pomešo sam
Patriote srpske
- Post n°427
Re: Patriote srpske
zaslužuje današnja srbija, ali ne zaslužuju žrtve
- Post n°428
vajdica. on vec duze vreme radi, zajedno sa delovima SPC, na odredjenoj sakralizaciji komemorativnih praksi vezanih za ustaski genocid.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°430
u toj ekipi je i pop padobranac i jos poneki.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°431
Kakvo iznenadjenje. Not.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°432
dakle to je linija koja zrtve prevodi u zrtvovanje odnosno u polje hriscanske martirologije samo je ovde cilj da se pokaze njihovo svedocenje neraskidivosti etnickog i verskog te da se time da "identitetski osnov".
_____
- Guest
- Post n°433
ma znači iživljavanje ko i taj muzej u vojvodini. kenjanje o prisajedinjenju vojvodine da se priguši kosovo, a genocid iz hrvatske da se priguše najgori zločini posle ww2 u evropi za koje je odgovorna srbija
- Post n°434
Ретарду неписмени изгуглај радове Драгана Цветковића о Јасеновцу па види шта пише.Turul madár wrote:ma znači iživljavanje ko i taj muzej u vojvodini. kenjanje o prisajedinjenju vojvodine da se priguši kosovo, a genocid iz hrvatske da se priguše najgori zločini posle ww2 u evropi za koje je odgovorna srbija
Пола теме си закењао из своје клоаке а немаш појма о чему пишеш.
- Post n°435
Imas tu gore intrigantnu ostapovu tezu i ti se nerviras oko garija. Zato nema akademske rasprave u ovoj zemlji
_____
????
- Guest
- Post n°436
pogledao sam sajt muzeja, nema ništa o najvećem genocidu na tlu evrope posle ww2
- Post n°438
nije to moja teza. to je stav crkve koja kanonizuje vukasina iz klepaca i prikazuje ga kako drzi milicu rakic u krilu. doslovce ne moze niti jedan mrc da im utekne. na stranu sto vukasin verovatno nije ni postojao.
_____
- Post n°439
mogu da ubiju pravoslavnog coveka zato sto je pravoslavan, a da ne naprave od njega pravoslavnog mucenika, al ne moze javno sekularno secanje prosto da ignorise da je bio pravoslavan i zato bio zaklan.
Ako odluci da ignorise, onda ce druge drustvene institucije da nadju nacin da obeleze njegov zivot i smrt i onda eto, tu smo desmo.
Ako odluci da ignorise, onda ce druge drustvene institucije da nadju nacin da obeleze njegov zivot i smrt i onda eto, tu smo desmo.
_____
????
- Post n°440
Mnogo dobar film o Ristiću i kolaboraciji.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°441
Janko Suvar wrote:mogu da ubiju pravoslavnog coveka zato sto je pravoslavan, a da ne naprave od njega pravoslavnog mucenika, al ne moze javno sekularno secanje prosto da ignorise da je bio pravoslavan i zato bio zaklan.
Nisu ustaše ili neki drugi ubijali te ljude zato što su bili "pravoslavni" nego zato što su bili Srbi.
- Post n°442
Ide mi na živce i to isforsirano spajanje vere i nacije kod nas i to što se u onom hrvatskom filmu tj kad pruca autorka o njemu non stop naglasava "pravoslavni" "pravoslavka", itd.
- Post n°443
Lol, kad oduzmeš veru, kako bi nas razlikovao?
_____
~~~~~
- Post n°444
Летећи Полип wrote:Lol, kad oduzmeš veru, kako bi nas razlikovao?
По дијалекту, јеловнику, жаргону и још пешес ситница.
То са одузимањем вере, овај, знаш мајстора који то ради, и пошто?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°445
Jao nemoj. Zapadno od Drine je dovoljno da se zoves "Jovan" a ne "Ivan", dzaba ti sto si budista.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°446
паће wrote:По дијалекту, јеловнику, жаргону и још пешес ситница.
Lale i Ercovi se po svemu tome razlikuju, pa su opet isti narod.
Vilmos Tehenészfiú wrote:
Jao nemoj. Zapadno od Drine je dovoljno da se zoves "Jovan" a ne "Ivan", dzaba ti sto si budista.
I u Srbiji ima mesta gde važi isto, ali to su minorne stvari.
_____
~~~~~
- Post n°447
Vala bas, nije bilo Srba kad 40% nije ni verovalo ni bilo sta obelezavalo. Svi oni ateisti nisu uopste Srbi. A i ustašama si mogao da kažeš - a pa ja ne verujem u boga, pustite me na miru. Dobro, to ne, ali si mogao da predjes u katolicanstvo i da te puste na miru. Oh, hang on... Ubijali su - Srbe.
- Post n°448
Mislim, nacije ovde jesu dobrim delom formirane po verskim linijama, ali sukobi su - nacionalni pre svega.
- Guest
- Post n°449
da li su ustaše jednako nudile mogućnost prelaska u katoličku veru pravoslavnim srbima i srbima komunistima? sad ozbiljno pitam
- Post n°450
Moje razumevanje je da je bilo dve faze. Prvo je bilo ubijanje, raseljavanje i pokrstavanje, pa kad to nije uspelo da odvoji Srbe od pravoslavlja, onda se u drugoj fazi, pristupilo formiranju Hrvatske pravoslavne crkve.
Mozda nisam uspeo dovoljno dobro da artikulisem: Ako crkva preuzima primat u tome kako se gradi kultura secanja na Srbe ubijene u NDH, to je onda zato sto druge sekularne institucije nisu uspele da izgrade kulturu secanja na adekvatan nacin. A imale su 40 godina drzave gradjene na antfasizmu da nesto urade.
Ne poznajem njihov rad ni Ristica ni Culibrka, ne znam na koji nacin oni to prevode u hriscansku martirologiju, ako je to tako ne bi trebalo to ciniti, nego treba sekularne institucije, muzeji, skole, javni praznici itd, da rade to.
edit: Mislim Culibrkov rad kao istoricara (ako on to jeste, kaze za sebe da jeste), kao episkop naravno da prevodi u hriscansku martirologiju, to mu posao.
Mozda nisam uspeo dovoljno dobro da artikulisem: Ako crkva preuzima primat u tome kako se gradi kultura secanja na Srbe ubijene u NDH, to je onda zato sto druge sekularne institucije nisu uspele da izgrade kulturu secanja na adekvatan nacin. A imale su 40 godina drzave gradjene na antfasizmu da nesto urade.
Ne poznajem njihov rad ni Ristica ni Culibrka, ne znam na koji nacin oni to prevode u hriscansku martirologiju, ako je to tako ne bi trebalo to ciniti, nego treba sekularne institucije, muzeji, skole, javni praznici itd, da rade to.
edit: Mislim Culibrkov rad kao istoricara (ako on to jeste, kaze za sebe da jeste), kao episkop naravno da prevodi u hriscansku martirologiju, to mu posao.
_____
????