Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

паће

Virus - Page 25 Empty Re: Virus

Post by паће Sun Mar 28, 2021 12:45 pm

Erős Pista wrote:Ovaj fatalizam sam i ja susreo u nekoliko navrata. Che sera, sera, potpuno je nebitno sta uradimo. 

Blackpilled.

Па то им је већ утиснуто, то је тај капитализам 101. Потпуно је небитно шта ураде, свакако су најебали. Зашто би се око здравља понашали другачије него што су удресирани да се понашају економски.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 28, 2021 12:58 pm

To je i moj utisak.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Mar 28, 2021 1:00 pm

fundamentalno to je neka meritokratska verzija onog tezackog know your place

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Mar 28, 2021 1:09 pm

Ili obrnuto  Virus - Page 25 1861198401
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Mar 28, 2021 1:17 pm

Konzervativizam, apatija, fatalizam, tvrdoglavost, sebičluk? Kriza kapitalizma iliti štagod? Oxi, filoi. To vam je Vizantija u svom punom mraku i svetoj paučini.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!

Post by MNE Sun Mar 28, 2021 1:19 pm

e pa jbg kad stari većinom glasaju SNS jer ih boli qrac za omladinu onda i omladina nema obavezu da se žrtvuje za njih
    kondo

Post by kondo Sun Mar 28, 2021 1:22 pm

Mór Thököly wrote:
    Marius Lăcătuș wrote:

kakav bre striktni lokdaun, to više nigde ne postoji. bilo u vuhanu 2 meseca i to je to.

O da bilo je i jos uvek je. Recimo Portugal, Sotiru ce se dopasti: skole rade, ne radi nista drugo, svi rade od kuce. Strmoglavili su cifre za mesec dana

čim škole rade to nije striktni lokdaun, nije čak ni lokdaun. primer portugala je irelevantan pošto su oni prvi ozbiljan talas korone imali tek od kraja oktobra. enivejz, lokdaun je isto što i radikalna dijeta u kojoj za mesec dana smršaš 15 kila i sav si hepi misleći da si rešio problem, a dva meseca kasnije si se ugojio 20.

lokdaun ne rešava problem, svuda se posle nekog vremena epidemija vraća. vratiće se i u portugalu, sačekajmo. ovo što živimo je trajno stanje a ko hoće lokdaun može sam sebi da ga organizuje i da ne izlazi iz kuća više. okreni obrni, mentalno zdravlje će se pokazati kao mnogo veći issue nego korona, tj već sada je samo to odbijamo da priznamo.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    kondo

Post by kondo Sun Mar 28, 2021 1:23 pm

MNE wrote:e pa jbg kad stari većinom glasaju SNS jer ih boli qrac za omladinu onda i omladina nema obavezu da se žrtvuje za njih

dubiozna teza.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    disident

Post by disident Sun Mar 28, 2021 1:27 pm

Marius Lăcătuș wrote:
    Mór Thököly wrote:

O da bilo je i jos uvek je. Recimo Portugal, Sotiru ce se dopasti: skole rade, ne radi nista drugo, svi rade od kuce. Strmoglavili su cifre za mesec dana

čim škole rade to nije striktni lokdaun, nije čak ni lokdaun. primer portugala je irelevantan pošto su oni prvi ozbiljan talas korone imali tek od kraja oktobra. enivejz, lokdaun je isto što i radikalna dijeta u kojoj za mesec dana smršaš 15 kila i sav si hepi misleći da si rešio problem, a dva meseca kasnije si se ugojio 20.

lokdaun ne rešava problem, svuda se posle nekog vremena epidemija vraća. vratiće se i u portugalu, sačekajmo. ovo što živimo je trajno stanje a ko hoće lokdaun može sam sebi da ga organizuje i da ne izlazi iz kuća više. okreni obrni, mentalno zdravlje će se pokazati kao mnogo veći issue nego korona, tj već sada je samo to odbijamo da priznamo.
    Ne vraca se ako u ta dva meseca izvrsis vakcinaciju npr 30 000 ljudi dnevno u Srbiji

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    disident

Post by disident Sun Mar 28, 2021 1:28 pm

Msm bilo kako bilo, ostaje misterija zasto SNS nije zalegao i napravio punom snagom kampanju o vakcinaciji i vezao za kucicu svoje avax lujke.

_____
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Mar 28, 2021 1:29 pm

disident wrote:
    Marius Lăcătuș wrote:

Ne vraca se ako u ta dva meseca izvrsis vakcinaciju npr 30 000 ljudi dnevno u Srbiji
    Pa da. Drugo je ovo od prosle godine, nije isto
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Mar 28, 2021 1:31 pm

Ah, pa ti zalegneš za vakcine, a desi se da vakcina nema - šta ćeš onda?

Hoću reći, sasvim je moguće da su oni u tom trenutku mislili da će vakcina biti neko retko dobro koje će teško stizati do Srbije, pa su guranjem antivakcinaša hteli da se rasterete od pritiska javnosti naroda.

