Savremena domać(insk/ičk)a književnost
- Post n°176
Re: Savremena domać(insk/ičk)a književnost
ali malo nam je oziveo temu ovaj deksa-trol. neko citao ove kisne gliste pse?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°177
Znači bivša riba?Jordan Rivers wrote:
Naravno. Nastupam sa pozicije nekoga ko je očekivao više od Stojiljkovića.
- Post n°178
Bivša riba-nacistkinja-peder-bošnjak.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°179
kon shoneri wrote:Pa na osnovu prethodnih postova na ovoj temi. Odemo mi u kafić, a tamo Deksa, pa Deksa ovo, Deksa ono, pa čitamo zajedno, pa pijemo zajedno... pa Deksa ia menjamo stripove... pa Deksa mi kupio burek... ja i Deksa ortaci... Istovremeno se ostali pitaju who the fuck is Dexa i kako to da ga svi zovu nadimkom kao da su s njim išli u zabavište?otto katz wrote:
Ko ga lično poznaje? Otkud znaš?
Zanimljiv fenomen. Patološki pomalo. Ima u Mihizovoj "Autobiografiji o drugima" malo o tome. To su ti oni tipovi što Basaru zovu "Bas", Dragana Velikića "Drakče" ili "Gagi", Matiju Bećkovića "Bećko"...
Zanimljivo je čitati takve stvari.
kako ono kaze onaj francuski pesnik: svaka knjiga je pismo prijatelju.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°180
Ti, ono, baš ne voliš pedere, a?William Murderface wrote:Bivša riba-nacistkinja-peder-bošnjak.
- Post n°181
Tako nekako.ostap bender wrote:kon shoneri wrote:
Pa na osnovu prethodnih postova na ovoj temi. Odemo mi u kafić, a tamo Deksa, pa Deksa ovo, Deksa ono, pa čitamo zajedno, pa pijemo zajedno... pa Deksa ia menjamo stripove... pa Deksa mi kupio burek... ja i Deksa ortaci... Istovremeno se ostali pitaju who the fuck is Dexa i kako to da ga svi zovu nadimkom kao da su s njim išli u zabavište?
Zanimljiv fenomen. Patološki pomalo. Ima u Mihizovoj "Autobiografiji o drugima" malo o tome. To su ti oni tipovi što Basaru zovu "Bas", Dragana Velikića "Drakče" ili "Gagi", Matiju Bećkovića "Bećko"...
Zanimljivo je čitati takve stvari.
kako ono kaze onaj francuski pesnik: svaka knjiga je pismo prijatelju.
- Post n°182
Ne ljuti se što ti kažem Deksa
Jer Deksa kažem svakog koga volim
pa čak iako ga ne poznajem
Jer Deksa kažem svakog koga volim
pa čak iako ga ne poznajem
Last edited by William Murderface on Fri Jul 31, 2015 11:55 am; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°183
kon shoneri wrote:Znači bivša riba?Jordan Rivers wrote:
Naravno. Nastupam sa pozicije nekoga ko je očekivao više od Stojiljkovića.
ako je tako, to nije mnogo pohvalno po Stojiljkovića.
inače u postu su bile još neke rečenice. ne volim da pišem u vetar, pa ćemo ovde završiti komunikaciju, odavno nemam 15 godina.
- Post n°184
Neko onda treba da ti objasni da se nalaziš na internet forumu. I da je tu svako pisanje - pisanje u vetar.Jordan Rivers wrote:kon shoneri wrote:
Znači bivša riba?
ako je tako, to nije mnogo pohvalno po Stojiljkovića.
inače u postu su bile još neke rečenice. ne volim da pišem u vetar, pa ćemo ovde završiti komunikaciju, odavno nemam 15 godina.
- Post n°185
to samo ako je sa druge strane mreze neko kome je promaja u glavi.
_____
- Post n°186
_____
- Guest
- Post n°187
inače Stojiljković u službenoj komunikaciji koristi nadimak Deksa, pa mislim da u upotrebi tog nadimka nema mnogo intimnosti.
- Post n°188
dobro, malo smo se zabavili. hajmo nazad na temu.
kon, napisi nesto o kisnim psima ako si ih citao ili se promuvaj po ostatku foruma. vidi da li zelis da se druzis izvan biblioteke. napisi nesto na temi o stripovima ili tako vec nesto.
ovde sada svi pomalo trolujemo i red je da stanemo. 3, 2, 1... evropa.
kon, napisi nesto o kisnim psima ako si ih citao ili se promuvaj po ostatku foruma. vidi da li zelis da se druzis izvan biblioteke. napisi nesto na temi o stripovima ili tako vec nesto.
_____
- Post n°189
Ne mora da znači. Događa se i da učesnici reagiraju na sadržaj replike.kon shoneri wrote:
Neko onda treba da ti objasni da se nalaziš na internet forumu. I da je tu svako pisanje - pisanje u vetar.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°190
Na osnovu čega ovo tvrdiš? Je li, recimo, tako potpisao neku svoju knjigu?Jordan Rivers wrote:inače Stojiljković u službenoj komunikaciji koristi nadimak Deksa, pa mislim da u upotrebi tog nadimka nema mnogo intimnosti.
