Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Patriote srpske

Anonymous
    Guest

Patriote srpske - Page 10 Empty Re: Patriote srpske

Post by Guest Mon May 10, 2021 4:57 pm

Летећи Полип wrote:Nažalost, izgleda da će Vasilije biti u pravu. Ograničenost i pasivna agresija prema komunizmu, koje vladaju među domaćom građanerijom, jače su od elementarne građanske pristojnosti i nacionalnog ponosa.

izvini kakva pasivna agresija? ljudi mrze komunizam isto ili više nego ljotićevce, na čemu su radili bukvalno svi poslednjih 33 godine.

Last edited by Turul madár on Mon May 10, 2021 4:58 pm; edited 1 time in total
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon May 10, 2021 4:57 pm

Turul madár wrote:
    Mór Thököly wrote:Srbija najbolje da ne obelezava 9.maj jer ocigledno ne zna da ga obelezi

srbija kao država nema šta ni da traži među zemljama pobednicama, pobedila je isto kao i hrvatska država.
    SAD jedina pobedila u drugom svetskom ratu?

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 10, 2021 5:00 pm

Janko Suvar wrote:
    Turul madár wrote:

srbija kao država nema šta ni da traži među zemljama pobednicama, pobedila je isto kao i hrvatska država.
    SAD jedina pobedila u drugom svetskom ratu?

srbija je bila banana organizovana državno od strane okupatora za vreme ww2, isto kao i hrvatska npr. rusija recimo takođe nije bila samostalna država već deo sovjetskog saveza, ali u ratu nije kao deo te celine bila potčinjena i organizovana politički i delimično vojno od strane okupatora i domaćih nacista kao što je bila srbija.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon May 10, 2021 5:01 pm

A Britanija i Francuska sa kolonijama nisu Britanija i Francuska bez kolonija, ergo SAD jedina pobedila u drugom svetskom ratu.

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 10, 2021 5:05 pm

ne porediš kako treba, dao sam ti primer srbije u okviru jugoslavije i rusije u okviru sssr, samo je srbija poražena, a rusija nije.
    Del Cap

Post by Del Cap Mon May 10, 2021 5:55 pm

Mór Thököly wrote:Srbija 87 - nema sta da trazi. Ona sustinski nije na antifasistickoj strani istorije, a sad se to samo formalizuje. Njen glavni narativ je - 'bili smo na pravoj strani istorije i sta nam je to DONELO???"

@Gari

SRN87 zapravo nema "pravu stranu istorije" kao takvu, jer imanje takve (kakve god) strane traži određeno poštovanje normi i konvencija, neko sidro u prošlosti, obavezu. Njima je sva prošlost posvećena jedinoj stvari koja ih zaista zanima a to je vlast ovde i sada, dakle fleksibilno, turbo komemorisanje kao funkcija političke propagande i pozicioniranja.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 10, 2021 5:59 pm

i realno ovom temom se još uvek zamajava promil ljudi. u naciji sve više preovlađuje trip sada jebo i krst i petokraku, što je i razumljivo. 90% ljudi neće blage veze imati ni da se nešto desilo.
    ficfiric

Post by ficfiric Mon May 10, 2021 6:33 pm

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 10, 2021 6:40 pm

hahaha očekivano od mapeta
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon May 10, 2021 6:42 pm

Del Cap wrote:
    Mór Thököly wrote:Srbija 87 - nema sta da trazi. Ona sustinski nije na antifasistickoj strani istorije, a sad se to samo formalizuje. Njen glavni narativ je - 'bili smo na pravoj strani istorije i sta nam je to DONELO???"

@Gari

SRN87 zapravo nema "pravu stranu istorije" kao takvu, jer imanje takve (kakve god) strane traži određeno poštovanje normi i konvencija, neko sidro u prošlosti, obavezu. Njima je sva prošlost posvećena jedinoj stvari koja ih zaista zanima a to je vlast ovde i sada, dakle fleksibilno, turbo komemorisanje kao funkcija političke propagande i pozicioniranja.

