R.I.P.
- Post n°901
Re: R.I.P.
Чујем да је стигао и да сам себи напише опроштајну песму, тако из кревета. Има неко линак?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°902
Gospodebože.tanjajedaska wrote:Martin Phillips.
Pa bile su vesti da se izvukao i smirio hepatitis.
Meni jako drag lik. Kako je završio na heroinu... To su one priče "poslednji za koga bih rekao da će se drogirati".
e. Piše iznenada. Kao da je bitno. Sjajan autor. Submarine Bells je remek delo pop muzike.
- Post n°903
TV Partizan: In Memoriam. Bora Đorđević prateći vokal himne Partizana….
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°905
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°906
Veliki grobar postao cigan
Velikosrbin zavrsio kao Slovenac
Buvlja Pijaca, i to je to.
- Post n°907
Nektivni Ugnelj wrote:Veliki grobar postao cigan
Да не психологујемо, јесте у овом случају тешко одвојити дело од лика аутора, ал' ја од њега нисам никад ни очекивао да има не знам како чврста начела и да их се држи од пубертета до укопа. А и да их је имао, нисам их нешто ни тражио од њега, него ту његову уличну поезију и музику која ми лежи (упркос томе што више волим сложену).
Колико прекјуче наиђе ми „Не веруј жени која пуши Дрину без филтера“... ех, како је био пун таквих савета, и срећа што их се није држао, иначе би остао без леба. Пола песама му се заснивало на томе како је управо веровао риби па се зајебао, па тако годинама.
Један посебан мали споменик нека му буде да је, бар што се госпоје и мене тиче, најбољу песму урадио у овом веку. За разлику од омањег батаљона рокера који су све што имају да кажу испуцали негде до трећег албума а после тога радили да имају за пензију.
_____
- Post n°908
Sve suprotno od ovog sto Pace kaze, za mene.
Meni daleka ta muzika i generalno ta pobunjena socijalisticka srednja klasa mi je izrazito odbojna. Iz nase generacije, deluje da nije bilo nikakvog rizika u toj pobuni
Nacela su ispravna i zabavno je sto je shvatio da je ova administracija izraz tih nacela, pre nego drugi.
I poneki maslačak, da me podseća na Čačak. <3
Meni daleka ta muzika i generalno ta pobunjena socijalisticka srednja klasa mi je izrazito odbojna. Iz nase generacije, deluje da nije bilo nikakvog rizika u toj pobuni
Nacela su ispravna i zabavno je sto je shvatio da je ova administracija izraz tih nacela, pre nego drugi.
I poneki maslačak, da me podseća na Čačak. <3
_____
????
- Post n°910
паће wrote:Nektivni Ugnelj wrote:Veliki grobar postao cigan
Да не психологујемо, јесте у овом случају тешко одвојити дело од лика аутора, ал' ја од њега нисам никад ни очекивао да има не знам како чврста начела и да их се држи од пубертета до укопа. А и да их је имао, нисам их нешто ни тражио од њега, него ту његову уличну поезију и музику која ми лежи (упркос томе што више волим сложену).
Колико прекјуче наиђе ми „Не веруј жени која пуши Дрину без филтера“... ех, како је био пун таквих савета, и срећа што их се није држао, иначе би остао без леба. Пола песама му се заснивало на томе како је управо веровао риби па се зајебао, па тако годинама.
Један посебан мали споменик нека му буде да је, бар што се госпоје и мене тиче, најбољу песму урадио у овом веку. За разлику од омањег батаљона рокера који су све што имају да кажу испуцали негде до трећег албума а после тога радили да имају за пензију.
E, koja je ta? Pesma, ne gospoja.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°911
ekskurzije, prvi mangupluci, pijanstva, muvanja i "veze"...
- Post n°912
Erős Pista wrote:паће wrote:Један посебан мали споменик нека му буде да је, бар што се госпоје и мене тиче, најбољу песму урадио у овом веку. За разлику од омањег батаљона рокера који су све што имају да кажу испуцали негде до трећег албума а после тога радили да имају за пензију.
