoj valjda već radi, ako ne radi, radiće, i svuda gde ima litijuma, svuda će biti rudnici. Ovaj u Češkoj će biti još veći nego što će biti taj tu. I u Češkoj se niko ne dere. Po koji seljanin iz te oblasti se raspita kod svog poslanika malo, i to je to. A ljude u Pragu i drugim češkim gradovima to sa litijumom uopšte ne zanima.
Tako rade Evropljani, i ostali civilizovani. Onima koji se dernjaju i imaju bolesne samoupravljačke tendencije, prvo treba uskratitit svu infrastukturu u svemu, kao što se sa derištima radi. Kad razmaženo derle ima tantrum, otme mu se bona, da bar ima razlog da trupka nožicama i baca se o pod, tako se to radi.
Pa na kraju ako ništa ne pomogne da se takvi uljude, i ako se neznanim čudom nalaze u Evropi, sirovine koje "nedaju", civilizacija treba da im otme za džabe, po potrebi uz pomoć tenkova. To je sve. Pa neka jedu korijenje, kao što prete već 30 godina. A ko je u kojoj godini zaostao je apsolutno nebitno za ljubitelje korijenja. U kojoj god da je, njegova stvar. Ali sirovine će biti eksploatisane ako su potrebne civilizaciji, gde god se nalazile, i šta god o tome mislili domoroci, i to je sve.
Evo gore prvi link - u Češkoj se uveliko radi na otvaranju rudnika litijuma, koji će početi sa radom između 2026 i 2028. Takođe, biće rudnici i u Portugaliji, u Francuskoj valjda već radi, ako ne radi, radiće, i svuda gde ima litijuma, svuda će biti rudnici. Ovaj u Češkoj će biti još veći nego što će biti taj tu. I u Češkoj se niko ne dere. Po koji seljanin iz te oblasti se raspita kod svog poslanika malo, i to je to. A ljude u Pragu i drugim češkim gradovima to sa litijumom uopšte ne zanima.
Tako rade Evropljani, i ostali civilizovani. Onima koji se dernjaju i imaju bolesne samoupravljačke tendencije, prvo treba uskratitit svu infrastukturu u svemu, kao što se sa derištima radi. Kad razmaženo derle ima tantrum, otme mu se bona, da bar ima razlog da trupka nožicama i baca se o pod, tako se to radi.
Pa na kraju ako ništa ne pomogne da se takvi uljude, i ako se neznanim čudom nalaze u Evropi, sirovine koje "nedaju", civilizacija treba da im otme za džabe, po potrebi uz pomoć tenkova. To je sve. Pa neka jedu korijenje, kao što prete već 30 godina. A ko je u kojoj godini zaostao je apsolutno nebitno za ljubitelje korijenja. U kojoj god da je, njegova stvar. Ali sirovine će biti eksploatisane ako su potrebne civilizaciji, gde god se nalazile, i šta god o tome mislili domoroci, i to je sve.