Virus
- Post n°376
Re: Virus
Bravo. Crknite gradjani.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°377
Taman jos iduce nedelje da puste i ugostitelje i da vrate sve u skole i pobedili su koronu.
- Post n°378
ovo što su pustili ne može povećati transmisiju ni za pola procentaErős Pista wrote:Bravo. Crknite gradjani.
- Post n°379
Teretane, frizeraji, kozmeticari i kladionice, zajedno uzev, itekako mogu za mnogo vise od pola procenta. Bolje da su pustili iskljucivo baste kafica, a ovo sve ostavili zatvoreno.
- Post n°380
MNE wrote:ovo što su pustili ne može povećati transmisiju ni za pola procentaErős Pista wrote:Bravo. Crknite gradjani.
Ne , ali daju im AZ. Samo nas dani dele od SRPSKOG SOJA!!!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°381
malo ima ljudi po teretanama, frizerke i kozmetičarke su se imunizovale do sad svakako, a za kladionice ljudi nemaju više kintu
- Post n°382
SvAkAKo
_____
- Post n°383
MNE wrote:malo ima ljudi po teretanama, frizerke i kozmetičarke su se imunizovale do sad svakako, a za kladionice ljudi nemaju više kintu
Niko/retko ko se u Srbiji tako imunizovao da ne moze da prenosi. Mozda jedino oni kojima je od revakcinacije Fajzerom proslo dve nedelje. To je par hiljada ljudi.
- Post n°384
svako ko je preležao covid i dobio antitijela ne može se inficirati opet a time ni biti prenosilac osim u ekstremno rijetkim situacijama, takvih u Srbiji je sigurno preko milion
- Post n°385
time ni biti prenosilac
To prosto nije tacno.
- Post n°386
inficiraš se virusom i nakon 10-15 dana izađeš iz izolacije, zašto te puštaju ako i dalje prenosiš virus?
- Post n°387
Wut? Pustaju te zato sto vise ti vise nemas virus u sebi. To ne znaci da za 5 meseci ne mozes ponovo da ga imas dovoljno da ga preneses drugima.
- Post n°388
nemaš ga u sebi zato što je tvoj organizam stekao odbranu da ga izbaci, isto kao što ga je izbacio 10og dana tako će ga izbaciti 210og dana (pod uslovom da ti imunitet još traje, a u večini slučajeva traje)
neki minoran procenat može da se ponovno inficira, ne računam tu južnoafričku i brazilsku varijantu sa tim još ne znamo šta se dešava
neki minoran procenat može da se ponovno inficira, ne računam tu južnoafričku i brazilsku varijantu sa tim još ne znamo šta se dešava
- Post n°389
Minoran as in 20%.
Malo sutra. Zaštita od reinfekcije po najobimnijoj dosad objavljenoj studiji je 80%, za starije od 65 godina 47% (uz veliki opseg nesigurnosti), pri čemu je studija rađena u Danskoj do kraja 2020, dakle pre nego što je britanski soj, koji se lakše prenosi, postao značajno zastupljen u toj zemlji.
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00575-4/fulltext
MNE wrote:svako ko je preležao covid i dobio antitijela ne može se inficirati
Malo sutra. Zaštita od reinfekcije po najobimnijoj dosad objavljenoj studiji je 80%, za starije od 65 godina 47% (uz veliki opseg nesigurnosti), pri čemu je studija rađena u Danskoj do kraja 2020, dakle pre nego što je britanski soj, koji se lakše prenosi, postao značajno zastupljen u toj zemlji.
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00575-4/fulltext
- Post n°390
Ali sve to na stranu, uopste nije poenta u tome da ce nekoga inficirati frizerka ili trener teretane.
- Guest
- Post n°392
treba jebati mater onim atinjanima, jebala ih dokolica i višak slobodnog vremena
- Post n°395
Talason wrote:ajmo da uništimo 50% bdp-a zbog par promila
Pa naravno, to je cela poenta. Sumanuto je misljenje da su oni koji su za to da se virus istrebi - protiv "ekonomije" ili protiv ugostitelja ili ne zna koga. Ovo mrcvarenje je najgori neprijatelj ekonomije i svakog vlasnika i radnika ponaosob: drzava opere ruke - jbg, radili ste, nismo vas zatvorili - a promet svejedno pao na 30-40% i plus, to traje unedogled upravo zbog nikakvih mera. "Naucite da zivite s virusom" Nauci TI da zivis sa 40% prometa. O mrtvima koji su taman naucili da zive s virusom kad lipsaše da ne pricam.
- Post n°396
Ovo nikakve veze nema s demokratijom, ovo je kapitalizam kao takav.
_____
- Post n°397
I ti "mali privrednici" - koji žive od prometa, a ne od ne znam čega - koji ne shvataju da su im ti koji se kao "bore" za njih bukvalno - grobari, a da su ovi koji predlažu totalno zaključavanje na mesec dana dok se ne imunizuje bar 2m, da su im oni u stvari dobročinitelji.
- Post n°398
Pazi, oni jesu topovsko meso u ovoj borbi. Hoces li da umres od gladi ili od bolesti? Nisam siguran ni da je njihov izbor iracionalan (od gladi se sigurno umire, od korone uglavnom ne). Iracionalan je sistem koji ih gura u taj izbor.
_____
- Post n°399
Ma glad ne gine nikako, pitanje je samo koliko traje. Sta mu vredi da ga ostave otvorenim i nista ne pomognu ako ovakvo stanje traje još mesecima? Hiljadu puta je bolje 1 mesec totalnog lokdauna uz ciljanu pomoc onima koje je lokdaun sasekao, a ne - svima 100/60 evra. Ali posle toga sve otvoris, a i kad cifre padnu na 700 dnevno i uz mnogo veći broj imunizovanih to je skoro pa normalan rad. Vesici i Brnabici ne odjebavaju krizni štab zato što vole ("poštene") ugostitelje, nego zato što ne žele da im pomažu.
Last edited by Mór Thököly on Mon Mar 22, 2021 12:43 am; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°400
Erős Pista wrote:Ovo nikakve veze nema s demokratijom, ovo je kapitalizam kao takav.
Nisam imao u vidu odluke vlade, nego pravo na glupo mišljenje.