Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

VAKCINA

Anonymous
    Guest

VAKCINA - Page 13 Empty Re: VAKCINA

Post by Guest Tue 6 Apr - 15:29

Mór Thököly wrote:Ako nije revakcina, nema sanse da u Srbiji 100k ljudi ceka sa prijavom za Fajzer

pa većina je druga doza
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue 6 Apr - 15:30

San Saba Songbird wrote:Počinjem da osećam ozbiljnu distancu prema svojoj generaciji. 

To ti je generacijski

Last edited by Mór Thököly on Tue 6 Apr - 15:32; edited 1 time in total
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue 6 Apr - 15:31

Turul madár wrote:
    Mór Thököly wrote:Ako nije revakcina, nema sanse da u Srbiji 100k ljudi ceka sa prijavom za Fajzer

pa većina je druga doza

Ja bih ipak probao da sam u fazonu da sada hocu/mogu da primim Fajzer
    boomer crook

Post by boomer crook Tue 6 Apr - 15:32

ma kao da su se pixies slusalli toliko u nasoj generaciji. sada odjednom svi ko da su konzumirali samo indies uk chart

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue 6 Apr - 15:35

boomer crook wrote:ma kao da su se pixies slusalli toliko u nasoj generaciji. sada odjednom svi ko da su konzumirali samo indies uk chart

Pa ito je tacno. Kod mene u odeljenju od 39 recimo nas 11-12. Sto je recimo prosek i za neko britansko odeljenje u to vreme.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue 6 Apr - 15:36

boomer crook wrote:ma kao da su se pixies slusalli toliko u nasoj generaciji. sada odjednom svi ko da su konzumirali samo indies uk chart
    Aha  VAKCINA - Page 13 3579118792 Ma sve to je posledica nestašice normalizovanog mainstreama ranih devedesetih. KLF se bre kod prosečnih padavičara smatrao muzikom za šabaneriju. 
    Ali ovo je baš digresija.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Tue 6 Apr - 15:37

ima ekv 

ha ha

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue 6 Apr - 15:37

ja nisam znao za muziku dok se nije pojavio internet, u stvari malo pre, zahvaljujući Atlantisu, zbog koga sam prvi put koristio gradski prevoz

nisam skoro nikada išao na koncerte, ništa me to nije privlačilo

pre toga, o muzici sam znao ono što sam čitao, knjige su mi bile pristupačnije od kaseta, ploča i sličnog, nisam imao drugove od kojih bi se grebao za tako nešto, a ni pare za taj tip troškova

posledica je da o tome svemu imam nakaradne stavove, uglavnom izgrađene na osnovu ljudi, a ne dela
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Tue 6 Apr - 15:38

i ja isto

ja sam isao na koncerte rage against machine fazon iz neznanja

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    kondo

Post by kondo Tue 6 Apr - 16:02

San Saba Songbird wrote:mislim ZAISTA ti ne treba nikakav napor da slušaš Pixies.

ajde ne preteruj, nisu tvoji slušali pixies

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    ficfiric

Post by ficfiric Tue 6 Apr - 16:13

San Saba Songbird wrote:Počinjem da osećam ozbiljnu distancu prema svojoj generaciji. Prerano omatoreli, zakopani u kulturne fetiše iz adolescencije, misle da je neki podvig to što su cirkali i duvali i slušali isto što i svi drugi.

Moj razgovor sa jednom ortakinjom pre par godina:

- Komsija je juce slavio osamnaesti rodjendan i od pica su kupovali samo pivo

- I?

- Sta i? Pa, svi imaju 17-18 godina i svi allkoholisu, niko ne pije sok.

Gledam, ne znam sta da kazem, ne znam da li se zeza

- Sta me gledas

- Cek bre, zar nisam licno ja, licno tebe izvlacio pijanu iz Save kad si imala 14 godina

- A, to je drugo

_____

Uprava napolje!

boomer crook

Post by boomer crook Tue 6 Apr - 16:17

Marius Lăcătuș wrote:
    San Saba Songbird wrote:mislim ZAISTA ti ne treba nikakav napor da slušaš Pixies.

ja sam slusao pixies i jos upoznao nekog amera iz bostona i sokirao se sto on ne zna ko je frank black jel sam mislio, autosovinista kakav jesam, da tamo svi znaju za njih i samo to pice.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Tue 6 Apr - 16:18

San Saba Songbird wrote:
    Aha  VAKCINA - Page 13 3579118792 Ma sve to je posledica nestašice normalizovanog mainstreama ranih devedesetih. KLF se bre kod prosečnih padavičara smatrao muzikom za šabaneriju. 
    Ali ovo je baš digresija.

ih bre ko su ti sladokusci. meni bilo jasno da su ono "koncept". ali kapiram da je tada jos bila ona prica o tome da li si za ili protiv GITARA.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue 6 Apr - 16:29

ficfiric wrote:
    San Saba Songbird wrote:Počinjem da osećam ozbiljnu distancu prema svojoj generaciji. Prerano omatoreli, zakopani u kulturne fetiše iz adolescencije, misle da je neki podvig to što su cirkali i duvali i slušali isto što i svi drugi.

