Sad mora da nabave reflektor u cz-u da bi mogla da nastavi sa fotosintezomErős Pista wrote:disident wrote:Treca uhapsena je Marija Stojakovic, ona sto zivi na svetlosti i vazduhu i vodi godinama antivax kanale.
I bila je u pravu, cekala je corka.
Virus
- Post n°776
Re: Virus
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°777
msm ko da je nešto bitno, smatra se da je potreban procenat vakcinisanih da bi se postigao kolektivni imunitet, odnosno zaustavilo širenje virusa preko 70, ako ne i 80%. to je svuda nedostižno bez obavezne vakcinacije, možda kina jedina postigne.
- Korisnik
- Post n°778
niz
2 glavne sestre u bolnici u kojoj radim su sahranile svaka svog oca i sutradan se vratile na posao, svaki dan mi dolaze medicinari koji se raspadaju, jedna je iščašila rame izludela skidajući skafander posle smene, kaze:
— mali ju-ju (@aukurast) April 1, 2021
- Post n°779
ta bolnica je u italiji, što znači da je stanje u srbiji mnogo gore
- Post n°780
Brnabić: Krizni štab u 16 sati o popuštanju mera
Sednica Kriznog štaba održaće se danas u 16 sati najavila je premijerka Ana Brnabić. Ona je istakla da će biti razmatrano potencijalno popuštanje mera, budući da se vidi stagnacija u broju novozaraženih.
“Razgovaraćemo o tome koliko je moguće popuštanje mera jer vidimo stagnaciju u broju novozaraženih, čak i blagi pad”, izjavila je premijerka.
Nakon više dana odlaganja sednice Kriznog štaba, u petak će se konačno održati dugo isčekivana sednica o kojoj će se raspravljati o eventualnim novim merama u borbi protiv virusa.
Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je jutros da su kovid bolnice zatrpane pacijentima i da nije vreme za popuštanje mera. Kako je još naveo, razmišlja se o otvaranju bašti kafića, gde bi važila posebna pravila, na primer da po osobi treba da se odvoji devet kvadratnih metara.
Zabrinutost je iskazao i direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin koji je rekao da je situacija veoma ozbiljna, te da zabrinjava broj preminulih.
“U kovid bolnici u Batajnici se trenutno leči 886 pacijenata, dok ih je u Infektivnoj klinici oko 106. Posebno jak udar u ovom talasu je na jedinice intezivne nege i često se dešavalo da pacijenti direktno sa prijema idu tamo”, izjavio je Ašanin.
Podsetimo, u poslednja 24 sata u Srbiji je evidentirano 4.810 novih slučajeva koronavirusa, dok je 37 osoba preminulo od posledica infekcije.
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°781
Žrtvuju celu godinu i vakcinaciju u celini zbog otvaranja kafana na nekoliko nedelja.
- Post n°782
Cekaj pa to je esencija srpske politicke kulture
- Post n°783
Али брате, чим је пао број оболелих, разматрамо отварање. Нема везе што су и даље велики бројеви.
- Post n°784
I to brojevi koje oni objavljuju
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°786
juče sam dosta km prešao, svuda su bašte bile pune, a svi kao uzmu za poneti
- Post n°787
Talason wrote:juče sam dosta km prešao, svuda su bašte bile pune, a svi kao uzmu za poneti
А малопре у БГ завршио шта сам имао, питам чоека да седнемо негде да попијемо кафу, каже нема нигде, све затворено. Врачар.
- Post n°788
danas oko 13h u cveću zla u nevesinjskoj minja miletić sa drugaricom za visokim stolovima ruča, doduše iz plastične kutije, jasno da je bilo za poneti sa ulaza 2 metra odatle. malo kasnije sam video komunce u njegoševoj, prazne bašte. mrzelo me da ih pratim da vidim kako će da izgleda da je poteraju.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°789
disident wrote:
Sad mora da nabave reflektor u cz-u da bi mogla da nastavi sa fotosintezom
sadly, fotosinteza nije besmislena.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°790
Navodni vlasnik jednog ugostiteljskog objekta na Vračaru pretio je smrću sanitarnim inspektorima Grada Beograda nakon što su napisali prekršajnu prijavu zbog kršenja protivepidemijskih mera u njegovom lokalu.
Besramni incident desio se 30. marta nešto posle 18.30 časova nedaleko od lokala. Inspektori su toga dana obavljajući službenu dužnost utvrdili kršenje mera u pomenutom lokalu koje je konstatovano zapisnički, nakon čega su izrečene i odgovarajuće mere, shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.
Nakon toga suočili su se sa psovkama ali i pretnjama fizičkom likvidacijom, zbog čega je postupala i policija.
- Inspektori su vršili vanredni nadzor, a kada su u bašti jednog lokala primetili uslužene goste, radnici lokala su objasnili da se nalaze u prekršaju te su napisali i prekršajni nalog. To isto ponovljeno je telefonom i vlasniku objekta. Krenuli su dalje ka drugom lokalu kako bi izvršili kontrolu, kada ih je susreo čovek koji se predstavio kao jedan od vlasnika lokala mašući papirima uz reči "Ko će ovo da plati?", nakon što mu je objašnjeno o čemu se radi i da je prekršaju odgovorio je uz psovke Je**ću vam mater, videćete vi, ubiću vas", priča izvor upućen u slučaj.
Kako objašnjava sagovornik, inspektori su nastavili dalje i došli u drugi lokal, kada je u prisustvu svedoka zazvonio telefon inspektorki, te su joj upućene i pretnje "Ku*ko, ubiću vas, naćiću vas, platićete mi" nakon čega je veza prekinuta. Nakon unošenja broja telefona u mobilnu aplikaciju uočena je fotografija osobe koja je malo pre toga pretila inspektorima, dodaje izvor.
