Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Nektivni Ugnelj

Virus - Page 10 Empty Re: Virus

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 18, 2021 5:42 pm

Sa direktorom CG policije. Srpski polusvet.

Post by MNE Thu Mar 18, 2021 5:49 pm

rumbeando wrote:
    zar on nije vakcinisan među prvima?
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Mar 18, 2021 5:54 pm

Jeste, baš sad gledam, 21.1. primio je prvu dozu Sinofarmove vakcine.

"Ja sam se opredelio za rusku vakcinu, ali nisam mogao da je primim. Medicinari su mi rekli da ona ne može da se daje starijima od 76 godina, a ja imam 94. Rekao sam lekarima: 'Hoću rusku zbog poznatog ruskog pisca i lekara Antona Pavloviča Čehova'. Mislio sam da će me razumeti, ali niko me, izgleda, nije razumeo. Malo sam se šalio. Iskreno da vam kažem, svejedno mi je koja je vakcina u pitanju. Bitno mi je da se zaštitim od koronavirusa i da budem zdrav", ispričao je svoje iskustvo za Nova.rs čuveni glumac Vlasta Velisavljević, koji se jutros vakcinisao u Domu zdravlja Savski venac.

Glumac Vlasta Velisavljević (94) jutros je u Domu zdravlja Savski venac primio kinesku vakcinu protiv koronavirusa.
    https://nova.rs/zabava/vakcinisan-i-vlasta-nisu-mi-dali-rusku-jer-imam-preko-76/

Nadam se da će mu biti dovoljna da se izvuče.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 18, 2021 6:44 pm

94 godine...ajde videcemo, nadam se da ce preziveti. Pitanje je kakp bi on i podneo neki fajzer...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 18, 2021 8:10 pm

Politika.rs

Rojters prenosi da su podaci iz studije pokazali skoro trostruko smanjenje nivoa virusne neturalizacije antitelima koja generišu vakcine za varijantu P.1 Brazil, slično smanjenju viđenom kod soja koji je prvi put identifikovan u Kentu u Britaniji.

„Ovi podaci sugerišu da antitela izazvana prirodnim putem i vakcinama i dalje mogu da neutrališu ove varijante, ali na nižim nivoima. Važno je da je brazilski soj možda manje otporan na ova antitela nego što se prvo strahovalo”, poručuju sa Univerziteta Oksford, javlja Tanjug.

Rojters prenosi da mutacija koja je prvi put identifikovana u Južnoj Africi, pokazuje znatno veće smanjenje neutralizacije virusa, koje je devetostruko kod vakcine Oksford/AstraZeneka, a 7,6 puta manje kod primene vakcine Fajzer/Biontek.

Britanski autori studije rekli su da bi razvoj vakcina protiv južnoafričkog soja, poznatog kao B.1.351, trebalo da bude najveći prioritet za naučnike koji se bave razvojem vakcina u svetu, navodi agencija.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Mar 18, 2021 8:43 pm

Vucic:

Najavio je da će krenuti u kampanju vakcinacije za nekoliko dana, u kojima će obilaziti Srbiju. "Mi imamo najblaže mere u celoj Evropi, mi smo pravo zatvaranje nismo imali od marta, aprila prošle godine", rekao je on.
    Prema njegovim rečima, svi će doći i reći "državo, daj nam nešto" i neće reći "kriv je kovid, nego država zbog mera".
    "Najviše na svetu mrzim mere. Mučili su se, Ana je morala da dovede epidemiologe kod mene, ali lekari su očajni. Morate da gledate lekare, ljudi umiru", kazao je on.
    Vučić je kazao da razume lekare, koji su tražili najmanje 14 dana zatvaranja, ali je ukazao na to kolika je šteta.
    "Moj odgovor na zahtev epidemiologa je: hajde da probamo sa pet ili sedam dana zatvaranja. Hajde da vidimo možemo li da se disciplinujemo", rekao je on.

"Da uvodite zabranu kretanja, time ćete samo da provocirate ljude da odu u 8 uveče na zatvorene žurke i nee se vratiti do 5 ujutru. Pitanje je da li time postižete nešto", rekao je Vučić.
    "Vidim da to u Beorgadu se poravnava i nije već enego što je bilo juče ili prekjuče. Što se tiče centralene Sbrije biće smirivanje tek za desetak dana, pod uslovom da se više ljudi vakciniše. Mi ćemo 29. marta imati milion revakcinisanih, dakle 20. aprila moći ćemo 980.000 imamo gotovo sigurnih ljudi, gotovo niko neće umreti ili iamti teške posledice", kazao je on.

Na pitanje može li Srbija da izdrži još jednu ovakvu godinu, Vučić je rekao kratko "ne možemo".

