Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

istorijski fragmenti

Solus_Rex

istorijski fragmenti - Page 13 Empty Re: istorijski fragmenti

Post by Solus_Rex 2021-10-16, 21:37

Najduža kolonada antičkog sveta, plaćena od donacija palmirijskih trgovaca:

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić 2021-10-26, 22:00

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Del Cap

Post by Del Cap 2021-10-30, 21:35

Anonymous
    Guest

Post by Guest 2021-10-31, 10:22

mogu zamisliti kurčevo uživanje u putovanju putevima predratne jugoslavije. sere mi se od te pseudonostalgije

паће

Post by паће 2021-10-31, 10:28

Turul madár wrote:mogu zamisliti kurčevo uživanje u putovanju putevima predratne jugoslavije. sere mi se od te pseudonostalgije

Таква пресеравања ме редовно подсете на једну СФ причу о лику из градске чистоће, оно са брезовом метлом, коме дође свемирска полиција и кажу му да је неком грешком он у погрешном веку, треба да је на царском дворцу неких триста година раније, тамо он недостаје, у том скупу краљевских и племићких достојанственика, дворских дама, дворана, и ако би био љубазан да потпише да ће да заузме своје место тамо па да свемир дође у равнотежу... хвала, 3, 4, сад. И лик се нађе на месту коњушара.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić 2021-11-09, 20:08

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Del Cap

Post by Del Cap 2021-11-17, 17:54

Notxor

Post by Notxor 2021-11-22, 12:26

Nije fragment, ali mi je bilo zanimljivo: Srbija, vampiri, etnografija,...

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex 2021-11-28, 23:46

Thread je jedan mindfuck:

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva 2021-11-29, 01:30

Ajme ovo je super  istorijski fragmenti - Page 13 3579118792

_____
    my goosebumps have goosebumps
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva 2021-12-03, 10:22

Nakon serijala NDH, a prije serijala Hrvatsko proljeće i Kako je obranjena Hrvatska da nam ne bude dosadno i nehrvatsko tu je Doba uskoka  istorijski fragmenti - Page 13 1233199462
    Radi se o dokumentarno-igranoj seriji od lika koji je radio Hrvatske kraljeve, jako je šarena a soundtrack je takav da ti dođe da tetoviraš pleter istorijski fragmenti - Page 13 1233199462
    Still better than Matanić istorijski fragmenti - Page 13 2304934895

_____
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić 2021-12-03, 11:08

Bleeding Blitva wrote:Nakon serijala NDH, a prije serijala Hrvatsko proljeće i Kako je obranjena Hrvatska da nam ne bude dosadno i nehrvatsko tu je Doba uskoka  istorijski fragmenti - Page 13 1233199462
    Radi se o dokumentarno-igranoj seriji od lika koji je radio Hrvatske kraljeve, jako je šarena a soundtrack je takav da ti dođe da tetoviraš pleter istorijski fragmenti - Page 13 1233199462

To je već napravljeno i prikazano.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva 2021-12-03, 11:19

Pojma ti ja to nemam, znači ide repriza. Sve to preskačem, eventualno bacit oko na Mrkomira.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2021-12-03, 13:24

a serijal o ndh zovu onu govnarčinu dimitrijevića od svih mogućih istoričara iz septičke jame. ustaše
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2021-12-03, 19:20

vidim da se neki dežurnošokirani srbijanski tviteraši šokiraju nemačkom ceremonijom na ispraćaju kancelarke merkel, a to je bukvalno ceremonija koja postoji od 15-16 veka, i koju nisu posebno apgrejdovali ili patentirali nacisti.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2021-12-03, 19:41

Bleeding Blitva wrote:Nakon serijala NDH, a prije serijala Hrvatsko proljeće i Kako je obranjena Hrvatska da nam ne bude dosadno i nehrvatsko tu je Doba uskoka  istorijski fragmenti - Page 13 1233199462

Ovo moram pogledati, ali strepnja mi je dublja od nade
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva 2021-12-08, 23:44

Ljuti komentari na fejsu zbog ovog teksta: Kako su Srbi u Istri postali Crnogorci

Komentar da su Crngorci izmislili nova slova mu je bezveze, ali ne vidim da je legitimizira srpski nacionalni identitet nauštrb crnogorskog, niti da je jedan vredniji od drugog bez obzira na vremešnost.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2021-12-08, 23:56

Srbi su u Istru zaista dovedeni iz Crne Gore.

Ali u tekstu ima gomila gluposti.

Biti deo slovenskog ili ilirskog plebsa na Balkanu za plemstvo je bilo nezamislivo.