Policijska patrola je stigla po pozivu radi podnošenja prijave.
Besramni incident desio se 30. marta nešto posle 18.30 časova nedaleko od lokala. Inspektori su toga dana obavljajući službenu dužnost utvrdili kršenje mera u pomenutom lokalu koje je konstatovano zapisnički, nakon čega su izrečene i odgovarajuće mere, shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.
Nakon toga suočili su se sa psovkama ali i pretnjama fizičkom likvidacijom, zbog čega je postupala i policija.
- Inspektori su vršili vanredni nadzor, a kada su u bašti jednog lokala primetili uslužene goste, radnici lokala su objasnili da se nalaze u prekršaju te su napisali i prekršajni nalog. To isto ponovljeno je telefonom i vlasniku objekta. Krenuli su dalje ka drugom lokalu kako bi izvršili kontrolu, kada ih je susreo čovek koji se predstavio kao jedan od vlasnika lokala mašući papirima uz reči "Ko će ovo da plati?", nakon što mu je objašnjeno o čemu se radi i da je prekršaju odgovorio je uz psovke Je**ću vam mater, videćete vi, ubiću vas", priča izvor upućen u slučaj.
Kako objašnjava sagovornik, inspektori su nastavili dalje i došli u drugi lokal, kada je u prisustvu svedoka zazvonio telefon inspektorki, te su joj upućene i pretnje "Ku*ko, ubiću vas, naćiću vas, platićete mi" nakon čega je veza prekinuta. Nakon unošenja broja telefona u mobilnu aplikaciju uočena je fotografija osobe koja je malo pre toga pretila inspektorima, dodaje izvor.
Policijska patrola je stigla po pozivu radi podnošenja prijave.
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°791
Tim ljudima treba nadoknaditi sve troskove, koliko god da kosta. Drzava je apsolutno odgovorna sto je doslo do ovakve eskalacije broja zarazenih.
- Post n°792
pa to i jeste problem - što niko ne dobija nikakve odštete
u grčkoj svi koji su zaposleni a prestali su da rade zbog vladinih mera dobijaju prosek primanja iz prethodnih meseci. moja komšinica bila fiktivno zaposlena da bi dobila boravak na ostrvu (zbog lakšeg kretanja tokom lokdauna) i od novembra prima neki grčki minimalac, isplatilo joj se.
takva mera ne postoji u srbiji
u grčkoj svi koji su zaposleni a prestali su da rade zbog vladinih mera dobijaju prosek primanja iz prethodnih meseci. moja komšinica bila fiktivno zaposlena da bi dobila boravak na ostrvu (zbog lakšeg kretanja tokom lokdauna) i od novembra prima neki grčki minimalac, isplatilo joj se.
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°793
ja bih ovom sirotom vlasniku uplatio nešto, jel ima račun negde, koji je kafić? da mu bar sudove malo perem za džabe.
- Post n°794
ko ih jebe, nevidljiva ruka trzista miki, nek krenu da kodirajuMarius Lăcătuș wrote:pa to i jeste problem - što niko ne dobija nikakve odštete
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°795
Mór Thököly wrote:Tim ljudima treba nadoknaditi sve troskove, koliko god da kosta. Drzava je apsolutno odgovorna sto je doslo do ovakve eskalacije broja zarazenih.
+1
Teraju ljude u ekonomsko samoubistvo i ocekuju da ovi to prihvate sa osmehom. To ne moze tako.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°796
ovog meseca je počeo tromesečni program bespovratne pomoći privredi za 15.000 RSD bruto po zaposlenom pod uslovom da 6 meseci nikome ne date otkaz (ili ako date odmah zaposlite nekoga na toj poziciji).
to nije ni trećina minimalca.
to nije ni trećina minimalca.
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°797
pola kafedžija su kriminalci i perači para. a i privredna strategija države minimarketaša i kafića i butikića polako počinje da puca. jebe mi se za većinu fila papučara koji su uzeli passat karavan, nike šorc i lokal, pa otišli u metro da kupuju za minimarket ili kafić, poslovne ideje lokalnih biznismena.
- Post n°798
alo bre gari govorimo o kuvarima konobarima šankerima vozačima logističarima dostavljačima i ostalo. što je toliko teško da se razume da baš ima puno ljudi koje je osakatila korona.
najtužnije mi je za kafanske muzikante. na stranu more čobana budala ali ima dobrih koje je ovo izbacilo na ulicu. stariji romski bračni par koji svira svaki dan kod kalenića, dao bi im 100e svaki put da imam.
najtužnije mi je za kafanske muzikante. na stranu more čobana budala ali ima dobrih koje je ovo izbacilo na ulicu. stariji romski bračni par koji svira svaki dan kod kalenića, dao bi im 100e svaki put da imam.
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°799
pa to je problem ekonomije zasnovane na minimarketu pečenjari i kafiću jbg, ovo je velika istorijska tačka za ekonomiju i poslove, neki se gase, neki transformišu, a nastaju i rastu potpuno novi jbg. koliko više klasičnih industrijskih radnika je stradalo i nestalo u tranziciji, nego kafanskih sada u pandemiji
- Guest
- Post n°800
uostalom kapitalizam privatno je svetinja, privatni kapital je najsposobniji, tržište ovo ono.
u socijalizmu je bilo 10 privatnih kafana na današnjih 10000
u socijalizmu je bilo 10 privatnih kafana na današnjih 10000