Recent analysis from AP found that 99.2% of COVID deaths in the US in May were in those not fully vaccinated.
— Colin Angus (@VictimOfMaths) June 30, 2021
In England, PHE data shows the figure is more like 57%.
This sounds bad, but actually, this is *good* news for the UK 🧵https://t.co/BrDjcKPEag
VAKCINA
- Post n°926
Re: VAKCINA
Niz tvitova sa dobrim objašnjenjem prividnog paradoksa da u Britaniji trenutno umire više potpuno vakcinisanih nego potpuno nevakcinisanih osoba.
- Guest
- Post n°927
Dnevno se na vakcinalnom punktu Beogradski sajam vakciniše od 500 do 800 gradjana, a zbog manjka interesovanja vakcinacija je samo u Hali 11 do 8 do 16 sati, rekao je direktor punkta za vakcinaciju Beogradski sajam Zoran Bekić.
- Post n°929
Danas dve izjave sa različitim brojem vakcinisanih prvom dozom.
Inače, ne znam na koju foru broj datih doza može biti 88 (45+43) ili 90 (47+43) na 100 stanovnika kako ova dvojica objavljuju, kad bi to ukupno iznosilo preko 6 miliona, za više od 850 hiljada više nego pre 15 dana, tj. 20.6, poslednjeg dana za koji postoje zvanični podaci, dakle oko 57.000 datih doza dnevno.
novosti.rs/vesti/drustvo/1013449/septembra-sve-zavisi-doktor-tiodorovic-otkriva-sta-nas-ocekuje-jeseni-delta-sojem-morati-vakcinise-treci-putEpidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović: Prema poslednjim podacima, prvu dozu primilo je više od 47,3 odsto građana, a obe doze više od 43,01 odsto.
novosti.rs/vesti/politika/1013469/gradjani-opustili-bekic-usporena-imunizacija-apel-mladi-vakcinisuDirektor punkta za vakcinaciju Beogradski sajam Zoran Bekić: U Srbiji je u do juče 45 posto građana vakcinisanih prvom dozom, a 43 posto primilio je drugu dozu.
Inače, ne znam na koju foru broj datih doza može biti 88 (45+43) ili 90 (47+43) na 100 stanovnika kako ova dvojica objavljuju, kad bi to ukupno iznosilo preko 6 miliona, za više od 850 hiljada više nego pre 15 dana, tj. 20.6, poslednjeg dana za koji postoje zvanični podaci, dakle oko 57.000 datih doza dnevno.
- Post n°930
Tiodorović mulja odgovarajući na pitanje o trećoj dozi i najavljuje je tek za '22.
novosti.rs/vesti/drustvo/1013449/septembra-sve-zavisi-doktor-tiodorovic-otkriva-sta-nas-ocekuje-jeseni-delta-sojem-morati-vakcinise-treci-putTreća doza
Polemika se vodi i oko treće doze, jer svi oni koji su se vakcinisali početkom godine, možda će već na jesen morati da dobiju i treću dozu, mada se ipak očekuje da se to desi početkom naredne godine.
- Radi se na studiji koja treba da utvrdi nivo kolektivnog imuniteta, odnosno da utvrdi nivo imuniteta kod ljudi koji su vakcinisani. Ona bi trebalo da nam da tu vrstu odgovora, i po uzrastu i po vakcini i generalno po svim parametrima. Nije svejedno da li si stariji ili mlađi, takođe posmatra se i teritorijalna rasprostranjenost, upoređuju veći i manji gradovi. Dalje, studija bi trebalo da utvrdi da li oni koju su vakcinisani ili su preležali, koliki je nivo imuniteta. Tu ćemo imati odgovor da li je neophodno uvesti i treću dozu pre kraja godine, a ja sam siguran da ćemo tek početkom sledeće godine imati treću dozu, ali videćemo šta će studija pokazati - kaže profesor Tiodorović.