Ne znam sta hoce da kaze, niti sta je "plebs" u srednjem veku, ali ti ljudi nisu uopste bezali od slovenskog porekla i imena.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2021-12-09, 01:18

Problem sa crnogorskim nacionalnim identitetom u shvatanju danasnjih Srba je dvojak, odnosno dva su. Jedan je srpskonacionalisticki i on ima problema sa tim da crnogorci kao nacija uopste postoje. Ok, to znamo sta je. Problem koji vecina (ovi gore nisu vecina u tom shvatanju) ima je kad neko kaze - moj pradeda nije bio Srbin i sad cu ja vam objasnim kako i zasto se on svojerucno izjasnio kao srbin. E tu se zapravo dogadja sledece: ako je tvoj prađed bio u zabludi, onda yi možda i ti u zabludi, ili ja, ili bilo ko. Onda niciji iskaz o sopstvenom identitetu nista ne vredi tj svi su u nekoj zabludi jer svaciji identitet tako 1 contingency u nekom trenutku. Sto u stvari i jeste, ali ne zato sto sto preskrabamo identitet nekog pretka, iako ga, u prenosnom smislu, zaista i preskrabamo. Ali  ne bukvalno, ne tako sto mu "kazemo" - ti ne znas o cemu pricas, ne znas kosmos štasmos, ja cu da ti "kazem". To je nasilje nad proslom stvarnoscu, to je direktno otvaranje puta da to isto i tebi neko nesto slicno kaze. Jergovic je tu mnoooogo bolji kad kaze - jeste, bili su Srbi...ali vi koji ste danas Srbi, vi niste bas isti oni Srbi kad su i oni bili Srbi. E - to, to otvara prostor za pravu dijalekticku raspravu. Mada ne dijalektickog materijalizma.
    Notxor

Post by Notxor 2021-12-09, 11:22

Tekst je ok, mada zaobilazi planinu po imenu Sava Kovačević koji je bio i Srbin i Crnogorac i komunista.

Meni su zanimljiviji savremeni trendovi u Crnoj Gori gde prema nekim diskusijama u skupštini i ne žive Srbi već posrbice (Srbi su u Srbiji), SPC nije srpska već Crkva Srbije, za razliku od Crnogorske pravoslavne crkve koja je crkva svih Crnogoraca, ali, zanimljivo, ne Crkva Crne Gore da se ne uvrede Bošnjaci, Albanci, Hrvati...

I ovde ima glupaka za koje su Bošnjaci poturice ali ih ne zovu tako u skupštini, takođe nisam čuo da neko zove katoličku crkvu zove hrvatskom ili mađarskom.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2021-12-09, 12:50

Ma tekst nije ok uopste (sry Blitva) i to dok ni ne udjemo u lokalne stvari...
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva 2021-12-09, 13:28

Mór Thököly wrote:Ma tekst nije ok uopste (sry Blitva) i to dok ni ne udjemo u lokalne stvari...
    Ma sve pet More, zato sam i stavila tu da vidim tumačenja.

_____
    Notxor

Post by Notxor 2021-12-09, 15:45

Ja sam čitao tekst bez nekih pretenzija osim da relaksira fetišizam nacionalnih identiteta, ali kapiram - tako i ja u kafani kad mi donesu jelovnik sa lošim kerningom - pa jebote, koliko godina postoji indesign i optical kerning?!!!! baš me briga što su kerning u fontu za dcroat prepisali od eth kad su to 2 različita slova!!!!

_____
    паће

Post by паће 2021-12-09, 16:08

Notxor wrote:Ja sam čitao tekst bez nekih pretenzija osim da relaksira fetišizam nacionalnih identiteta, ali kapiram - tako i ja u kafani kad mi donesu jelovnik sa lošim kerningom - pa jebote, koliko godina postoji indesign i optical kerning?!!!! baš me briga što su kerning u fontu za dcroat prepisali od eth kad su to 2 različita slova!!!!

Најгора кафана на ту тему је „Данијела“ у Сутјесци. Имали су велику таблу на источном улазу у село, коју сам редовно читао као „DANI JELA“, и мислио како је то баш добар назив за кафану, оно седнеш и једеш данима, трајна светковина... Кад оно фирмописац није чуо за пропорционално фонтање.

Кад сам једном видео фирму над кафаном, написану како ваља, баш сам се разочарао.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Sotir

Post by Sotir 2021-12-09, 16:54

Notxor wrote:Ja sam čitao tekst bez nekih pretenzija osim da relaksira fetišizam nacionalnih identiteta, ali kapiram - tako i ja u kafani kad mi donesu jelovnik sa lošim kerningom - pa jebote, koliko godina postoji indesign i optical kerning?!!!! baš me briga što su kerning u fontu za dcroat prepisali od eth kad su to 2 različita slova!!!!
    Lol брате, па то нико не ради, да се мучи да преписује кернинг. Само ископира слово и то је то. 

Ликови обично смандрљају фонт потпуно без кернинга, па ко га ј. Други парови су ту доста видљивији.

Post by Sponsored content

Current date/time is 2024-11-08, 09:33