Virus
- Post n°76
Re: Virus
Pa nisi bezbedan (kolektivno) sa Sinofarmom. Ajde da se ne lazemo, Sinofarmiva vakcina je ok ako treba da te zastiti od idenja u bolnicu ili obostrane upale pluca, ali kao sredstvo kojim bi trebalo prekinuti transmisiju korone u populaciji to je daleko inferiornije sredstvo i od AZ, a od Fajzera da ne pricam. Jednostavno preveliki je broj ljudi kod kojih ne prozvodi dovoljmo antitela za to.
- Post n°77
zato udeo vakcinisanih treba da bude procentualno veći
- Guest
- Post n°79
Mór Thököly wrote:Pa nisi bezbedan (kolektivno) sa Sinofarmom. Ajde da se ne lazemo, Sinofarmiva vakcina je ok ako treba da te zastiti od idenja u bolnicu ili obostrane upale pluca, ali kao sredstvo kojim bi trebalo prekinuti transmisiju korone u populaciji to je daleko inferiornije sredstvo i od AZ, a od Fajzera da ne pricam. Jednostavno preveliki je broj ljudi kod kojih ne prozvodi dovoljmo antitela za to.
ja nemam podatke da tvrdim koja je vakcina bolja i pouzdanija
za sada izgleda da je to fajzer, ali nemam pojma
a nisam ni primetio da neko drugi ima
- Post n°80
Mislim, sve je to bilo ok kao hitna mera i i dalje je ok. Ali prerasta u strategiju. To mi se ne svidja. Jer na sve ovo, razboljevace se oni koji su dobili kineza. Prolazice lagano, ali bice dovoljno slucajeva da zdruzeno ta cinjenica, antivakseri, a mozda i opozicija, plus ovo iz EU, ucine da dovede vakcinaciju u kolaps.
- Post n°81
Talason wrote:Mór Thököly wrote:Pa nisi bezbedan (kolektivno) sa Sinofarmom. Ajde da se ne lazemo, Sinofarmiva vakcina je ok ako treba da te zastiti od idenja u bolnicu ili obostrane upale pluca, ali kao sredstvo kojim bi trebalo prekinuti transmisiju korone u populaciji to je daleko inferiornije sredstvo i od AZ, a od Fajzera da ne pricam. Jednostavno preveliki je broj ljudi kod kojih ne prozvodi dovoljmo antitela za to.
ja nemam podatke da tvrdim koja je vakcina bolja i pouzdanija
za sada izgleda da je to fajzer, ali nemam pojma
a nisam ni primetio da neko drugi ima
Sve vakcine su ok kao preventiva protiv smrti i tezih oblika. Ali jasno je vec sada koje se otprilike krecu u kojim okvirima po kolicini antitela. Anegdotalno je, ali je jasno.
- Guest
- Post n°82
razboljevaće se i oni koji su dobili druge vakcine, a u naredne dve godine je bitno primiti ono što je raspoloživo
do sada vakcinaciju nije završilo ni 1% svetske populacije
ogromna je prednost imati vakcine sada
do sada vakcinaciju nije završilo ni 1% svetske populacije
ogromna je prednost imati vakcine sada
- Post n°83
To sam i napisao upravo. Sada je bitno bilo sta.
- Post n°85
Kad kazem bilo sta, mislim bilo sta sto sprecava smet i hospitalizaciju.
- Post n°87
Talason wrote:da, razumem to
ja tebe pitam - zašto ne primamo svi fajzer?
sada, odmah
Zato sto ga nema. I to nije pitanje. Pitanje je sta ce nam strategija da ga ne primamo za npr 2-3 godine
.
Ja se zapravo i dalje nadam da ce nas izvaditi Sputnik.
- Guest
- Post n°88
pa nema razloga da ga nema
pre godinu dana je bilo apsolutno jasno da je jedini izlaz vakcina
pre godinu dana su mogli da budu izgrađeni kapaciteti, sitna podešavavanja i dovršavanje pogona za proizvodnju kada je postalo jasno koja vakcina radi
to nije bilo urađeno, a nije bilo prepreka da se uradi
onda jbg, nema niko pravo da kaže ne može sinofarm ili šta god
prebogata kuba završava 4 vakcine, a cela eu 0
pre godinu dana su mogli da budu izgrađeni kapaciteti, sitna podešavavanja i dovršavanje pogona za proizvodnju kada je postalo jasno koja vakcina radi
- Post n°89
I, ono, bilo bi lepo kada bi AV prestao da optuzuje bilo koga da vodi politiku "pilitika ispred zdravlja". To mozemo mi na forumu, ali svi znamo kako tece borba protiv covida u Srbiji i da je to suva politika.
- Post n°90
Talason wrote:pa nema razloga da ga nema
Ma bre ja ne branim postupak EU. Ali to sta ko ima ili nema "pravo"...
- Post n°91
To je poenta, ostalo (putovanja itd) je politika. (Pod "sve" podrazumevam ovo sto je do sada uslo u siru upotrebu)Mór Thököly wrote:
Sve vakcine su ok kao preventiva protiv smrti i tezih oblika.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°92
Mór Thököly wrote:Kad kazem bilo sta, mislim bilo sta sto sprecava smet i hospitalizaciju.
ni mesec dana do kompletne promene narativa
povratak u normalan život al zamalo, stativa
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°95
Bas,bas glupo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°96
Tomislav Momirovic
@TomaMomirovic
·
4m
Vakcinacija je uhvatila zamah, ali mi kratkoročno moramo pooštriti mere kako bi stabilizovali trenutno tešku situaciju. Moramo se pridržavati donetih mera, nastaviti sa masovnom vakcinacijom i siguran sam da ćemo uz nove mere iz ove krize izaći u naredne 2-3 nedelje. #Srbija
_____
????
- Guest
- Post n°97
.
Last edited by San Saba Songbird on Sun Mar 14, 2021 1:33 pm; edited 1 time in total
- Post n°98
zamisli
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.