Savremena domać(insk/ičk)a književnost
- Post n°226
Re: Savremena domać(insk/ičk)a književnost
... ali želim da budem buduća.
- Post n°227
Lucky908 wrote:Kad smo kod Lagune, čitao neki Vlajsin intervju u kojem, na pitanje zar se ne oseća čudno što je pod istom izdavačkom šapkom s Bjelicom i ostalim šundom, odgovara da je njemu ipak najvažniji dobar tiraž i reklama, a to niko drugi osim Lagune ne može da ponudi. Bio sam skoro tužan posle toga.
Pa dobro, iskreno. Mislim, jasno je meni da svi koji u ovoj zemlji žive od pisanja, prosto moraju da igraju tu igru. Don't hate the players, hate the game. Isto, naravno, važi i za Deksu.
Last edited by William Murderface on Sat Aug 01, 2015 3:07 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°228
pa vec je let vlajsin mir-jam roman. zar ne?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°229
Lucky908 wrote:I obavezni disklejmer: Vlajsu zovem Vlajsa mada ga ne poznajem lično niti sam mu bio bivša riba!
Таман сам хтео да приметим да овде фали будуће време, кад...
beatakeshi wrote:... ali želim da budem buduća.
...ме остави у недоумици: будућа риба, или будућа бивша риба?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°230
Paće, znaš onu foru, meni je pričao komšija penzioner. Kaže, ulazi u lokalni dragstor i pita: "Jel svraćala moja bivša žena?". Prodavac će - "Kakva bivša žena, pa nisi se valjda razveo?". Na to će šeret:
- Spoiler:
- "Pa bivša žena, a sadašnja baba".
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°231
Tupan dana sam ja.
Jedva sam shvatila kome tepate Vlajsa.
- Post n°232
William Murderface wrote:Paće, znaš onu foru, meni je pričao komšija penzioner. Kaže, ulazi u lokalni dragstor i pita: "Jel svraćala moja bivša žena?". Prodavac će - "Kakva bivša žena, pa nisi se valjda razveo?". Na to će šeret:
"Pa bivša žena, a sadašnja baba".
Има ту варијанти... "јао што ти је слатко ово најмлађе, јел' твоје?" - "то ми је од прве жене" (и садашње, ал' док овај сконта). Или "није ми што сам деда, нег што спавам са бабом".
И на крају, двоје ентогодишњака се упознају на клупи
- а јел, а колко ти имаш година?
- осамдездве
- ију, па не бих ти дала!
- и да ми даш...
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°233
Jovafest.
_____
- Post n°234
plachkica wrote:Tupan dana sam ja.
Pa kad mu nisi bivša ženska, pa ne razumeš kodove
_____
- Post n°235
Vlajsin Let je prava Mir-Jam, taman za Lagunu. I verovatno se lepo prodaje.
- Guest
- Post n°236
kon shoneri wrote:Nije tačno. Oportunitet je odustanak tužioca od krivičnog gonjenja. Nema krivčinog dela - nema krivice. Nema krivice - nema šta da se prizna.Jordan Rivers wrote:(offtopic, ali u ovom intervjuu sam naleteo na neistinu. oportunitet ne ide bez priznanja krivice, to se zove "sporazum o priznanju krivice")
Sporazum o priznjanju krivice je nešto drugo i to se može dogovoriti bezbroj puta (ako se pitate što su toliki kriminalci na ulici a ne u zatvoru, eto vam odgovora) dok se oportunitet može iskoristiti samo jednom u životu.
Moj ortak advokat to prostije definiše: "To ti je kao da je neko pocepao prijavu."
U pravu si, moja greška.
- Post n°237
Lucky908 wrote:Vlajsin Let je prava Mir-Jam, taman za Lagunu. I verovatno se lepo prodaje.
pa mislim arsenijevic je tu probao da nekako novira zanr i da sacuva kolac a da ga ipak pojede. ne znam koliko je bio uspesan oko toga ali let se jeste dobro prodavao.