- Post n°191
Već napiso nešto o stripovimaostap bender wrote:dobro, malo smo se zabavili. hajmo nazad na temu.
- Guest
- Post n°192
kon shoneri wrote:Na osnovu čega ovo tvrdiš? Je li, recimo, tako potpisao neku svoju knjigu?Jordan Rivers wrote:inače Stojiljković u službenoj komunikaciji koristi nadimak Deksa, pa mislim da u upotrebi tog nadimka nema mnogo intimnosti.
u službenoj komunikaciji
- Post n°193
Što znači tačno - šta? Potpisuje službena dokumenta nadimkom? Koliko ja znam, to nije baš zakonski moguće.Jordan Rivers wrote:kon shoneri wrote:
Na osnovu čega ovo tvrdiš? Je li, recimo, tako potpisao neku svoju knjigu?
u službenoj komunikaciji
- Post n°194
ostap bender wrote:ali malo nam je oziveo temu ovaj deksa-trol. neko citao ove kisneglistepse?
Пази, ово је феномен. На форуму завлада два-три дана мртвила, Инди дошао из заувека али ни то није био неки громогласан догађај, на воцапу једва живе душе, догађај био кад нас је краљ Лујо постројио и прозвао... дакле мртваја једна.
И онда дође тај дан кад ја мало одем до града нешто, нема ме два сата, кад оно накупило се две-три стране нових порука, где - на домаћинству и књижевности. Феномен, такорећи појава!
Мало ли је. Него, установио сам да се изгледа лик презива Стојиљковић, ето сазнао сам ипак нешто на овом информативном програму. И, верно суштини медија, то ми дође исто непотребно знање као и оно са јавних медија. Дакле постали смо установа.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°195
Mene više zanima oće li neko da plati svu ovu besplatnu reklamu ovde?паће wrote:ostap bender wrote:ali malo nam je oziveo temu ovaj deksa-trol. neko citao ove kisneglistepse?
Пази, ово је феномен. На форуму завлада два-три дана мртвила, Инди дошао из заувека али ни то није био неки громогласан догађај, на воцапу једва живе душе, догађај био кад нас је краљ Лујо постројио и прозвао... дакле мртваја једна.
И онда дође тај дан кад ја мало одем до града нешто, нема ме два сата, кад оно накупило се две-три стране нових порука, где - на домаћинству и књижевности. Феномен, такорећи појава!
Мало ли је. Него, установио сам да се изгледа лик презива Стојиљковић, ето сазнао сам ипак нешто на овом информативном програму. И, верно суштини медија, то ми дође исто непотребно знање као и оно са јавних медија. Дакле постали смо установа.
- Post n°196
А ради та реклама, није да не ради. Већ сам запамтио "аеродромска књижевност", сећам се да Лагуна има књижару на Сурчину, запамтио "Раскршће", Стојиљковић, запамтио "не куповати чак ни на аеродрому". Да та количина информација допре до мене обично треба поприличан напор, што кошта. У ствари се питам да ли би на мом случају изашло на нулу чак и кад бих купио.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°197
Tjah... i negativan marketing je marketing.паће wrote:А ради та реклама, није да не ради. Већ сам запамтио "аеродромска књижевност", сећам се да Лагуна има књижару на Сурчину, запамтио "Раскршће", Стојиљковић, запамтио "не куповати чак ни на аеродрому". Да та количина информација допре до мене обично треба поприличан напор, што кошта. У ствари се питам да ли би на мом случају изашло на нулу чак и кад бих купио.
- Post n°198
Да, кошта ко прави. Крајњи ефекат је да ми је од ове приче нешто остало у глави, једном ћу негде да опљунем по нечему и дохватићу се тог имена јер другог не могу да се сетим, и можда ће неко, у четвртој и(с)терацији и да купи, јер је чуо да се прича. Отприлике за три године, кад већ буду почели да размишљају да исеку непродат тираж у стари папир.
_____
- Post n°199
U slulčaju rečenog autora, teško da će to da se desiпаће wrote:кад већ буду почели да размишљају да исеку непродат тираж у стари папир.
- Post n°200
Jordan Rivers wrote:
Naravno. Nastupam sa pozicije nekoga ko je očekivao više od Stojiljkovića. "Raskršće" je moglo biti bolji palp roman, da se nije rasplinulo u preteranoj ambiciji, da se nije pokušalo natrpati apsolutno sve unutra, uz nabijanje nogom da može da se zatvori. Urednička intervencija bi to sredila.
Nakon čitanja "Raskršća", poverovao sam da je autor na tragu palp zanata i da bi mogao da se ustoliči kao prvi pravi srpski pisac airport paperback romana.
"Konstantinovo raskršće" nije epska fantastika, već čistokrvni horor-roman pisan po uzoru na Kinga i Simonsa.
http://www.laguna.rs/zn781_zanimljivost_dejan_stojiljkovic_pisci_imaju_vise_vremena_za_porodicu_laguna.html