Novi Sad
- Post n°728
Re: Novi Sad
Ovde to lepo funkcioniše, često sam išao za Ženevu i Lion. Mada je teško organizovati se za neku egzotičniju lokaciju.
- Post n°729
Primilo se i ovde na glavnim relacijama, znam par ljudi koji baš redovno voze i evanđelišu kako je kul.
- Korisnik
- Post n°730
U Novom Sadu preminuo Jovan Dejanović (1927-2019)
Jovan Dejanović, legendarni gradonačelnik Novog Sada, član Vojvođanskog kluba, preminuo je sinoć u Novom Sadu u 92-oj godini. Nakon raspada SFRJ, Jovan Dejanović je bio aktivan u Vojvođanskom klubu, čije akcije je uvek podržavao, a u mnogima uzimao i direktno učešće.
- Post n°731
Jesam li ja jedini kome je ovo, baš ono, preko kurca odrađeno.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°733
Šta je u pitanju?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°734
Skulptura je napravljena na osnovu izgleda tradicionalnog srpskog broda "šajka", a otvorena je simbolično na dan potpisivanja Versajskog mira, sa porukom da je "mir ono što svetu treba i da on treba da potraje". Umetnica Joko Ono se obratila putem video poruke i poručila da je ponosna što je spomenik sada "deo prelepe zemlje Srbije", kao i da je to delo posvećeno "miru i opstanku".
"Mir je naša moć. Mir na svetu i mir sa svetom. Volim vas", rekla je Joko Ono.
...
Na spomeniku piše "Povodom sto godina od početka mira (28.06.1919. - 28. 06. 2019.) i projekata Prvi svetski mir i Tvrđava mira".
morem plovi jedna mala šajka
- Post n°735
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°736
ШКК Петроварадин, то треба у Шајкашу. Који се тако зове по шајкашима, што су били некакви одреди који су у напад ишли реком, у шајкама.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°737
Novi Sad -- Jedan muškarac uhapšen je u Novom Sadu pod sumnjom da se lažno predstavljao kao pripadnik ruske službe bezbednosti i tako varao građane.
Uhapšen je M. G. (38), za kojeg se sumnja da se lažno predstavljao kao Sergej Ivanovič Kljuškin i da je prevario najmanje troje ljudi, od kojih je uzeo ukupno oko 15.000 evra, pod izgovorom da će im svojim uticajem navodno obezbediti zaposlenje, investicije, kredite ili poslovnu saradnju, navedno je u saopštenju.
Dodaje se da su pretresom stana u kome boravi osumnjičeni pronadjene vojne uniforme, šapke, falsifikovana hrvatska lična karta i gasni pištolj sa municijom.
- Post n°738
Остап га није добро подучио, те су га ухватили.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°739
Na Limanu III stanovnici su primetili da klupe, koje su decenijama koristili, od pre nekoliko dana, nakon rekonstrukcije pešačkih staza, kako kažu, služe za Liliputance.
Kako se reporter 021.rs uverio, u stambenom bloku Narodnog fronta, Podgoričke, Cara Lazara i Šekspirove, prilikom izvođenja radova na parternom uređenju, klupe su ostale na istim mestima kao i pre, a ispod i oko njih nasut je sloj šljunka i postavljene behaton ploče, tako da su klupe sada ukopane i toliko niske da na njih samo malo dete može normalno da sedne.
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/223435/VIDEO-FOTO-Klupe-za-Liliputance-na-Limanu-III.html
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°740
naseobina nastala da bi bakalukom i kurvama snabdevala vojsku na petrovaradinskoj tvrdjavi ubrzano se raspada, nadam se sto skorijem potpunom meltdaunu
- Post n°741
Gari, pre neki dan sam bio u prilici da probam novosadski indeks. Moram priznati da sam razočaran. Nahvaliste ga u pičku materinu, a ono sendvič ko sendvič.
_____
~~~~~
- Post n°742
Noćevam u četvrtak tamo: govori gde se probava taj index sendvičnosti?
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°744
Solus_Rex wrote:Noćevam u četvrtak tamo: govori gde se probava taj index sendvičnosti?
Imaš ga bukvalno svugde, to je gradski specijalitet.
_____
~~~~~
- Post n°746
Jel ti ukusan sendvič botino?
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Guest
- Post n°747
Летећи Полип wrote:Gari, pre neki dan sam bio u prilici da probam novosadski indeks. Moram priznati da sam razočaran. Nahvaliste ga u pičku materinu, a ono sendvič ko sendvič.
zavisi gde si jeo bukvalno na dva mesta valja, ali se mora imati u vidu da su sastojci u medjuvremenu skoro kod svih postali matijevic splacine i aro namazi i premazi. naseobina tone i crkava na svim poljima.
Last edited by AZ-5 on Sat Sep 14, 2019 5:43 pm; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°748
Solus_Rex wrote:Noćevam u četvrtak tamo: govori gde se probava taj index sendvičnosti?
pored master centra na sajmu
u centru u prolazu pored bioskopa arena
to su ujedno i prve dve index sendvicare koje su pocele u studentskom gradu 80ih
- Post n°749
Već sam sendvičario po bulearu Kralja Petra i potvrđujem tvoja zapažanja, tako da ću ovaj put probati kod Vanesse. Hvala puno za savet & slike, teško da bi se samostalno orientisao.
- Korisnik
- Post n°750
https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/225870/Posle-30-godina-smenjen-Jovo-Vujanovic-sa-cela-DP-Novi-Sad-Gas.html
za anale:
Dugogodišnji direktor društvenog preduzeća "Novi Sad - gas" Jovo Vujanović (78), smenjen je sa te funkcije posle 30 godina provedenih na čelu ove novosadske firme, saznaje 021
za anale: