Mór Thököly wrote:Talason wrote:meni nije jasno zašto ne rudarimo po asteroidima
Rudarićemo kad krenu ka Zemlji
Da onda na vreme krenem sa kampanjom, da ne bude posle sta smo cekali - Asteroids go home!
Mór Thököly wrote:Talason wrote:meni nije jasno zašto ne rudarimo po asteroidima
Rudarićemo kad krenu ka Zemlji
Летећи Полип wrote:Bili iskreni ili ne, linija podele se nekom svojom inercijom povlače po pitanju Palme, Ria Tinta itd. Opozicija, makar ova građanska, se mora tome prilagoditi. Ovi koji ne mogu - Dveri, DJB, će nužno morati na drugu stranu.
Za kopanje litija troši se masu vode, recimo u Čileu u jednoj regiji su pokupili 65% vode. Međutim globalni trend je da se ide ka elektrifikaciji i IoT-u svega, samo da reduciramo CO2 emisije. Znači rušiš ekosustav negdje, da bi dugoročno ekološki profitirao svugdje drugdje. Samo nije baš tako jednostavno. A još su i autoindustrije nabrijane na EV vozila (spominju se u drugom članku s Peščanika) i litij, čak je i Toyota prije dvi godine dala slobodan pristup svojim patentima pa da cijelo tržište ide ka tome, ali i dalje se ne zna ko će to sve puniti i čime. Vjetrenjačama i suncem sigurno ne.Mr.Pink wrote:Ja zapravo mislim da ova debata javna zapravo sluzi za promociju novih green trendova
Bleeding Blitva wrote:Za kopanje litija troši se masu vode, recimo u Čileu u jednoj regiji su pokupili 65% vode. Međutim globalni trend je da se ide ka elektrifikaciji i IoT-u svega, samo da reduciramo CO2 emisije. Znači rušiš ekosustav negdje, da bi dugoročno ekološki profitirao svugdje drugdje. Samo nije baš tako jednostavno. A još su i autoindustrije nabrijane na EV vozila (spominju se u drugom članku s Peščanika) i litij, čak je i Toyota prije dvi godine dala slobodan pristup svojim patentima pa da cijelo tržište ide ka tome, ali i dalje se ne zna ko će to sve puniti i čime. Vjetrenjačama i suncem sigurno ne.Mr.Pink wrote:Ja zapravo mislim da ova debata javna zapravo sluzi za promociju novih green trendova
Летећи Полип wrote:Jebi ga, društvo će morati da prihvati nuklearke, kad tad.
Mr.Pink wrote:Za asteroide bi najskuplje bilo slanje na zemlju
Moro bi se izbombarxuje i onda komadine da se u neke orbite odvlace na obradu i pakovanj3
Ако Бугари имају нуклеарке, можемо и ми да их имамо, што смо гори од њих...Del Cap wrote:Srbija sutra da donese razuman akcioni plan za razvoj nuklearne energije, trebalo bi 20-30 godina da prođe do početka korišćena nuklearne elektrane.
Pare, školovani kadrovi, studije, procene, nabavke, strateška partnerstva itd. A još je na snazi moratorijum prenet iz SFRJ, donet nakon Černobilja.
Летећи Полип wrote:Ah, moratorijum šmoratoriujm. To se poništi očas posla u Skupštini.
Del Cap wrote:Летећи Полип wrote:Ah, moratorijum šmoratoriujm. To se poništi očas posla u Skupštini.
Niklo bi 76 novih zelenih pokreta kad bi AV rekao "ajde da vidimo da menjamo to", pitanje je koja bi opština "pristala" da bude lokacija za to