Pa da, ali to ih automatski smesta "izvan".
    ficfiric

Post by ficfiric Mon May 10, 2021 6:46 pm

S druge strane, Beli se ne oglasava

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 10, 2021 6:49 pm

hahahahah ja se nisam učlanio u belog
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon May 10, 2021 7:25 pm

Ne mogu da opišem koliko sam em zapanjen, em razočaran, em ljut što će ovo tek tako da prođe.  Pa ovo jedva da je bila i vest. Najvažnije opozicione stranke se nisu ni oglasile. Ja ne mogu da opišem koliki je za mene ovo moralni sunovrat. Pre neki dan sam baš gledao ekranizaciju Neprijatelja naroda. Baš ko onaj nesrećni doktor, ne mogu da se opasuljim da ljudi ne razumeju koja je ovo katastrofa.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    ćaća

Post by ćaća Mon May 10, 2021 7:27 pm

Probaću ja da iscimam ove moje istoričare sa instituta, da vidimo šta se može.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon May 10, 2021 7:28 pm

Duvaj ga.  Patriote srpske - Page 10 1233199462

_____

~~~~~

Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon May 10, 2021 7:28 pm

pa ja mislim da ljoticevci nemaju tako veliko mesto u popularnom secanju, kao cetnici mislim. A van popularnog secanja ovako, ljudi su neobrazovani, ne znaju stvarno nista. Mislim nije iznenadjuje. Ali jeste uzasno.

_____
    ????
    ćaća

Post by ćaća Mon May 10, 2021 7:29 pm

Летећи Полип wrote:Duvaj ga.  Patriote srpske - Page 10 1233199462

Ne razbiram?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 10, 2021 7:31 pm

Летећи Полип wrote:Ne mogu da opišem koliko sam em zapanjen, em razočaran, em ljut što će ovo tek tako da prođe.  Pa ovo jedva da je bila i vest. Najvažnije opozicione stranke se nisu ni oglasile. Ja ne mogu da opišem koliki je za mene ovo moralni sunovrat. Pre neki dan sam baš gledao ekranizaciju Neprijatelja naroda. Baš ko onaj nesrećni doktor, ne mogu da se opasuljim da ljudi ne razumeju koja je ovo katastrofa.

welcome to najvažnije opozicione stranke su  ideološki potpuno iste, ako ne i gore od vladajuće. 

postavljanje jednog prosečnog građaniti fašiste na čelo beogradskog ds istog dana kada se to desilo odlično objašnjava celu situaciju.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon May 10, 2021 7:32 pm

at Šule

Aman bre, ne može neka naprednjačka baba iz Svrljiga da bude merilo za javnu diskusiju. Ima nas i više nego dovoljno koji ovo možemo da razumemo. Ovo je moralo da se istera na čistac.

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 10, 2021 7:34 pm

Nama na forumu su WW2 teme dosta bliske i angažujemo se oko njih, ali nije to više bliska tema za tzv. mase, uostalom kao i WW1. Pa bre Selaković izmisli Natalijinu ramondu i ljudi to kače jer veruju da je ta lenta višemilenijumska tradicija - ili čak ni ne misle o tome, nego kače to na profilne slike jer je to način da se legimitišeš kao patriota. Finese su izgubljene u višestrukim interpretacijama a WW2 je sada jednostavno ideološki set alata za nadgornjavanje nacoša i liboša.

U takvoj atmosferi gotovo je nemoguće da ova diverzija dopre do šire javnosti kao ono što jeste - perfidija neonacista koji se izdaju za konzervativce. Jednostavno Ljotić je figura koja pravi ozbiljan problem za malograđansko razumevanje WW2 u kome je nemoguće da Srbin bude Hitlerov vojnik.

Inače po stoti put ću reći da su ljudi iz jezgra SRS bili (i verovatno ostali) bukvalno neonacisti, uključujuči i Vučića koji je svojevremeno obezbeđivao skinsima iz Zemuna i Banovaca prostorije, džeparac, usluge štampe i tako dalje. Privatno, oni su se divili ne samo Ljotiću već i Hitleru.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon May 10, 2021 7:38 pm

