Virus
- Post n°176
Re: Virus
Ja cu meriti AT tipa 25 dana posle revaxa. To je realnojedini podatak koji mi treba. Rezultat ce biti transparentan na forumu. Sa kinezom mozes bez problema da se zarazis tipa 10-11 dana posle revaxa,toliko je sada jasno. Dali mozes i mesec dana posle - videcemo.
- Post n°177
ajde i ovde: jako je tesko utvrditi akuratnu klinicku sliku ako si medicinar na ispomoci. ja znam drugu pricu iz isto veoma bliskih i porodicnih izvora a ta prica glasi "nikog nemamo kome je proslo deset dana od druge doze".
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°178
prvi koji su vakcinisani kineskom vakcinom još uvek nisu zaštićeni, ta vakcina najsporije deluje
- Post n°179
ljudima je proslo metar dana vec od revakcinacije a mozda i jace. ne bih ja brinuo toliko o vakcinisanima vec o onima koji nisu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°180
@Sotir
Cini mi se da je sve to mnogo bolje ovde objasnjeno
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/more/science-and-research/transmission_k_12_schools.html
A ima i drugacijih istrazivanja. No, smeo bih da se kladim da je prenos u skolama veci nego u bastama kafica, pogotovu ako bi se postovao razmak, pa su ih opet zatvorili. Skole bi mozda mogle da rade ako bi se sve ostale mere prepisale iz UK. Pre svega masovan rad od kuce. Ovako imamo priznanje samog ministra prosvete kod nas da je medju nastavnim osobljem obolelo 2%, sto je mnogo vise nego u populaciji, a medju decom 1% sto je malo vise nego u populaciji. I to ako mu verujes
Cini mi se da je sve to mnogo bolje ovde objasnjeno
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/more/science-and-research/transmission_k_12_schools.html
A ima i drugacijih istrazivanja. No, smeo bih da se kladim da je prenos u skolama veci nego u bastama kafica, pogotovu ako bi se postovao razmak, pa su ih opet zatvorili. Skole bi mozda mogle da rade ako bi se sve ostale mere prepisale iz UK. Pre svega masovan rad od kuce. Ovako imamo priznanje samog ministra prosvete kod nas da je medju nastavnim osobljem obolelo 2%, sto je mnogo vise nego u populaciji, a medju decom 1% sto je malo vise nego u populaciji. I to ako mu verujes
- Guest
- Post n°181
boomer crook wrote:ljudima je proslo metar dana vec od revakcinacije a mozda i jace. ne bih ja brinuo toliko o vakcinisanima vec o onima koji nisu.
ja se uopšte ne interesujem za nevakcinisane, što se mene tiče, svaki ishod je prihvatljiv
- Post n°182
Kon je naveo da postoji mogućnost preispitivanja mera za frizerske, kozmetičke salone i slične uslužne delatnosti koje, u skladu s donetim epidemiloškim merama za ovu sedmicu, od jutros ne rade.San Saba Songbird wrote:Jesu ali nemoj da tražiš tamo masažu ili šišanje, to ne sme od sutra.
_____
????
- Post n°183
У Израелу имају скоро 3% тежих случајева који су добили обе дозе Фајзера, који брже развија антитела и даје бољу заштиту.
Кад се узме у обзир однос броја невакцинисаних и вакцинисаних са обе дозе, испадне да преко 100 пута бољу заштиту даје Фајзер.
Сад треба узети у обзир бројеве код нас, али је очекивано по том односу да тренутно буде више десетина људи у болницама који су примили обе дозе кинеске. И неколико са обе дозе Фајзера.
Кад се узме у обзир однос броја невакцинисаних и вакцинисаних са обе дозе, испадне да преко 100 пута бољу заштиту даје Фајзер.
Сад треба узети у обзир бројеве код нас, али је очекивано по том односу да тренутно буде више десетина људи у болницама који су примили обе дозе кинеске. И неколико са обе дозе Фајзера.
- Post n°184
Ma odakle vadis ove podatke?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°186
Marius Lăcătuș wrote:Kao što im je trebalo mesec dana da "iscuri" da je 80% zaraženih od pirgavog incestaša, tako će im isto toliko trebati da se sazna da u Batajnici trećina bolesnika na poluintenzivnoj (kiseonik) ima full kinesku vakcinu, obe doze, neki i više nedelja nakon druge.
Dobar jutar, kafica, itd.
Joj, zar i ti
Kada u bolnicama budu ljudi koji su se zarazili(*) tri ili više nedelja posle druge doze, e tada ću se brinuti baš onako jako.
(*)
Zarazili, a ne osetili simptome ili hospitalizovani. Ako je neko pozitivan treće nedelje od druge doze, znači da je zaražen 4-5 dana pre toga, dok još nije imao antitela.
- Guest
- Post n°187
U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 18.288 osoba, od kojih je pozitivno 5.446, dok su, nažalost 32 osobe preminule.
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima 209 je ljudi.
- Post n°191
u kanadi polako pocinju da vakcinisu ljude od preko 80 godina
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°192
a da, zaboravih izvor: keva.
(zivi tamo.)
(zivi tamo.)
_____
- Post n°194
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°195
Као да нас је Британац чуо да причамо да не личи на себе, и ето претходна три дана скоро 30% раст броја заражених.San Saba Songbird wrote:U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 18.288 osoba, od kojih je pozitivno 5.446, dok su, nažalost 32 osobe preminule.
Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima 209 je ljudi.
- Post n°196
27.07
25.2
24.79
24.27
28.57
27.21
26.35
26.2% prosjek, prošle ned. 28.46%
25.2
24.79
24.27
28.57
27.21
26.35
26.2% prosjek, prošle ned. 28.46%
- Post n°197
Redateljica filma "Quo vadis, Aida?", Jasmila Žbanić, poslala je večeras videoporuku na svom Facebook profilu. Zahvalila se svim svim ljudima koji su podržali produkciju i kampanju ovog filma, a što je rezultiralo nominacijom za Oskara.
Žbanić je napisala da ovih dana nije stigla ni proslaviti nominaciju filma "Quo vadis, Aida?" za Oskara, zbog toga što je pozitivna na koronavirus.
Ona je potvrdila da je koronavirusom zaražen i njen muž Damir.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°198
plot twist, sad je odjednom vest da u uk manjka vakcina! what the fuck smajli
_____
- Post n°200
bukvalno je pre dva dana bila vest da stize velika isporuka iz indije i da ce povecati tempo vakcinacije. ne kapiram nista.
_____