Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Savremena domać(insk/ičk)a književnost

Erős Pista

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 Empty Re: Savremena domać(insk/ičk)a književnost

Post by Erős Pista Mon Oct 31, 2016 9:30 am

Gledano od devedesetih godina naovamo, velike izdavačke kuće, koje su pretendovale da sve važne domaće pisce imaju pod svojim krovom, počev od Narodne knjige do današnje Lagune, imale su tajne ili javne ugovore sa državom ili nekim njenim segmentom. U trenucima kada bi došlo do isticanja ili raskidanja takvih ugovora, počinjalo bi i njihovo propadanje. Činjenica je da je društvo u Srbiji većinski nepismeno i najsiromašnije u Evropi, tako da je iluzorno govoriti o nekakvim tržišnim mehanizmima koji su stvorili velike izdavače. Oni naprosto ne mogu funkcionisati bez saveza sa državnim budžetom i vrlo često se ponašaju kao da na to imaju neko nepisano pravo, jer oni zaboga objavljuju sve što je vredno na domaćoj sceni. Takav je i njihov odnos prema Sajmu knjiga. Ko je najveći, njegov je sajam. Ostali mogu da potraže kartonske kutije pa na ulicu. Zato su Službeni glasnik i Zavod za udžbenike pretvoreni u neku vrstu narodne ili narodnjačke knjige – tamo se može naći od svega pomalo. S druge strane, Laguna se pozicionira kao SNS na političkoj sceni – operiše samo sa zvezdama, pružajući im privid estradnog života. Odnosno, stvara ih od materijala koji joj se nađe pri ruci, bilo da je reč o Dejanu Stojiljkoviću ili Jeleni Bačić Alimpić. Vredno je samo ono što ona nudi, drugi ne mogu da postoje jer su tržišno neprepoznatljivi. Mnogi će reći, takav je kapitalizam. Istina je da tu ima najmanje kapitalizma, i to možda samo u onom delu koji je vidljiv javnosti. Ostatak ledenog brega sakriven je u interesnoj sprezi sa državom
    http://pescanik.net/sajam-dobre-srbije/

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Filipenko

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 Empty Re: Savremena domać(insk/ičk)a književnost

Post by Filipenko Mon Oct 31, 2016 11:54 am

Lepo rečeno, sviđa mi se, i sam imam problem sa tržišnom prepoznatljivošću u svetu knjige Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 1949538119

Međutim, nešto nisam ubeđen da će tome doći kraj...Zorannaagh Bačić Mančić foreva!
    Filipenko

Post by Filipenko Wed Nov 02, 2016 11:02 am

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 14937273_10154156772262901_5583004322922164431_n
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Nov 02, 2016 12:34 pm

William Murderface wrote:

http://pescanik.net/sajam-dobre-srbije/

Četiri minus. Drustvo u Srbiji nije većinski nepismeno nego mu se nudi đubre sa svih strana, i od golog preživljavanja nema vremena da čita.
    Filipenko

Post by Filipenko Wed Nov 16, 2016 9:11 pm

Nekome sa foruma je roman uzet u razmatranje od strane 1 izdavačkog brenda, pa će tokom januara dobiti informaciju hoće li mu biti ukazana čast da debituje uz Avu Karabatić i pojavi se sa takvim 1 divovima domaćeg spisateljstva poput Suzane Mančić i Jelene Bačić Alimpić na domaćim policama koje život ne znače, ili ipak verovatnije neće.

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 Snimok1_5
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Nov 16, 2016 9:19 pm

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Nov 16, 2016 9:32 pm

_____

plachkica

Post by plachkica Wed Nov 16, 2016 9:33 pm

Burundi na policama Lagune  Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 3826186726
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Nov 16, 2016 9:35 pm

_____

Post by beatakeshi Wed Nov 16, 2016 9:37 pm

Spavaš li mirno Dejane Stojiljkoviću?
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Nov 16, 2016 9:41 pm

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 3579118792 Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 3579118792 Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 3579118792

Sledeća RTS-ova serija, sf: Staljin i Nemanjići pomažu Dodiku da se izbori za nezavisnu RS.

Radni naslov: Liga izuzetnih drugova.

_____

Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Wed Nov 16, 2016 11:35 pm

William Murderface wrote:Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 3579118792 Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 3579118792 Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 3579118792

Staljin i Nemanjići 
    Burundi je spreman.
    Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 4101451878 Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 29297947

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Nov 16, 2016 11:49 pm

Imam i neke scene za storibord: Staljn uzme onu ikonu što su je bogumili bacili na zemlju, očisti je i vrati na zid.

_____

Filipenko

Post by Filipenko Wed Nov 16, 2016 11:56 pm

Ahem...

