Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Savremena domać(insk/ičk)a književnost

Solus_Rex

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 30 Empty Re: Savremena domać(insk/ičk)a književnost

Post by Solus_Rex Thu Oct 17, 2019 9:01 pm

Sad sam sve vidao pa i kako se knjižvnost deli na godine berbe!
    Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 30 2729202060

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    паће

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 30 Empty Re: Savremena domać(insk/ičk)a književnost

Post by паће Thu Oct 17, 2019 9:08 pm

Solus_Rex wrote:Sad sam sve vidao pa i kako se knjižvnost deli na godine berbe!
    Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 30 2729202060

Пре ће бити године садње... Ал' ако те године нешто значе, то више говори о годинама производње читалаца а и о самој књижевности. Да нисам ова берба која јесам, можда бих имао времена да се позабавим тим - које годиште шта пише, које годиште то чита, и шта тамо уопште пише. За десетак година бих размислио да ли да резултате објавим или пријавим као дисертацију, или да дојавим да момци у белим мантилима дођу по истраживача.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 17, 2019 11:32 pm

Ja zadnjih godina uglavnom čitam ono što je prije trideset i više godina objavljeno, slabo poznajem mlađe autore. Ćitao sam i Vojnovića.
    Ferenz

Post by Ferenz Fri Oct 18, 2019 5:24 am

William Murderface wrote:
    Ne znaju ljudi da prepoznaju prave vrednosti. Moras prvo da ih podmitis rostiljom...

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 30 Img_2034
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Oct 18, 2019 10:44 am

AZ-5 wrote:
    fikret selimbašić wrote: Neko mlađi od '75. godišta, čitao sam Đikića ali prije bar desetak godina.

'86 ako ti odgovara 

https://kontrastizdavastvo.rs/proizvod/deseti-zivot/

E, to, na ovako nešto mislim, mlađi autori i radnja u sadašnjosti. Sve ovo mimo mene prolazi ili ja mimo toga ali mogu preko knjige to da pratim. Da dodam i Bazdulja na spisak mlađih od '75. godišta, Koncert i nikad dovršeni Đaur i Zulejha.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Oct 18, 2019 3:12 pm

ja sam te tako i razumeo. osim ove knjige bukvalno nemam pojma sta ko iz te generacije i sl, ovde pise poslednjih 20 godina, doduse isto vazi otprilike i za starije aktuelene pisce, domace serije i filmove. nemam vremena za bilo sta iz septicke jame.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Oct 18, 2019 3:19 pm

imas od mladjih jos recimo bojana krivokapica. sad je izdao bas neku novu knjigu, gnezdo decaka se zove i ima nekoliko od ranije http://bojankrivokapic.com/knjige/ za njega kazu da fino pise.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Oct 18, 2019 4:12 pm

AZ-5 wrote:ja sam te tako i razumeo. osim ove knjige bukvalno nemam pojma sta ko iz te generacije i sl, ovde pise poslednjih 20 godina, doduse isto vazi otprilike i za starije aktuelene pisce, domace serije i filmove. nemam vremena za bilo sta iz septicke jame.

To, nikakvo dijeljenje književnosti na godine berbe sadnje. Duže od deceniju čitam uglavnom ono što je starije od trideset godina ili novija djela autora koji su stariji od sedamdesetog godišta. Juče počnem da vrtim stranice ovog topica i nigdje da vidim preporuku za nešto iz savremene domaće književnosti pa skontah da skoro nikog mlađeg od četrdeset sa te secene ne poznajem. Knjižim ovo pa ću poslije sajma u nabavku.

Ima bajbuk knjižara u TZ, tu ću već za vikend da procunjam.
    паће

Post by паће Fri Oct 18, 2019 6:02 pm

fikret selimbašić wrote:
    Ima bajbuk knjižara u TZ, tu ću već za vikend da procunjam.

То се код нас зове бајбок. То на рушевинама ћорке порушене у великом земљотресу?

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Oct 18, 2019 6:10 pm

Sarajevski izdavač i knjižara Buybook, imaju stalni štand i u tuzlanskom Mercatoru. U stvari imaju pravu knjižaru, do prije par mjeseci je to zaista bio štand smješten između kafića i prodavnice sportske opreme.
    паће

Post by паће Fri Oct 18, 2019 6:28 pm

Више ми се свиђа оно како сам ја прочитао Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 30 2849097393 . Односно, да отварам књижару у Тузли, тачно бих то урадио.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Oct 18, 2019 6:42 pm

Zemljotrsei oko Tuzle su učestali, ovog ljeta desetak puta se treslo, velike šanse za pravu lokaciju su tu a tuzlasnki zatvor je na dobroj lokaciji Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 30 4101625831
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Oct 15, 2020 1:35 pm

https://www.juznevesti.com/komentar/Dejan-Stojiljkovic/Ziveo-mrak.sr.html

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by beatakeshi Thu Oct 15, 2020 2:09 pm

Koliko je ovo tupavo! Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 30 3137070404
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 15, 2020 2:38 pm

garantovano si bio oduševljen, sve dok nije počeo da zapišava izlog sa titovim knjigama
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Oct 15, 2020 2:45 pm

Njegovo lice, bledo i sa očima iz kojih je iskrilo ushićenje, odavalo je čoveka koji je istovremeno srećan i tužan.

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 30 2729202060 da li je Deksi ostalo bar malo autorefleksivnosti, da vidi koliko je ovo loša rečenica, nedostojna bilo kakve proze?
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Oct 15, 2020 3:14 pm

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 30 3579118792

Umirem. Izrazito suv i debeo!

