Krajem travnja 'zeleni' europarlamentarci iz Njemačke, Francuske i Austrije uputili su Europskoj komisiji zajedničko zastupničko pitanje, navodeći da je došlo do 'značajne diskrepancije' u temeljnim studijama potresnog rizika i službene prijave tvrtke MVM Paks za dozvolu gradnje novih reaktora. Podsjećaju da aktualne preporuke Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i uredba mađarske vlade zabranjuju izgradnju nuklearnih postrojenja na opisanim rasjedima te traže očitovanje Komisije o slučaju Paks II.
Rio Tinto
- Post n°51
Re: Rio Tinto
Evo danas izašao članak o nuklearki u Mađarskoj koja proizvodi 50% el.energije u državi, kažu da leži na rasjedu i da ju ne treba širiti.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°52
Кад смо у том Пакшу јели рибљу чорбу, келнер се клео у све живо што има да је риба уловљена узводно од електране.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°54
Talason wrote:ja mislim da je suludo jesti rečnu ribu
Ајде. А једеш индустријски хлеб, а?
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°55
DuhhhTalason wrote:ja mislim da je suludo jesti rečnu ribu
Paćetov post je skandalozan
_____
- Post n°56
Recnu ribu samo kad bas moram, to ko da nije ista zivotinja (izuzev bas doooobre pastrmke)
- Guest
- Post n°57
svaka čast ako ovde nađeš rečnu pastrmku, van kontrolisanog uzgoja i ribnjaka
- Post n°58
Блитва је морска риба, пази да не скренемо у тако неке воде из којих ћемо се тешко извадити...
_____
- Post n°59
Jedem smudja, soma i deveriku ko bela lala. I iz Save i iz Dunava.
- Guest
- Post n°60
паће wrote:Talason wrote:ja mislim da je suludo jesti rečnu ribu
Ајде. А једеш индустријски хлеб, а?
u određenom smislu ne, hleb pečemo, pre sam jeo
samo, sve se ispira u reku, a reka nije more, pa da se isprano razblaži do besmisla
- Post n°61
Па није ти ни речна риба филтер па да пречишћава воду а срања задржава у себи. Што задржи, остане можда у џигерици и још неким органима које баш и не једеш.
Ево ако ти је до рибе, затворена устава код Стајићева, Бегеј стоји, риба се само изврће, одеш покупиш...
Ево ако ти је до рибе, затворена устава код Стајићева, Бегеј стоји, риба се само изврће, одеш покупиш...
_____
- Post n°63
Краћа претрага вели да су подједнако проблематичне и неке речне и неке морске рибе, нарочито по питању живе. Е сад можда се лоше сећам, али чини ми се да се не таложи у мишићима него другде, а ови чланци што сам нашао не иду по органима. Прекуцавао сам госпоји неки рад на ту тему, али пре 30 година... Но, ништа нам не фали а рибу једемо редовно, по 4-5 пута годишње.
_____
- Post n°64
Zavisi odakle je riba. Iz Baltika se ne preporučuje trudnicama i onima koje bi da zatrudne. (Čitaj: ne preporučuje se nikom).
Riba koja živi u čistoj vodi i ne hrani se đubretom, gajena ili lovljena, ne može da bude loša.
Riba koja živi u čistoj vodi i ne hrani se đubretom, gajena ili lovljena, ne može da bude loša.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°66
Ziva
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°67
Inace citam na bbc neki odron lavina u nekom okeanu reda velicine 1000 km
Niko ne bi ni provalio da nisu preaekli podmornicama one kablove za komunikaciju koje vuku iza sebe
Niko ne bi ni provalio da nisu preaekli podmornicama one kablove za komunikaciju koje vuku iza sebe
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°68
Turul madár wrote:Najveći procenat energije iz nukl danas pravi usa 20ak posto, nemacka 10ak, pitanje je sta se isplati i za koji procenat dobijene struje iz tog izvora
France 70.6%.
- Post n°69
Meni nešto zvoni da Francuzi i prodaju kad zafali suncofilima i vjetrofilimaćaća wrote:Turul madár wrote:Najveći procenat energije iz nukl danas pravi usa 20ak posto, nemacka 10ak, pitanje je sta se isplati i za koji procenat dobijene struje iz tog izvora
France 70.6%.
_____
- Post n°70
Antinuklearna + antiGMOćaća wrote:antinuklearna akcija je najveci moderni ludizam i jedan od glavnih razloga zasto vrv ne bih glasao za zelene
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Guest
- Post n°71
ćaća wrote:Turul madár wrote:Najveći procenat energije iz nukl danas pravi usa 20ak posto, nemacka 10ak, pitanje je sta se isplati i za koji procenat dobijene struje iz tog izvora
France 70.6%.
nisam dobro napisao, najvise reaktora ima usa, a iz njih crpi toliko samo. madjarska iz jednog vuce pola energije, a usa iz 100 reaktora 20%. svako za svoje potrebe dakako.
- Guest
- Post n°72
lalinea wrote:Antinuklearna + antiGMOćaća wrote:antinuklearna akcija je najveci moderni ludizam i jedan od glavnih razloga zasto vrv ne bih glasao za zelene
Ja SaMo DomAcE jedem od ovih sa sela, a oni tove home made koncentratom iz supe iza kuce, sa govnima lesevima i pepelom
- Post n°74
gari jebote pa govna + pepeo + les najbolje djubrivo ikada
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°75
da, posebno kad je les crknute svinje sa divljeg seoskog stocnog groblja