"Dan u bolnici košta 1.000 evra, a prosečan čovek uplati 550 evra godišnje, a samo pet dana provedete u bolnici i potrošili ste 5.000 evra, to sve država mora da plati. Zato sam uvek protiv mera, sve vreme vagate, pod 1. morate da imate u vidu živote ljudi, a opet kroz ekonomiju", napomenuo je on.

_____
    ????
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Mar 18, 2021 8:44 pm

Ne planiraju da urade bas nista u smislu smanjivanja kontakta medju ljudima, tako da kao i obicno, brinnite o sebi, organizujte se i cuvajte sami.

_____
    ????
    Sotir

Post by Sotir Thu Mar 18, 2021 8:52 pm

Janko Suvar wrote:Vucic:

"Dan u bolnici košta 1.000 evra, a prosečan čovek uplati 550 evra godišnje, a samo pet dana provedete u bolnici i potrošili ste 5.000 evra, to sve država mora da plati. Zato sam uvek protiv mera, sve vreme vagate, pod 1. morate da imate u vidu živote ljudi, a opet kroz ekonomiju", napomenuo je on.

Да јесу овакве бројке, већ би цепала индијска корона полиција по улицама увелико да се сви вакцинишу. И у станове улазила.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 18, 2021 9:03 pm

Cekaj, kao katastrofalno puno kosta lecenje, ali onda nema mera? Koja je to logika? Srbija ne moze da izdrzi jos jednu ovakvu godinu, a onda pustas virus da divlja, treba ti mesec dana samo da bi zatvorio kafice i skole...

Dobro, naravno, svi znamo zasto nece biti drasticnijih mera (jer ne moze da ih sprovede, iz vise razloga), ali daj ne lupaj ovako. 

Lekari ce lipsavati i figurativno i bukvalno jos godinu dana. 

Druga stvar, ovo je na sadasnjem nivou, misle da su "zaravnili krivu" pa sad moze i on da se "pojavi". Problem je sto ce se sa ovakvim merama ta kriva zaravniti na 3-4 hiljade, sto je katastrofalno visoka brojka. 

Ne do bog da se pokaze da je kinez dosta slabije efikasan od Fajzer/AZ/etc. Onda smo najebali.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Mar 18, 2021 9:08 pm

To je logika, ne lipsi gradjanine do zelene vakcine. A ako lipses, jbg

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Mar 18, 2021 9:11 pm

a pritom i nema neke intenzivne i sveobuhvatne kampanje da se ljudi vakcinisu.

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 18, 2021 9:16 pm

mnogo me nervira to sa kampanjom

zakon o obaveznoj vakcinaciji uz rigorozne kaznene odredbe i zdravo
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Mar 18, 2021 9:17 pm

nisam siguran da bi to bilo ustavno , mislim ja se slazem, al ne misilm da se moze uraditi ni legalno ni politicki.

sveobuhvatna kampanja je najvise i najbolje sto mogu da urade. da ima nekih politicki ozbiljinih ljudi, rekao bih i opozicija da pomogne, ali ovako nista.

_____
    ????
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 18, 2021 9:23 pm

Vecinsko raspolozenje naroda je protiv vakcina,a ulazimo u izbornu godinu. Takodje je vecinsko raspilozenje naroda protiv lokdauna,a ulazimo u izbornu godinu. Najebali smo, bukvalno cemose samoubiti, zavrsicemo koronu sa 40-50k mrtvih i 200k invalida. Lekari ce biti samo da mi njih lecimo posle toga. Ko prezivi. I od njih i od nas.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 18, 2021 9:28 pm

ok, ako nije po ustavu, onda bi valjda mogli da donesu neki zakon koji zabranjuje izlazak iz stana ljudima koji se nisu vakcinisali
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Mar 18, 2021 9:36 pm

Moguce je da gresim, mislim da clan 25 ustava garantuje "fizicki integritet" i po mom razumevanju stvari, to znaci da ne mogu medicinske procedure da se rade na silu. 

Ali sasvim je moguce da gresim, nije ni priblizno oblast u koju se razumem.

_____
    ????
    Sotir

Post by Sotir Thu Mar 18, 2021 9:41 pm

Наравно да не мора ништа на силу. Већ смо писали. 

Као што не мора ни вакцина да би се ишло напоље. А ПЦР тест у оба смера 150евра, а може и да поскупи.

Тако сутра могу и за кафиће да уведу. Или теретане. Или на крају за посао тест сваке две недеље. Па ко неће не мора, није обавезно. А ти се пази да се не зарази и плус доноси потврде.

Post by MNE Thu Mar 18, 2021 9:41 pm

Mór Thököly wrote:Cekaj, kao katastrofalno puno kosta lecenje, ali onda nema mera? Koja je to logika? Srbija ne moze da izdrzi jos jednu ovakvu godinu, a onda pustas virus da divlja, treba ti mesec dana samo da bi zatvorio kafice i skole...