Filipenko wrote:Nekome sa foruma je roman uzet u razmatranje od strane 1 izdavačkog brenda, pa će tokom januara dobiti informaciju hoće li mu biti ukazana čast da debituje uz Avu Karabatić i pojavi se sa takvim 1 divovima domaćeg spisateljstva poput Suzane Mančić i Jelene Bačić Alimpić na domaćim policama koje život ne znače, ili ipak verovatnije neće.

Ljudi, živimo u kapitalističkoj Srbiji, polako... Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 2952840586
    Filipenko

Post by Filipenko Thu Nov 17, 2016 12:00 am

William Murderface wrote:Imam i neke scene za storibord: Staljn uzme onu ikonu što su je bogumili bacili na zemlju, očisti je i vrati na zid.

Zapravo, ideja mi je da, bude li sve zaživelo onako kako priželjkujem u najoptimističkijim scenarijima, kad tad prequel cele serije SF-ova bude istorijski roman smešten u vreme WW2 kada Staljinov vojnik i branilac Staljingrada stiže na ove prostore sa sovjetskom misijom tokom žestokih okršaja krajem 1943. i zaljubljuje se u krajiške brigade i 1 lepu đevojku sa oboda Grmeča, te ostaje u Jugoslaviji nakon Informbiroa po veliku 1 ličnu cenu, odričući se svega, ali izrađajući potomstvo koje će dati 1 futuristički lineage i stvoriti bolji svet... Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 27404110

Last edited by Filipenko on Thu Nov 17, 2016 12:28 am; edited 1 time in total
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Nov 17, 2016 12:23 am

purisa djordjevic vs zodorovski Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 1399639816

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Nov 17, 2016 12:25 am

da ga jebem ja bi to cito 

pljunuo sam na sebe kao komunisti na ikonu Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 1949538119
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Nov 17, 2016 1:04 am

Piši pismo izdavaču: čita mi se nešto na temu staljnista koji osvajaju univerzum, da nemate možda nešto na lageru?

_____

boomer crook

Post by boomer crook Thu Nov 17, 2016 1:28 am

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 3579118792

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started

Post by beatakeshi Thu Nov 17, 2016 11:29 am

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 3579118792
    Filipenko

Post by Filipenko Tue Nov 22, 2016 11:01 pm

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 Smekeri_01

Već naslov knjige – “Šmekeri” – govori sve i vodi čitaoca pravo u epicentar priče. Po izboru hit-pisca Vanje Bulića i “Vukotić media” sačinjena je intrigantna i šarmantna knjiga u kojoj su opisani životi 43 poznate ličnosti: sportisti, glumci, književnici, slikari, političari… U toj galeriji odabranih, između ostalih, su: Novak Đoković, Zdravko Čolić, Saša Đorđević, Zoran Đinđić, Momo Kapor, Moka Slavnić, Emir Kusturica, Matija Bećković, Dušan Savić, Duško Vujošević, Duda Ivković, Duško Kovačević, Bata Živojinović, Gaga Nikolić…

Autor, u svom vrhunsko-reporterskom stilu, predstavlja svoje junake kao darovite ljude, gospodu lepih manira, snalažljive u poslu i u kafani, duhovite i neodoljive. Oni se u svojim raskošnim životima, svojim stilom i odnosom prema sredini, razlikuju od drugih. I zato su – šmekeri.

A šta ih još čini šmekerima – otkrivaju brojne anegdote kojima ih je Bulić predstavio.
    Filipenko

Post by Filipenko Fri Dec 02, 2016 11:15 pm

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 5586cc51-bb7b-409c-8358-b0c5400120d8

Imamo fantastičnu vest za sve obožavaoce jedne od naših najvećih jutjub zvezda, Marije Žeželj. Dođite na druženje i potpisivanje knjige „Moj slatki život“ u subotu 03. decembra od 17 časova u tržnom centru Big CEE u Novom Sadu.

Ukoliko do sada niste nabavili svoj primerak knjige, to možete uraditi u bilo kojoj Vulkan knjižari ili u subotu u Big CEE tržnom centru, dok očekujete druženje sa Marijom.

Vidimo se! 

Post by beatakeshi Fri Dec 02, 2016 11:22 pm

"Nadam se da ćete uživati čitajući i možda pronaći sebe u njenim strahovima i radostima, a ono što ja želim da vam poručim je da verujete u svoje snove i budete svoji. Mislim da čovek može sve da ostvari ako dovoljno veruje u to".

Savremena domać(insk/ičk)a književnost - Page 20 1552546758
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Dec 02, 2016 11:35 pm

Nije to za ovaj topik,  to je što ono kažu non fiction i bezopasno je...
    kondo

Post by kondo Fri Dec 02, 2016 11:45 pm

bezopasno? ti si lud.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 8:09 am