E, koja je ta? Pesma, ne gospoja.
„Последња песма о теби“. По некој мојој теорији да ме највише погађају песме које говоре о срањима која ми/нам се нису никад десила, ваљда кроз њих испирамо из себе глупости које нисмо направили, шта ли.
_____
- Post n°913
Hvala. Cuo sam od jos par ljudi da je ta pesma dobra, cak i ceo taj album. Ima zaista nesto od starog Borinog smeka.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°914
mene najvise radovalo kada onim smorenim glasom kaze JOS JEDNA POBEDA PARTIZANA.
od malih nogu me veselila zumbulska patnja.
od malih nogu me veselila zumbulska patnja.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°915
Erős Pista wrote:Hvala. Cuo sam od jos par ljudi da je ta pesma dobra, cak i ceo taj album. Ima zaista nesto od starog Borinog smeka.
Ево снимка...
Снимљено то исто вече кад и она фотка, штавише истим сокоћалом. Додатних петнаестак секунди је... срећна околност. Били смо сели најдаље од бине, уз Водоторањ, ту није била толика гужва и ето, имали смо где да седнемо. Тако да видео што сам снимио није ни за курац, виде се леђа ових испред, практично целог трга. Ово је звук из тога, што ми сад звучи много боље него тада, нарочито тих петнаест секунди кад цео трг пева... А зграде са свих страна, акустика опичена. Штета што су ми изгореле оне џејбиел кутије, тамо је то звучало надреално.
_____
- Post n°916
Odlican snimak. Zvuci mnogo bolje nego studijska verzija.
Last edited by Erős Pista on Thu Sep 05, 2024 7:56 am; edited 1 time in total
_____
- Post n°917
Ех. Код мене на плејлисти има брдо Хендрикса, Џетр Тала, Крима, Емерсона, ма оно свашта из тих јуначких година, и једино за овај гитарски риф моја госпоја каже „тај што је то одсвирао, има душу“.
_____
- Post n°918
Vrlo rado bih hulio sada, onako MP40 style, ali nekako mi se ne da za Boro Čorboa. Bio je grešan, ali voleo sam da ga slušam kao klinac. Razišli smo se kad je prešao u obrade i banalne rime ali je Zadnji voz za Čačak u mojoj kući draga pesma jer je tamo naš kraj i selo i zato volimo stih "Nebo vedro bez oblačka, divan dan za put do Čačka".
Kad dobro razmislim, imao sam oko osamnaest godina kada je Bora počeo da se ozbiljno krevelji i krindžuje, a još nekoliko godina imao sam strpljenja i volje za njegove stare poetske slike o zvužvanim vojnicima, pijancima u vozovima i ženama koje su videle bolje dane i kasnije me to više nije radilo, otkrio sam duhovitije pijance.
Šta želim da kažem, ne znam ni sam, ali kao i svaki nekrolog, ovo malo teksta je priča o meni a ne o Bori, jer je pokojnik uvek pomalo višak u posmrtnom tekstu, kao sarkofag u Tadž Mahalu u Velsovoj priči "Biser ljubavi". Bora mi je bio kao opskurni teča koji je nekada donosio super igračke, u međuvremenu postavši onaj matori lik koji se dosta blamira na slavi i blebeće gluposti, ali ga kao gotiviš iz bazično socijalnih razloga, ili pre antropoloških - zato što je dugo vremena bio deo tvog života i zajednice pa si razvio uslovni refleks da ti nije sasvim odbojan.
Ajd' sad, gotovo je, nije krao, varao ni ubio, za ostalo neka vidi na višoj instanci. RIP.