_____

~~~~~

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 28, 2021 1:34 pm

To i ja mislim.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

disident

Post by disident Sun Mar 28, 2021 1:36 pm

Летећи Полип wrote:Ah, pa ti zalegneš za vakcine, a desi se da vakcina nema - šta ćeš onda?

Hoću reći, sasvim je moguće da su oni u tom trenutku mislili da će vakcina biti neko retko dobro koje će teško stizati do Srbije, pa su guranjem antivakcinaša hteli da se rasterete od pritiska javnosti naroda.
    Jos bolje, narod voli da se otima o ono sto je retko. I to je mozda moglo da bude razlog pre mesec dva, sad je vec potpuno apsurdno, vide da su im brojke presusile a da vakcina ima i da ce ih biti. Zamalo i da im propadne kontignet AZ. 
    Al pretpostavljam da bi ozbiljna provax kampanja odbila 3,14% posto glasaca na danasnji dan, pa nisu spremni da rizikuju tako nesto.

_____
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Mar 28, 2021 1:38 pm

Летећи Полип wrote:Ah, pa ti zalegneš za vakcine, a desi se da vakcina nema - šta ćeš onda?

To je isto tacno. Ali uskoro ce biti mnogo vise, bar kineza i sputnika skoro sigurno, pa cemo videti.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Sun Mar 28, 2021 1:38 pm

Time rečeno, često polazimo od postavke da su naprednjaci racionalni igrači koji manipulišu neprosvećenom svetinom. Pre bi se moglo reći da su oni njen lukaviji, ambiciozniji deo.

_____

~~~~~

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Mar 28, 2021 1:39 pm

http://milesbabbage.com/koronavirus-kraj-igre-ili-rat-beskraja/

vredi ga pročitati, sa ovim sam potpuno saglasan

između ostalog, piše i zašto je potrebno da svi, odmah, prime vakcinu
    disident

Post by disident Sun Mar 28, 2021 1:40 pm

Nagadjam, ali ako ih je strah, moze da ih bude strah od ovog rastakanja privida od drzave, koji im se desio pri proslogodisnjim protestima. Populacija je flipnula i usla masovno u nepoverenje avax teorije zavere mod, i sad se plase da je uteruju jace u tor vakcinacije, da se ne ritne i krene neki masovni kurslus koji nece moci da prikriju a kamoli kontrolisu. Kao sto su i mere vise fiktivne nego stvarne.

Npr, ove vesti o razbijanju korona zurke sa 100 ljudi i studenata na studenjaku, nemaju toliko policije koliko moze sutra ljudi da se okupi po restoranima, ulicama i kaficima.

_____
    Pristalica krvne osvete
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 28, 2021 1:46 pm

Ima i toga, ali mislim da mnogo vaznije to sto garantuju svojim finansijerima da ce para da se vrti i da im profit nece trpeti. Takodje - BDP.

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Mar 28, 2021 1:46 pm

Ali istina je i da imaju kod sebe 10m doza vakcine da bi imali opciju da drugacije igraju
    rumbeando

Post by rumbeando Sun Mar 28, 2021 1:47 pm

Talason wrote:vredi ga pročitati, sa ovim sam potpuno saglasan

Hvala na ovome.

Last edited by rumbeando on Sun Mar 28, 2021 1:49 pm; edited 2 times in total
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 28, 2021 1:48 pm

Mislim da su oni (sto je pametno) bacili sve karte na vakcnaciju i nadali se da ce vakcinisati dovoljno ljudi do proleca da lokdaun vise neve biti potreban (sto je glupo).

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Mar 28, 2021 1:48 pm

Erős Pista wrote:Ima i toga, ali mislim da mnogo vaznije to sto garantuju svojim finansijerima da ce para da se vrti i da im profit nece trpeti. Takodje - BDP.

Profit manje  trpi ako za mesec i po dana otvoris sve bez ikakvih ogranicenja
    disident

Post by disident Sun Mar 28, 2021 1:52 pm

Erős Pista wrote:Mislim da su oni (sto je pametno) bacili sve karte na vakcnaciju i nadali se da ce vakcinisati dovoljno ljudi do proleca da lokdaun vise neve biti potreban (sto je glupo).
    Onda bukvalno moraju da krenu da koriste sve sto im je na raspolaganju, ako su mogli svoje clanstvo da trpaju u autobuse i voze na docek Putina, mogu i da ih autobusima vode na vakcinaciju. Kad vec imaju takve potencijale i mehanizme kontrole clanstva.

_____
    Pristalica krvne osvete
    disident

Post by disident Sun Mar 28, 2021 1:52 pm

Talason wrote:http://milesbabbage.com/koronavirus-kraj-igre-ili-rat-beskraja/

vredi ga pročitati, sa ovim sam potpuno saglasan

između ostalog, piše i zašto je potrebno da svi, odmah, prime vakcinu
    Odlican tekst

_____
    Pristalica krvne osvete

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus