VAKCINA
- Guest
- Post n°701
Re: VAKCINA
Tamo se takmiče u očaju, kao da imamo najgoru kampanju vakcinacije na planeti.
- Post n°702
A zapravo imamo najbolju.
- Post n°704
Sinofarm i Sputnik (punjenje) su politika. Pravi uspeh ove vlasti je kontinuirano stizanje po 100k doza fajzera nedeljno. Koliko god ih ne podnosili za to im srvarno treba odati priznanje
- Post n°705
200k najavljuju u ponedeljak, ne znam da li je izuzetak ili će tako biti u buduće
- Post n°706
San Saba Songbird wrote:Tamo se takmiče u očaju, kao da imamo najgoru kampanju vakcinacije na planeti.
ne znam jel si ukačio onog što je primio fajzer u dz, pa priča kako su svi fini i kulturni,
prava ekipa a ne k'o seljana ispred kovid ambulante
- Post n°707
Ne znam ni ja ali i 100k doza svake nedelje je objektivno ozbiljan uspeh u ovim uslovima. Samo to da imamo mogli bismo da vakcinisemo svakog radnog dana po 20k ljudi što bi takođe bio ogroman uspeh s obzirom na to ko smo i šta smo i gde smo
- Post n°708
San Saba Songbird wrote:Ne bih baš ni tako daleko išao
Svi izgleda zaboravljaju ko smo, gde smo i šta smo, to jest ne uzimaju u obzir šta je ovde moguće a šta ne.
Vakcinisanje u Srbiji je fantastičan primer dobrog resource managementa.
- Post n°709
Mór Thököly wrote:Sinofarm i Sputnik (punjenje) su politika. Pravi uspeh ove vlasti je kontinuirano stizanje po 100k doza fajzera nedeljno. Koliko god ih ne podnosili za to im srvarno treba odati priznanje
Pa ne. Mssm jesu i politika ali su i realna i dostupna rešenja.
- Post n°710
ćaća wrote:Mór Thököly wrote:Sinofarm i Sputnik (punjenje) su politika. Pravi uspeh ove vlasti je kontinuirano stizanje po 100k doza fajzera nedeljno. Koliko god ih ne podnosili za to im srvarno treba odati priznanje
Pa ne. Mssm jesu i politika ali su i realna i dostupna rešenja.
Ne, nego mislim - bez politike to ne bi islo. Ovde nema politike, cist biznis i vrhunski su odigrali, bukvalno da ne verujes.
Last edited by Mór Thököly on Thu Apr 15, 2021 10:09 pm; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°711
@ćaća
meni to apsolutno ne ide u glavu. ova vlast ne ume da poploča jedan trg, a epidemiološki deo priče je katastrofalan. da li su platili neke ljude sa iskustvom u crisis managementu, ili šta već...
meni to apsolutno ne ide u glavu. ova vlast ne ume da poploča jedan trg, a epidemiološki deo priče je katastrofalan. da li su platili neke ljude sa iskustvom u crisis managementu, ili šta već...
- Korisnik
- Post n°712
nije da ne ume da poploča nego neće da uradi kako treba jer nema uglavljivanja onda
- Post n°713
I meni je to misterija al mislim da ih je samo usralo uz jos neke faktore. Ono,koka, zrno,nabodSan Saba Songbird wrote:@ćaća
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°714
Mór Thököly wrote:Ne znam ni ja ali i 100k doza svake nedelje je objektivno ozbiljan uspeh u ovim uslovima. Samo to da imamo mogli bismo da vakcinisemo svakog radnog dana po 20k ljudi što bi takođe bio ogroman uspeh s obzirom na to ko smo i šta smo i gde smo
ćaća wrote:San Saba Songbird wrote:Ne bih baš ni tako daleko išao
Svi izgleda zaboravljaju ko smo, gde smo i šta smo, to jest ne uzimaju u obzir šta je ovde moguće a šta ne.
- Post n°715
kapetanm wrote:Vidi vraga, nusam znao da to to uhvatilo
Ajde budi umeren u svemu i oporavi se sto pre
samo da izodgovaram na razne hintove i hipoteze
kovid nisam imao, barem ne da znam, sa ovom krštenicom i pridruženim faktorima nema šanse da prođem asimptomski. isto žena sa kojom delim krevet, ništa.
radili su mi samo antigenski test - negativan - niko (uključujući i osoblje bolnice) ne može da uđe bez toga (ograda: ne znam kako je za neležeći deo - ja sam bio na urgentnom internom)
ja imam gomilu pridruženih faktora koji su mogli da dovedu do začepljenja glavne arterije ali je bizaran podatak koji je zbunio lekare da sam tačno pre 2 meseca nosio holter 24h (zbog neke minorne aritmije koja me nervirala pa sam hteo da to rešim. na tom EKG snimku ne postoji ništa što upućuje na ovakav ishod, najnenormalnija stvar je bio povišen prosečan puls 92. dakle pretpostavka je da se nešto desilo u ova 2 meseca od tada. jeste bilo stresa, pragnjadi i slično ali brate 99% začepljenje glavne uz 0% začepljenja ostale dve arterije je sumnjivo i upućuje na trombčinu.
bilo kako bilo ja ne mislim da je ovo (samo) vakcina, isto bi se sutra ponovo vakcinisao kao što hoću kada istekne rok trajanja ove u meni. verujem da je kumulativni rad raznih okolnosti, novijih i starijih. ali pozivam na oprez naročito tamo gde postoje dodatni rizici i praćenje stanja neko vreme.
