edit eo pošto sam sebi zvučim ko da lažem
Savremena domać(insk/ičk)a književnost
- Post n°951
Re: Savremena domać(insk/ičk)a književnost
brt neka luđakinja na tvići traži da se autor baci u aps zbog obmanjivanja javnosti
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°952
imam nekih detalja, miloš k. ilić je u cilju eksperimenta angažovao drugaricu da glumi njegov pseudonim, anu miloš (prva zbirka knjiga pod tim imenom objavljena 2019. booka izdavač), da bi dokazao da žene imaju bolju prođu na književnoj sceni. ovim njegovim romanom je taj petogodišnji eksperiment trebalo da bude završen, no izgleda da je roman mrljav i slinav, odnosno da je pokušao izvesti zaključak pre no je konsultovao eksel tabelu (broj nagrada, poziva na književne tribine, tiraži, broj izdanja, količina zarađenog novca...) no jbg, nema talenat konjskog nila pa da svaki eksel prilagodi svojim stavovima.
pritom je on objavljivan, prva zbirka objavljena 2008. (laguna), bio je redovan pisac radio drama za radio beograd (ne znam koliko je to u parama, ali za mladog pisca nije beznačajna stvar).
no, sve to na stranu, ono što jeste jako problematično i etički upitno je što je kontaktirao gomilu žena, autorki*, predstavljajući se kao ana miloš koja kao mlada autorka traži podršku od koleginica i razmenu iskustava. e, izgleda da je njegova interpretacija razgovora napunila ovaj roman.
*možda je kontaktirao i muškarce, samo se nijedan još nije oglasio. dok žene jesu.
tabašević je pozdravio roman u kulturnom dnevniku večeras, vrlo ushićen
pritom je on objavljivan, prva zbirka objavljena 2008. (laguna), bio je redovan pisac radio drama za radio beograd (ne znam koliko je to u parama, ali za mladog pisca nije beznačajna stvar).
no, sve to na stranu, ono što jeste jako problematično i etički upitno je što je kontaktirao gomilu žena, autorki*, predstavljajući se kao ana miloš koja kao mlada autorka traži podršku od koleginica i razmenu iskustava. e, izgleda da je njegova interpretacija razgovora napunila ovaj roman.
*možda je kontaktirao i muškarce, samo se nijedan još nije oglasio. dok žene jesu.
tabašević je pozdravio roman u kulturnom dnevniku večeras, vrlo ushićen
- Post n°953
Zašto je etički problematično? Zbog lažnog predstavljanja?
- Post n°954
beatakeshi wrote:Zašto je etički problematično? Zbog lažnog predstavljanja?
Аааа перика... а ја мислио лажна коса.
Псеудоним, лажно име, ном д'гер, алијас (сиротанијас)... неће бити, то је уобичајена пракса. Или да кренемо да Тијани Ајфон тражимо крштеницу да видимо јел јој се и деда тако презивао.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°955
kakva srednjoskolska glupost. i tabasevic i taj ono u hipu rata sa devojcicama iz razreda. vrlo predseksualna tenzija.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°956
bezze da drkamo lika što je piso pod niknejmom & da je situacija obrnuta humidiralo bi se po tw samotako uuu asi im skresala u brk aaah kakav osnaženity
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°957
Oko ovoga je problematično baš sve, a ko to ne konta ne može mu se ni objasniti.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°958
S visoka si okončao. Razilazimo se.
- Post n°959
Pa kad je stvar ovog puta zaista jednostavna: lažno se predstavlja književnicama da bi dokazao da su književnici muškog pola diskriminisani u Srbiji. Sve je tu tako kripi i pogrešno.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°960
Literary tranny vs literally tranny?
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°961
beatakeshi wrote:Zašto je etički problematično? Zbog lažnog predstavljanja?
da, lažno predstavljanje, znači nije on slao rukopise i objavljivao pod ženskim imenom, on je angažovao ženu* koja ide i predstavlja se kao nepostojeća autorka, učestvuje na književnoj sceni, razmenjuje iskustva i to traje skoro 5 godina. da sam na bilo koji način deo te prevare, bila bih jako besna čak i da je napisao remek-delo za nobelovu nagradu.
*postoji šansa da je žena ravnopravna koautorka eksperimenta, to malo menja kontekst ali ne i samu prirodu cele šarade
- Post n°962
Ako je to rađeno u svrhu "eksperimenta" ne vidim problem.