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Notxor

Post by Notxor Thu Oct 15, 2020 5:52 pm

Ja sam čitao dok nije podigao glavu ka zvezdanom nebu iz kog su malo ranije padale sitne kapi kiše i rosile lice.
    I zvezde i kiša.
    nalog sa ženinog laptopa

Post by nalog sa ženinog laptopa Mon Dec 28, 2020 9:49 am

gulov prikaz horor romana bobana knezevica

http://cultofghoul.blogspot.com/2020/12/paganin-boban-knezevic.html

_____
    THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at 
    speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and 
    sun. People have visited the moon, we have sent space probes to 
    all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are 
    picked up by children in the nursery.
    boomer crook

Post by boomer crook Mon Dec 28, 2020 12:36 pm

moram reci da me je podsetilo na najludje dane zraka sa kite

Last edited by boomer crook on Mon Dec 28, 2020 11:31 pm; edited 1 time in total

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Dec 28, 2020 12:59 pm

nikada nisam pročitao bilo šta dobro od Bobana Kneževića
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Mon Dec 28, 2020 1:35 pm

Masakr.

Na stranu sad roman, al dopada mi se kako je Boban okarakterizirao Lovercrafta, pa taman Boban bio poor man's Lovercraft.
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Sat Jan 02, 2021 2:14 pm

Ante Zlatko Stolica mi je bio poznat kao koscenarist "Kratkog izleta", jako dobrog novijeg hrvatskog filma, a onda kao autor simpa kratkiša.

Napisao je nedavno "Blizinu svega", zbirku mikropriča, neke duže, neke kraće. Jako su mi se svidjele te kraće u jednoj do dvije, tri rečenice kao fragmenti nekih svakidašnjih situacija.
    Dok se lancun lomi u svoje zadnje polovine, prisnost postaje neizdrživa. Slaganje lancuna je skoro pa zagrljaj.”
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Thu Jul 15, 2021 8:57 pm

https://lupiga.com/intervjui/intervju-sasa-ciric-kritika-je-iznad-prijateljstva-privatnog-ili-grupnog-interesa-i-ideoloske-sklonosti?fbclid=IwAR1GQgzrWdnV7vLsfybC4Gm_b2Dk9FrxkdV_kzBSeT8yycmgPmZIXbzrqWw
    I onda je kao antirežimski intelektualac postao suradnik biltena orijentalnog despota? 
    - To je Basarin paradoks i on mora da živi s tim. Od njegovog transfera prestao sam da čitam njegove kolumne. Međutim, Basara nije jedini primer pisca koji se u književnosti postavlja na jedan, a u javnosti na drugi način. Recimo, Igor Marojević je pisac stvarnosne proze iz devedesetih, kada je pisao o temama kao što su samoubistvo, sida, život u španskoj emigraciji ili sudbina vojvođanskih Nemaca. Prošle godine objavio je roman "Ostaci sveta" koji tematizuje i Jasenovac i Srebrenicu, smatrajući da sve teme zaslužuju da budu dio kolektivne memorije i da se o njima govori netendenciozno, što ne znači da je u tome i uspeo. Istovremeno je zajedno s mladim neonacionalističkim piscima bojkotovao prošlogodišnju Ninovu nagradu, dakle zajedno s ekipom s kojom ništa ne bi trebalo da ga povezuje. Sličan primer je i Vladimir Tabašević. Uz svoje izbegličko iskustvo i levičarska uverenja završio je, kao i Muharem Bazdulj, u istom interesno-konzervativnom lobiju, koji drži važne poluge kulturne politike u Srbiji, od državne televizije, pa do mainstream medija. Svi su oni kao pisci jedno, a kao pripadnici određene grupe i korisnici društvene moći – nešto sasvim suprotno.

_____
    my goosebumps have goosebumps
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Jul 15, 2021 9:04 pm

Bleeding Blitva wrote:https://lupiga.com/intervjui/intervju-sasa-ciric-kritika-je-iznad-prijateljstva-privatnog-ili-grupnog-interesa-i-ideoloske-sklonosti?fbclid=IwAR1GQgzrWdnV7vLsfybC4Gm_b2Dk9FrxkdV_kzBSeT8yycmgPmZIXbzrqWw
    I onda je kao antirežimski intelektualac postao suradnik biltena orijentalnog despota? 
    - To je Basarin paradoks i on mora da živi s tim. Od njegovog transfera prestao sam da čitam njegove kolumne. Međutim, Basara nije jedini primer pisca koji se u književnosti postavlja na jedan, a u javnosti na drugi način. Recimo, Igor Marojević je pisac stvarnosne proze iz devedesetih, kada je pisao o temama kao što su samoubistvo, sida, život u španskoj emigraciji ili sudbina vojvođanskih Nemaca. Prošle godine objavio je roman "Ostaci sveta" koji tematizuje i Jasenovac i Srebrenicu, smatrajući da sve teme zaslužuju da budu dio kolektivne memorije i da se o njima govori netendenciozno, što ne znači da je u tome i uspeo. Istovremeno je zajedno s mladim neonacionalističkim piscima bojkotovao prošlogodišnju Ninovu nagradu, dakle zajedno s ekipom s kojom ništa ne bi trebalo da ga povezuje. Sličan primer je i Vladimir Tabašević. Uz svoje izbegličko iskustvo i levičarska uverenja završio je, kao i Muharem Bazdulj, u istom interesno-konzervativnom lobiju, koji drži važne poluge kulturne politike u Srbiji, od državne televizije, pa do mainstream medija. Svi su oni kao pisci jedno, a kao pripadnici određene grupe i korisnici društvene moći – nešto sasvim suprotno.

Meh.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 7:59 am