Savremena domać(insk/ičk)a književnost
- Post n°726
Re: Savremena domać(insk/ičk)a književnost
Sad sam sve vidao pa i kako se knjižvnost deli na godine berbe!
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°727
Solus_Rex wrote:Sad sam sve vidao pa i kako se knjižvnost deli na godine berbe!
Пре ће бити године садње... Ал' ако те године нешто значе, то више говори о годинама производње читалаца а и о самој књижевности. Да нисам ова берба која јесам, можда бих имао времена да се позабавим тим - које годиште шта пише, које годиште то чита, и шта тамо уопште пише. За десетак година бих размислио да ли да резултате објавим или пријавим као дисертацију, или да дојавим да момци у белим мантилима дођу по истраживача.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°728
Ja zadnjih godina uglavnom čitam ono što je prije trideset i više godina objavljeno, slabo poznajem mlađe autore. Ćitao sam i Vojnovića.
- Post n°729
- Guest
- Post n°730
AZ-5 wrote:fikret selimbašić wrote: Neko mlađi od '75. godišta, čitao sam Đikića ali prije bar desetak godina.
'86 ako ti odgovara
https://kontrastizdavastvo.rs/proizvod/deseti-zivot/
E, to, na ovako nešto mislim, mlađi autori i radnja u sadašnjosti. Sve ovo mimo mene prolazi ili ja mimo toga ali mogu preko knjige to da pratim. Da dodam i Bazdulja na spisak mlađih od '75. godišta, Koncert i nikad dovršeni Đaur i Zulejha.
- Guest
- Post n°731
ja sam te tako i razumeo. osim ove knjige bukvalno nemam pojma sta ko iz te generacije i sl, ovde pise poslednjih 20 godina, doduse isto vazi otprilike i za starije aktuelene pisce, domace serije i filmove. nemam vremena za bilo sta iz septicke jame.
- Guest
- Post n°732
imas od mladjih jos recimo bojana krivokapica. sad je izdao bas neku novu knjigu, gnezdo decaka se zove i ima nekoliko od ranije http://bojankrivokapic.com/knjige/ za njega kazu da fino pise.
- Guest
- Post n°733
AZ-5 wrote:ja sam te tako i razumeo. osim ove knjige bukvalno nemam pojma sta ko iz te generacije i sl, ovde pise poslednjih 20 godina, doduse isto vazi otprilike i za starije aktuelene pisce, domace serije i filmove. nemam vremena za bilo sta iz septicke jame.
To, nikakvo dijeljenje književnosti na godine
Ima bajbuk knjižara u TZ, tu ću već za vikend da procunjam.
- Post n°734
fikret selimbašić wrote:
Ima bajbuk knjižara u TZ, tu ću već za vikend da procunjam.
То се код нас зове бајбок. То на рушевинама ћорке порушене у великом земљотресу?
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°735
Sarajevski izdavač i knjižara Buybook, imaju stalni štand i u tuzlanskom Mercatoru. U stvari imaju pravu knjižaru, do prije par mjeseci je to zaista bio štand smješten između kafića i prodavnice sportske opreme.
- Post n°736
Више ми се свиђа оно како сам ја прочитао . Односно, да отварам књижару у Тузли, тачно бих то урадио.
_____
- Guest
- Post n°737
Zemljotrsei oko Tuzle su učestali, ovog ljeta desetak puta se treslo, velike šanse za pravu lokaciju su tu a tuzlasnki zatvor je na dobroj lokaciji
- Post n°738
https://www.juznevesti.com/komentar/Dejan-Stojiljkovic/Ziveo-mrak.sr.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°739
Koliko je ovo tupavo!
- Guest
- Post n°740
garantovano si bio oduševljen, sve dok nije počeo da zapišava izlog sa titovim knjigama
- Guest
- Post n°741
Njegovo lice, bledo i sa očima iz kojih je iskrilo ushićenje, odavalo je čoveka koji je istovremeno srećan i tužan.
da li je Deksi ostalo bar malo autorefleksivnosti, da vidi koliko je ovo loša rečenica, nedostojna bilo kakve proze?
- Post n°742
Umirem. Izrazito suv i debeo!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°743
Ja sam čitao dok nije podigao glavu ka zvezdanom nebu iz kog su malo ranije padale sitne kapi kiše i rosile lice.
I zvezde i kiša.
I zvezde i kiša.
- Post n°744
gulov prikaz horor romana bobana knezevica
http://cultofghoul.blogspot.com/2020/12/paganin-boban-knezevic.html
http://cultofghoul.blogspot.com/2020/12/paganin-boban-knezevic.html
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°745
moram reci da me je podsetilo na najludje dane zraka sa kite
Last edited by boomer crook on Mon Dec 28, 2020 11:31 pm; edited 1 time in total
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°746
nikada nisam pročitao bilo šta dobro od Bobana Kneževića
- Post n°747
Masakr.
Na stranu sad roman, al dopada mi se kako je Boban okarakterizirao Lovercrafta, pa taman Boban bio poor man's Lovercraft.
Na stranu sad roman, al dopada mi se kako je Boban okarakterizirao Lovercrafta, pa taman Boban bio poor man's Lovercraft.
- Post n°748
Ante Zlatko Stolica mi je bio poznat kao koscenarist "Kratkog izleta", jako dobrog novijeg hrvatskog filma, a onda kao autor simpa kratkiša.
Napisao je nedavno "Blizinu svega", zbirku mikropriča, neke duže, neke kraće. Jako su mi se svidjele te kraće u jednoj do dvije, tri rečenice kao fragmenti nekih svakidašnjih situacija.
“Dok se lancun lomi u svoje zadnje polovine, prisnost postaje neizdrživa. Slaganje lancuna je skoro pa zagrljaj.”
Napisao je nedavno "Blizinu svega", zbirku mikropriča, neke duže, neke kraće. Jako su mi se svidjele te kraće u jednoj do dvije, tri rečenice kao fragmenti nekih svakidašnjih situacija.
“Dok se lancun lomi u svoje zadnje polovine, prisnost postaje neizdrživa. Slaganje lancuna je skoro pa zagrljaj.”
- Post n°749
https://lupiga.com/intervjui/intervju-sasa-ciric-kritika-je-iznad-prijateljstva-privatnog-ili-grupnog-interesa-i-ideoloske-sklonosti?fbclid=IwAR1GQgzrWdnV7vLsfybC4Gm_b2Dk9FrxkdV_kzBSeT8yycmgPmZIXbzrqWw
I onda je kao antirežimski intelektualac postao suradnik biltena orijentalnog despota?
- To je Basarin paradoks i on mora da živi s tim. Od njegovog transfera prestao sam da čitam njegove kolumne. Međutim, Basara nije jedini primer pisca koji se u književnosti postavlja na jedan, a u javnosti na drugi način. Recimo, Igor Marojević je pisac stvarnosne proze iz devedesetih, kada je pisao o temama kao što su samoubistvo, sida, život u španskoj emigraciji ili sudbina vojvođanskih Nemaca. Prošle godine objavio je roman "Ostaci sveta" koji tematizuje i Jasenovac i Srebrenicu, smatrajući da sve teme zaslužuju da budu dio kolektivne memorije i da se o njima govori netendenciozno, što ne znači da je u tome i uspeo. Istovremeno je zajedno s mladim neonacionalističkim piscima bojkotovao prošlogodišnju Ninovu nagradu, dakle zajedno s ekipom s kojom ništa ne bi trebalo da ga povezuje. Sličan primer je i Vladimir Tabašević. Uz svoje izbegličko iskustvo i levičarska uverenja završio je, kao i Muharem Bazdulj, u istom interesno-konzervativnom lobiju, koji drži važne poluge kulturne politike u Srbiji, od državne televizije, pa do mainstream medija. Svi su oni kao pisci jedno, a kao pripadnici određene grupe i korisnici društvene moći – nešto sasvim suprotno.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°750
Bleeding Blitva wrote:https://lupiga.com/intervjui/intervju-sasa-ciric-kritika-je-iznad-prijateljstva-privatnog-ili-grupnog-interesa-i-ideoloske-sklonosti?fbclid=IwAR1GQgzrWdnV7vLsfybC4Gm_b2Dk9FrxkdV_kzBSeT8yycmgPmZIXbzrqWw
I onda je kao antirežimski intelektualac postao suradnik biltena orijentalnog despota?
- To je Basarin paradoks i on mora da živi s tim. Od njegovog transfera prestao sam da čitam njegove kolumne. Međutim, Basara nije jedini primer pisca koji se u književnosti postavlja na jedan, a u javnosti na drugi način. Recimo, Igor Marojević je pisac stvarnosne proze iz devedesetih, kada je pisao o temama kao što su samoubistvo, sida, život u španskoj emigraciji ili sudbina vojvođanskih Nemaca. Prošle godine objavio je roman "Ostaci sveta" koji tematizuje i Jasenovac i Srebrenicu, smatrajući da sve teme zaslužuju da budu dio kolektivne memorije i da se o njima govori netendenciozno, što ne znači da je u tome i uspeo. Istovremeno je zajedno s mladim neonacionalističkim piscima bojkotovao prošlogodišnju Ninovu nagradu, dakle zajedno s ekipom s kojom ništa ne bi trebalo da ga povezuje. Sličan primer je i Vladimir Tabašević. Uz svoje izbegličko iskustvo i levičarska uverenja završio je, kao i Muharem Bazdulj, u istom interesno-konzervativnom lobiju, koji drži važne poluge kulturne politike u Srbiji, od državne televizije, pa do mainstream medija. Svi su oni kao pisci jedno, a kao pripadnici određene grupe i korisnici društvene moći – nešto sasvim suprotno.
Meh.
_____