Problem je "eksperiment". Žene čitaju, žene pišu, žene prodaju... šta je tu njegov problem? Koliko vidim u Hrvatskoj "muški" autori imaju i dobre tiraže i priličan publicitet. Ako je njemu problem Vesna Dedić, pa šta da ti radim prika.
Uzgred, ovaj kurzivni odlomak me nimalo nije zainteresovao.
Problem je "eksperiment". Žene čitaju, žene pišu, žene prodaju... šta je tu njegov problem? Koliko vidim u Hrvatskoj "muški" autori imaju i dobre tiraže i priličan publicitet. Ako je njemu problem Vesna Dedić, pa šta da ti radim prika.
Uzgred, ovaj kurzivni odlomak me nimalo nije zainteresovao.
- Post n°963
Mislim da bih imao problem (manji, doduše, jer postoje u društvu neki odnosi moći, nekakve hegemonije itd...) i da je u pitanju žena koja se izdaje za muškarca, pošto su ovo pitanja o kojima se može javno govoriti i propitivati, i nema nikakvog kabala koji zahteva obaveštajni rad. Uđeš u Delfi 30. decembra, pogledaš oko sebe i jasno ti je ko čita i kupuje knjige u Srbiji, i naravno da se to odražava i na uređivačku politiku.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°964
A sad tek vidim ovo za zatvor. Tipično tviteraško histerisanje.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°965
A o odnosu izdavača, autora, tržišta, beskrajno zabavna Dubravka Ugrešić "Zabranjeno čitanje". Naglas sam se smejao.
- Post n°966
Дај линак, ако може.
_____
- Post n°967
Knjiga je posredi, ima dvadesetak godina kako je objavljena. Možda neka dobra duša ima PDF...
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°968
Nemam u pdf. Paće, ja sam ti stara škola, jedva da sam nekoliko knjiga pročitao u elektronskom izdanju. Numem čak ni da slušam knjige, ne ide mi.
- Post n°969
Хе, коликогод да умем да делујем застарело са својим избором телефона и још пар других сокоћала, толико ми је већ 20 година свеједно да ли читам са екрана или мртвих дрва.
С друге стране, аудио књига ми је некако одбојна идеја, не да не волим него нисам ни пробао.
С друге стране, аудио књига ми је некако одбојна идеја, не да не волим него нисам ни пробао.
_____
- Post n°970
ovaj lik je koliko kontam zeleo da dokaze privilegovanu poziciju zena u savremenom izdavastvu. kapiram da ga je mogao vatati ispod stola neki bitoglavi 'izdvac' ili dojajen pisane reci da dobije pun ugodjaj.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°971
паће wrote:Хе, коликогод да умем да делујем застарело са својим избором телефона и још пар других сокоћала, толико ми је већ 20 година свеједно да ли читам са екрана или мртвих дрва.
isto.
_____
- Post n°972
паће wrote:Хе, коликогод да умем да делујем застарело са својим избором телефона и још пар других сокоћала, толико ми је већ 20 година свеједно да ли читам са екрана или мртвих дрва.
Ja jesam, probao sa knjigama koje su me zanimale a bile dostupne samo u audio varijanti. Ne ide, nemoguće mi da se koncentrišem duže od pola minuta, baška što i sama ta koncentracija sadrži max 50% one koju imam dok čitam. Nakon par pokušaja, odustao sam na duže vrijeme, a onda skapirao da to ide sasvim OK. sa već pročitanim knjigama, naročito sa onima koje su više puta reprizirane. Ne smeta mi pdf, u zadnjih desetak godina bar dvije trećine pročitanog je upravo sa ekrana.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°973
Педееф у ствари почиње да ми смета, јер страничење... је за папир, за фиксни формат. За екран више волим епуб и сличне формате, јер сам ту већ подесио величину слова према себи и скрољање се боље понаша него код педеефа.
Ма слично је и код књига - педееф је као књига зајебаног формата, превелика или неразгажена па се тешко отвара, или се слова пресијавају... све тако неке мане које уме и мртво дрво да има.
Ма слично је и код књига - педееф је као књига зајебаног формата, превелика или неразгажена па се тешко отвара, или се слова пресијавају... све тако неке мане које уме и мртво дрво да има.
_____
- Post n°974
Ja sam se baš navukla na audio knjige, sad mi je teško da izađem iz kuće bez da mi neko cvrkuće na uvo. Od kad sam krenula da ih slušam, pročitam 40ak knjiga godišnje, u odnosu na svega par pre toga.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°975
Wow!
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.