Kad dobro razmislim, imao sam oko osamnaest godina kada je Bora počeo da se ozbiljno krevelji i krindžuje, a još nekoliko godina imao sam strpljenja i volje za njegove stare poetske slike o zvužvanim vojnicima, pijancima u vozovima i ženama koje su videle bolje dane i kasnije me to više nije radilo, otkrio sam duhovitije pijance.
Šta želim da kažem, ne znam ni sam, ali kao i svaki nekrolog, ovo malo teksta je priča o meni a ne o Bori, jer je pokojnik uvek pomalo višak u posmrtnom tekstu, kao sarkofag u Tadž Mahalu u Velsovoj priči "Biser ljubavi". Bora mi je bio kao opskurni teča koji je nekada donosio super igračke, u međuvremenu postavši onaj matori lik koji se dosta blamira na slavi i blebeće gluposti, ali ga kao gotiviš iz bazično socijalnih razloga, ili pre antropoloških - zato što je dugo vremena bio deo tvog života i zajednice pa si razvio uslovni refleks da ti nije sasvim odbojan.
Ajd' sad, gotovo je, nije krao, varao ni ubio, za ostalo neka vidi na višoj instanci. RIP.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°920
Ma ne, naravno. Realno, da nije podilkanio, plakal bi cela bivsa SFRJ, kao i za Balasevicem.
Inace, prisecam se sa drugarom iz srednje i zakljucimo da je RC bila jedini koncert na koji je islo skoro celo odeljenje, i mi mjetalci i rokeri, i normalci i ostali. Nezamislivo za skoro bilo sta drugo u to vreme, a tek danas mislim da ne postoji nista slicno.
Inace, prisecam se sa drugarom iz srednje i zakljucimo da je RC bila jedini koncert na koji je islo skoro celo odeljenje, i mi mjetalci i rokeri, i normalci i ostali. Nezamislivo za skoro bilo sta drugo u to vreme, a tek danas mislim da ne postoji nista slicno.
_____
- Post n°921
Ма ја сам имао среће са њим. Пратио сам га још из Сунцокрета, чудио се где је заглавио она три месеца код Балашевића, можда је и боље што нису ништа заједно направили, имао због њега чак и 1 политичку наставу... и онда срећно прескочио све што је радио од отприлике средине осамдесетих па надаље. Јер тада нисам пратио скоро ништа, кућа посо посо кућа. Тек тамо од изума Напстера сам поново почео да гомилам музику, све оно што се није имало где или чим набавити, те ми је тај период његовог луђења прошао некако иза хоризонта. Прочитао бих ту и тамо понешто да је Бора одвалио, штавише има онај добар моменат кад су биле неке демонстрације пред Скупштином, ваљда је била Шетња, кад он дохвати микрофон и продере се „Јовић! Дођи да ми попушиш!“ па онда минут касније „Ма не ти него Споменка!“.
Наравно, било је и на тој свирци осамнаесте три тренутка кад сам му дизао средњи прст и драо се да једе говна, то кад је спомињао некакав Петровград. Што никако не умањује остало, ту су свирку отпрашили поштено, као да су у пуној снази. Није штедео глас.
Вечерас скраћујем плејлисту на тих стопедесет наслова. Лозу не држим, нешто боље ћемо.
Наравно, било је и на тој свирци осамнаесте три тренутка кад сам му дизао средњи прст и драо се да једе говна, то кад је спомињао некакав Петровград. Што никако не умањује остало, ту су свирку отпрашили поштено, као да су у пуној снази. Није штедео глас.
Вечерас скраћујем плејлисту на тих стопедесет наслова. Лозу не држим, нешто боље ћемо.
_____
- Post n°922
_____
- Post n°923
Postoji razlog zasto je on izbacio "Laboduvu pesmu", bese 1992, a 1994 pozdravlja zagrebacke drugove sa Mindjusarima. Doduse, mislim da dosta ljudi to nikada nece shvatiti.
U svako slucaju, vreme je za
- Post n°924
Pa koji je razlog, prosvetli nas.
_____
- Post n°925
neka
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.