ćaća wrote:Probaću ja da iscimam ove moje istoričare sa instituta, da vidimo šta se može.

Mislioe da ga zaebavas Patriote srpske - Page 10 1143415371

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 10, 2021 7:38 pm

A da neko pokuša da objasni sve ovo Đilasu - culture jamming, Bokan, SDK...ovaj bi se pogubio na pola i počeo da se dere da je inženjer i da kao takav on to ne razume i ne želi da razume.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 10, 2021 7:40 pm

kod njega u stranci je za to zadužena antiantifa tepić marinika, udata za fašistu iz dss.
    disident

Post by disident Mon May 10, 2021 7:41 pm

San Saba Songbird wrote:Nama na forumu su WW2 teme dosta bliske i angažujemo se oko njih, ali nije to više bliska tema za tzv. mase, uostalom kao i WW1. Pa bre Selaković izmisli Natalijinu ramondu i ljudi to kače jer veruju da je ta lenta višemilenijumska tradicija - ili čak ni ne misle o tome, nego kače to na profilne slike jer je to način da se legimitišeš kao patriota. Finese su izgubljene u višestrukim interpretacijama a WW2 je sada jednostavno ideološki set alata za nadgornjavanje nacoša i liboša.

U takvoj atmosferi gotovo je nemoguće da ova diverzija dopre do šire javnosti kao ono što jeste - perfidija neonacista koji se izdaju za konzervativce. Jednostavno Ljotić je figura koja pravi ozbiljan problem za malograđansko razumevanje WW2 u kome je nemoguće da Srbin bude Hitlerov vojnik.

Inače po stoti put ću reći da su ljudi iz jezgra SRS bili (i verovatno ostali) bukvalno neonacisti, uključujuči i Vučića koji je svojevremeno obezbeđivao skinsima iz Zemuna i Banovaca prostorije, džeparac, usluge štampe i tako dalje. Privatno, oni su se divili ne samo Ljotiću već i Hitleru.
    Na primer, najveću sam muku imao da odvojim Aleksandra Vučića od Dragoša Kalajića. Ja nemam ništa protiv Kalajića, on je bio ozbiljan čovek, dobar publicista, pisac, slikar... Ali, njegova ideologija nije bila bliska našoj. A on se postavio Vučiću kao neki guru. Vučić ga je dovodio ovde i pominjalo se da ga učlanimo...

U čemu se razlikujete?
    U svemu. Mi smo stranka demokratskog profila. Mi smo stranka koja se iskreno zalaže za demokratski pluralizam, a Dragoš Kalajić se zalagao za korporativno uređenje. Znate u kom pravcu to vodi.

Mislite na Ljotićevce?
    Kod Kalajića je bilo mnogo tih ljotićevskih ideja što je potpuno suprotno sa našim stavovima. I kada je umro, ostalo mi je urezano u sećanju, Isidora Bjelica je izjavila u jednoj svojoj emisiji, da je Dragoš Kalajić pred smrt tvrdio da je Aleksandar Vučić njegov jedini pravi ideološki naslednik. Ili nešto u tom smislu. Dakle, nije se dovodio u pitanje nikada Vučićev patriotizam, međutim, on je uvek bio mnogo ekstremniji nego što je bila stranačka linija. Na svim našim mitinzima on je imao najekstremnije govore.
     https://arhiva.nedeljnik.rs/velike-price/portalnews/u-hag-vise-necu-ici-sta-je-sve-seselj-rekao-u-prvoj-velikoj-ispovesti-po-izlasku-iz-zatvora/

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    ćaća

Post by ćaća Mon May 10, 2021 7:43 pm

San Saba Songbird wrote:Nama na forumu su WW2 teme dosta bliske i angažujemo se oko njih, ali nije to više bliska tema za tzv. mase, uostalom kao i WW1. Pa bre Selaković izmisli Natalijinu ramondu i ljudi to kače jer veruju da je ta lenta višemilenijumska tradicija - ili čak ni ne misle o tome, nego kače to na profilne slike jer je to način da se legimitišeš kao patriota. Finese su izgubljene u višestrukim interpretacijama a WW2 je sada jednostavno ideološki set alata za nadgornjavanje nacoša i liboša.

Natalijinu ramondu i Dan primirja je izmislio i uveo Slobodan G. Marković.

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 08, 2024 7:00 pm