- Post n°931
Fajzer po novim preliminarnim izraelskim podacima u manje od 2/3 slučajeva sprečava zaražavanje. Opala i zaštita od teških slučajeva bolesti sa 98 na 93%, s tim da će ona biti još manja zbog kaskanja ishoda za zaražavanjima.
https://www.timesofisrael.com/ministry-data-said-to-show-pfizer-shot-blocks-majority-of-serious-delta-cases/The Pfizer-BioNTech COVID vaccine appears to largely prevent hospitalization and serious cases, but is significantly less effective against preventing the spread of the Delta variant of the coronavirus.
New Health Ministry figures reported by the Ynet news site indicated that over the past month, the vaccine, which has been the one used for almost all vaccinated Israelis, has been just 64 percent effective in preventing coronavirus infection. The data reportedly shows that during May, when the strain was less prevalent, the vaccine was 94.3% effective.
...
The Health Ministry figures, however, report that the vaccine is still considerably effective against preventing serious symptoms and hospitalization. During May that figure stood at 98.2%, according to the data obtained by Ynet, and during June it was 93%.
But the researchers at Hebrew University warned that it was too early to fully tell how effective the vaccine is at preventing hospitalization.
“Due to the recognized delay in serious morbidity (by about 10 days), there is not currently enough data to predict how the current wave of infections will be expressed in serious cases,” wrote the researchers.
- Post n°932
Russians who refuse to get vaccinated against the coronavirus are taking a sin upon themselves that they will repent for until the end of their days, a top Russian Orthodox Church official said Monday.
“I now constantly face such situations when people come to a priest in order to repent that they did not vaccinate themselves or their loved ones and that they became the unwitting cause of another person’s death,” Metropolitan Hilarion of Volokolamsk, the head of the Church’s external relations department, said during a live broadcast on the state-run Rossia 24 channel.
"And it is difficult even for me to say how to live with it now,” he continued. “All your life, you must atone for this consummate sin. And is that you thought about yourself but did not think about others.”
- Post n°933
Tek sad stigla supstanca za Sputnjik V, ono s Putinom i Vučićem je bilo kurčenje u prazno. Prve vakcine bi po najnovijoj (ko zna kojoj po redu) proceni trebalo da budu ubrizgane za nekih 5-6 nedelja.
Vučić 4.6.
Popović 4.7.
Vučić 4.6.
https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4399547/sputnjik-torlak-proizvodnja.htmlNakon tri validacione serije mi sada počinjemo organizovanu serijsku proizvodnju četiri miliona doza vakcine sputnjik V.
Popović 4.7.
https://rs-lat.sputniknews.com/vesti/202107041125829138-popovic-stize-supstanca-za-proizvodnju-250000-doza-sputnjika-ve-u-torlaku/Popović: Stiže supstanca za proizvodnju 250.000 doza „Sputnjika Ve“ u Torlaku“
Ministar i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović u nedelju je rekao da se radi o količini supstance dovoljnoj za proizvodnju više od 250.000 doza komponente 1.
"Posle desetak dana, prema najavama naših ruskih partnera, u Srbiju bi trebalo da bude dopremljena supstanca za proizvodnju iste količine vakcina komponente 2. Očekujemo da će Torlak u sledeće dve nedelje imati oko 550.000 vakcina Sputnjik V komponente 1 i komponente 2", naveo je Popović u saopštenju.
On je u saopštenju naveo da će nakon proizvodnje vakcine na Torlaku, po 18 uzoraka od svake serije, biti upućeno na ruski Institut Gamaleja gde će se izvršiti kontrola uzoraka, a posle toga vakcine će moći da budu puštene u promet.
„Očekujemo da se to dogodi u roku od tri nedelje od kada uzorci pristignu u Gamaleju“, naveo je Popović koji se nalazi u Moskvi, preneo je Tanjug.
- Guest
- Post n°934
nejasno mi je šta ćemo s tim vakcinama osim da ih prodajemo. mi smo sa vakcinacijom završili.
- Post n°935
Pa dobro, ima tu po komšiluku zemalja kojima bi se mogao zavaljati.
A siguran si kad delta krene ozbiljnije da hara da niko neće potrčati da se vakciniše?