- Post n°238
Стојиљковић није неки аутор, делује да нема потенцијала да напише нешто трајно. Па ипак у "К. Раскршћу" је успео да концепцијски убоде праву ствар: убацио је српске вампире и српске вукодлаке на право место. (изворно, то нису страшна бића из пакла, него пријатељи народа, његови архетипски заштитници) Неко ће рећи да и ћорава кока кљуцне понеко зрно, па ипак ми је драго што су у таквој књизи, за читање на плажи, убачена бића из српске митологије, што ће се генерације, које од књиге очекују видео игрицу на папиру, заинтересовати за ову област.
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°239
Pre ću onda čitati Aleksandra Tešića.
- Guest
- Post n°240
Ugh. Tešić je mnogo slabiji pisac, u "Kosingasu" se čovek jedva probija kroz teške i glupe rečenice.
- Post n°241
..u smislu poznavanja "arhetipova". Nisam znao ovo za vanpire recimo.
- Post n°242
За ванпире нисам ни ја.
О вампирима сам по нешто и чуо.
Ма шта чуо, видео
О вампирима сам по нешто и чуо.
Ма шта чуо, видео
_____
Dok si to smislio, na mom si visio.
Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
- Post n°243
Вампири су наша митска бића (а више их нема јер су сви људи бушени). А то за ванпире, то ти је кад неко неће да чује за пире, ома баца ван, само пекарски кромпир и никако другачије.
_____
- Post n°244
uskok i ajduk wrote:Стојиљковић није неки аутор, делује да нема потенцијала да напише нешто трајно. Па ипак у "К. Раскршћу" је успео да концепцијски убоде праву ствар: убацио је српске вампире и српске вукодлаке на право место. (изворно, то нису страшна бића из пакла, него пријатељи народа, његови архетипски заштитници) Неко ће рећи да и ћорава кока кљуцне понеко зрно, па ипак ми је драго што су у таквој књизи, за читање на плажи, убачена бића из српске митологије, што ће се генерације, које од књиге очекују видео игрицу на папиру, заинтересовати за ову област.
uskoce jedna rec za tebe: tvajlajt. mislim da je koncept dobrog vampira bas izraubovan i da dosta unistava jezu koju je s sobom nosio grof drakula.
kosingas je zaista necitljiv.
- Post n°245
Nije da se vadim, no treb'o sam stavit' kod vanpira.
Mislio sam da smo svi s PPP.
Proklet da je Tony Adams.
- Post n°246
uskok i ajduk wrote:Стојиљковић није неки аутор, делује да нема потенцијала да напише нешто трајно. Па ипак у "К. Раскршћу" је успео да концепцијски убоде праву ствар: убацио је српске вампире и српске вукодлаке на право место. (изворно, то нису страшна бића из пакла, него пријатељи народа, његови архетипски заштитници) Неко ће рећи да и ћорава кока кљуцне понеко зрно, па ипак ми је драго што су у таквој књизи, за читање на плажи, убачена бића из српске митологије, што ће се генерације, које од књиге очекују видео игрицу на папиру, заинтересовати за ову област.
Ne kaže se mitologije, nego ideologije.
_____
- Post n°247
Ferenz wrote:Nije da se vadim, no treb'o sam stavit' kod vanpira.
Па 99% и јесмо одантлеРЖ, што не значи да не смемо да се спрдамо са сопственим навикама, комтенплативно.
И да, нема Адамса до Тоног Адамса.
_____
- Post n°248
Ali moram da pohvalim našeg druga uskoka za ukus u filmovima i književnosti. Ume da razdvoji žito od kukolja, sasvim sigurno. Pridobio me kad se oduševio Personom.
_____
- Post n°249
паће wrote:
Па 99% и јесмо одантлеРЖ, што не значи да не смемо да се спрдамо са сопственим навикама, комтенплативно.
И да, нема Адамса до Тоног Адамса.
To stoji.
- Post n°250
William Murderface wrote:Ali moram da pohvalim našeg druga uskoka za ukus u filmovima i književnosti. Ume da razdvoji žito od kukolja, sasvim sigurno. Pridobio me kad se oduševio Personom.
+1
radi na sebi covek.