Novi Sad
- Post n°451
Re: Novi Sad
sta ste ovo potrcali da ne gasite?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°452
Ubuduce Novosadjani bez osvestanog vodovoda.
LSV ulazi u gradsku vlast, dobija Vodovod i Informatiku
http://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/138340/LSV-ulazi-u-gradsku-vlast-dobija-Vodovod-i-Informatiku.html
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°453
ficfiric wrote:
Ubuduce Novosadjani bez osvestanog vodovoda.
Д'извинете на лаичком размишљању, али... је ли то освештавање има рок трајања или баш мандат?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°454
Ligica mora da brine o svojim uhlebima a i sns ih pohvalio da su bolji od drinedinare i dss.
- Post n°455
“Vrlo je mali broj kojima je to pošlo za rukom, Novi Sad je znao da ne daje drugu šansu, a ovo je nastavak jednog rada i politike“, rekao je Vučević.
Naš Miloš.
- Guest
- Post n°456
Hehe bilo je ovo a i par grupica degenerika koji au isli kejom kroz masu i urlali cetnicke pesme
iako je mrtva trka u bezmozgastvu nisam primetio da fanovi tompsona dolaze da bljuju govna na in festivalu npr
iako je mrtva trka u bezmozgastvu nisam primetio da fanovi tompsona dolaze da bljuju govna na in festivalu npr
- Post n°457
Naš grad
Usred mora svetli grad
Usred grada svitac sija
Hoću li otići i kad?
Ili ću svetlom sijati i ja?
Slušaj huk naših reka:
MikaAnti, FloriSte, FerencFe
Nad gradom duh birtaša Đorđa grmi
Vavilon kulture - Novi Sad već plamti
Usred mora svetli grad
Usred grada svitac sija
Hoću li otići i ja?
Ili ću svetlom sijati i ja?
Igor Mirović
- Post n°458
Ne zajebavaj da je ovo stvarno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°460
Lebe mekani.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°462
to moze da odrecituje na trgu kobasica behatonskom, sebi maji i ostalim radikalima. exitu je btw bavljenjem ns kulturom prepusteno kao zvonku veselinovicu sljake na kosovu.
- Post n°463
Dobro poređenje.
_____
- Guest
- Post n°464
William Murderface wrote:Dobro poređenje.
Razumevanja neće imati kad pokušavaju da postanu monopolisti i nezaobilazna mirođija u svakoj (široko rečeno) kulturnoj čorbi Novog Sada i okoline. Ne mora sve da bude Exit. Organizatori muzičkog festivala ne moraju i ne smeju da budu umešani i u svaki drugi festival, festivalčić, smotru i skup! A itekako pokušavaju.Novi Sad megalomanski i provincijalno sanja o tituli Evropske Prestonice Kulture i u tu svrhu spucavaju se neki ozbiljni iznosi koji bi mogli, u okviru same kulture, biti mnogo bolje iskorišćeni. U celoj stvari šefuju mnogi visoko pozicionirani “funkcioneri Exita”, kao komesari za all things cultural.Ovaj tekst je suviše kratak da ne bi ostavio neke nedorečenosti i prostor za polemiku, i nemam mesta da kažem šta je od svega gore navedenog za razumevanje a šta za totalnu osudu, ali da probam ukratko:Novi Sad nije veliki grad ali, u odnosu na svoju veličinu, može da se pohvali razgranatom i žilavom kulturnom scenom. I to uprkos Gradu, a ne zahvaljujući njemu. Ta kultura je borbena i dolazi uglavnom iz nekomercijalnog sektora, na krilima aktivizma i entuzijazma. Povremeno, ona izbija iz podruma i postaje privlačna svima. To su, recimo, oni ludaci koji u Kineskoj četvrti prave svirke, izložbe, tribine i performanse od kojih neće zaraditi ni za bolje pivo, a koje će biti odlične! Odmah se tu nađu menadžeri i mladi lideri koji bi to da stave u sistem, okače mu etiketu sa cenom i obruse ivice, da ne bude tako opasno. Tu počinje štetočinska uloga velikih igrača kao što je Exit i to moramo prepoznati i zaustaviti. Istost i sistematizacija su otrov! Ako to ne budemo uradili, od kulture će ostati dosadna i sterilna masa koja liči na plastiku koja nas ionako okružuje odasvud, a od našeg omiljenog festivala ostaće samo razrađena šema za zgrtanje i pranje love onima bliskim krugovima moći. Ko god to bio u tom momentu.
http://www.mojnovisad.com/vesti/dobronamerna-kritika-vs.-nedobronamerna-pohvala-id10670.html
- Post n°465
Bio dobar tekst o Mariboru kao bivšoj prestonici kulture.
- Post n°466
Па нек пропадне и Нови Сад, важно је ваљда да лову увати ко већ треба да је увати.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°469
saraju po zidovima, vandali
edit : grafiti artisti ™ iz novog sada... mislim serem uvek su bili novosadisti i vojvodjaneri, al bar su imali jednu urbanu estetiku, ovo sa balasevicem je bas jadno.
- Post n°470
Fali samo indeks sendič.
_____
- Post n°472
Ma i nije.
_____
- Post n°473
zastitnik gotama wrote:nisam jos pricao taj tekst, stoji mi u pocketu jel nam ga suknula?
Јес, опуштеним. Нема једа.
_____