A siguran si kad delta krene ozbiljnije da hara da niko neće potrčati da se vakciniše?
- Guest
- Post n°936
Iskreno ne znam. Potrebno je da se baš ozbiljno diskonektuješ od stvarnosti da do sada ne osetiš potrebu da se vakcinišeš. Od mlađih od 30 nemam nikakva očekivanja, oni žive na drugoj planeti i nema sile koja će ih naterati na imunizaciju, osim one najgrublje.
Dešava se nešto čega sam se plašio. Državu (i kapital) ne zanima da li se ti družiš sa ljudima, da li izlaziš napolje ili si se zatvorio u kuću, da li si živ ili mrtav. Njih zanima samo održivost ekonomskog modela. Adaptirali su se na koronu, na plus i minus faze, na talase. Mogu ovako da teraju neograničeno, bez posezanja za drastičnim merama koje zadiru u strukturu društva, a prinudna vakcinacija je jedna takva mera.
Dešava se nešto čega sam se plašio. Državu (i kapital) ne zanima da li se ti družiš sa ljudima, da li izlaziš napolje ili si se zatvorio u kuću, da li si živ ili mrtav. Njih zanima samo održivost ekonomskog modela. Adaptirali su se na koronu, na plus i minus faze, na talase. Mogu ovako da teraju neograničeno, bez posezanja za drastičnim merama koje zadiru u strukturu društva, a prinudna vakcinacija je jedna takva mera.
Last edited by Ajeje Brazorf on Mon Jul 05, 2021 9:50 pm; edited 2 times in total
- Post n°937
Morao bi da se pojavi novi soj sa smrtnoscu od 50% , do tad mrka kaparumbeando wrote:Pa dobro, ima tu po komšiluku zemalja kojima bi se mogao zavaljati.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°938
mislim da će na jesen biti obavezna vakcinacija, ček je i drjovana
danas objašnjavala da država može to da uradi, da za to postoji
zakonskog osnova,ali oni se bore za prava izbora bla bla bla
ništa protiv ustavno, ništa branićemo se, ništa decu vam ne damo
- Post n°939
I meni tako izgleda. Mislim da im je bas ozbiljno podbacila ova kampanja s tri hiljade za vakcinaciju i da sad vec razmatraju alternative, pa i obaveznu vakcinaciju.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°940
Tesko mi je da zamislim da sns ulazi u takvu konfortraciju, jer obavezna vakcinacija znaci sukob sa sludjenim avaxima, bumerima koji ce da vicu ustanak i nadju konacno svoj termpil i ludovanje po drustvenim mrezama. A vec su pobedili po pitanju nosenja maskiplachkica wrote:mislim da će na jesen biti obavezna vakcinacija, ček je i drjovana
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°941
+1
obavezna vakcinacija eventualno za kritične grupe, da mogu da bezbedno bdiju nad nepotrebno bolesnima. veliku bi frku izazvala obavezna vakcinacija za sve, prekasno je za to.
na stranu što bi ta obaveza pre svega morala da bude sprovedena u demografskoj grupi kojoj uopšte ne pada na pamet da se vakciniše i sve ovo doživljava kao nepotrebno izdrkavanje političara. neće mere, neće vakcine, neće maske, neće ništa više. masa ljudi veruje da je epidemija gotova a ja nisam siguran ni da su svi iz vrha vlasti adekvatno brifovani o delta soju.
obavezna vakcinacija eventualno za kritične grupe, da mogu da bezbedno bdiju nad nepotrebno bolesnima. veliku bi frku izazvala obavezna vakcinacija za sve, prekasno je za to.
na stranu što bi ta obaveza pre svega morala da bude sprovedena u demografskoj grupi kojoj uopšte ne pada na pamet da se vakciniše i sve ovo doživljava kao nepotrebno izdrkavanje političara. neće mere, neće vakcine, neće maske, neće ništa više. masa ljudi veruje da je epidemija gotova a ja nisam siguran ni da su svi iz vrha vlasti adekvatno brifovani o delta soju.
- Guest
- Post n°942
sve mi se više čini da moramo da čekamo džekpot: moćan, dominantan soj koji se izuzetno lako širi a daje lake simptome, i da taj soj pregazi ceo svet. za sada prvo moramo da vidimo šta je sa lambda sojem.
Last edited by Ajeje Brazorf on Mon Jul 05, 2021 10:39 pm; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°943
donesu odluku o obaveznoj vakcinaciji
posle kreću prve prave masovne demonstracije
dolazi nova anivaxerska vlast
srbiji najzad kreće, pogrebna preduzeća razvaljuju i dižu bdp
posle kreću prve prave masovne demonstracije
dolazi nova anivaxerska vlast
srbiji najzad kreće, pogrebna preduzeća razvaljuju i dižu bdp
- Post n°944
cunning plan
_____
Warning: may contain irony.
- Guest
- Post n°945
obavezna vakcinacija će možda biti za radnike u fabrikama koje ne smeju da stanu, jebe im se da uvode za besposlenu slavicu i milovana iz šiljakovca koji imaju profile "sam svoj gazda" na internetu
- Post n°946
Ajeje Brazorf wrote:+1
Nema sanse da bude obavezna vakcinacija. Sve ce se svesti, kao i do sada, na peglanje broja zarazenih i mrtvih
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°947
U Srbiji se u zadnjih 15 dana vakcinisalo prosečno svega 2400 novih osoba dnevno.
Đerlek danas:
20.6. bilo je dato 2,694 miliona prvih doza i 2,452 miliona drugih, tj. ukupno 5,146 miliona.
https://vakcinacija.gov.rs/
Ukupan broj doza povećao se dakle za 174 hiljade, tj. rastao je prosečno za 11.600 dnevno. Za 15 dana dato je ukupno 36.000 prvih doza i 138.000 drugih, tj. prosečno 2400 dnevno prvih, odnosno 9200 drugih.
Đerlek danas:
blic.rs/vesti/drustvo/cetvrti-talas-moze-da-dodje-i-pre-jeseni-djerlek-gradani-su-se-previse-opustili-99/709zzrpDošlo je do usporenja vakicnacije, sa jučerašnjim danom smo dali 2.730.000 prvih doza vakcine i 2.590.000 drugih doza
20.6. bilo je dato 2,694 miliona prvih doza i 2,452 miliona drugih, tj. ukupno 5,146 miliona.
https://vakcinacija.gov.rs/
Ukupan broj doza povećao se dakle za 174 hiljade, tj. rastao je prosečno za 11.600 dnevno. Za 15 dana dato je ukupno 36.000 prvih doza i 138.000 drugih, tj. prosečno 2400 dnevno prvih, odnosno 9200 drugih.
- Post n°948
Moderna's experimental flu shot is now in the clinic$MRNA long-term goal is a combination vaccine protecting against multiple pathogens: flu, COVID, RSV, and hMPVhttps://t.co/QCIIZuhrQz
— Andrew Dunn (@AndrewE_Dunn) July 7, 2021
- Korisnik
- Post n°949
Ajeje Brazorf wrote:demografskoj grupi kojoj uopšte ne pada na pamet da se vakciniše i sve ovo doživljava kao nepotrebno izdrkavanje političara. neće mere, neće vakcine, neće maske, neće ništa više
totalni krindž brt razumeš tebraou
- Post n°950
20 okruga s najviše hospitalizovanih po glavi stanovnika trenutno u SAD.
https://www.nytimes.com/interactive/2021/us/covid-cases.html
Nema nijedan sa preko 35% potpuno vakcinisanih. U celoj državi je 47% potpuno vakcinisanih. Dvonedeljni rast broja hospitalizovanih u tim okruzima kreće se od 40 do 67%.
https://www.nytimes.com/interactive/2021/us/covid-cases.html
Nema nijedan sa preko 35% potpuno vakcinisanih. U celoj državi je 47% potpuno vakcinisanih. Dvonedeljni rast broja hospitalizovanih u tim okruzima kreće se od 40 do 67%.