konačno, ovo mi je bitno da kažem, ne znam za druge bolnice ali VMA radi apsolutno briljantno u celoj ovoj kovid furtutmi. prijemno odeljenje hitne pomoći je pod bezumnim pritiskom bukvalno ludih, izbezumljenih ljudi - kovidaši koji imaju druge tegobe na silu pokušavaju da provale unutra... prva asocijacija mi je bila najezda gubavaca (izvinjenje svima, znam da zvuči ružno ali jbga...) žena pred vratima prijema stoji sa majkom, drži PCR njen pozitivan test u rukama i ponavlja nećete me zaustaviti moja majka mora ući unutra.... svaka čast ljudima koji tamo rade, ležao sam svojevremeno 2 nedelje u urgentnom i ovo je bukvalno ne samo bolnica majka debejkija u hjustonu nego diznilend u poređenju.
jedina frka koju imam je samo da nisam fasovao kovid unutra ili možda još gore neku klostridiju ali so far so good.
over & out, hvala svima još jednom. sve se dobro završilo, fingers crossed.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°716
The EU is to receive 50 million more doses of the Pfizer/BioNTech Covid-19 vaccine in the next three months, European Commission President Ursula von der Leyen has said | Follow live updates: https://t.co/0b40GLc30A pic.twitter.com/TXDrsN2QNV
— RTÉ News (@rtenews) April 14, 2021
- Post n°717
Marius Lăcătuș wrote:kapetanm wrote:Vidi vraga, nusam znao da to to uhvatilo
Ajde budi umeren u svemu i oporavi se sto pre
samo da izodgovaram na razne hintove i hipoteze
kovid nisam imao, barem ne da znam, sa ovom krštenicom i pridruženim faktorima nema šanse da prođem asimptomski. isto žena sa kojom delim krevet, ništa.
radili su mi samo antigenski test - negativan - niko (uključujući i osoblje bolnice) ne može da uđe bez toga (ograda: ne znam kako je za neležeći deo - ja sam bio na urgentnom internom)
ja imam gomilu pridruženih faktora koji su mogli da dovedu do začepljenja glavne arterije ali je bizaran podatak koji je zbunio lekare da sam tačno pre 2 meseca nosio holter 24h (zbog neke minorne aritmije koja me nervirala pa sam hteo da to rešim. na tom EKG snimku ne postoji ništa što upućuje na ovakav ishod, najnenormalnija stvar je bio povišen prosečan puls 92. dakle pretpostavka je da se nešto desilo u ova 2 meseca od tada. jeste bilo stresa, pragnjadi i slično ali brate 99% začepljenje glavne uz 0% začepljenja ostale dve arterije je sumnjivo i upućuje na trombčinu.
bilo kako bilo ja ne mislim da je ovo (samo) vakcina, isto bi se sutra ponovo vakcinisao kao što hoću kada istekne rok trajanja ove u meni. verujem da je kumulativni rad raznih okolnosti, novijih i starijih. ali pozivam na oprez naročito tamo gde postoje dodatni rizici i praćenje stanja neko vreme.
konačno, ovo mi je bitno da kažem, ne znam za druge bolnice ali VMA radi apsolutno briljantno u celoj ovoj kovid furtutmi. prijemno odeljenje hitne pomoći je pod bezumnim pritiskom bukvalno ludih, izbezumljenih ljudi - kovidaši koji imaju druge tegobe na silu pokušavaju da provale unutra... prva asocijacija mi je bila najezda gubavaca (izvinjenje svima, znam da zvuči ružno ali jbga...) žena pred vratima prijema stoji sa majkom, drži PCR njen pozitivan test u rukama i ponavlja nećete me zaustaviti moja majka mora ući unutra.... svaka čast ljudima koji tamo rade, ležao sam svojevremeno 2 nedelje u urgentnom i ovo je bukvalno ne samo bolnica majka debejkija u hjustonu nego diznilend u poređenju.
jedina frka koju imam je samo da nisam fasovao kovid unutra ili možda još gore neku klostridiju ali so far so good.
over & out, hvala svima još jednom. sve se dobro završilo, fingers crossed.
prijavljuj se ovde povremeno da znamo da si dobro
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°718
Mór Thököly wrote:Mór Thököly wrote:Ne znam ni ja ali i 100k doza svake nedelje je objektivno ozbiljan uspeh u ovim uslovima. Samo to da imamo mogli bismo da vakcinisemo svakog radnog dana po 20k ljudi što bi takođe bio ogroman uspeh s obzirom na to ko smo i šta smo i gde smoćaća wrote:
Kosmos, stasmos i gdesmos.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°719
moje laičko mišljenje je da smo u odličnoj poziciji ako zaživi ta proizvodnja/sklapanje Sputnjika bez smetnji. Naime, ova bolest će trajno postojati, to je tako očigledno
- Post n°720
Маријусе,
држи се, одмарај и не нервирај.
Свако добро.
држи се, одмарај и не нервирај.
Свако добро.
- Post n°721
ne daj se gayyo, ti si nam jednini yvijeydas na forumu
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Guest
- Post n°723
nalog sa ženinog laptopa wrote:ne daj se gayyo, ti si nam jednini yvijeydas na forumu
iz sokoca
- Guest
- Post n°725
ontheotherhand wrote:nije da ne ume da poploča nego neće da uradi kako treba jer nema uglavljivanja onda
ja mislim da ne ume, već 30+ godina opada kvalitet onoga što radimo i sve je manje ljudi koji znaju da urade posao majstora