WW2 revizionizam
- Post n°351
Re: WW2 revizionizam
Vladimir M. Gajic verovatno i za njim tuguje kada kuka za svima sto vrede sto ih komunisti pobise nakon rata.
- Post n°352
Rešenje Višeg suda u Valjevu: Četnički komandant Nikola Kalabić opet rehabilitovan https://t.co/KU3qIDZHU7
— Danas (@OnlineDanas) August 6, 2022
- Post n°353
Dok potomci tvrde da nema dokaza da je Kalabić odgovoran za zločine, te da će sud na osnovu dokaza “razotkriti gnusne laži koje su o njemu širili komunisti“, Jelena Đureinović navodi da dokumentacija i prepiske iz perioda rata potvrđuju njegovu odgovornost za tzv. čišćenja komunista, teror, pljačke, premlaćivanje i pokolj nad civilima u Srbiji.
“Na primer, pokolj u Kopljaru kod Aranđelovca, u decembru 1943. gde je ubijeno 20 ljudi, gde on sam u depeši piše – sve sam ih poklao. Imamo 1944. Banju, Mali Požarevac, Drugovac. Godine 1942. i 1943. dosta upada u sela, klanja ljudi, posebno u okolini Aranđelovca.
Imamo dokumente i četničkog pokreta, pa tako za Rudnički kraj postoji i pismo jednog anonimnog oficira Draži Mihailoviću, koji kaže da su pedeset posto žrtava tih pokolja nevini ljudi, a da se u izveštajima predstavljaju kao da to nisu.
I ono što se često dešava je da se žrtve predstavljaju kao komunisti jer bi onda to trebalo da bude legitiman zločin“, navela je Đureinović za Radio Slobodna Evropa još 2017. Kada je Sud u Valjevu odložio odluku o zahtevu za rehabilitaciju četničkog komandanta Nikole Kalabića.
Valjda je to mislio metaforički.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°355
plachkica wrote:Rešenje Višeg suda u Valjevu: Četnički komandant Nikola Kalabić opet rehabilitovan https://t.co/KU3qIDZHU7
— Danas (@OnlineDanas) August 6, 2022
Imali su stajling ko da su hteli da izgledaju kao u filmovima Veljka Bulajića
- Post n°357
Док Диси прати неке десничарке плавуше, промиче му фајт на ревизионистичком крилу између легенде четничког покрета, Милослава Самарџића, и младе наде, др Немање Девића из ИСИ.
Поруке су на њиховим профилима.
Распламсало се кад је неки дебили штовалац и изгледа бивши кућни гост Девића навео да је мајка Девића Хрватица удбашица, на шта је Самарџић реаговао тако што је питао за извор, а овај лик је рекао да је то зато што му је мајка из неког села
Млађани и неискусни Девић је очекивао да ће Самарџић да реагује због измишљених ад хоминем напада, не знајући да је то у ствари Самарџићев модус операнди.
А корени свађе Самарџић - ревизионистичком крило ИСИ вуку корене од раније. Самарџић је ватрени бранитељ Калабића, а ови ликови цитирају и оно што не иде томе у прилог.
Поруке су на њиховим профилима.
Распламсало се кад је неки дебили штовалац и изгледа бивши кућни гост Девића навео да је мајка Девића Хрватица удбашица, на шта је Самарџић реаговао тако што је питао за извор, а овај лик је рекао да је то зато што му је мајка из неког села
Млађани и неискусни Девић је очекивао да ће Самарџић да реагује због измишљених ад хоминем напада, не знајући да је то у ствари Самарџићев модус операнди.
А корени свађе Самарџић - ревизионистичком крило ИСИ вуку корене од раније. Самарџић је ватрени бранитељ Калабића, а ови ликови цитирају и оно што не иде томе у прилог.
- Post n°358
jel to onaj sto je pisao o "legalizovanim partizanima" zasnivajuci to na individualnim prelascima iz NOP u cetnicke odrede?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°362
Bujketova Cirilica o malom logorcicu Jasenovcu u kom su se sticenici ucili zanatima i igrali fudbal
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°364
Mór Thököly wrote:Tukli ko neće
Ali nema dokaza za to
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°365
Pre par godina je imao identičnu emisiju sa istim gostom. A i u međuvremenu ih je verovatno imao još desetak, nisam pratio.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°366
Da, sto posto, Vukić mu dođe ko neki joker zovi kad ne zna što će, uvijek mogu laprdati u slastama u Jasenovcu di su se izmjenjivali recepti dok su djeca pripremala priredbe.Erős Pista wrote:Pre par godina je imao identičnu emisiju sa istim gostom. A i u međuvremenu ih je verovatno imao još desetak, nisam pratio.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°367
_____
- Post n°368
ne znam gde je karađoka topik pa evo ovde
Од половине октобра 1944., оно што је требало да буде ослобођење, хиљадама београђана постало је последње време а милионима јасна порука нових комунистичких власти. Ово место, једно од 211 откривених широм Србије, мора да постане место сећања и опомене, као залог боље будућности. pic.twitter.com/uHzRc8B6tE
— Филип Карађорђевић (@PrincFilip1) November 5, 2022
- Post n°369
Pa to i jeste bilo mesto opomene.
- Post n°370
aoo sunce ti bogovo pic.twitter.com/02M7MPbnmv
— Radomir Martin:tm: (@radomir_martin) November 5, 2022
_____
- Post n°371
Zarad nacionalnog jedinstva i pomirenja pljuvacemo jednu stranu i maksimalno promovisati gubitnike.
- Post n°372
Заболе ме што су били на губитку. Кажи лепо поражени.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°373
Pa necemo reci da su porazeni, zbogradi nacionalnog jedinstva i pomirenja. Samo cemo dodati da prokleti boljsevici nista dobro nisu napravili i da su naneli silno zlo srpskom narodu.
- Post n°374
https://www.politika.rs/scc/clanak/527685/Crne-samije-ponovo-medu-Srbima
_____
- Post n°375
prelepo
партизанске јединице састављене од муслимана и усташа
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama