WATCH: A displaced Syrian creates a nearly 40-meter-long model of Palmyra’s historic city pic.twitter.com/Bq50pYoV04
— Reuters (@Reuters) October 16, 2021
istorijski fragmenti
- Post n°301
Re: istorijski fragmenti
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°302
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°303
Divan kolekcionarski primerak auto-karte kraljevine Jugoslavije. Za znalce, ljubitelje i profesionalce.@LidijaPiroski zar ne? pic.twitter.com/pDYY4eIPnk
— Božidar Milinković (@psittarch) October 30, 2021
- Guest
- Post n°304
Divan je. Budi momentalnu nostalgiju i viziju putovanja nekim šik oldtajmerom :ok_hand:
— LaSangoma (@LidijaPiroski) October 30, 2021
- Post n°305
Turul madár wrote:mogu zamisliti kurčevo uživanje u putovanju putevima predratne jugoslavije. sere mi se od te pseudonostalgije
Таква пресеравања ме редовно подсете на једну СФ причу о лику из градске чистоће, оно са брезовом метлом, коме дође свемирска полиција и кажу му да је неком грешком он у погрешном веку, треба да је на царском дворцу неких триста година раније, тамо он недостаје, у том скупу краљевских и племићких достојанственика, дворских дама, дворана, и ако би био љубазан да потпише да ће да заузме своје место тамо па да свемир дође у равнотежу... хвала, 3, 4, сад. И лик се нађе на месту коњушара.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°306
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°307
Thread: During the Battle of Dien Bien Phu in 1954, the Viet Minh 312th Division was one of the first units to attack the French positions. Amongst their ranks was an unusual figure- a tall, blue-eyed man: Captain Stefan Kubiak, from Poland.
— Jake Holliday (@J_O_Holliday) November 16, 2021
Here is his incredible story. pic.twitter.com/VQl2lzvJj9
- Post n°308
_____
- Post n°309
:red_circle:Exclusive: Paris' fire-ravaged Notre-Dame cathedral risks resembling a "politically correct Disneyland" under controversial plans for its renovation seen by the @TelegraphWorld
— Telegraph World News (@TelegraphWorld) November 26, 2021
Here's what they have planned:arrow_down:https://t.co/SmSKeX2Qrh pic.twitter.com/ygh8gKPy1g
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°310
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°311
Radi se o dokumentarno-igranoj seriji od lika koji je radio Hrvatske kraljeve, jako je šarena a soundtrack je takav da ti dođe da tetoviraš pleter
Still better than Matanić
_____
- Post n°312
Bleeding Blitva wrote:Nakon serijala NDH, a prije serijala Hrvatsko proljeće i Kako je obranjena Hrvatska da nam ne bude dosadno i nehrvatsko tu je Doba uskoka
Radi se o dokumentarno-igranoj seriji od lika koji je radio Hrvatske kraljeve, jako je šarena a soundtrack je takav da ti dođe da tetoviraš pleter
To je već napravljeno i prikazano.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°313
_____
- Guest
- Post n°314
- Guest
- Post n°315
- Post n°316
Bleeding Blitva wrote:Nakon serijala NDH, a prije serijala Hrvatsko proljeće i Kako je obranjena Hrvatska da nam ne bude dosadno i nehrvatsko tu je Doba uskoka
Ovo moram pogledati, ali strepnja mi je dublja od nade
- Post n°317
Komentar da su Crngorci izmislili nova slova mu je bezveze, ali ne vidim da je legitimizira srpski nacionalni identitet nauštrb crnogorskog, niti da je jedan vredniji od drugog bez obzira na vremešnost.
_____
- Post n°318
Ali u tekstu ima gomila gluposti.
Biti deo slovenskog ili ilirskog plebsa na Balkanu za plemstvo je bilo nezamislivo.
Ne znam sta hoce da kaze, niti sta je "plebs" u srednjem veku, ali ti ljudi nisu uopste bezali od slovenskog porekla i imena.
- Post n°319
- Post n°320
Meni su zanimljiviji savremeni trendovi u Crnoj Gori gde prema nekim diskusijama u skupštini i ne žive Srbi već posrbice (Srbi su u Srbiji), SPC nije srpska već Crkva Srbije, za razliku od Crnogorske pravoslavne crkve koja je crkva svih Crnogoraca, ali, zanimljivo, ne Crkva Crne Gore da se ne uvrede Bošnjaci, Albanci, Hrvati...
I ovde ima glupaka za koje su Bošnjaci poturice ali ih ne zovu tako u skupštini, takođe nisam čuo da neko zove katoličku crkvu zove hrvatskom ili mađarskom.
_____
- Post n°321
- Post n°322
Ma sve pet More, zato sam i stavila tu da vidim tumačenja.Mór Thököly wrote:Ma tekst nije ok uopste (sry Blitva) i to dok ni ne udjemo u lokalne stvari...
_____
- Post n°323
_____
- Post n°324
Notxor wrote:Ja sam čitao tekst bez nekih pretenzija osim da relaksira fetišizam nacionalnih identiteta, ali kapiram - tako i ja u kafani kad mi donesu jelovnik sa lošim kerningom - pa jebote, koliko godina postoji indesign i optical kerning?!!!! baš me briga što su kerning u fontu za dcroat prepisali od eth kad su to 2 različita slova!!!!
Најгора кафана на ту тему је „Данијела“ у Сутјесци. Имали су велику таблу на источном улазу у село, коју сам редовно читао као „DANI JELA“, и мислио како је то баш добар назив за кафану, оно седнеш и једеш данима, трајна светковина... Кад оно фирмописац није чуо за пропорционално фонтање.
Кад сам једном видео фирму над кафаном, написану како ваља, баш сам се разочарао.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°325
Lol брате, па то нико не ради, да се мучи да преписује кернинг. Само ископира слово и то је то.Notxor wrote:Ja sam čitao tekst bez nekih pretenzija osim da relaksira fetišizam nacionalnih identiteta, ali kapiram - tako i ja u kafani kad mi donesu jelovnik sa lošim kerningom - pa jebote, koliko godina postoji indesign i optical kerning?!!!! baš me briga što su kerning u fontu za dcroat prepisali od eth kad su to 2 različita slova!!!!
Ликови обично смандрљају фонт потпуно без кернинга, па ко га ј. Други парови су ту доста видљивији.