- I?

- Sta me gledas

- Cek bre, zar nisam licno ja, licno tebe izvlacio pijanu iz Save kad si imala 14 godina

- A, to je drugo

Pa vis da je sekla vodom.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    plachkica

Post by plachkica Tue 6 Apr - 16:34

pa jebote

https://www.theguardian.com/world/2021/apr/06/ema-finds-clear-link-between-astrazeneca-vaccine-and-blood-clots?fbclid=IwAR2cpj8hF2E0eefoVVupjP_eZIDGCKmyo0ljFtM_z_FEsvLQPd-aKcnaUKo

EU drug agency denies already finding causal link between AstraZeneca vaccine and blood clots
    European Medicines Agency says review ongoing after head of vaccines spoke of ‘clear’ association
    plavaivy

Post by plavaivy Tue 6 Apr - 16:36

ficfiric wrote:

- I?

- Sta me gledas

- A, to je drugo

pa to...ja se samo setim drugaricinog 16tog rodjendana na kom su  cela kuca,dvoriste i cela ulica bile ispovracane,neko je spavao u kadi punoj povracke i morali smo da razvalimo vrata jer se zakljucao,drugarica visila sa moje 3m visoke kapije jer nije skontala kako se otvara pa krenula da preskace...a sve se desavalo na 5m od moje kuce...uopste ne znam kako su roditelji sve to (pre)trpeli...
    a o kasnijim nezgodama da ne pricam...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue 6 Apr - 16:39

boomer crook wrote:
    Marius Lăcătuș wrote:

ja sam slusao pixies i jos upoznao nekog amera iz bostona i sokirao se sto on ne zna ko je frank black jel sam mislio, autosovinista kakav jesam, da tamo svi znaju za njih i samo to pice.
    Ako može bez kvotovanja budalaština, bilo bi super, hvala.

Post by MNE Tue 6 Apr - 16:45

plachkica wrote:pa jebote

https://www.theguardian.com/world/2021/apr/06/ema-finds-clear-link-between-astrazeneca-vaccine-and-blood-clots?fbclid=IwAR2cpj8hF2E0eefoVVupjP_eZIDGCKmyo0ljFtM_z_FEsvLQPd-aKcnaUKo

EU drug agency denies already finding causal link between AstraZeneca vaccine and blood clots
    European Medicines Agency says review ongoing after head of vaccines spoke of ‘clear’ association
    i loša reklama je dobra reklama
    ćaća

Post by ćaća Tue 6 Apr - 16:46

Association da, causality ne mogu još da utvrde, nemaju dovoljno podataka. Svejedno incidencija nije visoka. Proplematično je to što je MHRA prijavila sličan broj reakcija na 20 miliona vakcinisanih kao i Nemci na 2 miliona. To znači ili da Britanci kriju podatke ili ih neadekvatno prikupljaju.

Uzgred, po standardnoj Yellow Card metodologiji prikupljanja podataka o ADR, uhvati se možda 10% slučajeva.
    plachkica

Post by plachkica Tue 6 Apr - 17:42

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue 6 Apr - 17:44

pa ko nutela, za socko tržište socko verzija
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue 6 Apr - 17:54

Zanima me sta ce nama poslati da pakujemo...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue 6 Apr - 17:54

Ako je istina naravno
    bemty

Post by bemty Tue 6 Apr - 18:03

ćaća wrote:

Association da, causality ne mogu još da utvrde, nemaju dovoljno podataka. Svejedno incidencija nije visoka. Proplematično je to što je MHRA prijavila sličan broj reakcija na 20 miliona vakcinisanih kao i Nemci na 2 miliona. To znači ili da Britanci kriju podatke ili ih neadekvatno prikupljaju.

Uzgred, po standardnoj Yellow Card metodologiji prikupljanja podataka o ADR, uhvati se možda 10% slučajeva.

u britaniji je AZ mnogo vise rasporedjena po demografskim kategorijama. u nemackoj je nisu jedno vreme davali starijima od 65, a medju mladjima su imali prioritetne grupe u koje su upadali i zaposleni u skolama (mahom zene) i jos jedna profesija koje ne mogu sad da se setim... uglavnom, ako je veci deo problema prisutan kod mladjih zena, a u Nemackoj su uglavnom pelcovali mladje zene ovom vakcinom, moguce je da je problem tamo bio vidljiviji. takodje je moguce, posto se radi o izuzetno retkom dogadjaju, da se radi i o genetskim predispozicijama koje su u nekim regijama prisutnije. nhs prikuplja podatke vrlo priljezno i jako bi me cudilo da se nesto krije na nivou drzave. prosto mislim da ne bi moglo da prodje, da ne bi imao ko da spreci objavljivanje u medicinskim casopisima.

_____
    Warning: may contain irony.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Tue 6 Apr - 19:23

Ja se sećam, kad sam bio dječarac, domaćih kanala koji su puštali stranu muziku.  Objektivno, najviše su se britanci puštali. I ovi naši što kopiraju britance.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Sat 16 Nov - 23:19