Dobro, naravno, svi znamo zasto nece biti drasticnijih mera (jer ne moze da ih sprovede, iz vise razloga), ali daj ne lupaj ovako. 

Lekari ce lipsavati i figurativno i bukvalno jos godinu dana. 

Druga stvar, ovo je na sadasnjem nivou, misle da su "zaravnili krivu" pa sad moze i on da se "pojavi". Problem je sto ce se sa ovakvim merama ta kriva zaravniti na 3-4 hiljade, sto je katastrofalno visoka brojka. 

Ne do bog da se pokaze da je kinez dosta slabije efikasan od Fajzer/AZ/etc. Onda smo najebali.
    ako su tačne brojke od 80% to ostavlja 20% bez imuniteta, a to je 200.000 problematičnih na milion vakcinisanih...opet mnogo
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Mar 18, 2021 9:43 pm

Ustav garantuje prava u meri u kojoj ona ne ugrozavaju drugen
    Ako svoju nevakcinisanost dozivljavas kao pravo ja te ne bih pustio blizu sebe jer ugrozavas moje ljucko pravo na zdravlje
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 18, 2021 9:44 pm

Izbori. Ne moze nista za sta ima 50% koji ne podrzavaju. Ljudima svasta mozes da spinujes, ali ovo je drugo. Neko ko nece da se vakcinise ce potpuno popizdeti ako mu drzava uvede da de facto mora ako hoce da nastavi da radi. Nece svi zbog toga okrenuti curak na birackom mestu, ali dovoljno je 20% pa da nema ni priblizno rezultat koji zeli. Za lokdaun to vredi jos i vise. 

Jedina nada nam je Sinofarm. Ako to slucajno ne radi kako treba...bice horor (koji vec nastaje)
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 18, 2021 9:52 pm

ja mislim da ovom narodu možeš da radiš šta oćeš i da to ne menja rezultat na izborima

na primer - uvedeš obaveznu vakcinaciju sa obrazloženjem da tako mora zato što su amerikancima  đilas i šolak nato kosovo i metohiju, a da si se ti jedva izborio da se ne vakcinišu bebe i šta da radimo, skidajte gaće

ili tako neki scenario, nema veze da li zvuči idiotski, ovde sve prolazi
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Mar 18, 2021 9:54 pm

Emiraćani su zadovoljni prema ovoj vesti od 1.3.

The UAE has now administered more than six million coronavirus vaccine doses.

Most of these have been the Sinopharm vaccine, produced by the Chinese pharmaceutical company’s Beijing unit.
    ...
    Doctors say the key metric is whether it stops people getting seriously ill.

There is still no evidence of anyone developing serious disease after the vaccine, Emirati officials said on Friday.

Dr Nawal Al Kaabi, chairwoman of the National Covid-19 Clinical Management Committee, said there were no critical care admissions or deaths among those who had been vaccinated in Abu Dhabi, making it 100 per cent effective against serious disease.
    https://www.thenationalnews.com/uae/health/sinopharm-vaccine-in-uae-how-effective-is-it-against-covid-19-and-are-there-side-effects-1.1175488
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Thu Mar 18, 2021 9:59 pm

dva miliona ljudi je primilo prvu dozu, dakle dobice i drugu, i sad je kupljeno jos za vakcinisanje milion ljudi. 

ako je efikasnost 70 posto, to je 2 miliona i sto hiljada sigurnih *. To nije pola, to nije dovoljno. 

* razumem da i ostali imaju bolji imunitet, nego nevakcinisani.

_____
    ????
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Mar 18, 2021 10:02 pm

Emiraćani su navodno pregovarali sa 23 firme pre nego što su izabrali Sinofarm.

The United Arab Emirates hinged its inoculation program on the vaccine developed by China’s Sinopharm Group, given early availability and the potential to produce the shots locally.

The UAE, which has one of the fastest vaccine rollouts in the world, entered talks with 23 companies and engaged with them over three main factors, said Omar Najim, executive office director at Abu Dhabi’s Department of Health.

Early procurement and purchasing were among the main considerations, while conducting local clinical trials and manufacturing the vaccines in the country were the other points of engagement. “Sinopharm, we felt very happy about,” Najim said. “We have our own results.”
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-04/uae-pritioritized-quick-access-in-picking-china-s-sinopharm-shot
    plachkica

Post by plachkica Thu Mar 18, 2021 10:03 pm

anivaksere jure dveri sns će sa njima u svojim redodima lako, nema dovoljno vakcina da se propiše obavezna vakcinacija, nema ih ni za agresivnu kampanju. ako do kraja marta stigne milion sinofarma možda bude malo bolje.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 8:30 pm